Dodaj do ulubionych

Nowa strona NWW

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 08:20
Co o niej sądzicie? Jak dla mnie lipa. Mogli się już bardziej postarać.
Obserwuj wątek
    • Gość: zdziwiony Re: Nowa strona NWW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 09:24
      a oni tam coś zmienili ????
    • mgnac Re: Nowa strona NWW 26.09.06, 10:23
      Jest całkiem dobra ta nowa.Ta stara też nie była zła.
      Natomiast nowa jest dużo łatwiejsza w obsłudze,że tak powiem.
      Pozdrawiam
      MG
      • i.nnka Re: Nowa strona NWW 26.09.06, 14:00
        Także uważam, że jest całkiem ok.
        • Gość: Miras Re: Nowa strona NWW IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.09.06, 14:50
          Jeszcze sporo pracy, zanim doprowadzimy ją do docelowego wyglądu. Nie jest to
          proste, ponieważ to nie jest zwykła stronka, tylko baza danych z artykułami z
          kilku lat, a to co widzicie to tylko jej interface ("międzymordzie" jakby
          powiedzieli niektórzy). Przebudowaliśmy całkowicie archiwum artykułów - jest w
          końcu możliwość wyszukiwania po datach, ogólnie poprawiliśmy wyszukiwanie
          poprzez przebudowę bazy.
          Co do grafiki - to postawiliśmy na czytelność - bo to jest najważniejsze w
          gazecie.
          I jeszcze jedno - dodaliśmy nową możliwość - umieszczania bezpłatnych ogłoszeń
          przez internet. Zobaczymy jaki będzie odzew.
          Wielkie dzięki za zainteresowanie i w razie jakichkolwiek propozycji co do
          funkcjonalności piszcie na głównego maila.
          Pozdrawiam
          Mirek Jurczak
          • pressforum Re: Nowa strona NWW 26.09.06, 14:57
            a za wygląd tej gazety na papierze ktos sie wezmie?
            • Gość: Miras Re: Nowa strona NWW IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.09.06, 15:14
              Darku (jeżeli dobrze pamiętam),
              a kiedy ostatnio widziałeś NWW?
              Pozdrawiam
              Mirek Jurczak
              • pressforum Re: Nowa strona NWW 26.09.06, 20:01
                Widziałem jakies wydania z lata. Coć się zmieniło od tego czasu?
                • pressforum Re: Nowa strona NWW 26.09.06, 20:10
                  to były wydania TW i NWW z okresu mordu w Boguszowie i tuż po. dzieki
                  uprzejmosci Mgnaca mialem wgląd.
                  • pressforum Re: Nowa strona NWW 26.09.06, 20:15
                    W obu gazetach wszelkie zasady dobrego smaku zostały pogrzebane, a zasady
                    właściwego łamania makiety schowane głęboko w kąt. o stronie redakcyjnej
                    pomilczę. się mądrzę? owszem. może dzięki temu ktoś zrobi krok do przodu i
                    porzuci siermięgę.
                    • pressforum Re: Nowa strona NWW 26.09.06, 20:19
                      naraziłem się chyba. no trudno ;) poza tym miły ze mnie facet :)
                      • Gość: naraziecho Re: Nowa strona NWW IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.09.06, 20:35
                        Gazety reżimowe nic nowego zaoferować nie mogą !
                      • Gość: Miras Re: Nowa strona NWW IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.09.06, 21:43
                        Nie naraziłeś się. Po prostu pracuję przy kolejnej gazecie i z zasady baaaardzo
                        rzadko przeglądam forum.
                        Nie wiem czy się mądrzysz czy stwierdzasz fakty, bo wypowiadasz się bardzo
                        ogólnikowo. Więc nie bardzo mam jak się ustosunkować do Twoich zarzutów
                        (chociaż akurat to miejsce nie wydaje mi się do tego celu odpowiednie).
                        Co do wyglądu NWW - a to moja działka - to mamy trochę różne oceny. Jeżeli
                        potrafisz sprecyzować, które to zasady dobrego łamania zastały wyrzucone w kąt
                        to pisz (maila znajdziesz na stronie). Zarzut braku dobrego smaku... Nawet nie
                        wiem co ci napisać...
                        Nie wiem czy jesteś dziennikarzem czy grafikiem czy DTP-owcem, czy faktycznie
                        znasz się na tym o czym piszesz i jakie są Twoje osiągnięcia na tym polu. Co do
                        moich to wystarczy poszperać w necie.

Tyle. Jeżeli chcesz podyskutować to pisz na maila bo tak jak mówiłem wchodzę tu
                        rzadko.
                        Pozdrawiam
                        Mirek Jurczak
                        • pressforum Re: Nowa strona NWW 26.09.06, 22:01
                          oki - jutro skrobne maila bardziej szczegolowego.
                          • pressforum Re: Nowa strona NWW 26.09.06, 22:07
                            tylko czy znajde maila bezposredniego czy ogolny? wolalbym mniej ogólny :)
                            • Gość: Miras Re: Nowa strona NWW IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.09.06, 22:12
                              adres poszedł na Twojego maila.

Pozdrawiam
                              Miras
                            • pressforum Re: Nowa strona NWW 26.09.06, 22:12
                              chyba nazwisko plus reszta redakcyjna to bedzie dobry adres
                              • mgnac Re: Nowa strona NWW 26.09.06, 23:24
                                Panowie,strona jest naprawdę OK,a co do gazety,jej poziomu,sposobu
                                łamania to była już tu dyskusja,a wniosków wydawca nie wyciągnał,ale
                                zawsze może.To nawet dziwne bo nikt nie miał zarzutów do strony www,natomiast
                                do papierowej gazety wielu.
                                A sory...jest jeden zarzut- wydawca podaje nakład gazety tylko w
                                internecie,całkiem nieprzyzwoicie wysoki jak na wałbrzyskie realia.
                                I nie wiadomo w związku z tym czy wiarygodny.Może tak,może nie.
                                MG
                                • Gość: Miras Re: Nowa strona NWW IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.09.06, 23:51
                                  No cóż,
                                  co do www, to dzięki (sam ją projektowałem).
                                  A co do wydania papierowego to info poszło na maila.
                                  Mam takie wrażenie, że krytyka dotyczy tego, co nie jest oglądane.
                                  Czyli czytacie gazetę w internecie a nie kupujecie jej i dlatego nie zauważacie
                                  zmian.

Pozdrawiam
                                  Mirek Jurczak
                                  • Gość: czytelniczka Re: Nowa strona NWW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 16:37
                                    Największą zaletą NWW on-line, jest to że można przeczytać cały tekst, bez
                                    konieczności wysyłania sms oraz że jest dostępne bezcenne archiwum.
                                    (Mam nadzieję, że teraz będą daty przy archiwalnych artykułach).
                                    Strona fajna, czytelniejsza i śmiało możecie wrzucić licznik odwiedzin, bo
                                    bardzo dużo ludzi czyta gazetę w sieci.
    • wielgus71 Re: Nowa strona NWW 27.09.06, 11:09
      Dlugo zastanawialem sie co napisac, zeby Miras znowu mnie nie zaczal sadem
      straszyc. No nic... grunt, przynajmniej wydaje sie byc funkcjonalna.

A gazeta za to i owszem - wyladniala. Wiec proporcje sie zgadzaja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka