Gość: Jan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.07, 09:39 Może ktoś wie jakie wykształcenie ma Pan Bartoszewski były minister spraw zagranicznych a obecnie doradca w rządzie Tuska ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wiki Re: Bartoszewski ! IP: *.icm.edu.pl 28.10.07, 14:35 Absolwent Gimnazjum im. św. Stanisława Kostki w Warszawie (1937) oraz Liceum Humanistycznego Towarzystwa Wychowawczo-Oświatowego "Przyszłość" w Warszawie (matura w 1939). Od października 1941 do początku 1944 studiował polonistykę na tajnym Wydziale Humanistycznym Uniwersytetu Warszawskiego. W grudniu 1948 został przyjęty na trzeci rok polonistyki na Wydziale Humanistycznym UW. Studia zostały przerwane w związku z aresztowaniem w grudniu 1949 i pięcioletnim pobytem w więzieniu. W listopadzie 1958 został przyjęty na studia polonistyczne na Wydziale Filologicznym UW w trybie eksternistycznym. Złożył na ręce prof. Juliana Krzyżanowskiego pracę magisterską, jednak decyzją rektora UW został w październiku 1962 skreślony z listy studentów. Ponadto posiada tytuł profesorski [1] nadany mu decyzją rządu Bawarii, gdzie wykładał na uniwersytetach w latach 1983-1990. pl.wikipedia.org/wiki/Władysław_Bartoszewski Odpowiedz Link Zgłoś
wladyslaw_grabski Re: Bartoszewski ! 28.10.07, 15:20 Google i wikipedia wiedzą (niemal) wszystko :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Bartoszewski ! IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.07, 16:55 Jaki z tego wniosek, po co studia wystarczy dobry układ, gadane, odpowiedni czas i miejsce i można mieć swoje 5 minut. Nie jest on dla mnie autorytetem, mam trochę inne pojęcie AUTORYTETU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cricot chichot Re: Bartoszewski ! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.10.07, 17:04 trzeba się jeszcze sku..ć w odpowiednim momencie, wtedy można być POwcem LIDowcem czy innym jeszcze okrągłostołowym jewropejsem pełną gębą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Bartoszewski ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.10.07, 18:50 Czyli ma wykształcenie średnie, bo żadnych studiów nie ukończył, ale jest profesorem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Bartoszewski ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 19:55 A niby jakie to ma dla was żule znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halinka Re: Bartoszewski ! IP: *.wro-com.net 28.10.07, 20:11 ja też chce być profesorką z samą maturą:-)))) przecież też lubie Donalda:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profesor Re: Bartoszewski ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 20:28 to jest dyskusja na poziomie Wałbrzycha!Wstyd!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Bartoszewski ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.10.07, 21:03 Gość portalu: ? napisał(a): > A niby jakie to ma dla was żule znaczenie? Moze jestem zulem ale mam za to magistra :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Bartoszewski ! IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.07, 22:04 Profesorku-wykształciuchu poziom rozmowy taki jak temat na który się rozmawia. A jak Wałbrzych nie odpowiada to czeka cała Irlandia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andronikus Re: Bartoszewski ! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.10.07, 22:27 > poziom rozmowy taki jak temat na który się rozmawia. słuszna uwaga:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Bartoszewski ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 10:05 Gość portalu: olek napisał(a): > Moze jestem zulem ale mam za to magistra :P A tytuł Cesarza Napoleona już ci nie wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: contra boy Re: Bartoszewski ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 22:32 cricot chichot: Jak bedziesz mial taki kregoslup moralny jak Bartoszewski to mozesz szczekac.Ciekawe co robiles za komuny?Moze byles za malutki zeby lopatka rzucic?A moze byles szefem POP? Maszeruj dalej za swoim karlowatym przywodca i jego duce Tadziem R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: contra boy Re: Bartoszewski ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 22:27 Tak kmiocie..Dokladnie jak pewien ciesla z Nazaretu..Tez mial swoje piec minut... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Bartoszewski ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.07, 05:15 Wydaje mi się, że prezes tak wielkiej firmy jakim jest PLL LOT powinien mieć troszeczkę inne wykształcenie a nie tylko kręgosłup moralny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Contra Boy Re: Bartoszewski ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.07, 07:27 A tu sie z Toba zgadzam, nawet jesli Bartoszewski swoja funkcje postrzegal bardziej jako koordynujaca niz zarzadzajaca.Uwazam, ze wlasciwy czlowiek na wlasciwym miejscu to sytuacja optymalna:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony Re: Bartoszewski ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.10.07, 12:11 Bez przesady, szanowni malkontenci, bez przesady. Wykształcenie nie ma tu nic do rzeczy. Ot, wystarczy spojrzeć na to forum, gdzie większość z piszących to osoby z wykształceniem średnim lub wyższym. I co? I nic, poza tym, że co drugi łamie zasady ortografii i jest zwykłym flejtuchem. Ja zaś, zwykły fizol po zawodówce mogę zagiąć niejednego z Was stylem pisania, jak też i treścią. Trzeba szanować swoich adwersarzy, pisać bezbłędnie i w odpowiednich miejscach używać przecinków, kropek itp. Nie róbcie niczego na "odpiernicz", panowie wykształceni. Nie przynoście sobie wstydu, a mi nie dawajcie powodów do śmiechu. I proszę bez głupich komentarzy. Trzymajcie poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Bartoszewski ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 13:34 Czasami mnie własna głębia przygnębia - stwierdziła głębia. No! No! - Wtrąciło dno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Bartoszewski ! IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.07, 16:16 Ludzie każdy z was ma rację bo racji jest tyle ilu rozmówców, więc po co te obelgi, docinki i niesmaczne uwagi. Więcej szacunku i tolerencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szach Masud Re: Bartoszewski ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 19:22 Duze piwo za rozsadek dla "Ja" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taki Sobie Chłopek Re: Bartoszewski ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 23:57 Alleluja! Pojawił się Sędzia Natchniony, rozdawca kar i nagród, Światłość Nieogarniona, duch Burhanuddina Rabbaniego, Lew Pandższiru, Słodkość rozświetlająca maluczkim mroki awidii - Najczystsza reinkarnacja Szacha Ahmada Masuda ! Salam Alejkum Imamie kiełkujący na gnoju tego Forum. Allah agbar !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szach Masud Re: Bartoszewski ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.07, 08:00 Niech Twe wielblady beda zdrowe a Kobiety plodne.Niech co rano budzi Cie Twoj ulubiony muezzin spiewajacy "Wstan powiedz nie Jestes sam". P.S. Pisze sie "Allah Akhbar":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taki Sobie Chłopek Re: Bartoszewski ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 10:23 On dla mnie taki "Akhbar" jak ty "Imam”. Odpowiedz Link Zgłoś