wbara 09.07.03, 07:12 kto ponosi odpowiedzialność za śmierć górnika z bieda szybów.co się dzieje? gdzie jest forsa,gdzie prezydent ze swoją strażą,gdzie jest policja?gdzie są wszyscy inni co biorą za to pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jacek01g Re: BIEDA SZYBY IP: 62.233.167.* 09.07.03, 10:06 > kto ponosi odpowiedzialność za śmierć górnika z bieda szybów. On sam. Mnie uczono w domu ze jakbym probowal sam kopac wegiel i schodzic coraz nizej to ryzykuje mocno ze mnie zasypie i zgine. Tego "gornika" bieda i praca na kopalni oduczyla wlasciwego oceniania ryzyka. Cokolwiek by sie nie dzialo - predzej czy pozniej do takiego wypadku musialo dojsc. > co się dzieje? gdzie jest forsa, a byla jakas forsa? > gdzie prezydent ze swoją strażą, gdzie jest policja? gdzie są > wszyscy inni co biorą za to pieniądze? Jak zwykle wszystko przez Balcerowicza. Musi odejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jura57 Re: BIEDA SZYBY IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 11:48 "Bieda-szyby", nie wiadomo jak je zlikwidować bądż uporządkować ciągle posługując się: a to dużym bezrobociem, a to brakiem funduszy, w końcu zaś brakiem kadr(ludzi) na zabezpieczenie. Słowa, słówka i półsłówka, które w ustach obecnego prezydenta miasta brzmią coraz mniej wiarygodnie(notabene sam prezydent wygląda bardzo "blado" i dlatego trzeba zalecić wyjazd do kurortów zagranicznych dla "nowobogackich"- oczywiście bez powiadamiania niższego personelu, bo po co). Ten sam osobnik, w trakcie kampanii był za całkowitą likwidacją bieda szybów a teraz czeka aż "centrala" ześle parę groszy dla biedującego Wałbrzycha. Mówiąc krótko zachowuje się jak pośrednik, który przy tej okazji będzie afiszował swoją osobę. "Jaki jest koń"- widzi każdy. "Koń" jest głodny i potrzeba mu dać jeść, nie tylko przy okazji wyborów. Wożnica niestety o tym zapomniał. P.S. Proponuję wyjazd do Chorwacji gdzie można dokonać uzdrowienia organizmu( stwierdził to już na łamach prasy starosta) i wspólnych przechwałek o dokonaniach w "zanikającym mieście i okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jura57 Re: BIEDA SZYBY IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 14:21 P.S. Do Chorwacji jeżdzili notable ze Starachowic (Ci, którzy siedzą ale to tylko szczegół). Być może tam nabiera się wprawy w zarządzaniu miastami i okolicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieskaplikowany Re: BIEDA W WALBRZYCHU IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 09.07.03, 17:33 Naprawde myslicie ze da sie cos z tym zrobic? Ja jestem za granica, a slysze ze beda kopac dalej, jak nie w walbrzychu, to poza, wegiel jest praktycznie wszedzie, w kolo Walbrzycha, Pytacie o pieniadze? Pewnie juz sie skonczyly, co to jest 8 baniek, Szkoda czlowieka, ale jak napisano w art. to byl bezdomny, pewnie, nie znal sie na wykopkach, Ta sytuacja sama zniknie, jak sytuacja ekonomiczna sie poprawi, do tego czasu nic sie nie zmieni, Nie wiem czy wiecie, ale juz dzielone sa tereny weglonosne, zima sie zbliza, prawdziwi ludzie biznesu, juz planuja, kto, ile i gdzie. A pieprzeni politycy od siedmiu bolesci, oczywiscie nic nie slysza, to slychac nawet tysiace mil od Walbrzycha Ale jesienia znow kogos zasypie i znow kasa z Warszawy poleci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micho Re: BIEDA SZYBY IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.07.03, 19:20 Ktoś ten węgiel od biedaków skupuje, zajmuje się dystrybucją i nieźle na tym zarabia. Myślę, że trzeba zacząć od mafii żerującej na biedzie i desperacji kopiących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieskaplikowany Re: BIEDA SZYBY- Z SZYBA CZY BEZ, to bieda IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 09.07.03, 23:24 Gość portalu: micho napisał(a): > Ktoś ten węgiel od biedaków skupuje, zajmuje się dystrybucją i nieźle na tym > zarabia. Myślę, że trzeba zacząć od mafii żerującej na biedzie i desperacji > kopiących. -------------------------------------------------------------------------------- Ten wegiel kupuja wlasnie biedacy i rolnicy, to przede wszystkim odbiorcy, ale nie tylko,jesli myslisz ze na skladzie opalowym, nie ma tego wegla, to sie grobo mylisz, sam byc moze go kupujesz, to zloty biznes, to zadna mafia , kilku ludzi potrafiacych liczyc, mafia ( od siedmiu bolesci )chciala ich sobie podpozadkowac, ale nie wyszlo, chyba ze ponowna proba sie powiodla. Musimy sie pogodzic, bieda zawitala pod nasze strzechy, Bieda jest wszedzie , na calym swiecie sa dzielnice bogatych i dzielnice biedoty, przeciez idziemy do Europy, Wiec te kontrasty beda jeszcze bardziej widoczne, To nie komuna , to demokracja ( widac to po ostatnich wyborach ) A w demokracii zadzi pieniadz a nie ludzie, my jestesmy tylko dodatkiem., Odpowiedz Link Zgłoś
wbara Re: BIEDA SZYBY 10.07.03, 03:46 jest kolejny wypadek w bieda szybach.jeszcze wczoraj ostrzegałem.widać władze wałbrzycha mają w d.pie problem b.szybów.straż miejska zamiast pilnować bo do tego została zobowiązana,(dodatkowe etaty i forsę) szwęda się po osiedlach i wlepia mandaty rencistom , emerytom i bezrobotnym. czas najwyższy dać notablom wałbrzyskim łopaty niech zasypują bieda szyby a straży miejskiej wstrzymać wypłaty do czasu aż wyzbierają psie kupy z wszystkich patrolowanych przez siebie rewirów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jura57 Re: BIEDA SZYBY IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 12:55 Jestem za !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieskaplikowany DO ROBOTY OBIBOKI !! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 11.07.03, 03:16 JA TEZ ZA JESTEM !! Odpowiedz Link Zgłoś
auchan.z.rm BIEDA SZYBY XIX wieczne zjawisko w XXI wieku... 20.07.03, 21:56 Jak mógłbym wam pomóc? aż serce się kraje.. Odpowiedz Link Zgłoś
bruntek Re: BIEDA SZYBY XIX wieczne zjawisko w XXI wieku. 21.07.03, 05:05 Kup dobry człowieku 500 ton węgla.Jak dla ciebie 180zł/za tonę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NAG Re: BIEDA SZYBY IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 21.07.03, 10:14 To wcale mój drogi nie jest śmieszne, ale tragiczne. Zlikwidowano kopalnie i nic w zamian i niech mi nikt nie mówi, że wzamian to Strefa ekonomiczna. To kropla w morzu potrzeb na wałbrzyskie bezrobocie. Odpowiedz Link Zgłoś
ledwozipie Re: BIEDA SZYBY 21.07.03, 22:19 Gość portalu: NAG napisał(a): > To wcale mój drogi nie jest śmieszne, ale tragiczne. Zlikwidowano kopalnie i > nic w zamian i niech mi nikt nie mówi, że wzamian to Strefa ekonomiczna. To > kropla w morzu potrzeb na wałbrzyskie bezrobocie. Niby masz racje, ale powiedz mi jaki był sens utrzymywać dalej nierentowne kopalnie. Wcześniej czy później same by padły. Moim zdaniem lepiej wczesniej. Najtrudniejszy okres mamy już za sobą . Głowy do góry. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ledwozipie Re: BIEDA SZYBY 21.07.03, 22:21 ps. Po pierwsze liberalizm. Nie przeszkadzajmy przedsiebiorcom, a sami dadzą sobie radę. Do tego troszke mniej biurokracji oraz podatek liniowy, i wszystko bedzie ok. Nawet w Wałbrzychu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAG Re: BIEDA SZYBY IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 09:59 Piękne hasła, akurat na kampanię wyborczą. "Weżcie w swoje ręce" już jeden mówił. Byli tacy co nawet uwierzyli. Znam takiego jednego co ma sklep na Piaskowej Górze. Dziś mocno się zastanawia co będzie gdy ruszą wszystkie nowe hipermarkety wokół Piaskowej Góry. Pewnie jego interes padnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ledwozipie Re: BIEDA SZYBY 22.07.03, 11:15 Gość portalu: MAG napisał(a): > Piękne hasła, akurat na kampanię wyborczą. "Weżcie w swoje ręce" już jeden > mówił. Byli tacy co nawet uwierzyli. Znam takiego jednego co ma sklep na > Piaskowej Górze. Dziś mocno się zastanawia co będzie gdy ruszą wszystkie nowe > hipermarkety wokół Piaskowej Góry. Pewnie jego interes padnie. To nie sa hasła. To model który sprawdził się na zachodzie (np. w Irlandi). A co do tych hipermarketów to nie przesadzajmy. Kupcy na manhatanie tez protestowali że Real ich wykończy. A stało się odwrotnie. Pozdrawiam ps. Znajomemu mającemu sklep powiedz aby bardziej sie postarał(zawsze świerzy towar, miła i uprzejma obsługa itp.)a zawsze bedzie miał klientów, gdyz są ludzie którzy nie przepadają za jazgotem marketów i lubia osobisty kontakt ze sprzedawcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAG Re: BIEDA SZYBY IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 11:32 Polska to nie Irlandia, tam nie ma afer. A moj znajomy spełnił warunki o ktorych piszesz. Miła ładna ekspedientka świeży towar itd. i tak już "ledwo zipie", choć to jest rodzinny interes. Gratuluje ci jednak optymizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ello Re: BIEDA SZYBY IP: *.satkabel.com.pl / 192.168.1.* 22.07.03, 12:17 Gość portalu: MAG napisał(a): > Polska to nie Irlandia, tam nie ma afer. A moj znajomy spełnił warunki o > ktorych piszesz. Miła ładna ekspedientka świeży towar itd. i tak już "ledwo > zipie", choć to jest rodzinny interes. mozna dodac, ze w irlandii nie ma zusu ani chorego systemu podatkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek01g sory, czy nie macie innych tematow niz biedaszyby? IP: 62.233.167.* 22.07.03, 17:51 Odpowiedz Link Zgłoś