Dodaj do ulubionych

Mieszkańcy pytają - prezydent odpowiada

30.12.04, 14:18
A próbowaliście zadać jakieś pytanie Prezydentowi? Odpowiedział?
Ja czekam na wynik prac komisji burzymurków Starego Zdroju.
Mieli wyznaczony termin do 20.XII i co? Ktoś coś wie?

www.um.walbrzych.pl/strony/aktualnosci_pytania_pm_02.htm
Obserwuj wątek
    • Gość: prezydent Re: Mieszkańcy pytają - prezydent odpowiada IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.12.04, 22:59
      jak tylko moze to odpowiada, na temat Pocztowej te odpowie
    • Gość: HASAN_SAS Re: Mieszkańcy pytają - prezydent odpowiada IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.04, 09:03
      a zaglada na to forum ?
      • Gość: wałbrzyszanin Re: Mieszkańcy pytają - prezydent odpowiada IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 31.12.04, 09:24
        Jeżeli zagląda to życzę mu w nowym roku więcej trafionych decyzji, nowych
        kompetentnych współpracowników, rzecznika prasowego z prawdziwego zdarzenia,
        wydziału promocji, który przestanie pozorować swoją pracę i większej otwartości
        na zwykłych obywateli tego miasta.
        • Gość: prez Re: Mieszkańcy pytają - prezydent odpowiada IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 31.12.04, 16:59
          dzieki
          • Gość: *.* Re: Mieszkańcy pytają - prezydent odpowiada IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 31.12.04, 22:10
            ??????????????
          • Gość: aśku Re: Mieszkańcy pytają - prezydent odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 19:20
            Uprzejmie podziękować zawse można (nawet wypada), tylko czy on zrozumie te
            życzenia??? Kiedyś załatwiałam pewbną sprawę w sekretariacie prezydenta.
            Umówiłam się na spotknie. Nie przyszedł. Potem drugi raz. To samo. Potem trzeci
            i...spotkanie sekretarka przesuwła trzy razy w ciągu dnia! Ja zwalniałam się z
            pracy i biegałam na spotkania. Dostałam się ok 15.00. Bomba! Prezydent
            uprzejmy, elegancki, aczkolwiek "małej wiedzy". Przedstawiłam posiadane
            dokumenty dotyczące zgody na zabudowę działki na Podzamczu. Problem był w
            tym,iż urzędnicy przez dwa miesiące nie wiedzieli,że działka ta już jest zajęta
            pod zabudowę... Ja płaciłm za kolejne mapki, wyciągi, podania - zebrało się
            tego ok.600 zł. Wszyscy umywają ręce- nikt nie jest odpowiedzialny za decyzje w
            naszym UM! Działka zajęta, a opłaty za zgody dwie... Moje pieniądze
            przepadły... Prezydent wziął kopie dokumentów - obiecał pomóc. To było w
            czerwcu, a do dziś ma mnie gdzieś...
            • Gość: pas Re: Mieszkańcy pytają - prezydent odpowiada IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 01.01.05, 20:26
              Zamiast tracić czas na wysiadywanie w sekretariatach, lepiej poczytac ustawę
              Prawo budowlane.Wtedy dowiedzialabyś sie (sama!),że od prezydenta można uzyskać
              decyzję o warunkach zabudowy i zagospodarowania terenu, którą może - zgodnie z
              ta ustawą - otrzymać każdy, kto o nią wystepuje oraz, że nie rodzi ona praw do
              terenu. Pozwolenie na budowę wydaje starosta i, aby je uzyskać, trzeba prawa do
              terenu mieć. Kiepsko zabrałaś się za swoje sprawy i jeszcze masz pretensje do
              innych. A może nie jesteś osobą dorosłą (czyt. pełnoletnią)?
    • Gość: Beta Re: Mieszkańcy pytają - prezydent odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 10:30
      Słuchajcie,coście sie tak uczepili "zabytkowej budowli"na Pocztowej?Przeciez to
      była rozwajająca sie rudera z oknami zabitymi deskami od lat!Rudera stała na
      samym brzegu rzeki-po prostu rudera,że aż strach tam było przejechać-nie mówię
      o spacerach-bo dzielnica wybitnie nie spacerowa.Tam na Pocztowej jeszcze wiele
      budynków jest graciarnią i powinny być wyburzone.
      A może ja się nie znam,że to jakież zabytki,przez nieuwagę jeszcze nie wpisane
      na listę UNO ?
      • boa-666 Re: Mieszkańcy pytają - prezydent odpowiada 01.01.05, 11:22
        Gość portalu: Beta napisał(a):
        > A może ja się nie znam,że to jakież zabytki,przez nieuwagę jeszcze nie
        wpisane
        > na listę UNO ?

Masz rację, nie znasz się. Tak jak i nasze niedokształcone władze, którym obca
        jest wiedza historyczna. A obiekt rzeczywiście kwalifikował się do wpisania na
        listę UNESCO, tak jak i większość architektury Starego Zdroju.
        • Gość: zlosliwiec Re: Mieszkańcy pytają - prezydent odpowiada IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.01.05, 16:07
          proponuje opodatkowac kazdego wałbrzyszanina na rzecz utrzymania zabytkow
        • don8 Re: Mieszkańcy pytają - prezydent odpowiada 01.01.05, 22:09
          Nie wygłupiajcie się z tym UNESCO - tam się umieszcza wybitne zabytki, a nie
          zasikane stare budynki. Przez dziesięciolecia wszyscy te nasze rudery olewali,
          a jak się zburzyło, to się robi raban, że urzędnicy są niedouczeni. Jakby nie
          zburzyli ruiny na Pocztowej, to sama by się zawaliła i może kogoś zabiła. Wtedy
          też wszyscy jeździliby po władzach. Już lepiej sobie jasno powiedzieć, że
          wszystkiego nie odrestaurujemy i ratować, co się da. U czerwonych wszystko było
          cacy na papierze, ale to im zaedzięczamy, że miasto jest do dupy.

> > na listę UNO ?
          >
          > Masz rację, nie znasz się. Tak jak i nasze niedokształcone władze, którym
          obca
          > jest wiedza historyczna. A obiekt rzeczywiście kwalifikował się do wpisania
          na
          > listę UNESCO, tak jak i większość architektury Starego Zdroju.
    • Gość: Rodzice Re: Mieszkańcy pytają - prezydent odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 20:14
      Co sie stalo z stypediu dla studentow z uni w Walbrzychu czy dostaniemy jakies wyjasnienie jak to sie stalo ze w Walbrzychu nik nie otrzymal decyzji czy mu sie nalesy .Nasi urzednicy chyba sie nie popisali .
      • koza16 Re: Mieszkańcy pytają - prezydent odpowiada 01.01.05, 20:56
        Boze gornik ma dzieci.....
        • Gość: Gornik Re: Mieszkańcy pytają - prezydent odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 15:19
          Przepraszam aty niechcaco masz rodzicow.Bo ja mam dzieci i wnuki i bardzo sie tym szczyce.Co nie mozna powiedziec o twoich rodzicach.Kultura na wysokim poziomie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka