Dodaj do ulubionych

UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój)

IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.08, 09:31
Witam. Chciałabym przestrzec przed chodzeniem na potańcówki do
Graal'a w Szczawnie Zdroju ponieważ byłam wczoraj świadkiem pobicia
na sali młodego chłopaka. Było to tuż przed końcem zabawy - około
godz. 2.00. Tańczylismy sobie spokojnie ze znajomymi i nagle wstał
jegomość od stolika podszedł do chłopaka który tańczył obok nas i
strzelił mu w twarz a jak się chłopak przewrócił to mu poprawił
nogą... Leżącego !!! Myślałam, że to spokojny lokal ale niestety
trzeba uważać. DJ zareagował super bo wezwał ochronę ale co z tego
jak ochrona nie zareagowała :-( Okazało się, że to znajomy i nic mu
nie zrobili. Było dużo szumu, przyjechała Policja i tyle. Jegomość
wyszedł tylnim wyjściem i po sprawie. Poszkodowany chłopak zalał się
krwią i dosyć poważnie to wyglądało. Smutne to jest ;-( Zaznaczam,
że nie chcę tu robić antyreklamy i każdy zrobi jak chce ale obawiam
się na przyszłość np o mojego męża jakbym miała tam pójść znowu...
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: misiur Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 09:55
      Kobieto nie pisz takich tekstow, ze obawiasz sie o swojego meza bo robisz na
      forum z niego totalna cipe- meska. Jak facet jest facetem to sobie jakos poradzi.
      • Gość: ZIOM Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 10:04
        Nie czytasz uważnie MISIUR.

Chodzi o to żeby sie dobrze bawić i czuc bezpieczniea a nie oglądac mordobicia
        lub w nim uczestniczyc mimowolnie.
      • Gość: ddd Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.eranet.pl 22.11.08, 10:05
        Od dawna wiadomo, że Grall to typowy Dancing dla ludzi, którzy nie
        mają gdzie się pobawić.
        Po prostu tam nie chodźcie bo nie brakuje tam typowego wałbrzyskiego
        buractwa
      • Gość: kazio Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 14:16
        Rozumiem, że potrafisz poradzić sobie w każdej sytuacji. Nawet, kiedy obracając
        się, nagle dostaniesz po twarzy, upadniesz i zostaniesz skopany.

Nie ma to jak prawdziwy mężczyzna.
      • Gość: Marzena do Misiura !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.08, 20:21
        Misiur Ty to chyba cierpisz na brak mózgu... Ja nie idę do knajpy
        czy na zabawę z mężem by się naparzać po ryjach ale po to by się
        dobrze ze znajomymi pobawić, zjeść coś dobrego, napić się i
        potańczyć. Możesz tego nie zrozumieć bo podejrzewam że jak idziesz
        gdzieś na "zabawę" to masz 20 zł w kieszeni i jakąś działkę amfy czy
        pigułę extasy by dalej sobie ryć beret i wyczekiwać komu by ryja
        obić ;-) Typowe standardy wałbrzyskie...
      • Gość: x Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.11.08, 20:39
        Uwaga na misiura, na niego nie ma mocnych!
    • Gość: lex Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 10:05
      Gość portalu: Marzena napisał(a):

> Witam. Chciałabym przestrzec przed chodzeniem na potańcówki do
      > Graal'a w Szczawnie Zdroju ponieważ byłam wczoraj świadkiem
      pobicia
      > na sali młodego chłopaka

Chłopak powinien teraz poddać się obdukcji lekarskiej, poszukać
      świadków i wytoczyć Graalowi proces cywilny. Przy pomocy dobrego
      prawnika powinien wyegzekwować bardzo wysokie odszkodowanie. Już z
      Twojego opisu widać, że Grall nie dopełnił podstawowych obowiązków
      ochrony, umożliwił oddalenie się napastnika i nie wezwał pomocy
      lekarskiej czyli działał na niekorzyść gościa za którego
      bezpieczeństwo odpowiada. Czas aby ludzie zrozumieli jakie mają
      prawa i nie odpuszczali takich ewidentnych spraw.
    • Gość: marta Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.11.08, 14:04
      Witam!
      Ja tam nie byłam, ale ten młody pobity chłopak to mój mąż.
      Mamy obdukcje lekarska z pogotowia i szykujemy sie na pozwanie
      właściciela do sadu i napewno tego tak nie
      zostawimy.Właściciel,ochrona i ten burak co pobił mojego męża to
      prawdopodobnie znajomi, więc został wypuszczony tylnym wyjściem a
      właściciel walił głupa że nic nie wie.Więc skoro właścicielowi
      odpowiada towarzystwo burackie i prostackie które pozbawione jest
      mózgu to spotkamy się w sądzie za to że nie zapewnił odpowiedniego
      bezpieczeństwa, nie powiadomił ani policji ani pogotowia.Jeżli
      ktokolwiek był świdkiem tego pobicia proszę o kontakt na maila
      thepiki@o2.pl. Z góry dziękuje za pomoc.
      • Gość: Lex Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 14:26
        Życzę powodzenia! Za bezpieczeństwo gościa po przekroczeniu progu
        lokalu odpowiada jego właściciel. Skoro umożliwił sprawcy pobicia
        ucieczkę, to może odpowiadać karnie za pomoc napastnikowi. Można to
        już zgłosić do prokuratury. Zapewniam, że jak właścicielowi zacznie
        robić się gorąco koło tyłka to sam przyprowadzi za kołnierz kolesia
        winnego pobicia.
        • Gość: finger Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.08, 14:44
          Marzena, teraz się możesz spełnic obywatelsko. Zalecam nawet.
        • Gość: Nor Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.eranet.pl 22.11.08, 14:47
          W lokalu to owszem odpowiada własciciel za Twoje Bezpieczenstwo , a
          jak taki Koles powie zeby ochrona wyprosiła cie z Lokalu to kto
          wtedy odpowiada za twoje bezpieczenstwo?
          • Gość: miś Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 15:34
            Gość portalu: Nor napisał(a):

> W lokalu to owszem odpowiada własciciel za Twoje Bezpieczenstwo ,
            a
            > jak taki Koles powie zeby ochrona wyprosiła cie z Lokalu to kto
            > wtedy odpowiada za twoje bezpieczenstwo?

a gdyby tutaj staruszka przechodziła do domu starców a tego domu
            wczoraj tu jeszcze nie było a dzisiaj by był, to byście przejechali
            staruszkę? A to być może Wasza matka!!!!!
            • kasiul-a24 Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) 22.11.08, 21:23
              Marta bardzo dobrze zrobiliscie ze macie obdukcje i mam nadizeje ze tego tak nie zostawicie. To nie jest zachowanie sie wporzadku, chodzi mi o wlasciciela powinien przyjmniej wezwac pogotowie a ze policji nie wezwal to pewnie dlatego ze ten co pobil twojego meza to byl jego znajomym. Znam osobiscie wlascicieal grala i nie nalezy on do przyjemnych i milych osob, takze trzymam kciuki i ma nadizeje ze tak tego nie zostawicie, pozdrawiam
              • Gość: iti Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.11.08, 22:12
                to nie nowość
                • Gość: Wałbrzyszanin Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.11.08, 14:31
                  Tak czytam od czasu do czasu, tak słucham od znajomych od czasu do
                  czasu i za głowę się łapię. Zastanawiam się czy w tym Wałbrzychu
                  będzie kiedyś normalnie ??? Idziesz, zostawiasz parę stów w knajpie
                  i na koniec baletów dostajesz w szanowanym lokalu po pysku... Za
                  friko oczywiście ;-) Skandal !!!
                  • Gość: BIL Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.eranet.pl 23.11.08, 15:23
                    Chyba ze Własciciel chce juz zamknąć Knajpe a szkoda bo naprawde tam
                    było SUPER ,ale coz jak Koleszka(kolega tez powinien dbac o dobro
                    knajpy bo inaczej to nie kumpel)włascicela przyjdzie dac sobie komus
                    w MORDE i nikt na to nie reaguje to nic dobrego tej KNAJPY nie czeka
                    a naprawde szkoda.
                    • Gość: djs Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 16:18
                      a mi nie szkoda bo to buractwo ten grall jak właściciel burak!!!!!!!!!!
                      • Gość: szkoda gadac Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.11.08, 19:45
                        Bardzo chetnie wybiore sie na sprawę w charakterze świadka!!!

To jest jakiś obłęd...zachowanie ochrony, właściciela...masakra! Nie wspominam o
                        sprawcy bo szkoda słów - mam nadzieje ze juz byl kiedys karany!
                        • Gość: kiedyś tam byłem Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.11.08, 20:35
                          miałem okazję być tam kiedyś ze 3 razy, porażka. A na tego pedała właściciela to
                          nie można patrzeć, wielki cwaniak hehe
                          Pozdrawiam
                          • Gość: aaa Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.11.08, 21:52
                            chcialem isc do graala zobaczyc jak tam jest. dzieki wam juz nie pojde. dzieki
                            za info :) niech traca klijentow jak nie potrafia zadbac o ich bezpieczenstwo
                            • Gość: bywalec Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.11.08, 23:33
                              Jedynie danie jakie serwują we wszystkich szczawieńskich knajpach i melinach to
                              danie w mordę. Niekiedy można oberwać od ochroniarzy, jak w przeszłości bywało w
                              wałbrzyskim Atlantisie. Nie należy się włóczyć po szczawieńskivch spelunach. Ot co!
                              • Gość: iwet Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.11.08, 06:50
                                czesem coś sie zdarzy a wy zaraz huzia
                                • Gość: on 25 Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.08, 09:17
                                  huzia huzia, bo jakby tobie ryj obili to byś inaczej gadała!!!!!!!!
                                • Gość: bywalec Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.11.08, 00:25
                                  Nie powinno się speluny gdzie bandyccy pamagierzy alfonsa pilnują prostytutek
                                  pracujących w lokalu nazywać restauracją ! Już lepiej nazywać to agencja
                                  towarzyską. Takich podejrzanych spelun, gdzie można spotkać prostytutki
                                  pilnowane przez alfonsów jest w Szczawnie więcej. Prostytucja nie jest
                                  przestępstwem i nie można jej potępiać, można potępiać jedynie przestępcze
                                  działania alfonsów tolerowane przez policję i wymiar sprawiedliwości.
                                  Zatrudnianie bandyckich pomocników przez alfonsów i nazywanie ich ochroniarzami
                                  winno być karalne.
                                  • Gość: aa Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.11.08, 18:14
                                    ...
                                  • Gość: aa Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.11.08, 18:15
                                    hmmm
                                  • Gość: Morfeus Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.01.09, 23:29
                                    Stary , co Ty bredzisz,pewnie byłeś tam 1 i to z 25 zł w kieszeni.
                              • Gość: obserwator Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: 62.87.160.* 08.03.09, 22:48
                                musze wam powiedziec ze ten lysy wlasciciel gaala postaral sie wlasnie o to ze
                                nawet nie bedziecie mieli pod nosem taxowek..bo wykupil teren postoju
                                TAXI....ale co tam..i tak was bedzie lupal po kieszeni za ten beznadziejny
                                udzial w jego imprezie... heheheh

pozdrawiam cie lysy pedale ...
                                • Gość: pytam Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 23:27
                                  Gość portalu: obserwator napisał(a):

> musze wam powiedziec ze ten lysy wlasciciel gaala postaral sie
                                  wlasnie o to ze
                                  > nawet nie bedziecie mieli pod nosem taxowek..bo wykupil teren
                                  postoju
                                  > TAXI..

Wykupił? był jakiś przetarg na ten teren?
                  • Gość: on Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.11.08, 07:17
                    ale ściema ty zostawiasz pare stów,a autobusem przyjezdżasz i wara o
                    d ochrony
                    • Gość: ona Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.08, 08:25
                      Ochrona dostaje taką opinię na jaką zasługuje.Same mięśnie i siano
                      we łbie!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      Szczególnie ta w
                      gralu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    • Gość: Wałbrzyszanin Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.11.08, 08:28
                      Akurat jeżdżę taksówkami jak piję, zstawiam parę stów bo mnie na to
                      stać a co do ochrony w Graal'u to potwierdzili w piątek że są
                      dupkami i cieniasami !!! Brak reakcji i szacunku dla normalnych
                      klientów !!! Ważne żeby naćpanych kolesi pilnować którzy z
                      prostytutkami siedzą przy stole. A jak podejdziesz do takiej to od
                      razu w ryja walą ;-) A ja się pytam gdzie była ochrona jak to się
                      działo. Zawsze stoją na schodach i obserwują salę gdzie się tańczy a
                      w piątek zabrakło tego elementu... Najlepszym ochroniarzem w piątek
                      był niestety DJ :-(
                      • Gość: Fmot Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.11.08, 09:38
                        A dla mnie ważne jest żeby Marta opisała jak się sprawa skończy -
                        czy będą wyciągnięte konsekwencje - jakie ? Bardzo jestem ciekawy -
                        bo aż się prosi o happy end ! I bardzo spore odszkodowanie ! Bo jak
                        to przeczytałem to aż mnie krew zalała... !
                      • Gość: koles Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.08, 10:30
                        zabrakło ich bo stali stakimi samymi dziwkami jak ci co przy
                        stoliku.Im w głowie łatwe panienki które bajeruja pustym gadaniem,a
                        nie bezpieczeństo normalnych ludzi!!!!!
                        Niech właściciel zmieni ochrone!!!o sorry przecież to jego
                        przydupasy!!!!!!!!!!!!!!!
                        • Gość: Remi Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.11.08, 11:49
                          Jakby to było w K10 to bym się nie zdziwił, że kogoś coś takiego
                          spotkało. Do tej pory myślałem że w Graalu jest spokojnie jeśli
                          chodzi o bijatyki... Szkoda, że zawsze pobiją bogu ducha winnego
                          kolesia co pójdzie się pobawić raz na rok do SUPER LOKALU...
                          • Gość: Gin Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.11.08, 08:02
                            Chodzę do Graal'a bywam czasami w k10 i dlatego nie dokońca sie z
                            Tobą zgodze Remi,akurat co do ochrony w k10 nie mam zarzutu nawet
                            uwazam że zbyt stanowczo reaguja bo przy mnie wyrzucili dwóch gości
                            którzy zaczeli sie tylko szarpac[a może w Wałbrzychu tak należy
                            robić],i od znajomych wiem że teraz ochrona tam reaguje bardzo
                            szybko,rzeczywiście jest ich ok 10 z tymni securite jak dobrze
                            policzylem,moze warto o tym pomyśleć w Graal'u by było wiecej
                            ochrony .
                            • Gość: waga Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.11.08, 22:00
                              Zgadzam się ;-)
                              • Gość: aniołek Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.08, 22:30
                                zgadzam sie w K 1o ochrona jest super :) grall pozostawia wiele do
                                zyczenia nie tylko pod wzgledem ochrony a na temat właściciela to
                                szkoda sie wypowiadac o jego Marlenie nie wspomne bo zygac mi sie
                                chce
                        • Gość: Asia Grzesiuk Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 16:56
                          ja tam lubie czasem wino pod tym barem wypić, a tam nie byłam wiec
                          nic nie powiem ale pod barem bardzo miła admisfera
      • Gość: Mario Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.03.09, 12:20
        Graal faktycznie zaczyna przypominać małomiasteczkową spelunkę,
        gdzie wraz z biletem wstępu (nietanim) otrzymujęsz możliwość
        dostania po gębie. Niedawno byłem świadkiem jak ludzie z
        wałbrzyskiego półświatka prowadzili koleżeńskie pogawędki z
        policjantami Tam po prostu robi się speluna !! a co do ochrony to
        jeden chłopak kasujący na dole bilety na pewno nie poradzi sobie z
        grupa pijanych agresywnych buraków. pozdrawiam
    • Gość: momos Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 10:16
      Ja się pytam gdzie byli rodzice, no gdzie?
      • Gość: po Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.wlb.vectranet.pl 24.11.08, 10:46
        dzieci teraz nie słuchają rodziców
        • Gość: mis2 Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 12:30
          tylko mi nie mówcie, że wasza matka siedzi z tyłu!!
          • Gość: Riposta Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.11.08, 12:58
            Czy zawsze na wałbrzyskim forum musi się znaleźć jakiś barani łeb
            który zamiast komentować na dany temat wypisuje bzdety ??? Zastanów
            się Misiu co robisz i czemu ma to służyć... Zmień prochy/dilera lub
            lekarza bo ten Cię oszukuje ;-)
            • Gość: pge Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.11.08, 19:49
              szczerze powiedziwaszy to nie mozna miec nic do zarzucenia ochronie
              ale samemu włascicielowi ktory nie potrafi im zorganizowac pracy i
              obowiazków.mysli ze jak ma pieniadze to moze wszystko (miec mowa tu
              o panu 'prezesie'). nawiazujac do wczesniejszego posta... widziałem
              kilka zadym i raczej ochrona starała sie wywalic takich gosci z
              klubu... chyba ze stawiali opor to inna bajka
              • Gość: x Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.centertel.pl 24.11.08, 22:11
                Chyba że bandzior jest znajomym ochrony to wtedy wypuszczają tylnym
                wyjściem.Niech właściciel się zastanowi co mu sie opłaca bo nistety
                troszkę kaski zainwestował w tą knajpkę, która niedługo zamieni się
                w mordownie!!!!!!!!!!!!!!!!
                Więc wszytkim którzy chcą się tam wybrać niech się dwa razy
                zastanowia czy chcą zapłacić za wstęp a jedyne co ich czeka to albo
                dostaną po ryju za darmo albo bedą świadkami takich scen jakie miały
                miejsce w piątek!!!!!!!!!!!
                • Gość: Ari Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 25.11.08, 07:52
                  Bardzo dobrze,ze taki temat jest poruszony na tym forum.Jeżeli lokal
                  sobie pozwala na takie coś to musi się liczyć z konsekencjami.Dziś
                  już chyba nigdzie nie mozna się dobrze bawić,przykre to.
                  • Gość: ASIA Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.08, 09:14
                    Bardzo dobrze, że mozna wyrazić swoją opinię.JA JUŻ NAPEWNIO TAM SIĘ
                    NIE WYBIORĘ BO NIE MAM ZAMIARU OGLADAĆ TYCH WAŁBRZYSKICH CWANIACZKÓW
                    Z MIODEM W USZACH CO MYŚLĄ ŻE JAK KRADNĄ, ROZPROWADZAJĄ JAKIEŚ
                    PROCHY TO JUŻ SĄ BOGAMI!!!ALE PAMIĘTAJCIE CHŁOPACZKI I PRZYJDZIE
                    KIEDYŚ CZAS NA WAS I TO WY BĘDZIECIE DYMANI W DUPĘ W PIERDLU!!!!
                    BĘDZIE WAM NAPRAWDE MIŁO!!!
                    • Gość: kkk Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 09:30
                      Ja już dawno wyczułem że ta knajpa to podejrzane miejsce, przecież to widać po
                      głupiomądrtch mordach bywalców.Po co tam w ogóle łazić?
                    • Gość: LOLacz Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.11.08, 10:12
                      >> ALE PAMIĘTAJCIE CHŁOPACZKI I PRZYJDZIE KIEDYŚ CZAS
                      >> NA WAS I TO WY BĘDZIECIE DYMANI W DUPĘ W PIERDLU!!!!
                      >> BĘDZIE WAM NAPRAWDE MIŁO!!!

No i z rozboju, delikatnie przechodzimy w wysublimowane
                      obietnice i obszary erotyki :) ROTFL :)
                    • Gość: Jim Beam Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.11.08, 16:42
                      Zgadzam się z przedmówczynią... Znałem takich jednodniowych
                      milionerów. Ubić biznes i w weekend przepierdzielić wszystko na
                      prochy, dziwki i alkohol... A w poniedziałek jak puści to do
                      lombardu ze złotymi łańcuchami bo na chleb nie ma ;-)
                • Gość: Devita Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.walbrzych.vectranet.pl 08.03.09, 11:40
                  Wczoraj świętowałam w tym lokalu Dzień Kobiet i podzielam
                  nienajlepszą opinię o tym lokalu. Jak można pozwolić na to, aby na
                  parkiecie tańczono z pokalami pełnymi piwa ... dobrze, że gęby nie
                  otwierałam bo mogłabym po niej dostać ... lipa ... wielka lipa ...
    • Gość: 75 Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 16:45
      bywam w tym lokalu sporadycznie i nie wiem czy dobrze zrobiłem z góry płacąc za
      imprezę andrzejkową w dniu 28.11.2008 ponieważ chciałem potańczyć a nie trzymać
      gardę przez cały pobyt.(mam nadzieję,że nie będę musiał).Pamiętam czasy SABATU
      na Białym Kamieniu ,tam było hurtowo ale przynajmniej BEZPIECZNIE.
      • Gość: X44 Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.08, 08:09
        Z TEGO CO MI SIĘ OBIŁO O USZY TO NIE PIERWSZE POBICIE W TYM
        LOKALU.ZALEDWIE TYDZIEŃ TEMU BYŁA TAM TEŻ NIEZŁA AKCJA.
        WIĘC CO TYDZIEŃ MOŻNA CHYBA DOSTAĆ TAM PO GĘBIE.
        SUPEROWY LOKAL PŁAĆ ZA WSTĘP - MORDOBICIE GRATIS!!!!!!!!!!!!!!!!1
        • Gość: Edi Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.11.08, 10:00
          piszesz że nie pierwszy raz ,a może temat jest dopiero zauważony bo
          wcześniej nikt sie nie poskarżył
          • Gość: x44 Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.08, 11:15
            a szkoda bo takie sprawy powinny być nagłaśniane.To nie była bójka
            tylko pobicie a to jest różnica.Bo takie cwaniaczki czują się
            bezkarnie i myślą że im wszystko wolno, ale się pomylili!
            • Gość: Ari Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 26.11.08, 14:33
              Ja na miejscu tego poszkodowanego bym nie odpuscił,wystarczy
              oskarżyć ochrone o nie zapewnienie bezpieczenstwa.To jest skandal
              żeby ochrona zamiast chronić to jeszcze pomagała uciec sprawcy.
              • Gość: prawnik Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.11.08, 22:35
                ciekawe czy mają licencje
                • Gość: prawnik Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.11.08, 22:41
                  bo obowiazkiem właściciela jest zatrudniac choc jedna osobe z
                  uprawnianiami,gdy jest tam dyskoteka chyba ze ta impreza jest
                  nielegalnie prowadzona,to już inna kwestia
                  • Gość: Fmot Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.11.08, 09:28
                    W dalszym ciągu czekam z utęsknieniem na dalszy komentarz
                    poszkodowanych (Marta chyba - żona poszkodowanego) opisz jeśli
                    możesz co dalej słychać w Waszej sprawie... :)
                    Pozdrawiam.
                    • Gość: marta Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.08, 10:23
                      Jak narazie wszystko przebiega ok, nie mogę ujawniać szczegółów dla
                      dobra sprawy.Mam tylko nadzieję że konsultacja jeszcze z prawnikiem
                      rozjaśni nam sprawę odnośnie właściciela i ochrony.
                      pozdrawiam
                • Gość: kkkkk Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.wlb.vectranet.pl 27.11.08, 09:42
                  właściciel powie, że to nie ochrona, bo oni nie są tam
                  zatrudnieni...wszystko lewizna... trzeba będzie świadków, którzy
                  widzą ich co tydzień w lokalu i potwierdzą, że stoją jako
                  ochroniarze.
                  • Gość: myśliciel Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.11.08, 10:51
                    Zamiast kopać się i ciągać po sądach wystarczyłoby podjechać do
                    poszkodowanych i zapłacić np. 10000 PLN "zadośćuczynienia za straty
                    moralne" i zakończyć sprawę... Poszkodowany wycofuje sprawę i po
                    krzyku. Właściciel przecież może sobie "skasować" kasę od sprawcy...
                    Sądząc po tym co czytam (znajomościach, koneksjach) sprawca jest
                    zarobiony więc co to dla niego 10 tys. ???

A sprawdzić czy ochrona jest zatrudniona legalnie można w piątek lub
                    sobotę wieczorem - przecież to takie proste. Kasując wstęp i
                    rozdając bilety domyślam się, że to jest oficjalne. Organizując
                    imprezy dla tylu osób i kasując bilety musi być oficjalnie ochrona...
                    • Gość: obserwator Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.11.08, 17:24
                      zawsze najpierw zachowanie bez szacunku dla drugiego człowieka a
                      potem dogadajmy sie
                      • Gość: Ari Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 28.11.08, 09:35
                        Gdyby kazdy reagował w takich sprawach tak stanowczo jak autorka to
                        nie dopuszczano by do takich sytuacji a właściciele by się
                        pilnowali.Osobiście bym zawsze wybrał sąd,dogadanie sie to inaczej
                        mówiąc korupcja,która sprzyja wyciszeniu sprawy,a tu nie o to chodzi.
                        • Gość: obserwatorka Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.11.08, 09:53
                          masz sto procent racji,bo dogadywanie w takich przypadkach konczy
                          sie czasami róznie
                • Gość: autor Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 08:42
                  Gość portalu: prawnik napisał(a):

> ciekawe czy mają licencje

ciekawe czy płacą ZAIKS i STOART? Trzeba to sprawdzić, najlepiej w
                  Andrzejki
                  • Gość: marta Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.08, 10:17
                    Może czas najwyższy złożyć skargę na ochronę o COFNIĘCIE LICENCJI
                    do Komendanta Wojewódzkiego policji w drodze decyzji
                    administracyjnej, jeżeli pracownik ochrony:

- utracił nienaganną opinię wydaną przez komendanta komisariatu
                    policji,

- wykonuje zadania pracownika ochrony z naruszeniem przepisów prawa.

Napewno tego tak nie zostawimy.Mogli myśleć zanim wypuścili kumpla
                    tylny wyjściem.
                    • Gość: Julita Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.11.08, 10:34

jo kto tam ma licencje?

• Gość: Julita Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.11.08, 10:40
                        czy wogule istnieje lokal u nas aby ktos miał licencje z
                        ochrony,albo zezwolenie na dyskoteke w nocy,napewno nie!
                        • Gość: Ari Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.eranet.pl 28.11.08, 13:24
                          Dlatego własnie dzieją sie takie rzeczy w lokalach,kazdy szanujacy
                          sie lokal dba o reputację,wynika z tego ze nie zalezy im na dobrych
                          klientach.Powinni ponieść karę i to taką która by ich
                          dotknęła,gwarantuję że już nigdy nie dopuszcza do takiego
                          incydentu.I w taki sposób właśnie się unicestwia
                          chuligaństwo,wandalizm i uklady.
                          • Gość: www Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.11.08, 13:50
                            K10 ma pozwolenie na ochrone tez i płaci tzw tandiem:)
                            • Gość: Książę Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.11.08, 21:19
                              I tak powinno być
                              • Gość: 111 Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.11.08, 18:11
                                wałbrzyskie cwaniactwo niestety góra,czym większy cham tym wiekszy
                                pan bo tolerancja tego typu zachowań jest u nas nagminna,i to
                                nietylko w tej kwestii
    • Gość: ZZZ Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.08, 10:25
      CAŁY WAŁBRZYCH!
      • Gość: Ciekawy Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.12.08, 07:31
        Jestem ciekaw czy wszyscy cali zdrowi wrócili z imprez
        Andrzejkowych ???
        • Gość: Iza andrzejki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 09:25
          Gość portalu: Ciekawy napisał(a):

> Jestem ciekaw czy wszyscy cali zdrowi wrócili z imprez
          > Andrzejkowych ???

My wróciliśmy nie tylko żywi ale w dodatku w super nastrojach tyle,
          że nie z Graala gdzie biją ale z "Karczmy Góralskiej" w
          Dziećmiorowicach. Była niesamowita atmosfera, muzyka i atrakcje.
          Teraz czekamy na powtórkę w Sylwestra.
          • Gość: andreas Re: andrzejki IP: *.xdsl.centertel.pl 10.12.08, 18:47
            witam tez jestem a raczej byłem bywalcem GRALLA i chyba już ostatni
            raz . Po pierwsze nikt o tym nie pisał ,że dj to kompletny
            dupek ,który gra jakby to dancing był a nie balety
            KATAStrofa!!!!!!!!!!A bójka oczywiście też była mój kolega oberwał w
            andrzejkowa sobote lokal ogólnie zszedł na psy!!! a co do
            wlasciciela to szkoda slow od razu widac ze to bandzior bo
            normalnego goscia nie stac na taki BURDEL!!!!
            • Gość: oscpek Re: andrzejki IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.12.08, 19:46
              bili i beda bic bo u nos tako tradycja
              • Gość: Kama Re: andrzejki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 00:28
                Gość portalu: oscpek napisał(a):

> bili i beda bic bo u nos tako tradycja

Chyba tradycja w Szczawnie. Ja byłam na Andrzejkach ze znajomymi w
                Karczmie w Dziećmorowicach. Nie tylko nikt się nie bił: właściciel
                to swój chłop i bawił się razem z goścmi. Były super atrakcje,
                pokazy tańca ognia i prawdziwy kilkuosobowy zespół z perkusją a nie
                jakis kmiotek puszczający mptrójki. No, ale zabawa w Szczawnie to
                taki nowy snobizm, można znajomym zaimponować...i przy okazji
                oberwać po twarzy.
            • Gość: b&n Re: andrzejki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.08, 14:46
              no właśnie cała prawda w kilku zdaniach to tej "kulturalnej"
              restauracji.
              Do właściciela: Chłopie zmień ochrone i zastanów się kogo tam
              wpuszczasz jeżeli chcesz aby lokal funkcjonował!!!!!chyba szkoda
              kasy którą tam zinwestowałeś hehe:):):):)
              • Gość: ryba Re: andrzejki IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.12.08, 13:29
                chyba zartujesz
              • Gość: Cameleon Re: andrzejki IP: *.centertel.pl 13.12.08, 13:47
                Byłem tam na zabawie Andrzejkowej, dodam że byłem poraz pierwszy, a
                o to moje refleksje:
                - zabawa trwała do 5 nad ranem , ja wraz z osobą towarzyszącą
                zakończyliśmy nasz udział o 24, totalna porażka.
                - Jedzenie : ziemniaki odgrzewane chyba w mikrofali, bez smaku ,
                mięso suche a sos chyba z paczki
                - zakąski, co tu pisać o zakąskach, były jakieś ?
                - alkohol : wódka chyba z jakieś mety, ból głowy murowany
                - zabawa na parkiecie : po pierwsze jaki parkiet po drugie tam nie
                ma miejsca na tak dużo ludzi!!!!!
                - obsługa : każdy kelner moim zdaniem z pośredniaka czyli tzw. PZ
                DODAM ŻE BYŁO TAK CIASNO ŻE LUDZIE SIEDZIELI SOBIE NA GŁOWACH!!!!

Byłem tam raz i mogę stwierdzić że moja noga tam napewno nie
                postanie, 200 zł mnie kosztowało zaproszenie którego i tak nikt nie
                sprawdzał, drzwi otwarte cały czas, wchodził i wychodził sobie kto
                chciał.

Właściciel lokalu powinien się zastanowić tak naprawdę nad zmianą
                profesji bo ta chyba go przerasta.

Życzę powodzenia w dalszym kreowaniu swego wizerunku.
                • Gość: bala Re: andrzejki IP: *.eranet.pl 13.12.08, 20:30
                  Podobno chodzą tam przychlasty z siłowni ze Szczawna.
                  Totalne buractwo, znam paru.
                  • Gość: kj Re: andrzejki IP: *.wlb.vectranet.pl 13.12.08, 20:52
                    proszę mi odpowiedzieć na pytanie: jeżeli jest tak źle to dlaczego
                    tak dużo tam ludzi chodzi, w końcu lokali w Szczawnie nie brakuje?
                    • Gość: vxvxvx Re: andrzejki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 22:52
                      bo tam można potańczyć. brakuje lokali gdzie się tanczy i tyle.
    • Gość: D4 Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.chello.pl 14.12.08, 12:28
      Bylem wczoraj. Poziom tego lokalu jest jaki jest. Jakie miasto takie lokale. Ale
      narzekac nie ma co. W kwesti kelnerow: wszedzie jest tak, ze ten sam kelner moze
      zupelnie inaczej obsluzyc roznych klientow. Kiwniesz glowa, dasz napiwek to
      bedzie sie uwijal. Przeciez na etyke zawodowa w tym srodowisku nie ma co liczyc;)
      Wsrod klientow z kolei i tak chyba mniejsze stezenie debilizmu niz u klientow
      innych pubow.
      • Gość: Tadek Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 20:09
        Jestem częstym bywalcem GRAALA,zwłaszcza w weekendy. Uważam że usługi w tym
        lokalu są na przyzwoitym poziomie. Jedzenie smaczne ciekawie podane, obsługa w
        porównaniu do innych lokali Szczawieńskich ok. Byliśmy ze znajomymi na imprezie
        Andrzejkowej i było naprawdę fajnie. Wszyscy się super bawili i nie było żadnych
        zadym. Mogę śmiało polecić ten lokal innym. Jedyne miejsce w Szczawnie, gdzie
        można się dobrze zabawić. Jestem zaskoczony innymi negatywnymi opiniami. Moim
        zdaniem jak ktoś chce się do czegoś przyczepić to zawsze coś znajdzie.
        Uważam,że jest tam naprawdę nieźle. POLECAM!!!!!
        • Gość: znudzony Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.01.09, 20:13
          Hmmm ... dałbym głowę, że właściciel Graala nie ma na imię Tadek :/
          • Gość: nik Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.01.09, 20:31
            Bo to jest TADEK NIEJADEK i zna się na żarciu w swojej knajpie
    • Gość: Ann Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.chello.pl 01.02.09, 16:38
      Wczoraj znow jakies panienki sie bily rzucajac kuflami. I w ogole bylam zazenowana poziomem. Samo buractwo. Z panow moze na caly lokal jeden, dwoch zwyczajnych, inteligentnych...
    • Gość: pewnie Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.wlb.vectranet.pl 09.02.09, 19:21
      pewnie o coś chodziło, nic darmo nie ma i się nie dzieje
      • Gość: onnnnaa Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: 78.133.207.* 22.02.09, 12:03
        MNIE TO TYLKO ZASATANAWIA CZY NIKT NIE WIE ZE SAM WŁASCICIEL DOSTAŁ
        WWP...DOL W NOWY ROK POD KNAJPA SWOJA HEHEHEH NARESZCIE :))))))))))
    • Gość: king Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: *.centertel.pl 12.03.09, 22:45
      ale bujda
    • Gość: Simson Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: 222.88.242.* 19.03.09, 00:06
      Ostatnio dostałem tam lanie od ochorny za to ze brakło mi do piwa,
      eden walnoł mnie pieściam w ryja a drugi butek kopnoł w wory jak coś
      to też moge isc do sądu teraz ide na policja
    • Gość: zadowolona Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: 188.33.61.* 22.03.09, 17:12
      Czytając te wszystkie opinie wręcz się przeraziłam że mam tam iść...aż mnie
      musieli naprawdę namawiać. Ale poszłam i tego nie żałuję wcale, bo było
      świetnie! Muzyka jest rewelacja, a już na pewno dla ludzi chcących odpocząć od
      techniawy w k10.
      Nie oznacza to że pochwalam to co się stało mężowi Marty, ale wiecie... teraz
      można dostać wszędzie, nawet wychodząc na chwilę wyrzucić śmieci, także nie jest
      to powód żeby sobie odmawiać wyjścia do tej knajpy.
      A rzekome znajomki szefa? Ci napompowani goście i porozbierane laski byli dla
      mnie jedynie powodem do śmiechu, nie wiem komu oni tam mogą przeszkadzać...
      chyba komuś kto nie ma się do czego przyczepić.
      Podsumowując: jak masz trochę kasy w kieszeni i idziesz w dobrym
      towarzystwie(najważniejsze na każdej imprezie) - dobra zabawa murowana!
      • Gość: DO ZADOWOLONEJ Re: UWAGA !!! Biją w Graal'u (Szcczawno-Zdrój) IP: 78.133.207.* 22.03.09, 18:15
        W K10 NIE GRAJA TECHNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka