Dodaj do ulubionych

do komina -fotki aut

20.11.08, 14:06
Najpierw ty wścibski człowiecze sprawdz miejsce na którym stoją auta z twoich fotek!!!!
dot. parking auchan między dwoma oznaczeniami dla niepełnosprawnych to w srodku na którym stoi golf jest NIEOZNACZONE jako miejsce dla inwalidów!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: niekomin Re: do komina -fotki aut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 14:27
      co się tłumaczysz? stanąłeś na miejscu dla inwalidy swoim goferem i
      próbujesz się tłumaczyć...zenada
    • rikki1231 Re: do komina -fotki aut 20.11.08, 14:36
      Tłumaczysz? a niby z czego? z czyjejś ślepoty? A żenujące są wypowiedzi takich ludzi jak ty i komin !!!!! Jak chcecie afery to najpierw sie upewnijcie ze znalezliscie ją na 100%,a nie piszcie głupot. Pozdrawiam
    • rikki1231 Re: do komina -fotki aut 20.11.08, 14:40
      a co do golfa, to nie jestem włascicielem ,ale powiem ze korzystalem z tego miejsca i korzystac będę
      • Gość: aaa Re: do komina -fotki aut IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.11.08, 14:44
        IP "rikki1231" namierzone. W najbliższym czasie zjawi się u Ciebie policja.
        • rikki1231 Re: do komina -fotki aut 20.11.08, 14:58
          przed chwilą wykonałem telefon do dyżurnego komisariatu I policji w Wałbrzychu takie działanie narusza dobra osobowe jak i szkaluje moją osobę. Sprawę możemy rozwiązać na drodze cywilnej. Jeżeli to zdjęcie nie zniknie w ciągu 24h.

A do cwaniaczka z moim adresem IP, powodzenia dynamiczne IP jest cudem XXI wieku :)
          • Gość: brawoo Re: do komina -fotki aut IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.11.08, 15:20
            bardzo dobrze trzeba zrobic porzadek z kominem i innymi cwaniaczkami:) a co do ip c ma policja do wypowiedzi przecierz nikogo nie obraził:)
          • Gość: bw Re: do komina -fotki aut IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.11.08, 15:21
            to, ze zmienne to nei znaczy, ze nie do namierzenia. pamietajcie nie ma
            anonimowosci w internecie!
            • Gość: anonimowy Re: do komina -fotki aut IP: *.blutmagie.de 20.11.08, 17:47
              Jeśli nie ma to spróbuj namierzyć ten ip. Jest anonimowość w sieci.
              • Gość: postronny Re: do komina -fotki aut IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.11.08, 18:26
                img243.imageshack.us/my.php?image=dsc01235an8.jpg widzicie tu miejsce dla niepełnosprawnych?
                • Gość: zdziwiony Re: do komina -fotki aut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 18:33
                  widzimy, i to nawet dwa, ślepaku!
                  • Gość: gość Re: do komina -fotki aut IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.11.08, 19:07
                    ale jesteś dowcipny
                  • Gość: www Re: do komina -fotki aut IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.11.08, 20:27
                    2, na których nie stoi auto.
                  • Gość: deda Re: do komina -fotki aut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 12:46
                    bzdura
          • Gość: EWA Re: do komina -fotki aut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 10:08

Panie, ja CI PROPONUJE TEGO NIGDZIE NIE ZGŁASZAĆ, BO PRAWDOPODOBNIE
            DOSTANIESZ MANDAT ZA PARKOWANIE NA TYM MIEJSCU, A WŁAŚCIWEI TO DWA
            MANDATY. TRZEBA MIEĆ DOPRAWDY PROBLEMY, ŻEBY CHOĆBY NIE WIDZIEĆ, ŻE
            TO NIE JEST ZWYKŁE MIEJSCE PARKINGOWE. O POMYŚLUNKU NIE WSPOMNĘ...
      • walbrzych.bloog.pl Re: do komina -fotki aut 21.11.08, 03:58
        A wiec i zdjecie twojego bolida niedlugo pojawi sie na naszej stronie ;)

Zreszta, jak masz watpliwosci - przejdz sie do POK (Punkt Obslugi Klienta) i zapytaj, czy jest to miejsce dla niepelnosprawnych czy nie.
        • Gość: gosc Re: do komina -fotki aut IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.11.08, 09:35
          Straszysz mnie???
        • Gość: gosc Re: do komina -fotki aut IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.11.08, 09:42
          Nawet jezeli jest to niestety nie jest oznaczone wiec daj se spokój
    • Gość: yeti Re: do komina -fotki aut IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.11.08, 20:40
      no właśnie, jak to jest od strony prawnej?
      • Gość: nie znawca ;) Re: do komina -fotki aut IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.11.08, 08:30
        Tam po prostu nie ma miejsca do parkowania ;) ani dla inwalidy, ani dla kogo innego !
        Taki wybryk "natury" ;)
        Co do innych spraw, napiszę tylko tyle:
        publiczne ujawnianie szczegółów pozwalających zidentyfikować kogokolwiek - gdziekolwiek jest naruszeniem jego dóbr osobistych w myśl ustawy o Ochronie Danych Osobowych (chyba, że ta osoba wyrazi na to wyraźną zgodę na piśmie), a przecież internet jest miejscem publicznym.
        Popieram, to co robi "człowiek komin", ale niech robi to z poszanowaniem Prawa i z szacunkiem do innych osób (o pomyłkę nie jest trudno).
        • Gość: chlop Re: do komina -fotki aut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 08:39
          przecież sama jazda lub parkowanie pojazdem zaopatrzonym w tablice
          rejestracyjne służące m.innymi do identyfikacji wlasciciela jest
          chyba domniemaną jego zgodą na to (publiczną identyfikację). Tak mi
          to na chłopski rozum pasuje.
          • Gość: nie znawca ;) Re: do komina -fotki aut IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.11.08, 09:16
            Ale nie publikacja "chłopie" ;)
            Zajrzyj na WP, czy gdziekolwiek widzisz odsłonięte tablice rejestracyjne ? Pooglądaj TV - czy widzisz odsłonięte tablice rejestracyjne ? Przeczytaj w końcu Ustawę o Danych Osobowych, a wszystko stanie się jasne ;)
            • Gość: nie znawca ;) Re: do komina -fotki aut IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.11.08, 09:29
              Dodam jeszcze:
              z konretnym oskarżeniem, a takie tu ma miejsce !

Jeszcze raz napiszę popieram pomysł, ale z zachowniem przepisów PRAWA !
    • walbrzych.bloog.pl Re: do komina -fotki aut 21.11.08, 03:56
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=168&w=87118191&wv.x=2&a=87501531
      • Gość: Prawnik Re: do komina -fotki aut IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.11.08, 18:39
        Widzę, że "Człowiek Komin" nie zna prawa.

Rikki, jeżeli potrzebujesz pomocy prawnej w tej sprawie (a jest to niewątpliwie złamanie ochrony danych osobowych) zgłoś się do mnie udziele porady prawnej i pomogę w prowadzeniu sprawy w postępowaniu cywilnym. Walka ze złym parkowaniem musi się opierać o przestrzeganie prawa nie tylko danych osobowych. "Człowiek Komin" nie jest osoba upoważnioną ani kompetentną do samosądu.
        Pozdrawiam.
        • rikki1231 Re: do komina -fotki aut 21.11.08, 22:23
          Dziekuje,ze taka osoba jak Ty ma ochote mi pomóc,napewno sie odezwe,prosze o jakis namiar.Pozdrawiam
          • Gość: nie baran Re: do komina -fotki aut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 08:28
            riki człowieku czy ani trochę zdrowego rozsądku Ci nie zostało?
            Buldoczysz się, ze upublicznił Twoje zdjęcie jak ewidentnie źle
            zaprkowałeś. A te papuga to też widać tylko na kase patrzy - druga
            chameryka nam się robi. Szkoda ze nie bierzecie przykłądu z całej
            reszty ameryki. Tam wzięli by tego Gofra na lawete i stał by na
            parkingu policyjnym i było by po sprawie. Ja akcję Komina popieram,
            choć jeśli koliduje ona z ustawą o ochronie danych osobowych to
            proponowałbym zamazanie kilku cyfr z rejestracji, która jako znak
            państwowy wydaje mi się, że jest jawna.
            Jeszcze raz do tłumaczących się - Stanąłeś Źle i widać to na 1 rzut
            oka i nie gadajcie mi o pomówieniach itp. jakbym czytał relacje z
            obrad sejmu...
            • Gość: gosc Re: do komina -fotki aut IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.08, 15:02
              to miejsce na którym stoi golf jest NIEOZNACZONE wiec ludzie jakie akcje popieracie ?
        • Gość: wesoly Re: do komina -fotki aut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 08:32
          Ty "prawnik", weż się za jakąś społecznie użyteczną pracę i tam
          wykorzystaj swa znajomość prawa i energię. Widać, ze pracą nie
          jestes obłożony zbytnio, skoro masz czas na pisanie pierdół na forum.
    • Gość: ggg Re: do komina -fotki aut IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.11.08, 09:43
      SUPERMEN-RATUJE ŚWIAT ha ha ha
      • ice76 Re: do komina -fotki aut 22.11.08, 08:08
        SUPERMAN człowieku, SUPERMAN... No, ktoś ratować musi. Po pierwsze koleś nie
        jest instytucją uprawnioną do ferowania wyroków, interpretacji lub wykładni
        jakichkolwiek przepisów prawa, do upubliczniania jakichkolwiek wykroczeń,
        występków czy nawet danych osobowych. W tym momencie wyraźnie przekroczono
        granice prawa, a dokładniej ustawę o ochronie danych osobowych.
        Czym może to skutkować? Pozwem na drodze cywilnej i zastosowaniem:

"...Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną
        lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie
        lub właściwości,które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę
        zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,

podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.

§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków
        masowego komunikowania,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec
        nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel
        społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.

§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia
        prywatnego..."

A, i w celu ripostowania nie sugerujcie się Art.213 §2 KK:)

Patrząc na to z mojego punktu widzenia popieram pracę i starania
        człowieka-komina. On po prostu robi coś, co wymaga jaj. Tychże jaj widocznie
        brakuje lokalnej prasie, stąd ta ciekawa inicjatywa obywatelska.
        Pozdrawiam
        Pozdrawiam
        • Gość: Daisy Re: do komina -fotki aut IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.08, 10:47
          Niby taki poważny, a bawi się w wampiry :)
          • ice76 Re: do komina -fotki aut 22.11.08, 12:29
            Bawi się i zarabia na tym:P
            Btw, dzięki, że zostałaś moją "ofiarą":)
            Jestem Twoim dłużnikiem.
            • Gość: Wampir Re: do komina -fotki aut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 15:41
              Matka natura zrobiła ci kawał a ty "ice76" odpłacasz jej teraz za to?
              Obawiam się, że to ty jesteś "ofiarą"... losu.
              • Gość: ... Re: do komina -fotki aut IP: *.wlb.vectranet.pl 22.11.08, 16:17
                Hehehehe fajny kolo. Pełen obaw, ale pusty jak murzyński tam-tam. Idź possać
                dzieciaku neostrady.
                • Gość: *@* Re: do komina -fotki aut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 16:54
                  Gość portalu: ... napisał(a):

> Hehehehe fajny kolo. Pełen obaw, ale pusty jak murzyński tam-tam.
                  Idź possać
                  > dzieciaku neostrady.
                  ----------------------------
                  Ni przypiął ni przyłatał - koleś.

Jeśli tak myślisz jak piszesz to ci współczuje.
        • walbrzych.bloog.pl Re: do komina -fotki aut 23.11.08, 04:17
          "...Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę[...]"

Ja nie pomawiam. Ja przedstawiam niepodwazalny dowod :)

Chwilowo zablokowalem strone - ruszy neibawem, wiem juz jak rozwiazac temat zeby dzialania byly dalej skuteczne, a wszystko bylo zgodnie z prawem ;)
          • Gość: kierowca Re: do komina -fotki aut IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.11.08, 13:07
            Trzeba było pomyśleć o tym wcześniej. Zresztą lepiej dla ciebie,
            jeśli chłopaki chcą to cię załatwić wedle prawa, a nie np.
            linczując ;) I lepiej także dla mnie, bo lubię czasem pobiegać po
            mieście z aparatem, a niekoniecznie chciałbym być wzięty za
            Człowieka Komina i za darmo zebrać oklep :)
          • Gość: Do komina Re: do komina -fotki aut IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.08, 20:05
            Dalej spokojnie możesz publikować tego typu zdjęcia. Ci mądrale
            którzy piszą o ochronie danych osobowych niech się zastanowią albo
            dobrze przeczytają. Jakoś nie widać zeby były tu podane czyjeś DANE
            OSOBOWE. Jest tylko podana informacja rejestrowa ogólnie dostępna.
            Aby otrzymać dane osobowe trzeba mieć dostęp do tego rejestru. No
            ale jak ktoś łamie prawo to myśli że każdy kto zobaczy w necie jego
            numery rejestracyjne to od razu bedzie znał jego nazwisko i adres. A
            poza tym na pojeździe nie było zastrzeżenia że nie wolno
            fotografować aniupubliczniac tego zdjęcia, a takie zastrzeżenie w
            tym przypadku w miejscu publicznym byłoby wymagane.
            • Gość: namiar Re: do komina -fotki aut IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.11.08, 22:53
              Zapraszam do kontaktu: Komisariat Policji I w Wałbrzychu
              ul. Wrocławska 69

Komendant: (074) 842-01-26

Dyżurny:(074) 841-83-23

Dyżurny Ci wyjasni jakie prawo zostało tu złamane. Trzymam kciuki za rikki, bo walczyc z parkowaniem a robic to z przestrzeganiem prawa to jest dopiero sztuka, w tym wypadku sztuka się nie powiodła.

Apropo dyżurnego, sam dzwonilem z ciekawości, i jeśli rikki by chciała może "Komin'a" (za przeproszeniem) udupić jak tralala za to zdjęcie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka