IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 01.05.07, 12:47
chciałem wprowadzić jeden pozytywny wątek dotyczący knajpek w wałbrzychu.
byłem ostatnio w mexicanie i muszę powiedzieć że jestem bardzo miło
zaskoczony. fajny wystrój, bardzo miła obsługa i co najważniesze pyszne
jedzonko. pozdrawiam wam gorąco tą knajpkę. ja zawitam tam napewno jeszcze
nie raz:)
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: jogibabu Re: mexicana IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 01.05.07, 14:48
      A gdzie jest ta mexicana?
      • Gość: gringo Re: mexicana IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 01.05.07, 14:52
        na piaskowej górze, obok baracudy!:)
        • korfanty-ildefons Hmm 01.05.07, 15:07
          Pozwolę sobie zabrać głos.

Oceniając lokal jako całość powiem że wystrój jest wyśmienity (acz z wiadomych względów gabaryty lokalu małe) i ten widok za oknami całkiem przyjemny. Plus za lokalizację (blisko przystanków).

Jeśli idzie o część kulinarną to nie będę oceniał czy jest źle czy dobrze (rzecz gustu). Ocenię SUBIEKTYWNIE. Pizza którą zamówiliśmy z partnerką była całkiem dobra - jedynie co mnie zaskoczyło (na minus) to słodkie ciasto. Nie wiem czy to wypadek przy pracy kucharza, czy zamierzony efekt - nie mam w nawyku pouczać kucharzy ("nie ucz ojca jak się dzieci robi"). Pokusiliśmy się także o zamówienie espresso. Z racji mojej pasji kawowej mogę ocenić to bardziej obiektywnie. Po pierwsze espresso zrobiła i podała osoba która najwyraźniej odpowiadała za sprzątanie, dodatkowo ani objętością (3 x za duże) ani smakiem nawet nie mogłoby to być nazwane imitacją espresso. Ale czepiam się bo kawa to tylko dodatek do pizzy :)

Znajomi lubią ten lokal, więc coś pewnie w nim jest.

Pozdrawiam :)
          • Gość: gringo Re: Hmm IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 01.05.07, 15:12
            oj czepiasz się troszkę tego espresso:)
            ale za to dobrą herbatkę podają;)
            pizza, zapiekanki i sałatki dla mnie najlepsze w mieście. ale oczywiście to
            również moja subiektywna ocena. wcześniej często zdarzało mi się jeść w diavolo
            ale teraz wydaje mi się że jedzenie tam się popsuło no i obsługa jakby mniej
            przyjemna. A w mexicanie nawet posiedzieć warto;)
            • korfanty-ildefons Re: Hmm 01.05.07, 15:19
              > oj czepiasz się troszkę tego espresso:)

Oj tak, zresztą pozwoliłem to sobie zaznaczyć jako entuzjasta tego trunku :)

Nie przeczę że inne oferowane potrawy są tam dobre. Może zła mi się trafiła, może to a może tamto. Zresztą - byłem tam tylko RAZ :)
              • Gość: gringo Re: Hmm IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 01.05.07, 15:39
                a co do smaku ciasta to chyba taką kucharz posiada recepturę,bo jak zacząłęm
                się nad tym zastanawiać to faktycznie ciasto jakby lekko słodkawe, ale mi to
                szczególnie nie przeszkadza:)
                pozdrawiam
            • Gość: Gupi Re: Hmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 15:18
              > ale za to dobrą herbatkę podają;)

A jaka wodę! Palce lizać.
    • l.l.a Re: mexicana 01.05.07, 20:24
      Byłam dopiero dwa razy. Nie podoba mi się, że jest brak kelnerskiej obsługi.
      Niby samoobsługa, ale napis skrzętnie ukryty, a tymczasem potrawy podają. Czyli
      pół amoobsługi. Obsługa niezbyt przyjemna, szczególnie panowie zwykłe młotki.
      Klasą właściwą wyróżnia się przecudnej urody blondynka. Super jest. Ale wtedy
      za ladą kuchciki nie pracują tylko się do niej podwalają.
      Jadłam pizzę - b. dobra i zapiekankę w sosie czosnkowym i była fe,fe, fe!!
      To jest również ocena subiektywna. Wiadomo: co kto lubi!!
      Ale mam zamiar testować dalej.
      • Gość: CrAzY Re: mexicana IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.05.07, 21:55
        Siemaneczko. Wszystkim z mojego punktu widzenia i smaku jest to najlepsza
        Pizzeria w Wałbrzychu powaga na pierwszym miejscu. Co do blondynki za ladem i
        calego personelo to jakim cudem maja chlopaki od pizzy do niej sie podwala
        skoro to rodzina i wszyscy co tam robia to rodzina a za snureczek trzyma
        Starsza pani tez blondyneczka i wielkie uznanie dla tego miejsca warto dodac ze
        jako kucharz stoi taki ciemnowlosy chlopaczek zgadnijcie kim jest a wiec slynny
        DJ Johny - z Atlantisu wczesniej sprzedawca gadzetów górnika Wałbrzych a
        jeszcze wczesniej kaset magnetofonowych na manchatanie - pozdrawiam i nara....!
        • Gość: konrad Re: mexicana IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.05.07, 22:50
          wg mnie jedna z gorszych pizz wałbrzycha pomijając dagrasso. ciasto za grube,
          sosy porażka i obsluga zawiodla juz kilkukrotnie. Najlepsza pizza była kiedys
          koło kościoła na podzamczu teraz diavolo (dno) poprawiła się pizzeria koło rynku
          w mieście. Dobra jest w legendzie w szczawnie i poleceam w sumie najlepszą pizze
          na piaskowej italia w parku.
          • Gość: gringo Re: mexicana IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 02.05.07, 10:54
            oj pani blondyneczka to śliczniutka, aż milej się je:)
            a johny jeszcze kiedyś chyba dresy na manhatanie sprzedawał:) chłopak nie boi
            się żadnej roboty;)
    • Gość: .. Re: mexicana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 12:23
      jedzenie moze pyszniutkie, ale czeka sie na nie w nieskonczonosc, o wiele
      lepsza obsługa, atmosfera i jedzenie w dawnej "Ziemiańskiej"
      • Gość: gringo Re: mexicana IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 02.05.07, 12:28
        w mexicanie sie długo czeka? a czekałeś/łaś kiedyś na pizzę w diavolo? mi już
        się zdarzyło czekać godzinę albo i więcej.
        A no i sosy za darmo w mexicanie;)
    • Gość: bełkot Re: mexicana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 12:56
      Ja jadłam tam ostatnio lasagne. Paskudztwo to słabo powiedziane, ble aż mi nie milo jak sobie przypomnę. Ale pizze ponoc dobre robią.
      • Gość: gringo Re: mexicana IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 02.05.07, 13:07
        ja lasagne niestety nie jadłem więc trudno mi coś powiedzieć na ten temat
        • korfanty-ildefons Ale ! 02.05.07, 18:43
          Długo się czeka ? Rekordziści w tym temacie to dagrasso :D Choć pizzę mają IMHO bardzo dobrą. A sosy też są darmowe.
          • Gość: gringo Re: Ale ! IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 04.05.07, 09:42
            i tu się z tobą nie zgodzę:)
            dla mnie dagrasso ma najgorszą pizzę. ostatnio zamówiłem pizzę z kurczakiem w
            dagrasso, ale jakoś nie mogłem na niej kurczaka znaleźć:)
            ja tam w mexicanie ok 10/15 minut czekam. nawet w weekend. dla mnie rekordziści
            w czekaniu to diavolo!
    • Gość: alice Re: mexicana IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.05.07, 09:12
      Moja noga w mexicanie nie posatnie napewno nigdy wiecej po pewnym incydencie.
      Poszlam ze znajmomymi do rzeczonej mexicany, i moj kupel przez przypadek
      potracil wazon z jakimis suchymi wiechciami ktore mu pod pache wlazily bo byly
      za blisko ustawione. Wazon stlokl sie w drobny maczek, jakas blondi przyszla to
      posprzatac z naburmuszona mina, skonczyla i sobie poszla. Kolega przeprosil,
      choc to ich wina bo ustawiaja niebezpiecznie ozdobniki. Myslelismy ze to koniec
      sprawy, ale niestety jak przyszlo do placenia rachunku ktory wynosil kolo 30 zl
      Blondi ktora stala na kasie po otrzymaniu 50 zl reszty nie wydala, mowiac ze to
      za wazon.sic!
      Poprawcie mnie jesli sie myle, ale chyba knajpa wlicza sobie w koszty drobne
      straty wynikajace z wypadku, tym bardziej ze kolega nie zostal uprzedzony ze
      bedzie obciazony kosztami wazonu. Nigdzie indziej nie zdarzylo mi sie zaplacic
      za stluczony pokal czy wazonik, dlatego knajpe skreslam.
      Ponadto jesli chodiz o jedzenie to maja chyba najmniejsze porcje ze wszystkich
      pizzerii, a zapiekanki i inne dania makaronowe to mniej wiecej polowa porcjii w
      porownaniu do innych lokali.
      Polecam pizzerie Italia w dawnej ziemianskiej, przyjemna obsluga, wloch jest
      kucharzem ( a nie jakis manhattanowy DJ) pizza pyszna i ceny przystepne.
      • l.l.a Re: mexicana 06.05.07, 11:24
        Rzeczywiście, obsługa jest na niskim poziomie. Są to ludzie osadzeni w dawnych
        realiach i nie dotrze do nich jeszcze długo, że są FIRMĄ USłUGOWĄ. Kultura
        obsługi jest im nieznana, nadają się do prowadzenie knajpy. Tam nigdy nie będzie
        lepiej, bo z wróbelka nie zrobi się orła, żeby nie wiem ile piór mu doczepić.
        Np. Wieszak na ubranie jest zawsze wciśnięty w kąt tuż przy wejściu i zastawiony
        jakimiś badylami. Klient nie chce przestawiać wystroju, więc kładzie płaszcz na
        oparciu. Przychodzi starsza blondyna z miną klawisza i z wyższością w głosie
        zwraca uwagę, żeby powiesić płaszcz. My na to, że zastawiony itd., każe jednak
        przestawić badyle i powiesić odzież.Przychodzimy ponownie, znowu wieszak
        niedostępny itd. W ogóle wystrój badylowy jest zbyt bogaty i uciążliwy dla
        klientów. Jedyną formą zdyscyplinowania takiego prywaciarza jest omijanie jego
        firmy, wtedy splajtuje. Ale czy będzie wiedział dlaczego?
        Przy okazji proszę omijać potrawy zawierające sos czosnkowy. Okropny w smaku.
        Do zobaczenia w dawnej "Ziemiańskiej"!!
        • Gość: gringo Re: mexicana IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 06.05.07, 13:35
          ja tam jadam dość często a nikt mi nigdy nie mówił gdzie mam wieszać kurtkę!
          ale w ziemiańskiej z ciekawości też się na pewno pojawię:)
          • Gość: gość Re: mexicana IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.05.07, 15:07
            Nie polecam jedzenie do kitu a znajomi mówili mi, że kiedyś była tam kostnica a
            póżniej kibel miejski
      • Gość: Forest Re: mexicana IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.05.07, 15:57
        Jestem bywalcem wielu lokali w Wałbrzychu i nie tylko. Mexicane zaliczam do
        tych ulubionych. Moim zdaniem obsługa mogła by być lepsza ale rekompensuje ją
        przepyszne jedzenie i świetny wystrój. Co do zbitego wazonu... zdażyło mi się
        narozrabiać w Mexicanie ale magicze słowo "PRZEPRASZAM" załatwiło całą sprawę.
        Widocznie nie potrafiliście się przyzwoicie zachować dlatego was tak
        potraktowano. Gość nie gość, kultura być powinna. Ja także nie toleruję hamstwa
        a wielu bywalców lokali wyobraża sobie ,że za zapłatę należy im się wszystko.
        Zresztą skoro przytacza pani inne tego typu zdarzenia oznacza to, że dla pani
        znajomych i pani, tego typu incydenty nie są rzadkościa więc w przyszłości
        należałoby się zastanowić nad zachowaniem godnym gościa lokalu.
        • Gość: gringo Re: mexicana IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 06.05.07, 16:28
          popieram mojego przedmówcę! ja również bardzo lubię mexicanę i nigdy nie
          zdarzyły mi się tam żadne incydenty. ale wiadomo każdy ma prawo mieć swoje
          zdanie.
        • Gość: alice Re: mexicana IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.05.07, 19:54
          Forest blednie zalozyles ze ja i moi znajomi to chamy jakich malo, wiec
          rozczarue Cie, jestesmy normalnymi ludzmi, ktorzy umieja powiedziec przepraszam
          i zachowac sie w lokalu, tak i bylo w mexicanie z tym ze przydarzyl sie
          wypadek, kazdemu moze sie zdarzyc, tylko ze zostalismy niemile potraktowani.
          Powiedzialam ze gdzie indziej takie sprawy zalatwia sie zupelnie inaczej nie
          tylko na moich doswiadczeniach bo taka straszna niezdara nie jestem ;) ale jak
          rozmawialam z moimi znajomymi to kazdy jakis taki wypadek kiedys mial w zyciu,
          ale nigdy nie potraktowano ich tak jak mnie w mexicanie.
          To nie tak ze tylko ja sie czepiam, ktos wyzej juz tez mowil o tych badylach w
          wazonie. Poprostu Lubie lokale z mila obsluga i nie zagrazajaca zyciu
          dekoracja ;)pozdrawiam
          • Gość: igi Re: mexicana IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.05.07, 21:39
            Zacznij jadać w małgosi tam ściany obite są gumą, napewno nic Ci się nie stanie
          • Gość: Forest Re: mexicana IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.05.07, 21:56
            Nie zakładałem że z Was chamy. Nie lubię poprostu bezpodstawnej krytyki.
            Jak pisałem jestem stałym klientem tego lokalu i puki co nim zostanę. Jedzenie
            jest bardzo dobre i cała reszta na dobrym poziomie, oczywiście jeżeli chodzi o
            Wałbrzych. Zamiast krytykować ( Diavolo - syf, Italia - kostnica, Mexicana -
            badyle, Zoom - też jest be)zacznijmy jeździć do Wrocławia tam napewno "TANIO I
            DOBRZE ZJEMY" ;) :) :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka