Dodaj do ulubionych

przewalka...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 18:25
no wlasnie, dzis drugi dzien `przewalki` a ja jak zwykle juz spozniona,
zastanawiam sie czy isc... wczoraj chlopcy z kabaretu `Łowcy.B` pieknie
zakonczyli widowisko - zaspiewali bardzo smutna piosenke - i pomimo ze przez
6 godzin widownia sie smiala, pod koniec mozna bylo zauwazyc niejedna
lezke... Bardzo sie ciesze ze zakonczono 1 dzien przewalki w taki wlasnie
sposob...
Obserwuj wątek
    • Gość: to_ja Re: przewalka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 18:37
      A ja uważam to za kompletną kompromitację, że nikt tej imprezyn nie odwołał - a
      tym bardziej że byli na niej przedstawiciele władz Wałbrzycha
      • Gość: Mix Re: przewalka... IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 02.04.05, 20:50
        Wybory tuż,tuż...
        O głosy wyborców trzeba walczyć za wszelką cenę. Jacy wyborcy - taka "władza".
        • Gość: smutny Re: przewalka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 07:50
          Wladza wiecej na tym straci niz zyska. Jak mozna bylo smiac sie, gdy papiez
          umieral? Dziwne.
          • van.hanegem Re: przewalka... 03.04.05, 16:39
            www.um.walbrzych.pl/
            • boa-666 Re: przewalka... 03.04.05, 18:59
              Dziwne ... Prez. Kwaśniewski ogłosił żałobę NARODOWĄ
              trwającą do czasu pogrzebu Jana Pawła II (czyli co najmniej 5 dni)
              a w Wałbrzychu ma być tylko 3 dni?
              No i nie żartujcie boleśnie, że kiedy cały świat płakał
              w Wałbrzychu trwała przewałka!
              • Gość: dodgers Re: przewalka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.05, 19:14
                To teraz chłopaki lekko przegieli. Tv nie mają czy co?? Pewnie oszczędzają na
                abonamencie i już nie mają tv??
      • Gość: nicra Re: przewalka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 21:26
        Ja dowiedzialam sie od kumpeli, że w WOKu odwolali tylko niektore zajęcia, bo
        reszta musi isc swoim tokiem, teatrzyki muszą ćwiczyć bo niedulgo jakies
        prezentacje. Paranoja! Po co komu żałoba... Nie uważacie że powinny poleciec
        czyjes glowy za ten brak szacunku???
    • kaajaa a mnie jest caly czas smutno i placze:( 03.04.05, 20:34
      tez tak macie? rycze non stop... jest mi tak przykro..:(
      • Gość: piszpantu Re: a mnie jest caly czas smutno i placze:( IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 03.04.05, 21:30
        hamstwo!tylko forsa i nic wiecej.tu widac jakie mamy władze,czy zprawa czy z
        lewa.
    • mamwnosie Czy takie prezydenta chcemy? 04.04.05, 08:36
      "...Najmniej wyczucia i odwagi pokazał natomiast prezydent Wałbrzycha Piotr
      Kruczkowski. Miał prawo odwołać Przewałkę (tak jak imprezy masowe odwołał
      prezydent Warszawy), jednak nie zrobił tego. Sam nie pojawił się na sali,
      trudną decyzję o losach Przewałki pozostawiając podwładnym. Tak nie zachowuje
      się gospodarz, który najpierw zaprasza gości, a potem pozostawia ich samemu
      sobie. Tak nie zachowuje się również prezydent, który w razie potrzeby nie
      potrafi podjąć trudnej, a nawet kosztownej decyzji. Wstyd."

więcej na: www.nww.pl/
      • Gość: Przygnębiony Tem moment jest najgorszy na durną politykę IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.04.05, 09:54
        Odrażające jest robienie polityki z wykorzystaniem śmierci papieża. Odrażające
        robienie kampanii wyborczej i żerowanie na wyborcznych apetytach, bo prezydent
        nie podjął decyzji. To do ciebie, Mamwnosie, i do was z NWW. Ja nie wiem, czemu
        prezydent nie odwołał Przewałki, na pewno nie dla pieniędzy (trzeba mieć nie
        pokolei, żeby coś takiego sugerować). Może tak jak ja i miliony ludzi wierzył
        do końca, że Papież będzie żył? A wy korzystacie z tego żałosnego komfortu,
        wiecie o śmierci Papieża, czego nie wiedzieliście w sobotę po południu i
        kłapiecie ozorami co wam ślina na język przyniesie. To dopiero wstyd. Trochę
        pokory wobec powagi i znaczenia tych dni...
        • Gość: Zagubiony Re: Tem moment jest najgorszy na durną politykę IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.04.05, 10:20
          Masz rację, polityczne hieny nigdy nie śpią. Nie wiem, kto w sobotę nie był
          zagubiony. Chyba tylko oni. Polowali na każdego, kogo można kopnąć. Ich Papież
          niczego nie nauczył.
        • Gość: Robak Re: Tem moment jest najgorszy na durną politykę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 11:00
          Zgadzam się z Toba w pełni. Jeśli ktoś próbuje robić z tego politykę jest
          bydlakiem. Tylko chyba nie zrozumiałes jednego. Wszyscy odwoływali imprezy
          sportowe, kulturalne nie dlatego że NASZ PAPIEŻ umarł tylko dlatego że
          cierpiał. Każdy dla kogo Jan Paweł II cos znaczył wiedział że należy łączyć się
          z nim w cierpieniu i myśleć o Nim. Nie kazdy potrafi i chce sie modlić ale
          prawie każdy w tym dniu bardzo przeżywał cierpienie Ojca świętego. Pan
          Prezydent powinien odwołać wszystkie imprezy nie tylko Przewałkę, ale też mecze
          sportowe.Drugą sprawą jest Też to że rano w niedziele powinien wydać polecenie
          oflagowania miasta. Biało czerwone flagi z kirami wisiały tylko gdzieniegdzie.
          Wstyd.
          • Gość: /\/\/\/\/\ Re: Tem moment jest najgorszy na durną politykę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 12:07
            Komunikat o ogłoszeniu żałoby w Wałbrzychu został podany przez Biuro Prasowe
            Prezydenta w niespelna godzinę po śmierci: 02 kwietnia o 22.34
            Apel o wywieszenie flag z kirem 04 kwietnia rano.

źródło: www.twoje-sudety.pl
          • Gość: * Re: Tem moment jest najgorszy na durną politykę IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.04.05, 07:03
            Gość portalu: Robak napisał(a):

> Zgadzam się z Toba w pełni. Jeśli ktoś próbuje robić z tego politykę jest
            > bydlakiem. Tylko chyba nie zrozumiałes jednego. Wszyscy odwoływali imprezy
            > sportowe, kulturalne

Żadnej nauk ze słów Ojca Świetego nie przyjmujemy.......dalej obzucamy błotem
            innych, dalej pysznimy sie ....
            Ojciec Świety nawoływał do poprawy ale zarazem pokazywał sam jak należy sie
            zmieniac.
            Zamiast zarzucz komukolwiek to ze nie wywiesil flag, nie odwołal imprez,
            odpowiedzmy sobie co MYŚMY zrobili zeby na imprezy nie szły iine osoby, ile
            osobiście wywiesiliśmy flag, ile osób namówiliśmy do tego.
            Nauczeni jesteśmy tylko wykonywania rozkazow i polecen, zauważcie ile osob w
            Wałbrzychu jeździ z wstążeczka czarną na samochodzie, ile flag z kirem wisi w
            oknach mieszkancow naszego miasta.....Zapewne wszyscy czekają, aż Prezydent to
            za nich zrobi. Zobaczcie inne miasta, spontaniczne marsze czy to nie jest
            piękne? Na forum zapewnie zaraz ukaze sie post z pretensjami ze w władza w
            Wałbrzychu nic nie robi
            Troche pokory i więcej miłości do drugiej osoby
            • Gość: devilshe Re: Tem moment jest najgorszy na durną politykę IP: 80.51.231.* 07.04.05, 07:37
              Zgadzam sie z Tobą. Na Szczawienku ulice: Fabiana i Witosa - około 100 domów
              jednorodzinnych. Oflagowane - 2 (słownie dwa!!!) domy, 1 na Fabiana i 1 na
              Witosa. Wstyd!! A dość tłumnie mieszkańcy tych domów chodzą do Kościoła.
      • kaajaa ale Pani Aldona Ziolkowska chyba sie bawila..? 04.04.05, 15:00
        na przeWALce........
        • rumiankowski Święta Aldona 04.04.05, 18:24
          Święta Aldona, Święta Aldona
          Przewałka dla niej
          to jak ambona
          Święta Aldona Święta Aldona
          Bedzie chichotać głośno szalenie
          by potem udawać
          że smiech to oburzenie
          Swięta Aldona Święta Aldona
          pójdzie do nieba zasłużenie
          bo kabaret dla niej to konfesjonał

• kaajaa :> 04.04.05, 18:42
            bueh,zarzadza najezdzanie w swojej gazecie na Prezydenta itp, a sama sie bawi..
            nawet na scenie... histeryczki do publiczki...
            a przeciez mogla nie isc na przeWaLke - tak jak Kruczkowski.
            (ale co tam, trzeba sie zaprezentowac w nowej krotkiej spodniczce, a pozniej
            robic afery w gazecie...)
            a ile osob po przeWALce poszlo do pobliskiego Kosciola w Szczawnie? maksymalnie
            20-30 - pociagajace nosem malolaty (w tym ja) i starsze osoby.. a kwiat
            Walbrzycha - Aldona?

• 1sz-truten Re: :> 05.04.05, 05:25
              jesli byli tam mlodzi to brawo!!!!
              juz dawno pisalem ze nasza przyszlosc w mlodych jest
            • Gość: # Re: :> IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 05.04.05, 09:00
              Kaajaa ! Wyjęłaś mi to z ust!. Nawet w takiej chwili Aldona Ziółkowska pluje
              jadem. Szczyt bezczelności!! Zawsze babrali się błotem i robią to teraz. To
              ludzie sami decydują jak postępować. Jeżeli ktoś idzie na "Przewałkę" i wie, że
              Papa jest umierajacy to postępuje wedle własnego sumienia. Papież lubił śmiech
              i żarty. Biorąc pod uwagę, że jest w tym innym, lepszym świecie, na pewno
              patrzy na nas i jest smutny, ale nie z powodu pójścia na "Przewałkę", ale z
              tego co się po niej dzieje. (tak myślę)
              • kaajaa i jeszcze jedno... 05.04.05, 09:24
                zenujaca jest tez informacja w NWW o Papieżu: wielki portret na 1 stronie -a w
                srodku notka zajmujaca 1/3 strony... (artykul jest mniejszy od reklamy
                zapowiedzi Balu Biznesu i od konkursu w ktorym mozesz wygrac kino domowe).
                TOTALNY brak szacunku (wg mnie)

• Gość: Norek Kpina totalna w NWW IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.04.05, 10:05
                  Nie mówiąc o duperelach na 1 stronie o tym, co jest lepszego od seksu. Totalna
                  żenada, chociaż bez winy osoby, która to mówi. To świństwo przeprowadzać z kimś
                  wywiad o pierdołach i umieszczać go w kontekście śmierci Jana Pawła.
                  • Gość: Jola Re: Kpina totalna w NWW IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.04.05, 10:07
                    Tym razem Tygodnik stanął na wysokości zadania. Gazeta wygląda jakby ją
                    drukowali w maglu a nie w drukarni. Jakoś to jednak ten jeden raz pasuje jak
                    ulał.
    • Gość: Ewa NN Re: przewalka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 23:30
      W mali malutcy Polaczkowie - pseudokatolicy!!! W zupełności zgadzam się z NWW.
      Prezydent Wałbrzycha poraz kolejny udowodnił, że jest facetem bez jaj, który
      nawet w tak ważnej chwili nie potrafi podjąć odpowiedniej decyzji. Gdyby to
      któryś z czerwonych oszołomów z powiatu zorganizował Przewałke w takim
      momencie, to media (nie tylko NWW), ale przede wszystkim czarne oszołomstwo z
      ratusza (Pankanin brrrrr fuj)odsądziło by go od czci i wiary. Co do Aldony
      Ziółkowskiej, to gdybym miała takie nogi jak ona to też bym nosiła krótkie
      spódnice. Każdy przeżywa smierć papieża po swojemu i nikogo nie wolno sledzić
      czy po Przewalce udał się do kościoła czy nie. Bóg jest ponoć wszędzie(przede
      wszystkim w sercach miłosiernych polskich katolików), a z tego co wiem Polska
      jest krajem świeckim. Pozdro
      • van.hanegem Re: przewalka... 05.04.05, 23:41
        Ewa, skoro każdy przeżywa śmierć papieża po swojemu, to ani przewałka, ani
        świeckość państwa nie ma tu nic do rzeczy. Jeśli więc ktoś przeżywa śmierć
        papieża na przewałce, z pewnością jego sprawa. Jeśli potrzebuje się podzielić z
        innymi takim sposobem tego przeżywania, proszę bardzo. Jeśli jednak nie
        posługuje się własnym przykładem i a przykład innych uważa za skandaliczny,
        jest po prostu hipokrytą. Jednak o wiele bardziej zasmucające jest to, że kiedy
        miliony ludzi po prostu modlą się za papieża, inni nie potrafią niczego innego,
        tylko wzniecać kłótnie i kąsać się o byle co. Ich papież niczego nie
        nauczył.
        • 1sz-truten Re: przewalka... 06.04.05, 06:57
          dokladnie tak wlasnie !
      • kaajaa oj ewa, ewa 06.04.05, 08:38
        po pierwsze nazywasz nas `pseudokatolikami` a sama nie zachowujesz sie fair.
        Do twojej wiadomosci:
        Nikt nikomu nie kazał isc na przewalke. Kazdy zrobil to dobrowolnie i nie byl
        tam przetrzymywany. Jesli czul ze chce zostac w domu to po prostu nie
        przychodzil - tak jak prezydent (Ziolkowska mogla przez to siedziec w 1
        rzędzie:])
        Nie pochwalam jego zachowania, ale bardzie razi mnie postepowanie Ziolkowskiej.
        Ona byla, widac bylo ze swietnie sie bawi, tanczy na scenie z kabaretem a po
        smutnej wiadomosci leci do domu i pisze ze ojjjjjjj co za wstyd i obluda ze
        strony wladz, jak oni mogli tak postapic... Oni przynajmniej nie tanczyli tanga
        na scenie chwile wczesniej...
        (ps. jakbym miala takie nogi jak Ziolkowska to i tak podarowalabym sobie ten
        jeden dzien od ich pokazywania)
        a to, ze przeznaczyli na wspomnienie o naszym Papie 1/3 strony w gazecie,obok
        konkursow i innych podobnie ciekawych wzmianek to dla mnie WSTYD, i potwierdzam
        sie w przekonaniu ze NWW to beznadziejny brukowiec.
        chociaz nie...brukowce poswiecily wiecej stron Papiezowi.
        Z E N A D A !
        szkoda wydawac tych 2.5zl na NWW - lepiej kupic ubogiemu chleb.
        • Gość: Alfreda Xynits Re: oj ewa, ewa IP: *.bci.net.pl 12.04.05, 14:37
          łatwo zauważyć że masz kompleksy
          jak byłaś na przewałce to pewnie ze złośliwości nie zauważyłaś skrempowania p.
          aldony sytuacją na scenie...to był taniec?? rozumiem twoje rozżalenie... aldona
          od zawsze jest na językach, bo kompletnie odstaje w środowisku wałbrzyskim! w
          tym mieście pełno takich jak Ty, dlatego nie lubię tam przebywać, wałbrzych
          jest brzydki brzydotą malkontentów o czym można się przekonać nie tylko
          wychodząc na ulicę ale także czytając te zapiski,
          • Gość: kaajaa Re: oj ewa, ewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 16:59
            tak bylam zazdrosna bo wybrali Ja a nie mnie! beuheuehueheuheuheueheuhu!
    • Gość: Truteń Re: przewalka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 12:05
      Już chyba wszystko wiem. Kajaaaaaaa to niekt inny, tylko przedstawiciel
      konkurencji NWW lub odrzucony adorator redaktor ziolkowskiej.
      • kaajaa Re: przewalka.... 06.04.05, 22:00
        wszystko wiesz? konkurencja? na pewno nie.. Nie zachwalam Tygodika
        Walbrzyskiego, lecz pewnie nie zauwazyles tego. Zwrocilam po prostu uwage ze
        redakcja NWW nieladnie sie zachowala. a zauwazylo to bardzo wiele osob. (ale
        zapewne sa z konkurencji albo zostali odrzuconymi adoratorami Aldonki Z. - jak
        to zasugerowales)
        pozdrawiam wiec z wyrazami szacunku:]

• rumiankowski Re: przewalka.... 06.04.05, 22:05
          Zaryzykowałbym twierdzenie, że odrzuconych adoratorów A. są setki, gdybym,
          wierzył, że taki tłum czyta NWW.
          • kaajaa Re: przewalka.... 06.04.05, 22:08
            ja chyba uznam ze stwierdzenie ze MOGLABYM byc adoratorka Aldony Z. mi ubliza.
            • Gość: taki jeden Re: przewalka.... IP: *.wlb.vectranet.pl 09.04.05, 12:04
              Echh ludzie. Ile w was jadu.On na pewno by się ucieszył z tej dyskusji
    • Gość: z podróży Re: przewalka... IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 11.04.05, 15:11
      nieco spóźniony, ale dopiero dzisiaj przeczytałem notkę w NWW
      przecież nie chodzi w niej o to, kto szarga świętość, a kto nie
      raczej o to, że prezydent Kruczkowski, jakby nie było gospodarz tradycyjnie
      schował głowe w piasek i uciekł od odpowiedzialności
      tyle
      • Gość: Rooski Re: przewalka... IP: 81.168.209.* 11.04.05, 15:32
        Dzisiaj na antenie BRW Prezydent Kruczkowski przyznał się że to że odbył się
        2gi dzien Przewalki to jego blad...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka