Dodaj do ulubionych

Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 22:40
Witam

Chciałbym po krótce przedstawić sprawę... byliśmy ostatnio ze znajomymi w Da
Grasso na piaskowej górze i ni z tąd ni z owąd tego samego dnia wszyscy się
pochorowali :/ (wymioty itp.) coś jest nie tak nie? Ja rozumiem jedna osoba,
ale wszyscy (5 osób)? Trzeba coś z tym zrobić!
Obserwuj wątek
    • Gość: wujek dobra rada Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 22:44
      zmiencie dilera moze, bo ten ktorego macie dosypuje sode spozywcza do workow...
    • Gość: raz tu raz tam.... Do wujka dobra rada........ IP: *.wch.net.A5i.pl 20.11.07, 23:29
      Dobra rada do wujka dobra rada.Spadaj leszczu do piaskownicy bawić
      się babkami z piasku.Na tym forum zauważyłem z wypowiedzi co
      niektórych,że mamy doczynienia tutaj ze skrajną głupotą,totalnym
      gó..arstwem.Twój tekst z tym dilerem czegoś jest strasznie
      cienki,rodem z podstawówki,także daruj sobie.Ludzie zamieszczają
      tutaj informacje,które mogą się co niektórym przydać,itp a siedzi
      taki gó..arz jeden z drugim i pisze głupoty.Co do tej pizzerii da
      graso to najlepiej było by problem zgłosić do jakiejś z naszych
      lokalnych gazet,oni już tam sprawę nagłośnia.Pozdrawiam.....
      • Gość: Michał Re: Do wujka dobra rada........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 08:10
        Wogóle Da Grasso coś ostatnio gra w pinponga, kiedyś było w2g. mnie
        najlepszą pizzerią w okolicy, a teraz, ceny podnieśli, a wielkość
        pizzy i dodatków (sos itp.) się zmniejszyła. Staram się rozumieć że
        muszą jakoś nadrobić utrzymanie tych opli z ich reklamą ale bez
        przesady.
      • Gość: DaGrassa Re: Do wujka dobra rada........ IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.03.08, 23:42
        Nazwa podobna...ale pizza super, tylko, ze w Swiebodzicach...bylem, polecam,
        kichy nie bola
    • Gość: tja... Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 12:47
      Co sie dziwic. Pracowacownicy sa brani z lapanki, kto sie zglosi dostaje robote. Wszyscy robia na czarno, nikt nikogo nie sprawdza... Rok temu na podzamczu pizzerman z AIDS pracowal... rada prosta - nie jedzcie tam ;] mozna zrobic w domu :)

Przepis na pizze :

Ciasto jest wysokie i puszyste jak świeża bułka.
      Składniki:
      pół kg mąki tortowej
      3/4 szklanki cieplej wody
      3/4 kostki drożdży (pokruszyć)
      2 duże łyżki oliwy
      pół łyżeczki soli oregano lub przyprawa do pizzy

Sposób przyrządzenia:
      Wszystkie składniki zagnieść razem (drożdże pokruszyć, nie rozpuszczać w wodzie!!)ciasto powinno być lepkie, jeśli nie jest - dodać więcej wody. Zagniecione ciasto rozłożyć na wysmarowanej oliwa blasze (nie przesadzać z oliwa bo zrobi się zakalec) i odstawić w cieple miejsce, żeby trochę wyrosło. Miedzy czasie można przygotować resztę składników na pizze. Po około pół godz. ciasto jest gotowe, można położyć resztę składników i włożyć do pieca na 35min na 180'C Smacznego
      • Gość: elficzka Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.11.07, 13:14
        a co to znaczy, że ciasto ma być lepkie?? drożdżowe to raczej
        powinno "odchodzić od rąk" ?? a teraz nie wiem ...
      • Gość: xXx Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.08, 17:24
        Z łapanki czubie jest twoje ciasto;d jak mozna z tego ciasto zrobic
        to ja nie wiem a jestem piekazem lol jaka zmyłka ładna
        lol....opatentuj swój własny patent na ciasto głąbie ...:)
    • Gość: co? Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 16:29
      SODA? nie no to już wiem dlaczego tak mi pizza ostatnio "spuchła" w żołądku, że
      ruszyć się nie mogłem! Da grasso to już jakaś kpina, takie wały kręcą, bo
      wykreowali sobie jako taką pozycję na rynku! Moi znajomi już tam nie pójdą... ja
      też.
      • Gość: :) Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 17:07
        Pozdrawiam pracowników z dagrasso i mam nadzieję że US oraz PIP się tym zainteresuje :)

P.S. Piona za przepis, zapisałem ;D
        • Gość: klient Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.11.07, 17:15
          Na poczatku sie starali i pizze mieli duzo lepsze ale teraz to juz
          przeginaja juz tam nie chodze i nie zamawiam bo sie srogo na nich
          zawiodlem !!!
          • Gość: RM Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.07, 18:50
            Dziekuje za przepis. Wypróbuję.......
            • Gość: Paweł tak jak i Da Grasso Podzamcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 08:26
              Kiedyś była najlepszą pizzerią w W-chu, teraz staczają się po równi
              pochyłej. Jescze troszkę i niech zwijają interes.
              • Gość: Pizzer Re: tak jak i Da Grasso Podzamcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 08:53
                Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Kiedyś była najlepszą pizzerią w W-chu, teraz staczają się po równi
                > pochyłej. Jescze troszkę i niech zwijają interes.

Fakt faktem - robią duże wały ale i tak nie zmienia to faktu iż na tle tych
                gó..anych pizzerii w Wałbrzychu które podają kupsko, Da Grasso robi niezłe
                jedzenie.

I to jest fakt.
                • Gość: Marian Re: tak jak i Da Grasso Podzamcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 20:45
                  i Ty to gó.. nazywasz pizzą? Śmiało zjedz ją równo, tylko się nie porzygaj...
                  • Gość: Majka Re: tak jak i Da Grasso Podzamcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 16:21
                    Wczoraj zamówiłam do domu z podzamcza. Małe teraz robią ;)
                    • Gość: wiem wiem gdzie najlepsza pizza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 23:22
                      najlepsza pizza jest w swiebodzicach na osiedlu sudeckim w
                      pizzerii "SPORTOWA 2" w walbrzychu nie ma takiej pizzy w zadnym z
                      lokali mowie to z czystym sumieniem to nie jest zadna reklama
                      poprostu uwielbiam tam jadac, tyle ze nie dowoza do walbrzycha a
                      szkoda, ale polecam ta pizzerie jest swietna aha i mozna obejrzec
                      mecz na bilbordzie zagrac w bilard i wypic dobre piwo nawet w 2,5
                      litrowym pokalu to sie nazywa knajpka
                      • Gość: dobry Re: wiem gdzie najlepsza pizza IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.11.07, 05:42
                        Polecam verona tesco:D zamowilem pizze po cenie margheritty z da
                        grasso:D hehe wniosek:D najadlem się do syta grube ciasto i na..i
                        tam skladnikow tyle ze nie moglem calej zjesc:D zostaly mi 2
                        kawalki:D i za dowoz nic nie chcieli:D
                        • Gość: :) Re: wiem gdzie najlepsza pizza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 07:15
                          Najważniejsze żeby najwięcej nie ? :)
                        • Gość: vtv Re: wiem gdzie najlepsza pizza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 07:15
                          Grube ciasto to zbrodnia ;_;
                          • Gość: dobry Re: wiem gdzie najlepsza pizza IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.11.07, 07:20
                            grube ciasto jest dobre bo jest grube i dobre:d
                            • Gość: :) Re: wiem gdzie najlepsza pizza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 22:00
                              nie pasi to nie jedzcie i bedzie po problemie ze tak powiem. ceny nie pasuja? a
                              co da grasso ma dokladac do interesu?podrozaly wszytskie skladniki wiec wiadomo
                              ze ceny pizzy automatycznie tez musza isc w gore. jakos nie narzekal nikt ze
                              chleb jest drozszy. nikt na sile nikogo tam nie ciagnie.
                              • Gość: marteeeeczka Re: wiem gdzie najlepsza pizza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 19:18
                                Też się kiedyś strułam jedzeniem z Da Grasso. Osobiście polecam
                                Diavolo na podzamczu. A najlepsza tam jest zapiekanaka ze
                                szparagami, ziemniakami i serem!!
                                • Gość: dukat Re: wiem gdzie najlepsza pizza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 22:02
                                  Bylam w dagrasso bo wszytscy znajomi polecali. I co? Zawiodlam sie
                                  totalnie. Ciasto ohydne, sosy tez niesmaczne. Do tego znalazlam
                                  wlosa sosie pomidorowym. Juz tam wiecej nie pojde.

Nie ma jak to pizza domowa. Gdybym miala wybierac z pizzeri
                                  walbrzyskich, wybralabym hallo pizza w rynku.
                                  • Gość: justyna Re: wiem gdzie najlepsza pizza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 00:18
                                    hallo pizza to jedyna pizza w wałbrzychu i okolicach gdzie znaja się na
                                    rzeczy!!!!!!!!!!!!!!!do tego obsługa, poprostu pierwsza klasa!!!!!!!
                                    • Gość: prawdziwa Re: wiem gdzie najlepsza pizza IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.05.08, 00:23
                                      niedobra jest pizza z hallopizzy :/
                        • Gość: oserwator Re: wiem gdzie najlepsza pizza IP: *.wlb.vectranet.pl 26.03.08, 19:13
                          co jak co, ale pizzy to oni nie maja dobrej
                          chyba ktos z pracowników podlizuje sie szefowi
                          i tak premi nie będzie
    • Gość: pizzza Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? IP: *.sattom.pl 29.12.07, 00:28
      ja tez nie lubie pizzy z da grasso. o wiele lepsza jest z mexicany. a w da grasso ciasto jest ochydne! halo pizza? jeszcze gorzej..
      • Gość: On Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? IP: 83.12.74.* 29.12.07, 15:07
        Często kiedyś zamawiałem pizze z Dagrasso. Teraz lipa, tragedia,
        porażka.
        • Gość: ?? Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? IP: *.wlb.vectranet.pl 29.12.07, 17:10
          Sanepid to powinien zawitać do pubu Qufer na piaskowej górze,
          zwłaszcza do kuchni i toalety!
          • obiektyw.cba.pl Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? 29.12.07, 17:25
            Może i często nie zamawiałem pizzy z dagrasso - ale faktycznie ostatnio jest dużo mniejsza. I ceny wyższe. Coś nie tak ?

Nie da się ukryć że to najlepsza pizza w mieście ciągle. Ale na tle innych które jadłem w różnych miastach to nadal bieda.
            • Gość: dukat Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 21:33
              Nie rozumiem jak taka pizza moze komus smakowac. Dla mnie te ciasto
              jest paskudne.
    • Gość: anonim informacja z samego źródła:D hehe czytać IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.08, 20:36
      mam iformacje z samego centrum tego szjsu:D hehe mojego znajomego kolega tam pracuje i powiedzial mi ze lepiej zebym tam inekupywal pizzy bo tam kozy lecą:D bueheh na sama mysl zygac mi sie chce:D na podzamczu ok ale i tak wole verone gdzie za cene tej paskudnej smakujacej jak but margheritty mam zajebista pizze na grubym ciescie z multum wypasionych dodatkow i dowoz gratis:D hehe ratunek dla studentow:D
    • Gość: Matylda Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.01.08, 21:53
      Sanepid mógłby sie tam zjawic. Jadłam ostatnio pizze na Piaskowej i
      po niej dwa dni chorowałam, pewnie jakies stare składniki uzywają.
      Moja noga więcej tam nie postanie!!!!!!!!!!!
    • elo072 Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? 03.02.08, 21:42
      zamówiłem to gó.. czekałem 2 godziny zamawiałem dużą otwieram karton i widze
      jakis mały placek na srodku wysłałem smsa do szefa numer na ulotce reklamacja
      z..em ich za chwile gosciu oddzwania i sie pyta to mu mówię co jest za 15
      minut pojawia sie gosciu z druga taka sama pizzą niemieściła się w kartonie z
      przeprosinami ale mogli nacharac do niej lub kozy wrzucić dlatego więcej tego
      szajsu nie zamówie to jest syf z piaskowej zamawiasz na własne ryzyko
    • Gość: kajak Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? IP: *.wlb.vectranet.pl 16.02.08, 14:19
      podobno niedojedzone resztki sosu wlewają spowrotem do gara i na
      nowo podają, raz moj znajomy z tego właśnie powodu znalazł w da
      grasso zgnieciona serwetke papierowa w sosie. widocznie jej nie
      zauwazyli.
      • Gość: pozdro Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.02.08, 20:54
        gdyby człowiek widział z czego i jak robi się to co zjada to pewnie
        położył by się w polu i czekał aż umrze z głodu.
        P.S
        Mój przepis na pizze:
        1 pizza z biedronki (1kg/6.49zł)
        pieczarki,salami,kukurydza konserwowa,itp itd co kto lubi kawałek
        (ok. 30 dkg) sera żółtego ztartego na wierzch
        jak dla mnie ciasto pyszne nie zbyt niskie/wysokie
        zachęcam SMACZNEGO.
        • Gość: b Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 21:05
          "Mój przepis na pizze:
          1 pizza z biedronki (1kg/6.49zł)"

Ta, tam to masz dopiero frykasy. Jak mam zjesc cos takiego, to wole samemu zrobic.
          • Gość: jk Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? IP: *.wlb.vectranet.pl 16.02.08, 21:09
            ciekaw jestem ,które biedronki są najsmaczniejsze te z pięcioma kropkami czy z
            dziesięcioma
    • Gość: xXx Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.08, 17:22
      To jest głupota co piszesz chłopie cały lokal jest monitorowany i
      nie ma możliwosci dac stary produkt to się wiec zatanow co piszesz i
      dlaczego!!?
      • Gość: :P Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 19:15
        Gość portalu: xXx napisał(a):

> To jest głupota co piszesz chłopie cały lokal jest monitorowany i
        > nie ma możliwosci dac stary produkt to się wiec zatanow co piszesz i
        > dlaczego!!?

to dziwne jakos gosc z firmy w ktorej pracuje kiedys w dagrasso byl kucharzem i mowi ze maczal fiuta w sosach.
        • robcio105 Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? 06.03.08, 20:14
          ale piszecie głupoty.
          Uważam,że w lokalu da grasso jest wyjątkowo czysto. Są kamery, pizza
          jest robiona na oczach klienta a nie na zapleczu tak jak w innych
          pizzeriach i to jest chyba najlepsza gwarancja. A że są
          niezadowoleni... "jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim
          dogodził" Dla mnie lokal od początku jest ok
          Jeszcze pare słow do piszących o maczaniu różnych części ciała w
          sosach- weźcie sobie zabawki i spadać na podwórko a nie takie
          pierdoły piszecie
      • Gość: Haro Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.02.08, 10:45
        Maczanie fiuta w sosach to gruba przesada i klamstwo. Pracowalem w
        DaGrasso miesiac. Zrezygnowalem po tym, jak zrobili ze mnie wala i
        dali 300zl za okres pracy. Sam wiem, co sie dzieje z pizzami. Jak
        upadnie, to laduje w koszu. Natomiast mieso i owoce morza to
        tragedia. Mieso rozmrazane i zamrazane po 2-3 razy, owoce morza
        nawet do 5 dni, bo jedna osoba zamowila taka pizze, a pozniej kilka
        dni nikt nie mial ochoty takiej jesc, wiec zeby nie marnowac -
        ponowne zamrozenie! Wykonywalem te polecenia, ale to po prostu
        oburzajace. Mieso i jemu pochodne mozna rozmrazac tylko RAZ! Jednemu
        znajomemu podczas mieszania ciasta w specjalnej maszynie wpadla
        blaszana miseczka. Nie wyciagnal jej. Zmielilo ja razem z ciastem i
        pozniej recznie przy rozkrecaniu plackow trzeba bylo to wyciagac.
        Kozy? Bywaly. Sliny tez. Pot skapujacy do placka to normalka.
        Szynki? Jak stoja po kilka dni robia sie zielone, z mazista narosla
        na wierzchu. Ale dzieki DaGrasso dowiedzialem sie, ze jak sie je
        wlozy w takim stanie do pieca to wracaja do koloru sprzed
        zzielenienia!

Generalnie - omijac szerokim lukiem!
        • Gość: gandzia Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? IP: *.wlb.vectranet.pl 06.03.08, 19:49
          co to za głupoty!!!
          jak można pisać takie bzdury!!!
    • Gość: rancon Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.02.08, 17:43
      jak się posrałeś po pizzy z da grasso to samemu zgłoś to w sanepidzie
      • Gość: Szok Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? IP: *.wlb.vectranet.pl 22.02.08, 20:31
        melina przy tym to luksusowy lokal
        • Gość: senator Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.08, 18:04
          całkowita prawda
          • Gość: ktos Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 12:59
            nie ma mozliwosci zeby cokolwiek dodawac od siebie do sosow czy pizzy. wszystko
            jest nagrywane na kamerach. ktos sobie niezla bajke wymyslil z tym maczaniem
            fiuta. a ze czasem cos jest stare to racja. ale to nie tylko w da grasso tak jest.
    • Gość: EDMUNDO Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 19:53
      POLECAM WEJSC NA OFICJALNA STRONE DA GRASSO I NASTEPNIE WYSLAC MAILA
      ZE SWOJA UWAGA, A ODPOWIEDZ POWINNA PRZYJSC W CIAGU 1TYG- 2TYG.
      NALEZY TAKZE PODAC MIASTO I ULICE GDZIE ZNAJDUJE SIE PIZZERNIA!

JA OSOBISCIE MIALEM ZASTRZEZENIA CO DO CZYSTOSCI SZTUCCY.
      • Gość: JA Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? IP: *.heimsnet.is 16.03.08, 14:20
        A co to jest pizzernia??? Myslalem ze sie mowi pizzeria!!!
        Pozdrawiam
        • Gość: Właściel Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 23:16
          Witam chciałbym wyjaśnić kilka bezsensownych i nie logicznych wypowiedzi jak i kilka trafnie skierowanych uwag.Wzrost cen naszych wyrobów miał miejsce we wszystkich 140 lokalach sieci Da Grasso i spowodowany on był tylko i wyłącznie wzrostem cen surowców i siły roboczej .Istniejemy na Wałbrzyskim rynku od 4 lat przez ten czas surowce jak np.ser żółty podrożały o ok 40% ,siła robocza też o ok 40% więc proszę się nie dziwić że wyrób końcowy tez drożeje i nie mają tu nic do tego firmowe Ople Corsy.Jeśli chodzi o wielkość wyrobu to nie uległa ona zmianie i nadal mała pizza ma 32 a duża 42 +/- 2cm. ze względu na to że jest to wyrób robiony ręcznie a jeśli otrzymacie Państwo za małą pizze to należy ją zareklamować.Ilości sosów w sosjerkach owszem zostały zmniejszone ale każdy klient może poprosić o dodatkowe sosy które na sali bezpłatnie otrzyma a spowodowane jest to tym że duża część sosów była wyrzucana do śmieci gdyż nie każdy ich używa w takich samych ilościach (tak więc jeśli miały by być zlewane i z powrotem trafiać do klienta to nie wykonywalibyśmy takiego posunięcia bo było by ono zbyteczne).Ktoś ma zastrzeżenia do wyglądu kucharzy ,ale niestety nie jest nikt zatrudniany na podstawie urody osobistej i myślę że nikt z Państwa nie chciałby być tak oceniany starając się o pracę,każdy z Pracowników jest kierowany na badania lekarskie dopuszczające do pracy przy produkcji żywności i jeśli spełnia wszystkie warunki zostaje zatrudniony.Każda z instytucji która została wymieniona w zawartych wypowiedziach kontroluje każdy z moich lokali kilkukrotnie a oprócz tego lokale są kontrolowane przez sieci wewnętrzną.Ktoś opisuje że mięso jest rozmrażane kilkukrotnie - bzdura mięso a dokładnie kebab kupowane jest w kilogramowych opakowaniach których schodzi ok.4 szt. dziennie to proszę się na logikę zastanowić jak taką porcję można rozmrozić i zamrozić kilka razy jeśli jest ona w obiegu ok 3h . Po za tym wszystkie surowce wyłożone są na blacie i klient ma wgląd do tego co będzie kładzione na jego pizze.A co do wypowiedzi że w wyrobie lądują jakieś dodatki to chyba ktoś się za dużo filmów naoglądał.Jest też wypowiedź że w Da Grasso kręcą niezłe "wały" "przeginają" chciałbym żeby ktoś sprecyzował swoją wypowiedź. Nie jesteśmy w stanie dogodzić każdemu klientowi bo jest wiele gustów i guścików ale naprawdę staramy się i postaramy się jeszcze bardziej żeby nasz wyrób był jak najlepszy.Jeśli macie Państwo uwagi co do świadczonych przez Moje lokale usługi proszę o kierowanie ich bezpośrednio do mnie , na każdej ulotce jest podany nr.tel. komórkowego pod który można uwagę przesłać sms.
          Pozdrawiam .
    • robcio105 Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? 06.03.08, 20:20
      Gość portalu: klient napisał(a):

> Witam
      >
      > Chciałbym po krótce przedstawić sprawę... byliśmy ostatnio ze
      znajomymi w Da
      > Grasso na piaskowej górze i ni z tąd ni z owąd tego samego dnia
      wszyscy się
      > pochorowali :/ (wymioty itp.) coś jest nie tak nie? Ja rozumiem
      jedna osoba,
      > ale wszyscy (5 osób)? Trzeba coś z tym zrobić!

po prostu zmieńcie dilera...
      • Gość: gunia Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? IP: *.wlb.vectranet.pl 26.03.08, 19:11
        NIE WCIAGAC TYLE, NIE WCIĄGAĆ
        A MOZE PRZEJEDLISCIE SIE,BO PIZZA JEST WYPASIK-WIELKA

• Gość: Wałbrzyszanin Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 23:15
      Wystarczy popatrzeć na kucharzy pracujących w Da Grasso oraz Horusie. Tragedia
      jeżeli chodzi o wygląd, nie wspomnę już o kulturze . Także nie ma co komentować.
      Byliśmy raz i po prostu wyszliśmy z kolejki.
      • Gość: robcio Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? IP: *.wlb.vectranet.pl 26.03.08, 19:08
        jestem ciekawy jak wygląda ten niby wałbrzyszanin
        jak ci nie pasuje wygląd pracowników, to idz oglądać małpy w zoo
        tam sie chodzi jesc
      • Gość: Pracownik Re: Wałbrzyszanin IP: *.vast.net.pl 05.04.08, 15:47
        Pracowałem w ubiegłe wakacje w DaGrasso w Białymstoku. I w te wakacje wrócę tam
        jeszcze raz. Wygląd-tak Ci się tylko wydaję bo w firmie szefowie dbają o wygląd.
        A jeśli trafiłeś na godziny szczytu - nie dziw się że byli np trochę spoceni,
        czy strój może wyglądać niezbyt dobrze. Pomyśl logicznie - mając do zrobienia ok
        50 pizz w ciągu kilkunastu minut nie ma możliwości wyjścia do łazienki czy
        wytarcia nawet czoła. A wskazana przez Ciebie niemiła obsługa - jeśli klient się
        awanturuje, to nie dziw się że pracownik tak reaguje. A jak się nie podoba - to
        zapraszam do konkurencji, gdzie pizza jest droższa od kilku do kilkunastu zl, i
        wcale nie jest lepsza
    • Gość: WŁAŚCIEL Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 23:19
      Witam chciałbym wyjaśnić kilka bezsensownych i nie logicznych wypowiedzi jak i
      kilka trafnie skierowanych uwag.Wzrost cen naszych wyrobów miał miejsce we
      wszystkich 140 lokalach sieci Da Grasso i spowodowany on był tylko i wyłącznie
      wzrostem cen surowców i siły roboczej .Istniejemy na Wałbrzyskim rynku od 4 lat
      przez ten czas surowce jak np.ser żółty podrożały o ok 40% ,siła robocza też o
      ok 40% więc proszę się nie dziwić że wyrób końcowy tez drożeje i nie mają tu nic
      do tego firmowe Ople Corsy.Jeśli chodzi o wielkość wyrobu to nie uległa ona
      zmianie i nadal mała pizza ma 32 a duża 42 +/- 2cm. ze względu na to że jest to
      wyrób robiony ręcznie a jeśli otrzymacie Państwo za małą pizze to należy ją
      zareklamować.Ilości sosów w sosjerkach owszem zostały zmniejszone ale każdy
      klient może poprosić o dodatkowe sosy które na sali bezpłatnie otrzyma a
      spowodowane jest to tym że duża część sosów była wyrzucana do śmieci gdyż nie
      każdy ich używa w takich samych ilościach (tak więc jeśli miały by być zlewane i
      z powrotem trafiać do klienta to wykonywalibyśmy takie posunięcia bo było by to
      nie potrzebne).Ktoś ma zastrzeżenia do wyglądu kucharzy ,ale niestety nie jest
      nikt zatrudniany na podstawie urody osobistej i myślę że nikt z Państwa nie
      chciałby być tak oceniany starając się o pracę,każdy z Pracowników jest
      kierowany na badania lekarskie dopuszczające do pracy przy produkcji żywności i
      jeśli spełnia wszystkie warunki zostaje zatrudniony.Każda z instytucji która
      została wymieniona w zawartych wypowiedziach kontroluje każdy z moich lokali
      kilkukrotnie a oprócz tego lokale są kontrolowane przez sieci wewnętrzną.Ktoś
      opisuje że mięso jest rozmrażane kilkukrotnie - bzdura mięso a dokładnie kebab
      kupowane jest w kilogramowych opakowaniach których schodzi ok.4 szt. dziennie to
      proszę się na logikę zastanowić jak taką porcję można to rozmrozić i zamrozić
      kilka razy jeśli jest ona w obiegu ok 3h . Po za tym wszystkie surowce wyłożone
      są na blacie i klient ma wgląd do tego co będzie kładzione na jego pizze.A co do
      wypowiedzi że w wyrobie lądują jakieś dodatki to chyba ktoś się za dużo filmów
      naoglądał.Jest też w Da Grasso kręcą niezłe "wały" "przeginają" chciałbym żeby
      ktoś sprecyzował swoją wypowiedź. Nie jesteśmy w stanie dogodzić każdemu
      klientowi bo jest wiele gustów i guścików ale naprawdę staramy się i postaramy
      się jeszcze bardziej żeby nasz wyrób był jak najlepszy.
      Pozdrawiam .
      • Gość: do szefa Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? IP: *.wlb.vectranet.pl 12.04.08, 11:37
        owszem ze sanepid zaglada , ale dostaje upominki od was wiec nic nie
        widzi . pozatym co ze slownym molestowaniem pracownic ? ciagle gadki
        o podtekscie erotycznym ... szefie zajmij sie Ewelina a nie uganiasz
        sie za pracownicami .
        • Gość: ;) Re: Da Grasso (Piaskowa Góra) :/ Gdzie sanepid??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 13:05
          Jakaś plotka kiedyś krążyła że dagrasso codziennie dostarcza gratis pizze na wszystkie wałbrzyskie komisariaty i komendy ? ;)
    • Gość: agunia dudziunia Re: ja tam kocham da grasso IP: *.wlb.vectranet.pl 26.03.08, 19:06
      ja tam uwielbiam da grasso
      te kształty, tyle dodatków na pizzy i jeszcze ten przepyszny sos
      czosnkowy
      buziaki dla całego da grasso
      nie przejmujcie sie opiniami zrzedów-oni sa wiecznie nie zadowoleni
      • Gość: ... DE BEST=D IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.04.08, 11:00
        Witam..
        Dla mnie Da Grasso jest jedna z lepszych lokali..
        Moim zdaniem lepiej jest na Piaskowej..Pizzermeni są naprawde dobrzy
        i szybcy w tym co robią po za tym starają się robic idealne pizze i
        dawac duzo skladnikow...Bylismy ostatnio z znajomymi i nie bylo
        zadnego problemu z rezerwacia czy przestawieniem stolikow piaskowa
        jest normalnie bez konkurenci Kocham was =Drobcie tak dalej to
        bedzie de best=D pozdrawiam ...
      • Gość: blanx Re: ja tam kocham da grasso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 12:12
        taa przepyszny sos ze zlewek :] moj znajomy tam pracowal to wiem co nieco ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka