Dodaj do ulubionych

Bartoszewski !

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.07, 09:39
Może ktoś wie jakie wykształcenie ma Pan Bartoszewski były minister spraw zagranicznych
a obecnie doradca w rządzie Tuska ?
Obserwuj wątek
    • Gość: wiki Re: Bartoszewski ! IP: *.icm.edu.pl 28.10.07, 14:35
      Absolwent Gimnazjum im. św. Stanisława Kostki w Warszawie (1937) oraz Liceum
      Humanistycznego Towarzystwa Wychowawczo-Oświatowego "Przyszłość" w Warszawie
      (matura w 1939). Od października 1941 do początku 1944 studiował polonistykę na
      tajnym Wydziale Humanistycznym Uniwersytetu Warszawskiego. W grudniu 1948 został
      przyjęty na trzeci rok polonistyki na Wydziale Humanistycznym UW. Studia zostały
      przerwane w związku z aresztowaniem w grudniu 1949 i pięcioletnim pobytem w
      więzieniu. W listopadzie 1958 został przyjęty na studia polonistyczne na
      Wydziale Filologicznym UW w trybie eksternistycznym. Złożył na ręce prof.
      Juliana Krzyżanowskiego pracę magisterską, jednak decyzją rektora UW został w
      październiku 1962 skreślony z listy studentów. Ponadto posiada tytuł profesorski
      [1] nadany mu decyzją rządu Bawarii, gdzie wykładał na uniwersytetach w latach
      1983-1990.

pl.wikipedia.org/wiki/Władysław_Bartoszewski
      • wladyslaw_grabski Re: Bartoszewski ! 28.10.07, 15:20
        Google i wikipedia wiedzą (niemal) wszystko :-)
        • Gość: Ja Re: Bartoszewski ! IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.07, 16:55
          Jaki z tego wniosek, po co studia wystarczy dobry układ, gadane,
          odpowiedni czas i miejsce i można mieć swoje 5 minut. Nie jest on
          dla mnie autorytetem, mam trochę inne pojęcie AUTORYTETU.
          • Gość: cricot chichot Re: Bartoszewski ! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.10.07, 17:04
            trzeba się jeszcze sku..ć w odpowiednim momencie, wtedy można być
            POwcem LIDowcem czy innym jeszcze okrągłostołowym jewropejsem pełną
            gębą
            • Gość: Adam Re: Bartoszewski ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.10.07, 18:50
              Czyli ma wykształcenie średnie, bo żadnych studiów nie ukończył, ale
              jest profesorem?
              • Gość: ? Re: Bartoszewski ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 19:55
                A niby jakie to ma dla was żule znaczenie?
                • Gość: Halinka Re: Bartoszewski ! IP: *.wro-com.net 28.10.07, 20:11
                  ja też chce być profesorką z samą maturą:-))))
                  przecież też lubie Donalda:-)))
                  • Gość: profesor Re: Bartoszewski ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 20:28
                    to jest dyskusja na poziomie Wałbrzycha!Wstyd!!!!!!
                • Gość: olek Re: Bartoszewski ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.10.07, 21:03
                  Gość portalu: ? napisał(a):

> A niby jakie to ma dla was żule znaczenie?

Moze jestem zulem ale mam za to magistra :P

• Gość: Ja Re: Bartoszewski ! IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.07, 22:04
                    Profesorku-wykształciuchu poziom rozmowy taki jak temat na który się
                    rozmawia. A jak Wałbrzych nie odpowiada to czeka cała Irlandia.
                    • Gość: andronikus Re: Bartoszewski ! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.10.07, 22:27
                      > poziom rozmowy taki jak temat na który się rozmawia.

słuszna uwaga:)
                  • Gość: ? Re: Bartoszewski ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 10:05
                    Gość portalu: olek napisał(a):
                    > Moze jestem zulem ale mam za to magistra :P

A tytuł Cesarza Napoleona już ci nie wystarczy?
            • Gość: contra boy Re: Bartoszewski ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 22:32
              cricot chichot: Jak bedziesz mial taki kregoslup moralny jak
              Bartoszewski to mozesz szczekac.Ciekawe co robiles za komuny?Moze
              byles za malutki zeby lopatka rzucic?A moze byles szefem POP?
              Maszeruj dalej za swoim karlowatym przywodca i jego duce Tadziem R.
          • Gość: contra boy Re: Bartoszewski ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 22:27
            Tak kmiocie..Dokladnie jak pewien ciesla z Nazaretu..Tez mial swoje
            piec minut...
            • Gość: Jan Re: Bartoszewski ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.07, 05:15
              Wydaje mi się, że prezes tak wielkiej firmy jakim jest PLL LOT powinien mieć troszeczkę
              inne wykształcenie a nie tylko kręgosłup moralny.
              • Gość: Contra Boy Re: Bartoszewski ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.07, 07:27
                A tu sie z Toba zgadzam, nawet jesli Bartoszewski swoja funkcje
                postrzegal bardziej jako koordynujaca niz zarzadzajaca.Uwazam, ze
                wlasciwy czlowiek na wlasciwym miejscu to sytuacja optymalna:)
                • Gość: znudzony Re: Bartoszewski ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.10.07, 12:11
                  Bez przesady, szanowni malkontenci, bez przesady. Wykształcenie nie
                  ma tu nic do rzeczy. Ot, wystarczy spojrzeć na to forum, gdzie
                  większość z piszących to osoby z wykształceniem średnim lub wyższym.
                  I co? I nic, poza tym, że co drugi łamie zasady ortografii i jest
                  zwykłym flejtuchem. Ja zaś, zwykły fizol po zawodówce mogę zagiąć
                  niejednego z Was stylem pisania, jak też i treścią. Trzeba szanować
                  swoich adwersarzy, pisać bezbłędnie i w odpowiednich miejscach
                  używać przecinków, kropek itp. Nie róbcie niczego na "odpiernicz",
                  panowie wykształceni. Nie przynoście sobie wstydu, a mi nie dawajcie
                  powodów do śmiechu. I proszę bez głupich komentarzy. Trzymajcie
                  poziom.
                  • Gość: ? Re: Bartoszewski ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 13:34
                    Czasami mnie własna głębia przygnębia - stwierdziła głębia.
                    No! No! - Wtrąciło dno.
                    • Gość: Ja Re: Bartoszewski ! IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.07, 16:16
                      Ludzie każdy z was ma rację bo racji jest tyle ilu rozmówców, więc
                      po co te obelgi, docinki i niesmaczne uwagi. Więcej szacunku i
                      tolerencji.
                      • Gość: Szach Masud Re: Bartoszewski ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 19:22
                        Duze piwo za rozsadek dla "Ja" :)
                        • Gość: Taki Sobie Chłopek Re: Bartoszewski ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 23:57
                          Alleluja!
                          Pojawił się Sędzia Natchniony, rozdawca kar i nagród, Światłość
                          Nieogarniona, duch Burhanuddina Rabbaniego, Lew Pandższiru, Słodkość
                          rozświetlająca maluczkim mroki awidii - Najczystsza reinkarnacja
                          Szacha Ahmada Masuda !

Salam Alejkum Imamie kiełkujący na gnoju tego Forum.
                          Allah agbar !!!
                          • Gość: Szach Masud Re: Bartoszewski ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.07, 08:00
                            Niech Twe wielblady beda zdrowe a Kobiety plodne.Niech co rano budzi
                            Cie Twoj ulubiony muezzin spiewajacy "Wstan powiedz nie Jestes sam".
                            P.S. Pisze sie "Allah Akhbar":)
                            • Gość: Taki Sobie Chłopek Re: Bartoszewski ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 10:23
                              On dla mnie taki "Akhbar" jak ty "Imam”.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka