Dodaj do ulubionych

koncepcja nowej hali widowiskowo-sportowej

IP: *.chello.pl 23.09.06, 11:31
przy ul. Olimpijskiej na Nowym Mieście
www.as-pa.pl/przyklad_pl/hala.htm
www.as-pa.pl/przyklad_pl/hala-1.htm
czy to zamiast Stadionu Górnika?
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: koncepcja nowej hali widowiskowo-sportowej IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 23.09.06, 11:37
      juz mi sie nie chce piac jeszcze raz tego samego co przy biurowcu

po prostu zaczynajcie krytykowa!
      • ledwozipie Re: koncepcja nowej hali widowiskowo-sportowej 23.09.06, 13:00
        "Rok realizacji: projekt koncepcyjny"

Czekam jeszcze na projekt skoczni mamuciej w Parku Sobieskiego, stadionu
        żużlowego na Sobięcinie i toru Formuły 1 na Poniatowie.

Ah ci wizjonerzy i fantaści.
        • Gość: dodo Re: koncepcja nowej hali widowiskowo-sportowej IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 23.09.06, 13:06
          ja sam zaraz stworze kilka podobnych projektow i wrzuce wam tu linki :)
      • Gość: mozko Re: koncepcja nowej hali widowiskowo-sportowej IP: *.torun.mm.pl 23.09.06, 21:56
        po co krytyka wystarczy LOL
    • Gość: Rydżez Re: koncepcja nowej hali widowiskowo-sportowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 21:32
      Dlatego lubię to forum... Każdy pomysł spotyka się tu z totalną krytyką.
      Byliście bici w dzieciństwie? Może rodzice każdy wasz pomysł krytykowali, i tak
      Wam zostało, i nie możecie już inaczej?
      Według mnie całkiem ciekawy pomysł, nawet ładna ta hala...
      A gwoli ścisłości , w Parku Sobieskiego już była skocznia, nawet tor
      saneczkowy. I gdyby te wszystkie pomysły na inwestycje sportowe wypaliły (choć
      kompleks na Ratuszowej uważam za poroniony pomysł), to i tak mielibyśmy jakieś
      30 - 40% infrastruktury sportowej, jaka nam została po wojnie...
      • xsatanistax Re: koncepcja nowej hali widowiskowo-sportowej 25.09.06, 00:31
        ochłoń człowieku. jak można krytykować coś, czego nie ma, nie było i
        przypuszczam, że nie będzie?
        • Gość: mozko Re: koncepcja nowej hali widowiskowo-sportowej IP: *.torun.mm.pl 25.09.06, 10:41
          Rydzeż, po pierwsze - co do rodzicow - to pilnuj swoich. po drugie nie wiem po co piszesz w tym temacie, co kiedys bylo w walbrzychu. gwoli scislosci w walbrzychu byly kopalnie i calkiem niezle sie ludziom za komuny jak na polskie warunki zylo. a jeszce wczesniej tu byl waldenburg.i co nam dzis z tego. co bylo a nie jest nie pisze sie w rejestr;p
          tutaj nie chodzi o krytyke pomyslow, tylko o realnosc ich zrealizowania: moim zdaniem na dzisiejsze warunki bliskie 0. kompleks na ratuszowej wcale nie jest zlym pomyslem. wyobrazmy sobie porzadny basen, hale i hotel + zmodernizowany troche stadion. moglby powstac calkiem niezly obiekt szkoleniowy dla sportowcow, druzyn sportowych itp. blisko chelmiec, mozna urzadzac calkiem konkretne treningi. kiedys polski sport stanie na nogi i takie osrodki beda potrzebne, szczegolnie ze za wiele ich w pl nie mamy. glowny problem jest jeden: kiedy, za czyje pieniadze, i kto - aby bez przekretow - wybuduje obiekt.
          podobnie jak z biurowcem na slowackiego, jak zbuduja hale na nowym miescie pogadamy.
          • Gość: Jurek Re: koncepcja nowej hali widowiskowo-sportowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 09:45
            Popieram Rydzeża, ta durnowata rywalizacja "BOSSÓW" kopalnianych zniszczyła
            sport w Wałbrzychu,zawiść,głupota przy nie liczeniu się z pieniędzmi brała
            górę.Oni wykreowali nienawiść między kibicami,żniwa zbiera się do
            dziś,wystarczyło te pieniądze przeznaczyć na modernizację i rozbudowę,pięknego
            kompleksu sportowego na Nowym Mieście wraz z Parkiem Sobieskiego,którego każdy
            przyjezdny by zazdrościł.Kompleks sportowy na Ratuszowej to wymysł
            niedotlenionej głowy(utrudniony dojazd),w każdym miejscu można było to coś
            stworzyć.Zasypano gruzem basen,powinno się ten gruz zabrać przez tych co o tym
            zadecydowali,to szczyt najgłupszego pomyślunku,jeszcze chyba stają w szranki
            wyborcze.W tak przepiękne miejsce warto może jeszcze spróbować
            zainwestować,szukać inwestorów,funduszy,choć to naszej władzy wychodzi
            najgorzej.
            • koza16 Re: koncepcja nowej hali widowiskowo-sportowej 30.09.06, 18:19
              To raczej ty masz niedotleniona glowe.
              Kompleks na ratuszowej na dzien dzisiejszy! spelnia wszelkie wymogi UEFA co do
              lokalizacji! Sa tam boiska trenngowe, basen, sauna, silownia, hala, hotel, duzy
              parking, tereny do treningow poza stadionem. Gdzie to wsyzstko zmiescic na Nowym
              Miescie? Konstruktor Stadionu 1000-lecia wykonal kawal dobrej roboty i chwala mu
              za to!
              • Gość: Jurek Re: koncepcja nowej hali widowiskowo-sportowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 22:14
                Z banałów wysnutych przez kozę16,zachowującego się jak konstruktor stadionu
                1000-lecia,nie dziwię się że tak myśli,że tak broni swego toku rozumowania.Otóż
                dlaczego tak pisałem,z kompleksu sportowego na Nowym Mieście można zrobić istne
                cudo,kwestia spojrzenia.Boisko z podgrzewaną płytą,pod płytą
                szatnia,sauna,siłownia,odnowa biologiczna + gabinet lekarski z
                zabiegowym.Cudownie zaprojektowana hala pokazana na forum w miejscu starej,dwa
                istniejące boiska treningowe,stary basen doprowadzony do stanu używalności i
                przykryty.Hotel,parkingi w okolicy ul.Ceglanej,lub wybudować hotel w miejscu
                starej harcówki,cóż za widok!!!W Parku Sobieskiego reanimować zjazd i
                skocznię,tor saneczkowy,poniemieckie korty tenisowe,tam też są te Twoje tereny
                do treningów poza stadionem.Hektarów nie trzeba,miejsca aż nadto,radzę pobyć w
                tym miejscu,spojrzeć,dotlenić się i pomyśleć. Ten obiekt sportowy też spełni
                wszelkie wymogi,a hotel w miejscu harcówki zaliczony do kompleksu sportowego by
                na niego pracował.Tylko szukać sponsora,a i sport wróci na wyższym poziomie.
                • Gość: Jurek Re: koncepcja nowej hali widowiskowo-sportowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.06, 07:24
                  PS.Oczywiście hala na całym placu,od głównego wejścia do ul.Chopina.Wiem że to
                  mrzonki,pomażyć zawsze można, może nowa władza zamiast od początku
                  narzekać,spełni nasze marzenia............Czy tak dużo wymagamy? Tylko wszystko
                  robić z głową,zbudowane boisko przy ul.Kusocińskiego niema pełnych
                  wymiarów,ech,krew się pieni.......Wszędzie dyletanci,nic tylko
                  władza,władza,władza---nazwiska ciągle do powtórki.Kiedy zmądrzejemy wybierając!
                  • Gość: Rebel Yell Do Jurka IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.06, 09:24
                    Ja nie przestaniesz plesc o niszczeniu Harcowki to przestana byc twoje
                    marzenia, a zaczna sie koszmary.
                    • Gość: Jurek Re:Harcówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.06, 10:58
                      PS.Spędziłem tam masę czasu,kiedy kierował tym obiektem jeszcze
                      kierownik,harcmistrz P.Ciasnocha,wtedy można było podziwiać widok miasta
                      Wałbrzycha.Co się zmieniło od tego czasu,na lepsze czy gorsze.Gdzie Cię
                      wymiotło jak zasypywali gruzem zabytek, basen przy ul.Olimpijskiej.Nie pisałem
                      o niszczeniu,od tego mamy urbanistów i architektów,aby wkomponowali w teren,nie
                      myślałem o przeniesieniu tego gniota,hotelu Sudety.Widać pisać ogólnikowo nie
                      warto,czytam i wiem że lubisz wtrącać się złośliwie w tematy.
                      • Gość: Rebel Yell Re:Harcówka IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.06, 12:14
                        Widok na Wałbrzych byl lepszy bo drzewa byly nizsze, one maja to do siebie ze
                        rosna, a koncepcje o ich rznieciu sa tematem dyskusji pomiedzy dzisiejszym
                        najemca a MZUK-iem.

Harcowce przydalo by sie odswiezenie, ale wybacz nie wierze w udane
                        wkomponowanie czegos co od dnia powstania bylo swietnie wkomponowane. Miala
                        kameralny charakter i taka powinna pozostac. Zaprosilem tam w ciagu ostatnich
                        dwoch miesiecy kilka osob z roznych stron kraju i wszystkim wlasnie to podobalo
                        się w niej najbardziej. Zgadzam się ze zniszczenie basenu i niszczenie stadionu
                        to glupota, ale to nie sa wyjatki w tym miescie. Tylko kto finansowalby
                        utrzymanie basenu, po tym co dzieje się z basenem w szczawnie widac nie jest to
                        takie latwe. Jeżeli chcesz stawiac hotel, masz niedaleko budynek po szkole
                        prywatnej na Lotnikow możesz go smialo adoptowac na ten cel.

Co do zlosliwosci, to moze dlatego ze nie bylem w harcerstwie, ale Grabaz
                        spiewal ze "wszystkie brzydkie dziewczeta ida do harcerstwa" wiec nie mialem
                        motywacji.
                        • Gość: Jurek Re:Harcówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 08:33
                          Drzewa były niższe,bo były przycinane,tak, przycinane,jeszcze czuję smak
                          znakomitego piwa schłodzonego w piwnicy ogrodu z Sobótki, siedząc w tym ogródku
                          poniżej tarasu Harcówki,przy roztawionych stolikach.Harcówka była obiektem na
                          przyjęcie harcerzy, turystów,różnych wycieczek i prawie zawsze brakowało miejsc
                          noclegowych.Pociesz się,też nie byłem w harcerstwie,więc ten przytyk nie do
                          mnie.Finansowanie to problem od lat,nasi wybrańcy nastawiają się
                          kadencję "rządzenia",dać im kasę,a jakże,i zaczną dzielić wg. swojego
                          widzimisię,ale to pozostawmy znowu dla nich.Co do szkoły prywatnej,a przedtem
                          cały czas przedszkola przy ul.Lotników i ul.Ossowskiego,ironia? Idąc ok 200m w
                          kierunku stadionu po lewej stronie były jeszcze nie tak dawno
                          nieużytki,popatrz jaki piękny widok na inną część miasta.Chodziłem tędy na
                          skróty na mecze,teraz zagrodzone.........
                          • Gość: Rebel Yell Re:Harcówka IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.10.06, 09:04
                            Zlosliwosc, ironia ? Spokojnie ja jestem bardzo milym facetem.

Co do przycinania /drzew :)/, sprobuje sie dowiedziec dlaczego jest tak a nie
                            inaczej. Harcowka chyba nadal ma status schroniska i jest lokalem PTTK, a
                            czlowiek ktory tam gospodaruje, to tylko najemca.

Co do szkoly, to po prostu zal mi kolejnego budynku, tak samo zreszta jak
                            budynku po sanepidzie ktory znajduje sie troche nizej. Zreszta jest tego
                            wiecej. A co do przedszkola, to mialem przyjemnosc w nim spiewac piosenki
                            wojkowe i lezakowac, tylko ze w tym ponizej.

Widoki nadal sa piekne i tego nic nie zmieni, nie mowie o tych na przyszlosc.
                            • Gość: Jurek Re:Harcówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 09:28
                              Też chodziłem do tego przedszkola jadłem dżem z róż rosnących wokół niego,same
                              panie kucharki robiły,piosenek co prawda wojskowych nie śpiewałem,to było
                              dawno,może skleroza.Chyba mieszkaliśmy blisko siebie,los rzucił mnie gdzie
                              kiedyś rosły łany pszenicy ale często przejeżdżam tymi ulicami......
                  • Gość: KSG Re: koncepcja nowej hali widowiskowo-sportowej IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.10.06, 10:50
                    Gość portalu: Jurek napisał(a):

> PS.Oczywiście hala na całym placu,od głównego wejścia do ul.Chopina.

A gdzie będzie grał Górnik Nowe Miasto, jedyny spadkobierca sukcesów Górnika ?
                    Bo tak naprawde to jest ten prawdziwy Górnik, nie ten twor z czwartej ligi. Nie
                    oddamy stadionu nigdy.

> zbudowane boisko przy ul.Kusocińskiego niema pełnych
                    > wymiarów

Co to znaczy "pelne wymiary" ? prosze podac definicje. z pewnych zrodel wiem,
                    ze wymiary sa ok.

> mrzonki,pomażyć zawsze można, może nowa władza zamiast od początku
                    > narzekać,spełni nasze marzenia............Czy tak dużo wymagamy? Tylko
                    wszystko
                    >
                    > robić z głową,zbudowane boisko przy ul.Kusocińskiego niema pełnych
                    > wymiarów,ech,krew się pieni.......Wszędzie dyletanci,nic tylko
                    > władza,władza,władza---nazwiska ciągle do powtórki.Kiedy zmądrzejemy
                    wybierając
                    • pressforum Re: koncepcja nowej hali widowiskowo-sportowej 01.10.06, 11:04
                      > A gdzie będzie grał Górnik Nowe Miasto, jedyny spadkobierca sukcesów Górnika ?
                      > Bo tak naprawde to jest ten prawdziwy Górnik, nie ten twor z czwartej ligi. Nie
                      >
                      > oddamy stadionu nigdy.

no a gdzie jest ten gronik KS? w IV lidze? jakie ma szanse zeby isc do przodu?
                      pytam powaznie, mieszkalem 200 metrow od stadionu, chodzilem na mecze, pamietam
                      okres w I lidze. jak ten statdion teraz wyglada? jak nie oddacie, to co z nim
                      dalej bedzie? zalamuje mnie, ze stadion i basen tez, to teraz koszmarne ruiny,
                      ktorych blask (zwlaszcza stadionu) nigdy nie wroci. moze taka hala to byloby
                      godne zastepstwo?
                      • koza16 Re: koncepcja nowej hali widowiskowo-sportowej 01.10.06, 13:20
                        gornik gra w b-klasie....
                    • Gość: Jurek Re: koncepcja nowej hali widowiskowo-sportowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.06, 11:26
                      Zapytaj gospodarza obiektu ile boisko jest skrócone,ponieważ padła propozycja
                      rozgrywania meczów,powiedziano że wg.przepisów boisko nie nadaje się do
                      rozgrywek ze względu na wymiary,jeśli masz pewne żródło to chyba możesz podać?
                      Co do Górnika Nowe Miasto nie wiedziałem, przyznaję szczerze o ich
                      istnieniu,życzę sukcesów.Jeśli chodzi o górne boisko,chodziło o tą połowę gdzie
                      stoi stara hala.
                      • Gość: KSG Re: koncepcja nowej hali widowiskowo-sportowej IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.10.06, 11:34
                        > wg.przepisów boisko nie nadaje się do
                        > rozgrywek ze względu na wymiary

Wymiary: 90,30 m x 47,40 m i te wymiary zawieraja sie w normie. Plyta nie musi
                        miec od razu 120x90 jak Camp Nou w Barcelonie. i z tego co sie orientuje sa na
                        Kusocinskiego rozgrywane mecze juniorow.
                        • Gość: Jurek Re: koncepcja nowej hali widowiskowo-sportowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 09:49
                          Masz rację,boisko powinne mieć dł.min.90m-120m,szer.min.45m-90m.Opierałem się
                          na wiedzy gospodarza,tego co trawę grabi,nie wyszło to najlepiej dla mnie.Masz
                          rację co rozgrywania meczów przez "juniorów",ale to są tacy co im "pampersy"
                          wystają.To niech Górnik-Zagłębie przyjeżdża,kibiców będą mieli napewno
                          więcej,nic nie stoi na przeszkodzie,tylko dogadanie.
                          • Gość: KSG Re: koncepcja nowej hali widowiskowo-sportowej IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.10.06, 09:38

> co rozgrywania meczów przez "juniorów",ale to są tacy co im "pampersy"
                            > wystają.To niech Górnik-Zagłębie przyjeżdża

a moj kochany Gornik o ktorym piszesz to banda pijakow i nierobow taka jest
                            prawda. Co drugi gwiazdor pszychodzi na mecz wczorajszy albo skacowany i biegac
                            im sie nie chce. Stad taka niska pozycja w tabeli. Nik juz nie chce ogladac
                            naszego Gornika w akci. Na mecze przychodzi z 200 osob, a na tych juniorow z
                            pampersami 80. Odchodza tez nasi juniorzy do Zaglebia, bo tam jest lepsza
                            atmosfera nie ma klotni i panuje fajna atmosfera. co sie dzieje z moim kochanym
                            Gornikiem stadion zaorany druzyna slaba i bez pszyszlosci.
                • koza16 Re: koncepcja nowej hali widowiskowo-sportowej 01.10.06, 13:18
                  A jak ty sobie wyobrazsz dojazd do tego kompleksu? Zakorkowanym palcem tuwima?
                  Malymi uliczkami na nowym miescie? Przeczytaj zalecenia dot. budowy takich
                  obietow, wymogi bezpieczenstwa a potem dyskutuj...
                  • Gość: Jurek Re: koncepcja nowej hali widowiskowo-sportowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 09:06
                    Chyba nie znasz Wałbrzycha,rejon ul.Ceglanej,poniżej dolnego boiska.Świetny
                    dojazd i wyjazd,kumasz?
                    • arek354 Re: koncepcja nowej hali widowiskowo-sportowej 02.10.06, 09:29

> rejon ul.Ceglanej,poniżej dolnego boiska.Świetny
                      > dojazd i wyjazd

Ty chyba żartujesz ? Tam jest za wąsko, ale podejrzewam, że skoro można zburzyć
                      Harcówkę to i dąb Chwalibóg można wyciąć.
                      Jurek destruktor !
                      :D
                      • Gość: Jurek Re: koncepcja nowej hali widowiskowo-sportowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 09:54
                        Kiedy ostatnio widziałeś dąb Chwaligóg i w jakim jest stanie?
                        • arek354 Re: koncepcja nowej hali widowiskowo-sportowej 02.10.06, 10:01

> Kiedy ostatnio widziałeś dąb Chwaligóg i w jakim jest stanie?

Dwa dni temu i jest szansa na jego uratowanie, kolego destruktorze.
                          Byłby w lepszym, gdyby go ktoś kiedyś nie podpalił. Zdaje się, że zrobił to
                          jakiś inny destruktor - piroman.
                • arek354 Re: koncepcja nowej hali widowiskowo-sportowej 02.10.06, 10:14

> pod płytą
                  > szatnia,sauna,siłownia,odnowa biologiczna + gabinet lekarski z
                  > zabiegowym.

... czyli jednym słowem komora gazowa. Pod stadionem przechodzą dawne wyrobiska
                  kopalniane, obecnie zalane. A gaz poprzez pęknięcia i uskoki uchodzi do góry, w
                  stronę powierzchni. A taki np. pan tlenek węgla potrafi (jako cięższy od
                  powietrza) sobie przycupnąć gdzieś w piwnicy. Albo w szatni umieszczonej pod
                  płytą boiska.
                  Nie daj Bóg, żeby kolega Jurek został kiedyś miejskim architektem.
                  • Gość: Jurek Re: koncepcja nowej hali widowiskowo-sportowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 17:00
                    Czadzisz kolego staremu górnikowi,te sztolnie nie wływają dobrze na psychikę
                    tobie,może zrobić tobie inhalację w pochylni szybu "HERMAN",zbyt bierzesz sobie
                    to do serca.Te bzdury o zalanych wyrobiskach,znajdujących się pod płytą
                    boiska,na jakim znajdują się poziomie? Widać,że czytasz forum" SZTOLNIE
                    WAŁBRZYSKIE",nie podnoś za wysoko głowę bo zachłyśniesz się metanem(jako
                    lżejszy od powietrza).
                    • arek354 Re: koncepcja nowej hali widowiskowo-sportowej 02.10.06, 19:40
                      No widzisz, Jurek. Nagadałeś się, nagadałeś a żadnych argumentów :D
    • moopsenia Re: koncepcja nowej hali widowiskowo-sportowej 25.09.06, 15:27
      Musimy przyznać, że hala widowiskowo-sportowa, jaką teraz mamy w Wałbrzychu nie
      wygląda zbyt okazale...
      Warto choć przez chwile pomarzyć, że w Wałbrzychu siatkarze rozgrywają mecze
      Ligi Światowej, albo koszykarze rozgrywają eliminacje Mistrzostw Europy czy
      Świata (co raz się nawet zdarzyło - mecz ze Szwecją i staruszek OSiR pekał w
      szwach, a nie wszyscy chętni dostali bilety...)
      ech...
      • pressforum Re: koncepcja nowej hali widowiskowo-sportowej 01.10.06, 16:41
        w 3miescie normą jest to, że przy okazji budowy nowych obiektow przebudowuje sie
        caly system dojazdowy. mysle, ze i tym razem tak mogloby byc.
        • arek354 Re: koncepcja nowej hali widowiskowo-sportowej 01.10.06, 17:00
          pressforum napisał:

> w 3miescie normą jest to, że przy okazji budowy nowych obiektow przebudowuje
          > sie caly system dojazdowy.

Tak jest. Poszerzyć ulicę Kunickiego ! Będzie znakomity dojazd do hali.
          A tak na poważnie: szkoda, że za przeróbki wałbrzyskiej infrastruktury biorą
          się ludzie spoza naszego miasta, w tym przypadku z Gdańska i Torunia. Bez
          urazy ;)
          Zaorać Harcówkę, Ratuszową, stadion na Nowym Mieście ? Co jeszcze ? Może
          rynek ? Zaorajcie sobie Długi Targ a Wisłę zasypcie ;)
          • pressforum Re: koncepcja nowej hali widowiskowo-sportowej 02.10.06, 09:41
            osobiscie nie mialbym nic przeciwko ;) a w gdansku tez powstaje plan przebudowy
            calego centrum (no z wyjatkiem pseudostarowki). ale pewnie zrelizuja za jakies
            20 lat.
            • Gość: mozko Re: koncepcja nowej hali widowiskowo-sportowej IP: *.torun.mm.pl 02.10.06, 13:41
              hala sportowa w miescie jak najbardziej bylaby przydatna, caly kompleks rowniez a nawet aquapark. przydaloby sie tylko troche wiecej konkretow.
              przykladanie wiekszej uwagi do ardesu ip nie ma sensu, przebywam teraz w toruniu ale o walbrzychu nie zapomnialem:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka