Dodaj do ulubionych

pomocy!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 20:35
mam problem potrzebuje wziąść ślub koscielny.Mam takie pytanko ile ksiądz
sobie życzy za tą całą piękną ceremonię dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: katabas Re: pomocy!!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.09.08, 22:00
      Jaka wiara, taka ofiara
    • Gość: asia Re: pomocy!!!!! IP: *.chello.pl 20.09.08, 12:09
      Witam. Ofiara jest dobrowolna. To nie jest żaden obowiązek, wiec
      nawet nic nie musisz ofiarowac. Ja za swoj slub dwa lata temu
      ofiarowalam 300 zl. Wiem teraz, ze to byl zbyt wygorowany datek.
      Zycze duzo szczescia:)
      • Gość: maja Re: pomocy!!!!! IP: *.wlb.vectranet.pl 20.09.08, 13:38
        ja za swoj też nic nie placiłam wkońcu to jego zasrany obowiązek udzielić Ci ślubu
        • Gość: .... Re: pomocy!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.08, 15:18
          Głupota ludzi wypowiadających się na ten temat w tym wątku jest
          porażająca. Jak można pisać o czymś co zrobiło się dobrowolnie.
          Jeżeli dałas 300 zł to znaczy że albo tyle przeznaczyłaś na ten cel
          albo chciałaś tyle dać, po 2 latach przychodzisz po rozum do głowy
          że to za dużo. No i oczywiście to wina no czyja oczywiście że
          księdza. Pewnie że to jego obowiązek udzielić ślubu, ale tylko tym
          którzy spełniają wymagania a nie mają takie widzimisię albo bo co
          powiedzą ludzie. Więc jak dajesz z własnej woli to nie wypominaj że
          to ksiądz tyle wołał bo zaprzeczasz sam sobie.
    • Gość: ferdek Re: pomocy!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 15:17
      Może się zgodzi za zrobienie loda ,tylko idź bez chłopaka.
      Powodzenia
      • Gość: @@ Re: pomocy!!!!! IP: *.wlb.vectranet.pl 20.09.08, 17:04
        do gościa Ferdek-jesteś zwykłym chamem
      • Gość: seksual klecha Re: pomocy!!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.09.08, 17:39
        ferdek jesteś genialny!!!! ale za loda może się nie zgodzić znam ich apetyt to
        za mało jak dała by dupy to od razu a jak się nie podoba to cywilny za darmo
        paniusiu.
    • Gość: martin Re: pomocy!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 17:38
      Myślę, że 100PLN wystarczy, klecha da organiście 50 i 50 mu zostanie. Za godzinę
      "pracy" nikt nigdzie tyle nie zarabia. To chyba uczciwa ofiara???
    • v.2 Re: ?????? 20.09.08, 17:47
      Witam. Ślub kościelny nie jest potrzebą, jest aktem dobrej woli a ksiądz nie może sobie "życzyć", bo to nie usługa tylko Sakrament. Ofiarę złóż taką na jaką Cię stać.Wszystkiego najlepszego. Pozdrawiam.
      • Gość: k Re: ?????? IP: *.sattom.pl 20.09.08, 22:13
        Czy wyście wszyscy z choinki się pourywali?Nie znacie dzisiejszych księży.Mój
        mąż w tamtym tygodniu poszedł do księdza po karteczkę na której będzie napisane
        że może byc czrzestnym ojcem.Wiecie ile zawołał ksiądz?50 zł a karteczke wypisał
        bez sprawdzania czy mąz może byc chrzestnym to ładnie się nazywało"wykupienie
        cegiełki"
        • Gość: tylojent Re: ?????? IP: *.w83-114.abo.wanadoo.fr 20.09.08, 22:32
          a ja zadzieram kiece i z ksiedzem lece;)
          • danus8 Re: ?????? 21.09.08, 10:27
            nie no jak ja slysze ze ksiadz powiedzila 50zl i ktos dal to smiac mi sie chce:)
            a co to jest? lista zyczen radia ZET?? trzeba czasami otworzyc usta i powiedziec
            co sie mysli...tu mowimy akurat o ksiezach ale to sie spotyka na kazdym kroku:)
            ludzie podkulaja ogony i przytakuja na wszystko...trzeba czasmi sie postawic i
            pozniej juz nie wszyscy sa tacy madrzy:) pozdrawiam
            • Gość: Marcin datek za ślub IP: *.gprs.plus.pl 21.09.08, 11:20
              W Warszawie jak byłem na Mszy to większość ludzi rzuca na tacę 20
              lub 50 zł a w Wałbrzychu 1 zł lub 2 zł.
              Brałem ślub w 2004 i wydawało mi sie że 600 zł to najmniej i tyle
              Źrałce dałem.
              W tym roku brała ślub moja siostra i dała 800 zł.
              • Gość: katol Re: datek za ślub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 12:01
                te w warszawie nie zarabia się 850 zł a tutaj tak bo tu jest syf a jak dałeś
                temu biznesmenowi żrale 600 zł i potem 800 zł to jesteś wyjątkowy
                palant!!!!!!!!!!!!!!!!! ja bym mu kur.wa dał na alimenty !!!! a jego bękarty
                latają po białym kamieniu ciekawe gdzie pracujesz że cię stać na taki
                datek????????????????????????
                • Gość: last Re: datek za ślub IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.09.08, 12:26
                  co niektórzy swoje frustracje wyładowują tutaj na forum bo nie stać
                  ich na to by iść powiedzieć księdzu w twarz. żal mi was biedni
                  ludzie. wszyscy narzekacie na księży - to po co chrzcicie dzieci,
                  posyłacie ich do komunii, po co chowiacie z księdzem ludzi na
                  cmentarzu i po co te kościelne śluby. bo co - bo ludzie powiedzą?
                  niech mowią, jesteś cwany jeden z drugim na tym forum to tak samo
                  bądź cwany przed sąsiadem a nie kulisz ogon.
                  zastanówicie się nad tym i później wypowiadajcie na tym forum.
                  pozdrawiam
                  • danus8 Re: datek za ślub 21.09.08, 12:36
                    skonczyly sie czasy ze nikt nic nie odpowie:) jak cos sie nie podoba to trzeba
                    mowic:) a nie po paru latach pisac ze sie dalo za duzo...zamiast dawac tyle kasy
                    za to co musza zrobic lepiej przeznaczcie to na jakies biedne czy chore
                    dzieci...a nie patrzycie co wam ksiadz zapisze w aktach...jeszcze do tego
                    dojdzie ze kazdy bedzie mial swoje konto w kosciele i wydruki dostawal:)hahahah
                    ksiadz jest dla was a nie wy dla niego:) teraz tv tylko czeka na jakies
                    ciekawostki...
                    • Gość: katol Re: datek za ślub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 13:57
                      no właśnie bo o to chodzi bo co powie sąsiad sąsiadka co powiedzą ludzie że nie
                      ochrzściłem ze do komunii nie zaprowadziłem że wziąłem ślub cywilny bez
                      kościelnego co ludzie powiedzą!!!!!!!!!!!!! to jedyna argumentacja a klechy się
                      śmieją i kasę na ludzkiej ciemnocie w tym katolickim kraju poje.banym zbijają i
                      jeżdzą na dziwki i do kasyn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: anty kler Re: datek za ślub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 09:24
                  tutaj się dowiecie wszystkiego antykler.blox.pl/
              • Gość: jula Re: datek za ślub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 19:18
                hej Marcin mam do ciebie pytanie.Czy szanowny ks.żrałko narzucił ci odrazu jakąś kwote czy powiedział co łaska? Proszę o odpowiedz dzięki.
            • Gość: ... Re: ?????? IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.08, 15:12
              A ciekawe czy w przychodni się postawisz jak za wypisanie
              zaświadczenia na komisję czy do innych rzeczy musisz zapłacić 30 zł.
              • danus8 Re: ?????? 21.09.08, 22:19
                co ty porownujesz?? lekarz to zawod a ksiadz to podobno powolanie:) zrobmy taki
                zawod: ksiadz, niech placa podatki tak jak np. lekarze i niech sie rozliczaja z
                wszystkich innych rzeczy to wtedy bedzie ok...a nie ktos idzie cos zalatwic i
                musi kupic jakas cegielke?? smieszne...
                • Gość: katol Re: ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 22:37
                  i do tego powinni normalnie pracować i zarabiać pieniądze osobno i się zajmować
                  kościołem jak w stanach pastorzy mają rodziny żony dzieci i nauczają mają
                  pojęcie o życiu rodzinnym a tu to każą robić dzieci i bezczelnie nauczają o
                  życiu rodzinnym nie mając pojęcia co to rodzina tylko kur.wy na boku i kasa
        • Gość: ZiBi Re: ?????? IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 21.09.08, 22:43
          aaa miałem to samo. Babka wypisała papierek i nie dała mi go tylko
          najpierw drugą karteczkę i proszę o kupienie cegiełki.
          Zajefane... Biały Kamień
    • Gość: rozsądny Re: pomocy!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 11:39
      weż cywilny w razie rozwodu nie ma problemu w kościele rozwodu nie dostaniesz
      same problemy i kłopoty z klechami.
      • Gość: gosc pewnie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.09.08, 15:09
        i na wesele przyjdą sie nażryć, nachlać i jeszcze obgadają...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka