Gość: * IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.01.06, 11:50 powinnismy uczcić jakoś smierć naszych rodaków Może będziemy zapalać świeczkę w oknbie o godzinie 20 pzez cały tydzień? Co wy na to Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: * Re: Straszna Tragedia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.01.06, 11:55 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=35824205 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slepajula Re: Straszna Tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 16:33 lepiej postawmy swieczki tez za tych madrali co tak buduja a tych glupcow co oglaszja przetargi na budowanie jak najtaniej ,za tych głuocow co zwalniaja ludzi , za tych co kradna na budowach ,za tych co przymykaja oko -aby zmadrzeli i zeby to sie nie powtórzyło .Znowu zamiast sedno to mydlenie oczu .. Wsciekłośc i zal ...przeogromny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Straszna Tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 17:55 świeczkę zapalmy nad ciemnotą tego narodu, który niczego się nauczył przy okazji podobnych katastrof w niemczech i rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
aands Re: Straszna Tragedia 29.01.06, 20:48 a ty z jakiego narodu,jezeli mozna zapytac???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Straszna Tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 21:49 owszem - można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Straszna Tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 22:45 Ja paliłam dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: Straszna Tragedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 23:56 to co się stało jest straszne - owszem. :( ale jako ze jestem dociekliwy i ze we wszystkim staram się doszukac jakiejkolwiek logiki, chcialbym przedstawic pewne porównanie: - Tej zimy z powodu mrozów zmarło bodajze prawie 200osób... - na drogach tylko z powodu ich strasznego stanu i totalnego niedbalstwa zarzadów dróg kolejne kilkaset osób... dlaczego nikt nie robi z tego zaloby narodowej? dlaczego ten wieśniak (nasz prezydent) nie jeździ w odwiedziny do wielu rannych i ofiar o ktorych wspomnialem powyzej? wiecie dlaczego? bo w katowicach "hurtem" zmarło prawie 100 osób...a to przeciez okazja do pokazania dobrych cech takich jak troska o obywateli :( Polacy uwielbiają sensacje i tragiczne wieści. czasem mam wrazenie ze tylko to "kręci" Polaków ;/ pomagają w tym media które przescigają się z opisami miejsca wydarzenia...to jest idiotyzm...i jak zwykle nikt nie skupi sie na tym zeby ktoś konkretny beknął za to co się stało....tak jak w przypadku tej hali targowej....jak i w przypadku dziur na drogach z powodu których giną ludzie....ktoś oddal hale do uzytku....ktos oddaje drogi jako bezpieczne do uzytkowania....WIĘC ja jako szary obywatel pytam się czy nie mozna zaczac piętnowac tych ktorzy srają za przeproszeniem na swoją robotę? jesli tego nikt nie zacznie robic ten kraj ciągle bedzie "biedny i nieudolny". Ale tak na "pocieszenie" Wam powiem ze to chyba taka natura polaków..."lubią" byc w niedoli i w nędzy....jak zaczyna sie dziac lepiej to trzeba to "przepic i przetanczyc". Polak myśli tylko wtedy gdy jest do tego zmuszony, gdy ktos go przytrzyma za gardło..inaczej zapomnijmy o czymkolwiek konstruktywnym. Głupi i nieszczęsny naród....to ja i Wy...masakra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aya_nz Re: Straszna Tragedia IP: 81.168.209.* 30.01.06, 00:10 Ta tragedia będzie miała równie tragiczny koniec. Stanie na tym że będziemy ubolewać nad tym jaki straszny los spotkał tych ludzi i ich rodziny, jednak na tym się skończy. Nikt nie zrobi nic by takie wypadki się juz nie zdarzały, tak jak nikt nie robi nic w sprawie polepszenia jakości naszych niebezpiecznych dróg, o czym już pisał Prezes. Żałoba narodowa się skończy , większa część społeczeństwa zapomni o sprawie i przejdzie nad tym do porządku dziennego.Aż do kolejnego podobnego wypadku, który może się przytrafić każdemu z nas. I znów będziemy biadolić, narzekać i niestety współczuć poszkodowanym bo to najlepiej potrafimy. Smutne to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Straszna Tragedia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.01.06, 10:38 Gość portalu: prezes napisał(a): > wszystkim staram się doszukac jakiejkolwiek logiki, chcialbym przedstawic pewne > porównanie: > - Tej zimy z powodu mrozów zmarło bodajze prawie 200osób... > - na drogach tylko z powodu ich strasznego stanu i totalnego niedbalstwa > zarzadów dróg kolejne kilkaset osób... =========================== Z twoja logika jest coś nie tęgo a wręcz groteskowo jak można porównyac wypadki z katastrofą, nawet dziecko logicznie myslace potrafi to rozroznic, ale widac prezesowi do dziecka daleko. ============== dlaczego ten wieśniak (nasz> prezydent) nie jeździ w odwiedziny do wielu rannych i ofiar o ktorych wspomnialem powyzej? wiecie dlaczego? bo w katowicach "hurtem" zmarło prawie 100 osób...a to przeciez okazja do pokazania dobrych cech takich jak troska o obywateli :( Polacy uwielbiają sensacje i tragiczne wieści. czasem mam wrazenie ze tylko to "kręci" Polaków ;/ pomagają w tym media które przescigają się z opisami miejsca wydarzenia...to jest idiotyzm...i jak zwykle nikt nie skupi sie na tym zeby ktoś konkretny beknął za to co się stało....tak jak w przypadku tej hali targowej.. ================ Prezes po pierwsze nie za dobrze swiadczy o tobie to,że obrażasz najważniejszą osobę w państwie, jesteś charakterystyczną postacią Poilaka - idioty. wszystko ci nie pasuje, ciekawe co bys napisał gdyby Prezydent Kaczyński i Premier Marcinkiewicz siedzieli w swoich ciepłych gabinetach a nie pojechali na miejsce TRAGEDI a nie wypadku. Uważam, że własnie tak powinni zachowywać sięwładze państwowe i wcale nie odbieram to jako tani poklaski, pamiętamy wszyscy jaką stroską o powiodzian wykazał się były Premier Cimoszewicz tego chcesz marny prezesie? Jeszcze akcja ratownicza nie została zakończona , jeszcze być może ciała ludzkie leżąpod zgliszczami a ty już zarzucasz ze nikt nie został ukarany To przewcież nie kto inny jak wyśmiewany przez ciebie prezydent objął nadzor nad pracami komisji sprawdzającej przyczyny tej tragedii.. Ty juz byś wolał zeby powieszono kilka osób =========================== > Polak myśli tylko wtedy gdy jest do tego zmuszony, gdy ktos go przytrzyma za > gardło..inaczej zapomnijmy o czymkolwiek konstruktywnym. Głupi i nieszczęsny > naród....to ja i Wy...masakra... ===================== Staraj się wypowiadać w swoim imieniu i osobie bo tobie z pewnością jest konieczny bat , albo żeby cie ktoś za morde jak to określasz przytrzymał. Bo to nie naród jest głupi i "nieszczęsny" , tylko ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: Straszna Tragedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 14:55 nie mialem na celu obrazic nikogo. jesli Cie obrazilem to sorry. Twoj post Pani/Panie "X" co mial na celu? smiem zauwazyc ze piszesz nie na temat. moja opinia jest moją opinią. Ty skupiles sie na najechaniu na moją osobę i moje przemyslenia zamiast omowic temat i konstruktywnie prowadzic rozmowę. ja swoje wiem i nie będe się wdawal w debilne rozmowy bo widze ze na tym forum to nie ma sensu. a co do komisji....ciekawe kto i ile dostanie w łape...zeby nie siedzial ten kto ma siedziec itp... Odpowiedz Link Zgłoś
1sz-truten Re: Straszna Tragedia 31.01.06, 08:10 ip napisal: Prezes po pierwsze nie za dobrze swiadczy o tobie to,że obrażasz najważniejszą osobę w państwie e e e bez pochlebstw wcale nie najwazniejsza a ojciec rydzyk? prezydenta wybralo mniej niz 50% krajan wiec jest najwazniejszy dla tych co na niego glosowali a pozatym reszta bedzie nieposluszna he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes heh... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 21:46 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=168&w=35919757&v=2&s=0 ...heh... Odpowiedz Link Zgłoś