Dodaj do ulubionych

M. Lubiński - Przyszły Prezydent Wałbrzycha

IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 28.09.05, 20:31
Mam nadzieje że bardzo dobry wynik Lubińskiego w wyborach parlamentarnych
upewni go w postanowieniu kandydowania na Prezydenta miasta. Do wyborów został
rok ciężkiej prace, ale jestem przekonany że się uda. Pozdrawiam wyborców SDPL
i M. Lubińskiego

ps. Nie wiem czy wiecie, że w mieście Wałbrzych SDPL zdobyło 11% popracia, a
powiecie Wałbrzyskim niecałe 10%. NIeżle jak na partie, która w wynikach
ogólopolskich nie przekroczyła 4%.
Obserwuj wątek
    • Gość: xxy Re: M. Lubiński - Przyszły Prezydent Wałbrzycha IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.09.05, 20:35
      czemu sie dziwisz w czerwonym Walbrzychu ? SDPL czerwonawe jest przecież
      • Gość: Dario Re: M. Lubiński - Przyszły Prezydent Wałbrzycha IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.09.05, 20:47
        pobozne życzenia
        • Gość: Tubylec Re: M. Lubiński - Przyszły Prezydent Wałbrzycha IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 28.09.05, 21:07
          Czy na nasze miasto muszą spadać wszystkie plagi? Bieda, bezrobocie, brak
          perspektyw rozwoju i na dodatek ewentualna prezydentura Lubińskiego !
          Czy urząd prezydenta miasta można traktować jak dziwkę - każdy kto chce, bez
          względu na kwalifikacje, bierze, wykorzystuje.
          • Gość: antyPiSuar Re: M. Lubiński - Przyszły Prezydent Wałbrzycha IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 28.09.05, 21:15
            Pewnie wg. Ciebie Giovanni byłby lepszym kandydatem PiSuarze?
          • Gość: Marta Re: M. Lubiński - Przyszły Prezydent Wałbrzycha IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.09.05, 08:30
            100 % poparcia dla tych słów.
          • Gość: Marta Re: M. Lubiński - Przyszły Prezydent Wałbrzycha IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.09.05, 08:32
            Oczywiście 100 % poparcia dla słów Tubylca.
    • ledwozipie Re: M. Lubiński - Przyszły Prezydent Wałbrzycha 28.09.05, 21:34
      Ja rónież trzymam kciuki za Lubińskiego i w przeciwności do tubylca uważam że ma
      spore kwalifikacje do objęcia funkcji prezydenta miasta.
      • Gość: Tubylec Re: M. Lubiński - Przyszły Prezydent Wałbrzycha IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 28.09.05, 22:20
        Na przykład jakie to cechy:mądrość, waleczność,chytrość,zapobiegliwość
        bogobojność, oszczędność,przebiegłość-niepotrzebne skreślić.
        • Gość: # Re: M. Lubiński - Przyszły Prezydent Wałbrzycha IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 28.09.05, 22:26
          te marne 5 tyś to niby wspaniały wynik!? Coś ci się po...... Wałbrzych mimo, że
          nie Warszawa, ale ma trochę więcej głosujących. Popatrz na pozostałe wyniki tej
          listy i później zabieraj głos!
      • Gość: Pytający Lekarskie?? IP: 194.205.82.* 03.10.05, 11:52
        na Prezydenta?????
    • Gość: wyborca Re: M. Lubiński - Przyszły Prezydent Wałbrzycha IP: 80.51.231.* 29.09.05, 08:41
      Zgadzam się. Lubiński jest normalnym człowiekiem. Postawił sie kiedys Dyduchowi
      i układowi stworzonemu przez SLD w ratuszu. A co do wyniku w Wałbrzychu. Z tego
      co wiem, te "marne" 5 tysięcy to najlepszy wynik wyborczy w Wałbrzychu ze
      wszystkich kandydatów - mniej zdobyli liderzy pozostałych ugrupowań. Wałbrzych
      potrzebuje kogos rozsadnego, potrzebuje menadżera. Lubiński na prezydenta!!!!
      • jakas1 Re: M. Lubiński - Przyszły Prezydent Wałbrzycha 29.09.05, 13:22
        Gość portalu: wyborca napisał(a):

> A co do wyniku w Wałbrzychu. Z tego
        >
        > co wiem, te "marne" 5 tysięcy to najlepszy wynik wyborczy w Wałbrzychu ze
        > wszystkich kandydatów - mniej zdobyli liderzy pozostałych ugrupowań.
        Wałbrzych

Zacznijmy od prostowania kłamstw zwolenników SDKPiL:
        1. Lubiński NIE zdobył w Wałbrzychu 5000 głosów.
        2. Lubiński NIE zaliczył "najlepszego wyniku wyborczego w Wałbrzychu"
        3. Na podstawie tego, że dwa powyższe weryfikowalne stwierdzienia są kłamstwami
        wnioskuję, że pozostałe stwierdzenia cytowanego "wyborcy" typu: "Lubiński jest
        normalnym człowiekiem" są kłamstwami
        • Gość: *** Re: M. Lubiński - Przyszły Prezydent Wałbrzycha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 13:35
          masz 100% racji jego wynik to coś ponad 5 tys.ale zdobyte w całym okręgu
          wyborczym nr 2 cała lista miała ponad 10 tys. a w powiecie 5 tys.cała lista !!!
          tak podaje PKW wystarczy wejść na stronę i sprawdzić !!
          Jeśli zwolennicy Lubińskiego kłamią w sprawach które można zweryfikować
          natychmiast i na bank to co dopiero w innych których sprawdzić nie można !!!
          A czy wyborcy będą w nim widzieć Prezydenta to się okaże za rok !!Może przez
          ten czas spusći trochę wody sodowej i zejdzie na ziemię !!!
          • Gość: walbrzyszanin Re: M. Lubiński - Przyszły Prezydent Wałbrzycha IP: 80.51.231.* 29.09.05, 14:34
            Oczywiście, sprawdziłem - te ponad 5 tysiecy to cay okręg, ale zauważyłem też,
            że grubo ponad 3, 5 tysiaca to sam Wałbrzych. Czyli - nikt z innych kandydatów
            tylu głosów tu nie zdobył.

Mam pytanie do kolesi, którzy tak są przemądrzali w kwestii Lubińskiego. Jak
            oceniacie Kruczkowskiego jako prezydenta i czy może macie swego kandydata na
            prezydenta? Pochwalcie sie swymi myslami.
            • ledwozipie Re: M. Lubiński - Przyszły Prezydent Wałbrzycha 29.09.05, 14:43
              Największa liczba głosów zdobyta w niedzielnych wyborach na terenie gminy
              Wałbrzych:

1. Gołębiewski Henryk SLD – 3398 głosów
              2. Lubiński Mirosław SDPL – 3309 głosów
              3. Chlebowski Zbigniew PO – 3112 głosów
              4. Mrzygłocka Katarzyna PO – 2174 głosy
              5. Giovani Roman PIS – 1829 głosów
              6. Wiązowski Waldemar PIS -1620 głosów
              7. Sulowski Paweł LPR – 1004 głosy
              • Gość: * Re: M. Lubiński - Przyszły Prezydent Wałbrzycha IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.09.05, 16:37
                czyli Wałbrzych dalej czerwony :(
                • Gość: r-a-n szczypta soli IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.05, 17:32
                  Pan Lubiński to rasowy polityk. Jest bardzo kompetantny na tym stanowisku.
                  Mydlenie oczu, nic nie robienie, obiecywanie wyborcom w potrzebie nie wiadomo
                  czego, walki polityczne e.t.c. oto co on potrafi bardzo dobrze! To tylko moje
                  zdanie. Zdanie które wyrobiłem przez osobisty kontakt z polityką regionalną.
                  Czy ktoś jeszcze miał podobne kontakty i WIE o czym mówi??? Bo ja nie to trochę
                  głupio... to tak jakbym ja próbował stwierdzić, który preparat zealczający
                  chwasty w zbożu jest najlepszy. Na ten temat się nie wypowiadam, bo się na tym
                  nie znam!!! No ale mamy demokrację stety/niestety i nie tylko fachowcy a nawet
                  laicy mogą wybierać najlepszy preparat zealczający chwasty w zbożu jak i
                  prezydentów, posłów, radnych - swoich(?) przedstawicieli w polityce ;-p
                  • Gość: gnus Re: szczypta soli IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.09.05, 18:51
                    Nie wiem, czy Lubinski nadaje sie na prezydenta, bo jeszcze nim nie byl. I
                    pewnie zaglosuje na niego ludzac sie, ze cos moze sie zmienic. Poki co
                    Kruczkowski jest prezydentem i g.... robi. Byc moze teraz "Kaczki z nowej
                    paczki" + Kaczor Donald dadza Rumunskiemu Ksieciu szmal na obwodnice lub
                    aquapark i w ten sposób Piotruś Pan kupi glosy Walbrzycha i ponownie zostanie
                    prezydentem i nie przez cztery, ale przez osiem lat bedzie przynosil co miesiąc
                    Wioletce (swojej zonie) gruby szmal. "Gruby" w tym sensie, ze 20 razy wiekszy
                    od zasilku dla bezrobotnych. I w zasadzie tylko o to chodzi. Pozdrawiam.
                    • Gość: Boa Re: szczypta soli IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 29.09.05, 22:03
                      Dziwne dyskusje prowadzicie. Należy odróżnić polityka od politykomana. W
                      Wałbrzychu do tej pory nie pojawił się nikt ,kogo można określić mianem polityka
                      Ci "mówiący o polityce" nawet się o nią nie otarli a to, że pełnią funkcję w
                      partyjnych, prowincjonalnych szeregach, czyni ich "wielkimi" tylko na własnym
                      podwórku. Popieram te głosy na forum, które namawiają do wybierania ludzi
                      kompetentnych i chcących coś zrobić dla tego miasta i jego mieszkańców. Nie
                      ufajmy cwaniakom, którzy żebrzą o głosy wyborcze w Wałbrzychu, a swoją
                      przyszłość już teraz budują (dosłownie) kilkadziesiąt kilometrów dalej.
                • Gość: Pawel Re: M. Lubiński - Przyszły Prezydent Wałbrzycha IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.10.05, 11:01
                  Z powyzszego wykazu wynika, ze glosow na SLD i SDPL bylo 6698
                  a na PO, PiS oraz LPR bylo 9739.

A to przeciez wyniki tylko kilku osob.

Ja tam bym juz nie twierdzil, ze Walbrzych jest nadal czerwony.
              • Gość: Basia Re: M. Lubiński - Przyszły Prezydent Wałbrzycha IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.10.05, 13:01
                Jak zwylke kłamstwa, kłamstwa itd. Były jeszcze inne osoby ktore w Walbrzychu
                osiągneły większy wynik niż np. p. Sulowski. Magdalena Pacuła z PiS np. 1614
                czyli dużo wiecej niz jak podajesz Ci ktorzy zdobyli najwiecej, a ilu bylo
                takich kandydatów? Nie wiem nie sprawdzałam kazdego. Jeśli sie podaje jakieś
                dane na forum to trzeba to robić rzetelnie!!! Ale sie nie dziwię - popierasz
                Lubińskiego a to wasze "czerwone" metody. Nistety jak widzisz nikt sie na nie
                już nie łape. A za rok czy cztery lata będzie jeszcze trudniej robić głupa z
                ludzi. Pozdrawiam.
            • jakas1 Re: M. Lubiński - Przyszły Prezydent Wałbrzycha 30.09.05, 11:15
              Gość portalu: walbrzyszanin napisał(a):

> nikt z innych kandydatów
              > tylu głosów tu nie zdobył.

Tak tak, słaby macie wywiad w SDKPiL
    • mgnac Re: M. Lubiński - Przyszły Prezydent Wałbrzycha 30.09.05, 15:02
      Z pewnością byłby lepszy niż Kruczkowski.
      Choć na pewno będzie wiele kandydatek i kandydatów
      równie godnych urzędu Prezydenta W-cha.
      Pozdrawiam
    • Gość: walbrzyszanin Re: M. Lubiński - Przyszły Prezydent Wałbrzycha IP: 80.51.231.* 30.09.05, 15:22
      wiecie co maruderzy... możecie przeciez startować w wyborach, możecie zostać
      prezydentami miast etc. Smieszą mnie wszystkie wypowiedzi wszystkich
      krytykantów, sami weźcie sie do roboty, a nie obrabiacie d ... A co do M.
      Lubińskiego. Faktem jest, że Wałbrzych jest czerwony. Lubiński zasługuje na
      głosy lewicy. Bez lewicy nie będzie demokracji. Potrzebna jest równowaga,
      opozycja - chocby po to, aby wytykać błędy rządzącym. Życzę Lubińskiemu jak
      najlepiej. Acha, zagłosuje na niego.
      • Gość: Pawel Re: M. Lubiński - Przyszły Prezydent Wałbrzycha IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.10.05, 10:54
        I tu sie nie zgadzam. Niby dlaczego musi byc w polityce tzw. lewica? Komu to
        jest potrzebne? Zeby wytykac bledy rzadzacym wystarcza inne partie opozycyjne,
        to nie musi byc od razu lewica.

Dlaczego niby Walbrzych jest czerwony? Prosze sobie policzyc glosy oddane na
        poszczegolne partie. To, ze pojedyncze osoby z SLD czy SDPL otrzymaly duzo
        glosow o niczym nie swiadczy. Po prostu na tych listach nie bylo zadnych innych
        znanych nazwisk. W przypadku list PO czy PiS glosy rozdzielily sie na cala liste
        bylo ich jednak w sumie sporo wiecej niz na "czerwone" listy.
    • Gość: walbrzyszanka Re: M. Lubiński - Przyszły Prezydent Wałbrzycha IP: 80.51.231.* 03.10.05, 10:19
      .... dlaczego tak ucichliscie? Propponuje sondaż: kandydaci na prezydenta
      miasta wałbrzycha 2006. Jeden głos daje Lubińskiemu. A wy?
      • Gość: remi Re: M. Lubiński - Przyszły Prezydent Wałbrzycha IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.10.05, 10:44
        A ja stawiam na PiS- albo M. Bartolik albo D. Kołdon
        • Gość: Walbrzyszanin Ja na niezależnego! IP: 194.205.82.* 03.10.05, 12:04
          Ale na razie nie spalę kandydatury:)
          • Gość: autor Ja też na niezależnego! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.10.05, 12:25
            Tomasz Pluta
            • Gość: remi Re: Ja też na niezależnego! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.10.05, 15:03
              i wszystko jasne..........patrz Siara
          • Gość: trefl Re: Ja na niezależnego! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.10.05, 15:09
            to pewno jakiś strażak wałbrzyski....Gienek Polewacz
            • Gość: Kols Bądźcie poważni z tym Lubińskim... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.10.05, 16:00
              Wątek prowadzący na manowce. Bezładna kopanina, która służy nie wiadomo czemu.
              Lubiński rzeczywiście robi dobre wrażenie, więc z tego powodu robicie mu
              kampanię, i w nagrodę za wrażenie chcecie go zrobić prezydentem?
              To może niech ktoś napisze, czym do tej pory Lubiński zarządzał oprócz gabinetu
              lekarskiego i nerek swoich pacjentów? Jak to jest, że przedstawicielowi zdrowej
              lewicy przeszkadzał Miller, ale partyjni kolesie z ratusza, którzy teraz włóczą
              się po sądach, już nie? Może lepiej najpierw sprawdzić, jakie to wspaniałe
              uchwały przegłosował SLD-owski radny Lubiński w poprzedniej kadencji?, albo
              czego bronił Lubiński - były rzecznik prasowy Klubu Radnych SLD?
              Lubiński wyrósł na negowaniu kandydatury Kuźniara i panoszenia się Dyducha w
              Wałbrzychu. I to wystarczający powód, żeby się przed nim płaszczyć?
              Chetnie dam się przekonać, że to jednak dobry kandydat. I mam nadzieję, że on
              sam tego internetowego włazidupstwa nie inspiruje.
              • Gość: z bliska Re: Bądźcie poważni z tym Lubińskim... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 08:39
                Przygladam sie lokalnej polityce z bliska i mam wrazenie, ze awanturnictwo
                polityczne, krzykactwo, bardziej się opłaca, niż taka rzeczywista praca u
                podstaw. Wypowiadacie się na temat Lubińskiego, czy to dobry, czy zly kandydat
                na prezydenta. Padlo wiele slow, ale znow zadnych konkretow. Dla mnie konkretem
                jest np. zmiana ustawy komorniczej ograniczająca zarobki komornikow, ktora w
                parlamencie przeforsowal Lubinski razem z Szelemejem. Konkretem jest przyjazd
                Borowskiego do Wałbrzycha i zmiana ustawy gorniczej, dzieki czemu czesc
                walbrzyskich gornikow ma wczesniejsze emerytury. Konkretem jest pomysl
                Lubinskiego, zeby 150 mieszkancow Walbrzycha moglo skladac do Rady Miejskiej
                projekty uchwal, konkretem sa wreszcie bezplatne badania, ktore Lubinski
                organizuje. To nie jest laurka dla Lubinskiego, ale konkrety i fakty. Faktem
                jest rowniez, ze Lubinski postawil sie Dyduchowi i odszedl z SLD. Uwazam, ze
                gdyby byl kunktatorem pazernym na wladze, to zostalby z Dyduchem, a dzis bylby
                poslem. Kols ma racje. Oprocz tego, ze Lubinski dziala, robi tez dobre
                wrazenie. Jest wykształcony, obyty w towarzystwie. No ale byc moze w Walbrzychu
                to nie sa zalety, ale wady, skoro wiekszosc oddaje swoje glosy na niedouczonych
                policjantow lub straganiarki. Uwazam, ze Lubinski ma pelne prawo kandydowac na
                prezydenta Walbrzycha i zycze mu powodzenia.
                • Gość: Szpilka Re: Bądźcie poważni z tym Lubińskim... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.10.05, 14:08
                  Z tymi straganiarkami trafiłaś/eś w sedno.
                • Gość: Kols Re: Bądźcie poważni z tym Lubińskim... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.10.05, 11:47
                  Gość z bliska to poważnyt dyskutant, więc zasługuje na poważną odpowiedź.
                  Lubiński robi dobre wrażenie i nawet w Wałbrzychu to cenna zaleta. Warte
                  zauważenia są też jego zasługi na niwie lekarsko - socjalnej. Tyle tylko, że to
                  niewiele ma wspólnego z rządzeniem miastem. A dokładnie - prawie nic nie ma
                  wspólnego. Lubiński jest kompletnie "zielony", nie ma żadnej przeszłości w
                  zarządzeniu czymkolwiek. I z tym będzie kłopot, podobnie jak w dogadywaniu się
                  lewicowego prezydenta Wałbrzycha z prawicowymi władzami w Warszawie.
                  Lubiński to fajny facet, ale w Wałbrzychu fajnych facetów są setki. Nie każdy
                  jednak jest użyteczny na tym stanowisku.
                  • Gość: pytajnik tylko Lubiński !!!! IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 10.10.05, 17:52
                    A jakie doświadczenie w zarządzaniu miał Kruczkowski przed wygraniem
                    prezydentury. Tylko nie mów mi o Jedlinie, bo tam każdy chce o nim jak
                    najszybciej zapomnieć.
                    A jakie miał doświadczenie Kuźniar zanim został prezydentem?
                  • Gość: z krzysztofa Re: Bądźcie poważni z tym Lubińskim... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 18:28
                    Lubinski jest prezesem rady nadzorczej Porcelany "Krzysztof". Nie tylko
                    zarzadza wiec, ale robi to calkiem niezle. "Krzysztof" to jedna z najlepszych
                    firm w Walbrzychu
                    • Gość: exspert Re: Bądźcie poważni z tym Lubińskim... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.10.05, 19:46
                      Dlatego jest prezesem rady nadzorczej .....top n ie on pało zarządza
                      • Gość: z krzysztofa Re: Bądźcie poważni z tym Lubińskim... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 20:23
                        Chcesz powiedziec, ze nie ma zadnego wplywu na zarzadzanie?.... Palo?
                        • Gość: reks Re: Bądźcie poważni z tym Lubińskim... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.10.05, 08:10
                          Dokładnie że nie ma. Bosek ma radę nadzorczą bo tego wymaga kodeks spółek
                          chandlowych. A jej wpływ na zarządzanie jest żaden. Warto przypomnieć że
                          porcelana prywatyzowała się jako spółka pracownicza a dziś jej udziały w
                          większości ma kilka osób w tym największy Bosek. I to on jako udziałowiec i
                          prezes ma wszystko w garści....PAŁY.
                          • colorado8 Re: Bądźcie poważni z tym Lubińskim... 13.10.05, 20:32
                            Ale durny wątek. Trochę zdrowego rozsądku na końcu i wiadra wazeliny. Ludzie,
                            kto wymyśla takie lizanie tyłka? Jeśli ten cały Lubiński, to pogratulować
                            takiego kandydata, Jeśli ma takich kolesi, to tylko zlitować się nad nim, że ma
                            takich zwolenników. Jeśli mu robicie kampanię, to lepiej mu poradźcie, żeby
                            trzymał się od was z daleka.
                          • Gość: z krzysztofa Re: Bądźcie poważni z tym Lubińskim... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.10.05, 08:19
                            Reks, nie przemawiaja do mnie opinie kogos, kto "handlowy" pisze przez "ch":))))
                            • Gość: reks Re: Bądźcie poważni z tym Lubińskim... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.10.05, 09:29
                              sorry za bład ... co w niczym nie zmienia merritum treści
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka