Gość: kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 20:35 mam problem potrzebuje wziąść ślub koscielny.Mam takie pytanko ile ksiądz sobie życzy za tą całą piękną ceremonię dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: katabas Re: pomocy!!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.09.08, 22:00 Jaka wiara, taka ofiara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: pomocy!!!!! IP: *.chello.pl 20.09.08, 12:09 Witam. Ofiara jest dobrowolna. To nie jest żaden obowiązek, wiec nawet nic nie musisz ofiarowac. Ja za swoj slub dwa lata temu ofiarowalam 300 zl. Wiem teraz, ze to byl zbyt wygorowany datek. Zycze duzo szczescia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: pomocy!!!!! IP: *.wlb.vectranet.pl 20.09.08, 13:38 ja za swoj też nic nie placiłam wkońcu to jego zasrany obowiązek udzielić Ci ślubu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: pomocy!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.08, 15:18 Głupota ludzi wypowiadających się na ten temat w tym wątku jest porażająca. Jak można pisać o czymś co zrobiło się dobrowolnie. Jeżeli dałas 300 zł to znaczy że albo tyle przeznaczyłaś na ten cel albo chciałaś tyle dać, po 2 latach przychodzisz po rozum do głowy że to za dużo. No i oczywiście to wina no czyja oczywiście że księdza. Pewnie że to jego obowiązek udzielić ślubu, ale tylko tym którzy spełniają wymagania a nie mają takie widzimisię albo bo co powiedzą ludzie. Więc jak dajesz z własnej woli to nie wypominaj że to ksiądz tyle wołał bo zaprzeczasz sam sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferdek Re: pomocy!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 15:17 Może się zgodzi za zrobienie loda ,tylko idź bez chłopaka. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@ Re: pomocy!!!!! IP: *.wlb.vectranet.pl 20.09.08, 17:04 do gościa Ferdek-jesteś zwykłym chamem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seksual klecha Re: pomocy!!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.09.08, 17:39 ferdek jesteś genialny!!!! ale za loda może się nie zgodzić znam ich apetyt to za mało jak dała by dupy to od razu a jak się nie podoba to cywilny za darmo paniusiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Re: pomocy!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 17:38 Myślę, że 100PLN wystarczy, klecha da organiście 50 i 50 mu zostanie. Za godzinę "pracy" nikt nigdzie tyle nie zarabia. To chyba uczciwa ofiara??? Odpowiedz Link Zgłoś
v.2 Re: ?????? 20.09.08, 17:47 Witam. Ślub kościelny nie jest potrzebą, jest aktem dobrej woli a ksiądz nie może sobie "życzyć", bo to nie usługa tylko Sakrament. Ofiarę złóż taką na jaką Cię stać.Wszystkiego najlepszego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: ?????? IP: *.sattom.pl 20.09.08, 22:13 Czy wyście wszyscy z choinki się pourywali?Nie znacie dzisiejszych księży.Mój mąż w tamtym tygodniu poszedł do księdza po karteczkę na której będzie napisane że może byc czrzestnym ojcem.Wiecie ile zawołał ksiądz?50 zł a karteczke wypisał bez sprawdzania czy mąz może byc chrzestnym to ładnie się nazywało"wykupienie cegiełki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylojent Re: ?????? IP: *.w83-114.abo.wanadoo.fr 20.09.08, 22:32 a ja zadzieram kiece i z ksiedzem lece;) Odpowiedz Link Zgłoś
danus8 Re: ?????? 21.09.08, 10:27 nie no jak ja slysze ze ksiadz powiedzila 50zl i ktos dal to smiac mi sie chce:) a co to jest? lista zyczen radia ZET?? trzeba czasami otworzyc usta i powiedziec co sie mysli...tu mowimy akurat o ksiezach ale to sie spotyka na kazdym kroku:) ludzie podkulaja ogony i przytakuja na wszystko...trzeba czasmi sie postawic i pozniej juz nie wszyscy sa tacy madrzy:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin datek za ślub IP: *.gprs.plus.pl 21.09.08, 11:20 W Warszawie jak byłem na Mszy to większość ludzi rzuca na tacę 20 lub 50 zł a w Wałbrzychu 1 zł lub 2 zł. Brałem ślub w 2004 i wydawało mi sie że 600 zł to najmniej i tyle Źrałce dałem. W tym roku brała ślub moja siostra i dała 800 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katol Re: datek za ślub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 12:01 te w warszawie nie zarabia się 850 zł a tutaj tak bo tu jest syf a jak dałeś temu biznesmenowi żrale 600 zł i potem 800 zł to jesteś wyjątkowy palant!!!!!!!!!!!!!!!!! ja bym mu kur.wa dał na alimenty !!!! a jego bękarty latają po białym kamieniu ciekawe gdzie pracujesz że cię stać na taki datek???????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: last Re: datek za ślub IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.09.08, 12:26 co niektórzy swoje frustracje wyładowują tutaj na forum bo nie stać ich na to by iść powiedzieć księdzu w twarz. żal mi was biedni ludzie. wszyscy narzekacie na księży - to po co chrzcicie dzieci, posyłacie ich do komunii, po co chowiacie z księdzem ludzi na cmentarzu i po co te kościelne śluby. bo co - bo ludzie powiedzą? niech mowią, jesteś cwany jeden z drugim na tym forum to tak samo bądź cwany przed sąsiadem a nie kulisz ogon. zastanówicie się nad tym i później wypowiadajcie na tym forum. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
danus8 Re: datek za ślub 21.09.08, 12:36 skonczyly sie czasy ze nikt nic nie odpowie:) jak cos sie nie podoba to trzeba mowic:) a nie po paru latach pisac ze sie dalo za duzo...zamiast dawac tyle kasy za to co musza zrobic lepiej przeznaczcie to na jakies biedne czy chore dzieci...a nie patrzycie co wam ksiadz zapisze w aktach...jeszcze do tego dojdzie ze kazdy bedzie mial swoje konto w kosciele i wydruki dostawal:)hahahah ksiadz jest dla was a nie wy dla niego:) teraz tv tylko czeka na jakies ciekawostki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katol Re: datek za ślub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 13:57 no właśnie bo o to chodzi bo co powie sąsiad sąsiadka co powiedzą ludzie że nie ochrzściłem ze do komunii nie zaprowadziłem że wziąłem ślub cywilny bez kościelnego co ludzie powiedzą!!!!!!!!!!!!! to jedyna argumentacja a klechy się śmieją i kasę na ludzkiej ciemnocie w tym katolickim kraju poje.banym zbijają i jeżdzą na dziwki i do kasyn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty kler Re: datek za ślub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 09:24 tutaj się dowiecie wszystkiego antykler.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jula Re: datek za ślub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 19:18 hej Marcin mam do ciebie pytanie.Czy szanowny ks.żrałko narzucił ci odrazu jakąś kwote czy powiedział co łaska? Proszę o odpowiedz dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: ?????? IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.08, 15:12 A ciekawe czy w przychodni się postawisz jak za wypisanie zaświadczenia na komisję czy do innych rzeczy musisz zapłacić 30 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
danus8 Re: ?????? 21.09.08, 22:19 co ty porownujesz?? lekarz to zawod a ksiadz to podobno powolanie:) zrobmy taki zawod: ksiadz, niech placa podatki tak jak np. lekarze i niech sie rozliczaja z wszystkich innych rzeczy to wtedy bedzie ok...a nie ktos idzie cos zalatwic i musi kupic jakas cegielke?? smieszne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katol Re: ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 22:37 i do tego powinni normalnie pracować i zarabiać pieniądze osobno i się zajmować kościołem jak w stanach pastorzy mają rodziny żony dzieci i nauczają mają pojęcie o życiu rodzinnym a tu to każą robić dzieci i bezczelnie nauczają o życiu rodzinnym nie mając pojęcia co to rodzina tylko kur.wy na boku i kasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiBi Re: ?????? IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 21.09.08, 22:43 aaa miałem to samo. Babka wypisała papierek i nie dała mi go tylko najpierw drugą karteczkę i proszę o kupienie cegiełki. Zajefane... Biały Kamień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsądny Re: pomocy!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 11:39 weż cywilny w razie rozwodu nie ma problemu w kościele rozwodu nie dostaniesz same problemy i kłopoty z klechami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc pewnie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.09.08, 15:09 i na wesele przyjdą sie nażryć, nachlać i jeszcze obgadają... Odpowiedz Link Zgłoś