Dodaj do ulubionych

Basen w Mezimesti

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 08:08
Miałam wczoraj okazję być na basenie w Mezimesti. Jest on położony w bardzo
ładniej okolicy. Ku mojemu zaskoczeniu było więcej Polaków niż Czechów. Jest
tam przede wszystkim bardzo czysto, teren zadbany, nie to, co u nas... Polecam :)
Pozdrawiam
Agnes
Obserwuj wątek
    • Gość: feniks Re: Basen w Mezimesti IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.06.06, 09:07
      Wcale się nie dziwię, że jestem więcej Polaków, aniżeli Czechów, wkońcu oni
      mają atrakcji pod dostatkiem, a nasze dobej jakości baseny w okolicy możemy
      policzyć na palcu jednej ręki. Ja wczoraj byłem w Skalnym Mieście, który
      również gorąco polecam:) Swoją drogą jeśli już się zdecydujecie na zwiedzanie
      to polecam wejście trochę dalej od Teplic nad Metuji w stronę Adrszpachu jest
      głowne wejście przy torach i już na starcie cudownie czyściutkie i urocze
      jezioro Piskovnia:)
      • Gość: Agnes Re: Basen w Mezimesti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 10:38
        To fakt, jeziorko Piskovnia jest piękne i również polecam i zachęcam do
        odwiedzin u naszych południowych sąsiadów. Przy okazji można podziwiać piękną
        przyrodę. Bo niestety, u nas w W-chu zaplanować weekend i odpoczynek, jest
        bardzo ciężko.
        Pozdrawiam
        • Gość: lolo tylko narzekacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 13:58
          u nas wcale nie jest tak zle, okolice są ładne, góry i pagórki, lasy, Książ,
          Szczawno-Zdrój, a pomyslcie sobie np co mają mieszkancy Katowic, niedawno bylem
          w Opolu i juz o wiele lepiej jest tutaj
          • Gość: feniks Re: tylko narzekacie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.06.06, 14:34
            Co z tego, że mamy lasy, góry, zamki skoro śmieci walają się wszędzie i brudno
            jak cholera. To, że ja nie wyrzucam petów i butelek wokół siebie niczego nie
            zmieni. Musiała by się zmienić cała polska mentalność. Co z tego, że mamy Książ
            skoro wybierając się na wycieczkę Parkiem Książańskim, choćby Wąwozem Pełcznicy
            co chwilę można zobaczyć stertę porozwalanych śmieci, a uwierz mi na słowo, że
            widok Pełcznicy wcale nie powoduje radosnego uśmiechu na twarzy, tylko rozpacz.
            Mamy piękne zabytki, ale ich nie szanujemy, a w takim chociażby wyżej
            wymienionym Skalnym Mieście w Czechach o dziwo na całej trasie, która pokonałem
            ok. 3 godzinki nie widziałem ani jedengo ogryzka, peta, tudzież butelki. Mamy
            piękne zabytki, ale ich nie szanujemy, niszcząc i dziwiąc się potem, że
            turystyka tak słabo się rozwija. Głupie przystanki parę minut a granicą kraju
            są zadbane, w odróżnieniu od naszych zdewastowanych "przystanków".
            • 84magda Re: tylko narzekacie 26.06.06, 16:51
              ok, Ty nie smiecisz a czy zwrociles komus uwagę kiedy widziałes że wywala
              smieci tam gdzie nie powinien? ostatnio jechalam pociągiem,facet wywalil
              butelkę, inny niedopałek papierosa? bylo pelno ludzi ale nikt nie zwrocil im
              uwagi!
              • Gość: feniks do 84magda IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.06.06, 17:13
                Pewnie, że zwrócę uwagę, ale co to da na dłuższą metę? Myślisz, że taki
                człowiek weźmie sobie uwagi do serca i nie będzie już więcej za przeproszeniem
                srał pod siebie? Jeśli to byłby dzieciak to może i by poskutkowało, ale
                wychowywać dorosła osobę, która przez pół życia syfiła jest nierealne chyba, że
                trafi na obóz resocjalizacyjny, gdzie nauczy się prawidłowego zachowania.
                • 84magda Re: do 84magda 27.06.06, 11:52
                  gdyby potępił go caly przedzial na następnym razem zastanowiłby sie czy
                  wyrzucic, pewnie bez oporow wyrzucilby gdy nikt nie widzi, ale przynajmniej nie
                  zachowywalby sie tak zuchwale na oczach innych :)
                  Poza tym gdyby choc jedna osoba dzieki temu przestala smiecic to juz cos :)
                  • Gość: feniks Re: do 84magda IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.06.06, 11:58
                    Szczerze wątpię by było sporo osób, które amierzałyby zwracać uwagę wandalom, a
                    z drugiej strony nie wierzę w cuda, że taki zdegradowany osobnik zastanowił by
                    się następnym razem nad tym co robi. Musiały by zostać dobitnie ukarany za to
                    przynajmniej mandatem, bo sama kara słowna niczego tutaj nie zmieni.
                    • Gość: Agnes Re: do 84magda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 12:17
                      Ja kiedyś osobiście zwróciłam uwagę chłopakowi mniej więcej w moim wieku
                      (ok.20l). Popatrzył się na mnie spod byka i żeby mało tego było, zaczął się
                      wulgarnie do mnie odzywać. Więc teraz się zastanawiam czy warto strzępić swoje
                      nerwy, czy jest to potrzebne. Człowieka w takim wieku już się raczej nie
                      wychowa. A przecież pewne schematy i zachowania wydosi się jednak z domu. Więc
                      teraz pytanie do rodzicieli, gdzie byli, jak ich dzieci dorastali?
                      Pozdrawiam
                      • 84magda Re: do 84magda 27.06.06, 12:34
                        wiem,ze najczesciej strach sie odezwac, ale kiedy jakis jeden glupek zachowuje
                        sie niekulturalnie a wkolo pelno facetow, to moglby ktorys sie odezwac. ale w
                        Polsce panuje znieczulica, nawet gdy komus sie dzieje krzywda inni wolą się nie
                        mieszac....
                        • Gość: Agnes Re: do 84magda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 12:42
                          A niby nasi panowie tacy odważni są, ale z drugiej strony się troszkę nie
                          dziwię, że ludzie nie chcą za bardzo zwracać uwagę wandalom. Przyczyna jedna- po
                          prostu strach. Sama tego doświadczyłam na własnej skórze i potrafię zrozumieć.
                          Najgorsze jest to, że nie zapowiada się, by było coś lepiej. człowiek
                          człowiekowi wilkiem- co się dzieje z ludźmi? Jakoś nie potrafię tego pojąć, może
                          jestem jeszcze na to za młoda. Ale to jednak przeraża, iść samej ok. 22- tylko
                          dla odważnych...
          • Gość: Agnes Re: tylko narzekacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 15:39
            Mieszkam niedalego Złotego Lasu i często chodzę sobie tam na spacer. Jednak od
            razu, na pierwszy rzut oka widać, że zaczęły się wakacje i sezon weekendowych
            wypadów za miasto i grillowania. Ludzie zostawiają po sobie stertę śmieci, ba do
            tego przywożą do lasu odpady z gospodarstw domowych. I jaka tutaj przyjemność z
            przebywania na łonie natury? Chyba znikoma. Dlaczego Polacy nie potrafią zadbać
            i uszanować tego, co piękne??
            • Gość: feniks Re: tylko narzekacie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.06.06, 15:57
              Bo to nie leży w ich naturze. Byłem na imprezie rowerowej w Szczawnie i
              widziałem jak "towarzystwo" po wypiciu piwska zostawia butelki wokół siebie,
              kiedy kosz mają parę metrów dalej, ale przecież tyłka nie ruszą, bo po co.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka