Dodaj do ulubionych

przychodnia na Piaskowej Górze

IP: *.gprs.plus.pl 07.03.08, 08:40
co sadzicie na temat przychodnie na Piaskowej Górze? Ostatnio byłam
przeziębiona i chciałam sie dostać do lekarza, żeby mnie zbadał i
wypisał jakieś lekarstwa, no ale niestety po godz. 9 rano juz
rejestracja była zakończona nawet na popołudniu, o telefonie nie
wspomnę, że wogóle nie mozna się dodzwonić. Rano stoi kolejka
emerytów i oni wszystkie miejsca ludziom zabierają, bo w boku im
strzyka albo pogadac sobie przyszli do lekarza, porażka, co z
osobami pracującymi, kiedy mają iść do lakarza jak emeryci im
wszystkie miejsca zajmują??? Przychodnia powinna coś z tym zrobić,
ograniczyć miejsce dla emerytów, albo niech po południu przyjmują
tylko osoby pracujące.
Obserwuj wątek
    • Gość: dr Hałs Re: przychodnia na Piaskowej Górze IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.03.08, 14:24
      > rejestracja była zakończona nawet na popołudniu, o telefonie nie
      > wspomnę, że wogóle nie mozna się dodzwonić. Rano stoi kolejka

Wszystkie ? 074 886 86 23, 24, 37 Centrala 074 841 66 54

> wspomnę, że wogóle nie mozna się dodzwonić. Rano stoi kolejka
      > emerytów i oni wszystkie miejsca ludziom zabierają, bo w boku im
      > strzyka albo pogadac sobie przyszli do lekarza, porażka, co z
      > osobami pracującymi, kiedy mają iść do lakarza jak emeryci im
      > wszystkie miejsca zajmują??? Przychodnia powinna coś z tym zrobić,

Sugerujesz ze powinno sie emerytow eksterminowac ?
      • Gość: wesołek Re: przychodnia na Piaskowej Górze IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.03.08, 19:53
        Gość portalu: dr Hałs napisał(a):
        > Sugerujesz ze powinno sie emerytow eksterminowac ?

E tam, zaraz eutanazja ;)
    • Gość: yellow Re: przychodnia na Piaskowej Górze IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.03.08, 19:14
      Przychodnia nic z tym zrobic nie moze, nie moga przeciez wprowadzic
      limitow dla konktretnych osob. Kiedys byl w sejmie taki projekt zeby
      doplacac do np 3-ciej z kolei wizyty w miesiacu powiedzmy 5zl. To by
      ograniczylo ilosc ludzi ktorzy chodza do lekarza od tak sobie, ale
      oczywiscie cos takiego nie przejdzie, juz wyobrazam sobie te "biedne
      schorowane babcie" jak szturmuja warszawe z protestami ;)

Proponuje albo przyjac ich taktyke i ustawic sie w kolejce o 5 rano,
      albo zmienic przychodnie na przychodnie medycyny rodzinnej, jast
      kilka takich w walbrzychu, dzwonisz, umawiasz sie na konkretna
      godzine, milo, spokojnie i bez czekania.

Zdrowia zycze!
      • Gość: elficzka Re: przychodnia na Piaskowej Górze IP: *.wlb.vectranet.pl 09.03.08, 13:20
        które to przychodznie Yellow?
    • Gość: Podpalacz Re: przychodnia na Piaskowej Górze IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.03.08, 19:54
      Gość portalu: pacjentka napisał(a):

> co sadzicie na temat przychodnie na Piaskowej Górze?

Stylowy i funkcjonalny budynek z końca lat 60-ch ub. wieku.
      ładnie pomalowany
    • Gość: jk Re: przychodnia na Piaskowej Górze IP: *.wlb.vectranet.pl 08.03.08, 09:53
      lepiej hartować organizm i zdrowo się odżywiać a nie biegać po lekarzach i
      bezmyślnie objadać się chemicznymi pigułkami,które niszczą
      wątrobę i nerki. Zapraszam do racjonalnego myślenia, to trudne ale
      korzystne.
      • Gość: Nerc Re: przychodnia na Piaskowej Górze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 14:35
        Zapraszam do racjonalnego myślenia, to trudne ale
        korzystne. (cyt)
        Dlatego należy chodzić do lekarza PRYWATNIE !!!
        Zerołapówek, zero korupcji i osobiście odpowiada!
        • Gość: mala Re: przychodnia na Piaskowej Górze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 16:38
          a może przychodnie zmienić?Bo w mojej takich cyrków nie ma.
          • Gość: ja Re: przychodnia na Piaskowej Górze IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.03.08, 18:42
            ciekawe, która to przychodnia?
            • Gość: Nerc Re: przychodnia na Piaskowej Górze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 19:30
              Nie ma. Albo prywatnie, albo syf. Nawet takie pseudoprywatne ubezpieczenia jak
              na Uczniowskiej nic Ci nie dadza.
              • Gość: Ewa2 Re: przychodnia na Piaskowej Górze IP: *.wlb.vectranet.pl 08.03.08, 23:49
                Problem z rejestracją jest w każdej większej przychodni i wynika
                tylko z nadużywaniem prawa do świadczeń. Większość rejestrujących się
                to ludzie, którzy nie wymagają wizyty u lekarza. Traktują to raczej
                jako element codziennych zajęć (sklep, kościół, przychodnia, sąsiad)
                Wprowadzenie symbolicznych opłat (2-3 zł) spowoduje racjonalne korzy-
                stanie ze świadczeń i problem sam się rozwiąże. Przychodzący do
                przychodni co drugi dzień , przemyśli to i zamiast płacić 6,zł na
                tydzień, przyjdzie raz i zapłaci 2,zł albo ograniczy wizyty raz na 2
                tygodnie. najłatwiej korzystać z tego co darmowe.
                • Gość: Nerc Re: przychodnia na Piaskowej Górze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 15:58
                  Dobry pomysł, jestem za!!!!!
                  Większość kolejkowiczów to emeryci zapychający przychodnię. A ile przy tym
                  nieporozumień, że "młody pan jest to może czekać"!
                  Nie utrudni im dostępu nawet 3x redukcja wizyt w miesiącu. Za to pracujący i
                  młodzi ludzi, zwłaszcza z dziecmi będą mieli znacznie łatwiej!!!
                  (Pomijając to, że to oni płacą na tych bezrobotnych i emerytów)
                  • Gość: emeryt Re: przychodnia na Piaskowej Górze IP: *.wlb.vectranet.pl 10.03.08, 14:23
                    emeryt też człowiek i na składki płaci.A właśnie dopiero po 30 czy
                    40-tu latach ciężkiej pracy wychodzą choroby i niejednokrotnie nie
                    stać nas na wykup leków,ale popieram pomyśł że na popołudnie
                    rejestracja powinna być wyłącznie dla ludzi pracy.Jesteś osobą
                    pracującą i chwała Ci ,ale pamiętaj te lata szybko miną nawet nie
                    zauważysz kiedy i też będziesz emerytem.Póki co życzę zdrowia.A
                    swoją drogą należało by coś zmienić w tej naszej przychodni,tylko
                    czy im się chce,bo co ich to obchodzi to ich nie dotyczy.Emetytka
                    niestety .
            • Gość: mala Re: przychodnia na Piaskowej Górze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 19:38
              na Podgórzu
      • Gość: onna Re: przychodnia na Piaskowej Górze IP: *.wlb.vectranet.pl 12.03.08, 18:35
        Czy ktoś się orientuje jaki lekarz ginekolog przyjmuje w przychodni
        na Piaskowej?
    • sere-k13 Re: przychodnia na Piaskowej Górze 17.03.16, 09:22
      Korzystam z usług tej niby przyjaznej pacjentowi przychodni mniej więcej raz do roku i nie wiem czy chory byłem przed czy po. Miejsca tam nie ma nigdy, ja pracuje i nie mogę nie skorzystać , z lekarza. A tu pani proponuje mi nic, w dniu dzisiejszym rejestracja telefoniczna nie istniała a ja mam jelitowke, pani mi mówi ze trzeba było być wcześniej no kiedy się pytam, pomiędzy wymiata mi czy biegunka. Ja wiem ze emeryci tam przychodzą , ale skóra przychodnia o tym wie to może niech zatrudnia więcej lekarzy, bo z tego co tu czytam to nie tylko ja mam problem z rejestracją. Ja postanowiłem, pomimo że jestem zapisany tam od urodzenia po prostu zmienić przychodnie i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka