Dodaj do ulubionych

Uważajcie......

IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.03.08, 22:01
Uważajcie na kierującego pojazdem "POCZTEX-U",szczególnie jeżdżący z
małymi dziećmi,na samochód koloru oczywiście żółtego nr.rejestrujący
DW 78935.Wjeżdża pod prąd w ulice jednokierunkowe PIASKOWEJ
GÓRY,przy znacznym przekroczeniu szybkości,napiszę łagodnie istota
człeko podobna nieodpowiedzialna.
Obserwuj wątek
    • Gość: dw Re: Uważajcie...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 15:50
      Szanownego autora proszę o pomoc. Tak sie składa, że jestem osobą odpowiedzialną
      za kierowców i za to co i jak robią. Wyciągnę konsekwencje wobec winnego pod
      warunkiem, uzyskania informacji w jakim dniu to nastąpiło.
      Proszę o uzupełnienie wiadomości.
      • Gość: kierowca Re: Uważajcie...... IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.08, 19:00
        To zdarzenie miało miejsce na ul.Obrońców Westerplatte dwa razy w
        tamtym tygodniu,na początku(dostarczył przesyłkę,powyżej
        trzydziestego numeru) i pod koniec tygodnia jak gnał
        ul.Obr.Westerplatte do skrzyżowania z ulicami Broniewskiego i
        Mieszka I.Myślę ,że wystarczy porozmawiać i zrozumie jakie mogą być
        tego czynu konsekwencje.
        • Gość: dw Re: Uważajcie...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 20:30
          Dziękuję za uzupełnienie informacji, obiecuję zająć sie sprawą i wpłynąć na
          zachowanie kierowcy. Przewożenie osób postronnych (o zgrozo dzieci) i w dodatku
          karygodne łamanie przepisów KD jest niedopuszczalne.
          Sprawę wyjaśnię.
          Z poważaniem -dw
          • Gość: kierowca Re: Uważajcie...... IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.03.08, 14:32
            Żle mnie Pan zrozumiał,gość tylko łamał perfidnie przepisy ruchu
            drogowego(jazda pod prąd),nie pisałem że przewoził osoby postronne
            czy dzieci.Widzę co dzień dzieci przewożone samochodami po tej
            ulicy,stąd i obawa przed wypadkiem.Pozdrawiam,dziękuję za odzew.
            • Gość: joni Re: Uważajcie...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 18:54
              autorze - chyba nie wierzysz ze naprawdę odpisała osoba odpowiedzialna za
              kierowców ? :-)
              • Gość: kierowca Re: Uważajcie...... IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.03.08, 23:06
                To nie jest kwestia wiary.
                Odpowiedż uzyskałeś od przełożonego kierowców.
                • Gość: Piotr Re: Uważajcie...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 23:15
                  Dzięki, ja też mam częste spotkania z wariatem ale w czerwonym...
                  • Gość: kierowca Re: Uważajcie...... IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.03.08, 10:14
                    Głównym moim powodem było uprzedzić kierowców,nie dobierałem i nie
                    pisałem słów które można było napisać.Uważam,że pisząc nazwę
                    firmy,kolor i numer rejestracyjny samochodu, wielu jadących
                    pojazdami nie poniesie uszczerbku na zdrowiu.Czy to pisał
                    przełożony,to już drugorzędna sprawa,nikt takiego bohatera nie
                    będzie pilnował,trzeba podawać dlatego takie dane.Życie i zdrowie
                    mamy jedno.
                    • Gość: Poczta Polska Re: Uważajcie...... IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.03.08, 17:33
                      up :)
                  • Gość: pix Re: Uważajcie......czerwony IP: *.centertel.pl 14.03.08, 19:54
                    Drogi Piotrze tak sie składa, że ja jezdze tym "czerwonym"Ale nie
                    przypominam sobie abym choc raz złamał Przepisy Ruchu Drogowego
                    podczas doreczania paczek!!!Więc badz łaskaw nie nazywac
                    mnie "Wariatem" bo nim nie jestem.Zawsze zachowuje szczególna
                    ostrożność wjeżdżając na drogi osiedlowe i nigdy nie pędzę"na
                    złamanie karku"!!!!!!!!Pozatym rozejzyj sie do okola jak jeżdża inni
                    kurierzy i jakimi autami a dopiero wystawiaj opinie nam.......
                    • Gość: Piotr Re: Uważajcie......czerwony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 22:00
                      Uderz w stół...
                      Czemu myślisz, że o Tobie? Ten, który mi zajechał drogę już o tym wie. Zrobiłem
                      mu zdjęcie w samochodzie.
                  • Gość: Inka Re: Uważajcie......czerwony wariat IP: *.centertel.pl 14.03.08, 20:18
                    tak sie składa ,że jestem wrogiem piratów drogowych to co napisałes
                    o czerwonym jest nie prawdą!codzień widuje go na Podzamczu i tak sie
                    sklada ze nie raz przywozi mi paczki to mil;y i sympatyczny
                    czlowiek.A ty kochony chyba nie masz samochodu i poprostu jestes
                    zazdrosny o to ze ktos uczciwie pracuje!!!!!!Wyrazy szacunku Inka.
                    • Gość: nicra Re: Uważajcie......czerwony wariat IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.03.08, 20:54
                      Najsympatyczniejszy jest ten pan co jezdzi po Nowym Mieście. Kilka
                      dni temu wchodził z paczką do mojej bramy i pomógł mojej mamie
                      wnieść zakupy na górę. Dodam, że paczkę niósł do sąsiadki, a nie do
                      mnie. Taki pan szpakowaty.
                    • Gość: Piotr Re: Uważajcie......czerwony wariat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 22:14
                      Prześlę Ci zdjęcie i opiszę zdarzenie. Może to nie ten... Nie chcę nikogo ranić
                      tylko ostrzec!
                      • Gość: pix Re: Uważajcie......czerwony wariat IP: *.centertel.pl 15.03.08, 15:16
                        skojażyłem tylko fakty...Pisane bylo o aucie pocztowym, potem o
                        czerwonym a jako że ja jeżdże dla poczty czerwonym autem pomyslałem
                        że to o mnie....Mam nadzieje ze jednak nie.Pozdrawiam.
        • Gość: ice Re: Uważajcie...... IP: *.wlb.vectranet.pl 14.03.08, 22:19
          Miałem do czynienia z tym Panem. O ile w rozmowie był strasznym kozakiem, taki
          wypełnionym frustracją cwanym Panciem w Żółtym autku, o tyle po pierwszym
          płaskim przestał odzywać się. Właśnie jechałem z córką ulicą Kruczkowskiego
          (jednokierunkowa wąska uliczka), gdy ten wariat wjechał pod prąd. Kolejnym razem
          nie będę już wyrozumiały, a sprawa skończy się na Wrocławskiej 69.
          • Gość: ice Re: Uważajcie...... IP: *.wlb.vectranet.pl 14.03.08, 22:23
            Zapomniałbym. "Płaski" w mojej nomenklaturze nie oznacza uderzenia. Zwykła
            "pogawędka" w wersji hardcore. Żeby nie było, że ja bandytą jestem:) Po prostu
            nie bije z byle powodu.
            • Gość: mały Re: Uważajcie...... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.03.08, 16:23
              na podgórzu kierowcy poczy nie maja tez opanowania maiła kiedys ok
              10 lat temu taką sytuacje ze o mały włos by mnie nie rozwalił kiedy
              chciałem zwróciłem mu uwage pokazał mi żebym sper ........ upłyneło
              tyle lat a oni dalej tak jak waraci jeżdżą , około roku temu doszło
              tam do wypatu gdzie pod kołami znalazła sie dziewczynka . Czy
              kierowcy poczty nie mają rozumu ?
              • Gość: Ewa Re: Uważajcie...... IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.03.08, 16:42
                Gość portalu: mały napisał(a):

> około roku temu doszło
                > tam do wypatu gdzie pod kołami znalazła sie dziewczynka . Czy
                > kierowcy poczty nie mają rozumu ?

Rozum nie ma tu nic do rzeczy. Znam, ten przypadek i ręczę, że
                kierowca miał po tym zdarzeniu większą traumę niż rodzice
                poszkodowanego dziecka. Rodzice, trzeba dodać, z marginesu.
                Mieszkam na Podgórzu i stwierdzam, że największym zagrożeniem dla
                ruchu są wbiegające nagle na jezdnię małe dzieci. Widział ktoś
                porządne podwórko albo plac zabaw na tej dzielnicy? Kierowcy poczty
                nie jeżdża ani lepiej, ani gorzej od innych. Często przepuszczają
                mnie na przejściu dla pieszych i miłym gestem ręki zapraszają do
                wejścia na jezdnię. Tego nawyku nie widać natomiast u busiarzy i
                kierowców wożących tłuczeń. To dopiero piraci. Ale to temat na inny
                wątek.
                • Gość: kierowca Re: Uważajcie...... IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.03.08, 20:18
                  Aby w przyszłości nie było nieporozumień,proszę piszcie,jaki
                  samochód czy firma,kolor,a najważniejsze to numer
                  rejestracyjny.Obojętnie jaki to użytkownik naszych ulic,dla dobra
                  naszego i innych, piszcie śmiało,jak sami nie będziemy napiętnować
                  takich ludzi, to nieszczęście gotowe.
                • Gość: pozdro Re: Uważajcie...... IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.03.08, 21:47
                  A co ma do rzeczy że rodzice to margines to już inne dziecko czy co
                  tępa babo jak następnym razem będziesz przechodziła przez jezdnię to
                  machaj łapką to cię przejadę a bo co przecież jesteś z podgórza
                  pewnie też jesteś z marginesu a tak przy okazji kodeks drogowy
                  nakazuje kierującym zachować szczególną ostrożność dojeżdżając do
                  przejścia dla pieszych oraz w okolicy przystanków autobusowych poza
                  tym na podgórzu jest ograniczenie prędkości do 40 km/h.
                  • Gość: Fizyk Re: Uważajcie...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 22:22
                    No pozdro bez chamstwa, margines jest i to te właśnie dzieci najbardziej
                    cierpią. Rodzice o nich zapominają i potem są te ofiary. Nie ma powodu abyś
                    własne kompleksy tłumił agresją. Pisanie podobnie jak myślenie wymaga wysiłku.
                    To nie jest szkoła wyższa ino podstawufka
    • Gość: wariat z poczty Re: Uważajcie...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 18:20
      uwaga uwaga w tym tygodniu znowu bede szalal po piaskowej gorze a w
      szczegolnosci na obwodnicy przy obr.westerplatte. naprawde droga ma
      1,2m szerokosci i mozna tam rozwinac niesamowita predkosc poczciwym
      dieslem a przy skrzyzowaniu z broniewskiego auto juz odrywa sie od
      asfaltu. bardzo zaluje tylko ze ulica dluga i broniewskiego nie sa
      jednokierunkowe bo jazda pod prad jeszcze bardziej mnie nakreca.
      pozdrowienia dla spanikowanych mieszkancow piaskowej gory
      • Gość: treser idiotów Re: Uważajcie...... IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.08, 21:07
        Poproś o skierowanie na ogólne badania,jak nie masz co robić i
        nudzisz się, włóż palec do nocnika, pajacu.W końcu trafisz do mnie...
        • Gość: AREK Re: Uważajcie...... IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.03.08, 07:47
          Jest grupa nie rozróżniająca śmieszności od debilizmu i to jest
          smutne.
      • Gość: merc Re: Uważajcie...... IP: *.dialog.net.pl 17.03.08, 21:17
        Wiesz ja chyba też lubię jeździć tą samą ulicą odrywając się od asfaltu :) i
        zawsze co mówią w radiu że jakiś kierowca jedzie pod prąd to się mylą bo ja
        widzę że wszyscy z naprzeciwka jadą pod prąd :):):):)
        • Gość: heniek Re: Uważajcie...... IP: *.wlb.vectranet.pl 19.03.08, 15:21
          no właśnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka