Dodaj do ulubionych

Jaki powinien być polityk (samorządowiec)?

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.08.06, 21:25
Chciałbym się od Was dowiedzieć jakie waszym zdaniem powinien mieć cechy
"dobry" polityk bądz też samorządowiec(radny)? Możecie pisać o moralności,
cechach charakteru, a nawet o tym czy powinien otrzymywać dietę. Czekam nawet
na bardzo wyczerpujące odpowiedzi. Z góry dziękuję! Paweł Szpur
Obserwuj wątek
    • Gość: Pani Mariola Re: Jaki powinien być polityk (samorządowiec)? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.08.06, 21:35
      Powinien być przystojny i mieć wąsy :)
    • xsatanistax Re: Jaki powinien być polityk (samorządowiec)? 18.08.06, 21:46
      powinien być normalny. to jedyne moje kryterium i jak na razie żaden "polityk"
      go nie spełnił.
    • Gość: TakiSobieWyborca Re: Jaki powinien być polityk (samorządowiec)? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 21:46
      I tak za friko chcesz wiedzieć jak dorwać sie do koryta?
      Ok.Powiem ci.
      Rozdaj chłopie trochę czachojebów lub jajek, wzorem rządzących tym miastem i
      masz szansę.
      • Gość: Paweł Szpur Re: Jaki powinien być polityk (samorządowiec)? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.08.06, 21:59
        Zbieram tylko opinie. A jeśli ochodzi o wybory to nigdy nie kupował bym głosów
        mam swój honor i godność! Kształcę się na politologa i zbieram opinię.
        • Gość: TakiSobieWyborca Re: Jaki powinien być polityk (samorządowiec)? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 22:20
          Jasne!
          Jak byłem mały to też chciałem być Jezusikiem, ale wtedy nie wiedziałem
          jeszcze ,że Jezusikiem zostaje ten , który karmi motłoch popitką i zagrychą
          Chciałeś rady to masz.
          Powodzenia
    • Gość: Kaziu Re: Jaki powinien być polityk (samorządowiec)? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 22:36
      1. Powinien mieć wyższe wykształcenie w dziedzinie np. budowy dróg i mostów nie
      koniecznie wirtualnych ( może i obwodnicę udało by się skończyć)
      2. Powinien być przewidujący, aby nie musiał gasić światła jako ostatni
      mieszkaniec miasta, który nie wyjechał do UK.
      3. Powien umieć pisać i czytać aby mógł napisać dobry program wyborczy, a po
      wybraniu na radnego czytać uważnie to co mu dają do podpisania. W szczególności
      powinien czytać to co wcześniej napisał w programie.
      4. Znać i stosować w praktyce prawo i nie koniecznie prawo pięści. Może być na
      początek nawet 10 przykazań.
    • Gość: optymistka Re: Jaki powinien być polityk (samorządowiec)? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 23:11
      1. powinien poznać uroki prowadzenia własnej firmy
      (won z pseudodziałaczami związkowymi)
      2. powinien być obrzydliwie bogaty i mieć małą rodzinę
      3. powinien umieć myśleć samodzielnie (a nie jak nasz predzydent - w kwartecie)
      4. powinien znać długofalowe programy poprzedników (radnych), a nie wymyślać
      okazjonalnych pierdół
      5. powinien czasem (jak ten król z bajki) przebrać się i wejść w lud by
      posłuchać czego ludziom naprawdę potrzeba
      6. powinien zapomnieć o przekonaniach i uprzedzeniach politycznych, i umieć
      rozmawiać z przeciwnikiem politycznym jak z partnerem, a nie wrogiem

A co, kandydujesz?
      • Gość: TakiSobieWyborca Re: Jaki powinien być polityk (samorządowiec)? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 00:18
        Widzisz?
        Według tych kryteriów Wałesa jako niewykształcony i prymitywny dupek nie miał
        by żadnych szans. A jednak został nie tylko Prezydentem ale również szanowanym
        Noblistą .
        Mówię ci chłopie: tylko flaszka doprowadzi cię do władzy. Pij i daj pić innym!
        Mądrzy ludzie już dawno wyjechali z tego kraju, a skoro nie masz konkurencji
        wykorzystaj okazję.
    • Gość: jerzy23 Re: Jaki powinien być polityk (samorządowiec)? IP: *.knology.net 19.08.06, 05:19
      badz normalny, boj sie Boga, sluchaj ludzi i masz szanse!
      Jerzy
      • Gość: internauta Szpur-kiepski student IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.08.06, 09:15
        Jest Pan kiepskim studentem i niech Pan nie szuka materiałów do swoich prac na
        forum.Niech się Pan weżmie do roboty,poczyta,zrobi badania np. z odsądzanym
        przez Pana od czci i wiary dr Tutajem,czy z innymi wałbrzyskimi socjologami.
        I już.Pana trójkowe oceny chwały Panu nie przynoszą.
        • Gość: Ren Re: Szpur-kiepski student IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.08.06, 11:26
          Takiś mocny Internauto w osądach - to powiem Ci tak. O tak , wałbrzyscy
          socjologowie mają rzeczywiście znaczny dorobek naukowy - ale w plecieniu
          głupstw. Jest to raczej humorystyczny dorobek naukowy.Można to sprawdzić. Marna
          to satysfakcja. Zresztą to widać i słychać.Nawet w postaci pańskiej wypowiedzi,
          która nijak się ma do wystąpień pana Szpura.I delikatnie mówiąc - jest nie na
          miejscu. Pospolite uliczne chamstwo . Szpur występuje z nazwiska przy otwartej
          kurtynie - a i poruszane przez Szpura sprawy zmuszają do refleksji. To jest
          już coś.I na tym polega Szpura sukces. A pan wyszedłeś na durnia. Ale to już
          jest pański problem socjologiczny. Zrozumiał......
        • Gość: Bleki D'upa a nie -internauta- IP: 81.15.135.* 19.08.06, 15:30
          myślisz że jak wystąpisz anonimowo i rzucisz ochłapem w porządnego chłopaka to
          sobie poprawisz samopoczucie i pokażesz jaką masz wysoką samoocenę? skoro jesteś
          człowiekiem "starej daty" nie przyszło Ci do głowy podpisać się pod personalnym
          osądem imieniem i nazwiskiem? jesteś zwykłym tchórzem i możesz mieć moralnego
          kaca jako osoba, która teoretycznie na erystyce zjadła zęby. to powiedział bleki
          - istny szwarccharakter, tak bardzo anonimowy jak anonimowi alkoholicy,
          anonimowi modelarze co to już miesiąc nie sklejają itp.

blq
          • Gość: internauta oto wynik Szpura-to tylko fakt IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.08.06, 15:39
            www.politologia.uni.wroc.pl/studenci/sirecka/M.%20SIRECKA%20-%20WYNIKI%20KOLOKWIUM%20I%20%20%20%20ROK%20MSU.pdf#search=%22Pawe%C5%82%20Szpur%22
            • Gość: ex Re: oto wynik Szpura-to tylko fakt IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.08.06, 15:54
              Chłopie , ochrona danych osobowych, wyłącz się.Głupota może Ci bardzo
              zaszkodzić. To co wyrabiasz to już sprawa dla prokuratora oraz na sankcje
              dyscyplinarne ze strony uczelni.Powielasz dokumenty Uczelni.Masz na to
              zezwolenie właściwego Dziekana lub Rektora Uczelni? ! Aleś głupi....
              • Gość: Bleki Re: oto wynik Szpura-to tylko fakt IP: 81.15.135.* 19.08.06, 16:06
                facet - goowno to kogo obchodzi. oszczędź już wszystkim swojej żałosności.

blq
                • Gość: Bleki Re: oto wynik Szpura-to tylko fakt IP: 81.15.135.* 19.08.06, 16:07
                  to oczywiście do ynternauty było - więc rispekt!

blq
              • Gość: internauta bardzo przepraszam.. IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.08.06, 16:10
                ..ale wystarczy wejść na wyszukiwarkę,to dane powszechnie dostępne w internecie
                dla każdego,więc nie wiem o co ta "awantura",ja tych danych na iternecie przcież
                nie umieściłem
                • Gość: Paweł Szpur Re:moje oceny IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.08.06, 21:25
                  Nie mam nic do ukrycia co do moich ocen. Są przedmioty do których nie
                  przywiązuje większej wagi i dlatego mam truje. Ale są przedmioty, których bardzo
                  chętnie się uczę nie dla papierka! A dla chęci poznania i poszeżenia swoich
                  choryzontów! Dla przykładu najtrudniejszy przedmiot na Uniwersytecie Wr. czyli
                  Współczesne Idee Polityczne Zdałem na 5, a poległo ponad 60 % studentów! Fakty
                  mówią same za siebie . Ja kształcę się dla chęci poznania, a nie na pokaz i uczę
                  się tych przedmiotów, które lubię, u Pani profesor Haliny Lisickiej miałem 4, a
                  co niektórzy mieli warunki. Dyskusja miała dotyczyć waszych poglądów odnośnie
                  cech dobrego polityka, a nie mojej osoby! To tylko świadczy o pozomie tych,
                  którzy udzielili się w tej dyskusji.
                  • Gość: Kara Mustafa Re:moje oceny IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.08.06, 21:34
                    > Nie mam nic do ukrycia co do moich ocen. Są przedmioty do których nie
                    > przywiązuje większej wagi i dlatego mam truje (...)poszeżenia swoich
                    > choryzontów!(...)

Albo jesteś totalnym nieukiem, albo zwykłym prowokatorem. W kazdym razie nie
                    życzę sobie, aby tak szkolona młodzież miała kiedyś dostęp do wysokich
                    stanowisk. Precz z grafomanami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    PS. Jestem człowiekiem po zasadniczej szkole zawodowej, ale Twoje błędy
                    powalają mnie na ziemię. To ja, jak wskazywałoby na to wykształcenie,
                    powinienem je robić. Wstydź się.
                    • Gość: dzidek Re:moje oceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.06, 22:03
                      Błędy, błędami(swoją drogą,ciekawe jak P.Sz.zdał maturę?)ale dlaczego,
                      przeważnie zawsze, z głównego wątku "zjeżdża się" na "wycieczki"osobiste?
                      • Gość: Kara Mustafa Re:moje oceny IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.08.06, 22:11
                        Gość portalu: dzidek napisał(a):

> Błędy, błędami(swoją drogą,ciekawe jak P.Sz.zdał maturę?)ale dlaczego,
                        > przeważnie zawsze, z głównego wątku "zjeżdża się" na "wycieczki"osobiste?

Ponieważ polityka już mnie męczy, natomiast błędy zawsze mnie drażniły.
                        • Gość: załamany Re:moje oceny IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.08.06, 22:26
                          Ja też nie mogę! Już nawet miałem odpisać coś "w temacie" ale "gałązki mi
                          opadły". Teksty pana Szpura faktycznie wyglądają jak prowokacja.
                          A do tego, któryś z forumowiczów twierdzi, że pan Szpur pisuje do którejś z
                          gazet!
                          W sumie po co ja to piszę?
                          Bez komentarza
                          • Gość: Paweł Szpur Re:moje błędy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.08.06, 07:59
                            Kwestji wyjaśnienia. W trzeciej klasie szkoły podstawowej wykryto u mnie
                            "dysortografie" jeżeli ktoś wie czym się to cechuje to z pewnością wybaczy mi
                            moje błędy, jakie robię i wcale nie umniejsza to mojemu poziomowi
                            inteligencji. Jeżeli ktoś dalej będzie atakował moją osobę to ta dyskusja jest
                            bez sensu, interesyją mnie odpowiedzi na zadane na wstępie pytanie i tyle.
                            • Gość: igor Re:moje błędy IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 20.08.06, 10:10
                              Gość portalu: Paweł Szpur napisał(a):

> Kwestji wyjaśnienia. W trzeciej klasie szkoły podstawowej wykryto u mnie
                              > "dysortografie" jeżeli ktoś wie czym się to cechuje to z pewnością wybaczy mi
                              > moje błędy, jakie robię i wcale nie umniejsza to mojemu poziomowi
                              > inteligencji. Jeżeli ktoś dalej będzie atakował moją osobę to ta dyskusja jest
                              > bez sensu, interesyją mnie odpowiedzi na zadane na wstępie pytanie i tyle.

Panie Pawle. Tłumaczenie że jest Pan „dysortografem” niczego nie zmienia, a
                              robienie przez Pana błędów świadczy głównie o Pana lenistwie. Ja również
                              mam „dysortografię” i aby nie razić czytelników "bykami" każdy tekst wklejam do
                              edytora tekstów, który sprawdza pisownie.

ps. Może zrobimy zakłady z jakiej listy wystartuje Pan Szpur w nadchodzących
                              wyborach samorządowych? Ja stawiam na szeroka koalicję SLD, SDPL i wałbrzyskich
                              stowarzyszeń.
                              • Gość: Kara Mustafa Re:moje błędy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.08.06, 11:59
                                Dysortografia u kandydata na polityka (lub inne, wygodne stanowisko np. prezesa
                                firmy) jest wadą, która powinna go dyskwalifikować już na samym starcie do
                                wyborów. To jak garb na plecach kandydatki do tytułu Miss Polonia.
                                Nudzą mnie już te pogadanki o dysortografii. Tym słowem usprawiedliwia się
                                swoje lenistwo na lekcjach języka polskiego w szkole podstawowej.
    • Gość: Paweł Szpur Re: Jaki powinien być polityk (samorządowiec)? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.08.06, 08:03
      Chciałbym się od Was dowiedzieć jakie waszym zdaniem powinien mieć cechy
      "dobry" polityk bądz też samorządowiec(radny)? Możecie pisać o moralności,
      cechach charakteru, a nawet o tym czy powinien otrzymywać dietę. Czekam nawet
      na bardzo wyczerpujące odpowiedzi. Z góry dziękuję! Paweł Szpur
      • Gość: Rebel Yell Re: Jaki powinien być polityk (samorządowiec)? IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.06, 21:04
        Uparty jestes.

Po pierwsze albo polityk albo samorzadowiec, zdecyduj sie. Polityk robi pod
        partie ktora reprezentuje, samorzadowiec pod siebie :)

Nic dziwnego ze ludzie twoja pisanine biora za prowokacje przeciez siedzac
        w "30..." masz kontakt z calym tym chlamem. Jeszcze niedawno szanowny redaktor
        twojej gazety pisal:

"Po wtóre jak na razie jest jedynym, o przepraszam pozdrawiam
        miesięcznik Goniec Sudecki i Pawła Zanina, a przy okazji życzę powodzenia,"

Pozdrowienia dla wszechpolakow, nic tylko pogratulowac znajomych. Sam ciskales
        sie kiedy NWW reklamowalo Tutaja. Wiec jak uznac cie za wiarygodnego ?
        Podpisujac sie imieniem i nazwiskiem, moim nic nie znaczacym zdaniem robisz
        sobie tylko PR nic wiecej.

Problem tego miasta to nie tyle problem wyboru rzadzacego, tylko tego ze razem
        z nim wybierasz stadko hien krecace sie przy korycie jak np Pani, ktora
        wiecznie probuje zdyskredytowac milosciwie panujacego (takze w tym watku), ale
        nie przeszkadza jej to brac monete od um.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka