Gość: Jan IP: *.wlb.vectranet.pl 10.05.08, 15:05 Mam pytanie jak to jest z tym grilowaniem na balkonach? Wolno czy nie wolno grilować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kuracjusz Re: Gril IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.05.08, 15:38 raczej sasiadowi bedzie gul skakal czujac kielbaske z grilla za oknem... i podkabluje Cie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: Gril IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 16:57 moim zdaniem mozesz zrobic tego grilla, przepisy ppoz mowia ze musisz uzytkowac balkon jako obiekt nie stwarzajac zagrozenia pozarem, czyli zwykly grill dopuszczony do sprzedazy w polsce ;) po drugie za dym to ci moga nagwizdac, bo nie ma przepisow zabraniajacych dymienia i nikt nie potwierdzi szkodliwosci tego dymu wiekszej niz spalin z przejezdzajacego samochodu po trzecie grill to nie ognisko bo to nie jest otwarty ogien, po czwarte mozesz zawsze pokazac ze ci sie zarzy a nie pali ;) a po piąte warto sprobowac chociaż raz i sam się przekonasz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Gril IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.05.08, 00:27 Skoro grillowanie w plenerze to dla Ciebie zbyt wielki wysiłek, kup grill elektryczny i grilluj w kuchni. Grillowanie na balkonie, ponad którym mieszkają ludzie, zwłaszcza gdy jest gorąco jak dziś, jest niczym innym jak chamstwem. Wówczas proponuję sąsiadom z wyższych pięter opróżnianie worka z odkurzacza przez balkon (udowodnisz szkodliwość ?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: Gril IP: *.wlb.vectranet.pl 11.05.08, 15:14 Otóż to właśnie. Zresztą, co to za "grill" na balkonie...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Gril IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 13:04 idiotyczne pytanie. Jakby mi ktoś palił grilla to ja nie mogę wtedy otworzyć okna bo dymi. Trochę rozsądku i sam sobie odpowiesz na pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grillek Re: Gril IP: 91.203.16.* 19.05.08, 11:40 nie wolno jest zakaz - zreszta BHP chyba nie pozwalaja na to:)zreszta mialem sasiada co piuchcil czesto cos na balkonie a ja pietro wyrzej myslalem ze zwymiotuje';_) Odpowiedz Link Zgłoś