Dodaj do ulubionych

psychoterapeuta

IP: 156.17.44.* 16.05.05, 12:58
Witam,
Mam pytanie, czy ktoś mógłby polecić dobrego psychoterapeutę z Wałbrzycha?
Obserwuj wątek
    • countermeasure po co? 16.05.05, 17:12
      Poczytaj książki o sensie życia i nie chodź nigdzie. Zmień nastawienie do życia
      i do otoczenia i zacznij myśleć pozytywnie.

Nie ma sensu chodzić do psychoterapeutów.
      • Gość: koli Re: po co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 21:52
        Joanna Gorczyńska-P.Z.Psychicznego, ul.Broniewskiego.Jedna z lepszych.Tylko
        jest małe ale:ona Ci nie powie:zrób tak tak i tak!!!To TY masz sobie zrobić
        małe pranie mózgu!!!Warto, pokazała mi problemy z iinej strony!!!
        • Gość: ---- Re: po co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 08:46
          A ja wyszlam bardzo rozczarowana od tej pani, nie pokazla mic ponad to co już
          wiedzilam a moze oczekwialm czegoś , sama nie wiem .W kazdyzm razie nie mam
          zamiaru juz chodzic do psychologow , jak sobie sam czlowieku nie pomozesz tzn
          nie zmienisz natswiania do życia to nic ci nie pomoże.
          • Gość: waterman Re: po co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 09:38
            Oczywiście, że warto chodzić do psychoterapeutów. W pytaniu (tym w pierwszym
            poscie) zawarte było jednak najistotniejsze - jak znaleźć tych "dobrych".
            Osobiście nie korzystam z żadnego chociaż nieraz chciałbym, czuję taką
            potrzebę. Nie zawsze jestem w stanie sobie poradzić z pewnymi problemami. Nie
            zawsze bowiem wystarczają rozmowy ze znajomymi, modlitwa. Mam poczucie, że
            chciałbym od razu otrzymać jakąś informację zwrotną. Nie wszystko natomiast
            można tym najbardziej nawet znajomym powiedzieć. W kościele natomiast ta
            informacja zwrotna jest często bardzo ukryta. Miałem kiedyś, chciałbym go
            nazwać przyjacielem, znajomego księdza - Jasia (pozwolę sobie podać jego imię,
            ponieważ jest bardzo popularne a poza tym on sam dawno temu wyjechał z kraju na
            studia doktoranckie do Włoch). Fantastyczny człowiek, wspierajacy,
            niespotykanie wyważony, nigdy nie podający jednego rozwiązania ale rozsądne
            mozliwości. Bardzo mi pomógł, w takim chyba moim najtrudniejszym okresie burzy
            i naporu. Niestety nie mam już takiej pomocy pomimo, że moja żona jest
            psychologiem i m. in. właśnie psychoterapeutą. Podobno, jest bardzo dobą w tej
            profesji. Są jednak podobno pewne zasady postepowania w relacjach terapeuta -
            pacjent i pewne rzeczy się wykluczają. Nieraz wiec korzystam z
            lektury "Charakterów". To jest takie czasopismo - miesięcznik z zakresu
            psychologii. Pisany jednak dobrym piórem, dostępnym dla każdego, doskonały
            zespół redakcyjny, wspaniali współpracownicy m. in. stałe, doskonałe felietony
            pisze Aliosza Awdiejew, każdy numer tego miesięcznika poświęcony jest
            generalnie jakiemuś problemowi. Szczerze polecam. Pozdrawiam
      • Gość: Ala Re: po co? IP: 156.17.44.* 17.05.05, 11:27
        Problem w tym, że czasem nie wystarczy poczytać książkę, pomysleć sobie "wezmę
        się w garść", albo pogadać z kimś bliskim ale niefachowym. Tak bywa...
        Większość odpowiedzi niestety nie zachęca do skorzystania z pomocy fachowca...
        Ale gdyby ktos miał jakieś sprawdzone namiary, to nadal proszę...
    • ulawaw Re: psychoterapeuta 17.05.05, 13:06
      Psychiatra i psychoterapeuta Pan Piotr Niezgoda - Przychodnia na Broniewskiego
      na Piaskowej Górze. Najlepiej zadzwonić i umówić się prywatnie - gabinet
      prywatny na Szmidta, za Apteką na Pl.Grunwaldzkim.
      • Gość: ---- Re: psychoterapeuta IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 22.05.05, 16:31
        a ile bierze za godzine?
      • Gość: Agulka Re: psychoterapeuta IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.06.05, 10:54
        Znam dra Niezgodę. Jest bardzo dobrym psychiatrą. Z jego pomocy korzystałam
        osobiście, jak również jest lekarzem mojej mamy. Serdecznie pozdrawiam doktora
        życząc wielu sukcesów. Pacjentka
    • Gość: Ala Re: psychoterapeuta IP: 156.17.44.* 18.05.05, 10:48
      Dziękuję za wszystkie konstruktywne wypowiedzi.
      Już wybrałam i skorzystałam.
      Wszystkim, którzy mieliby tego typu problemy radzę: lepiej nie męczyć się z
      nimi samemu tylko skorzystać z pomocy fachowca.
      • Gość: Agulka Re: psychoterapeuta IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.06.05, 11:02
        Alu, mam prośbę:poleć mi tego psychoterapeutę z Wałbrzycha. Jeżeli nie chcesz
        tego robić na forum, to podaję swój e-mail:agulkar@tlen.pl.Dzięki
        • Gość: Ala Re: psychoterapeuta IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 03.06.05, 20:04
          Wybrałam wlasnie dr Niezgodę. W końcu zdecydowalam, że psychiatra bedzie lepszy
          na tym etapie od psychologa.
          Pozdrawiam serdecznie, Ala
          • Gość: Początek Re: psychoterapeuta IP: *.ph.ph.cox.net 03.06.05, 22:43
            Próbowałaś porady u Ryszarda Końca?
            • Gość: Alf Re: psychoterapeuta IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 03.06.05, 22:55
              Kto zacz?
              • Gość: PZP Re: psychoterapeuta IP: 60.36.181.* 04.06.05, 01:05
                Ryszard Koniec - psychoterapeuta
    • mnirek Re: psychoterapeuta 23.01.14, 09:21
      Może nie w Wałbrzychu ale mnie pomógł warszawski psychoterapeuta w sumie nie będę podawać nazwiska.
      • wladyslaw_grabski Re: psychoterapeuta 23.01.14, 15:50
        mnirek napisał:

> Może nie w Wałbrzychu ale mnie pomógł warszawski
        > psychoterapeuta
        w sumie nie będę podawać nazwiska.

Stanowczo nie polecam, jego sekretarka okrada ludzi podczas sesji terapeutycznych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka