Gość: Paweł IP: *.wlb.vectranet.pl 22.01.09, 12:45 Gdzie w Wałbrzychu można dobrze zestrojic antenę CB ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sd Re: CB IP: *.chello.pl 22.01.09, 12:58 na wroclawskiej obok sklepu z czesciami samochodowymi:D maja tam wszytkie sprzedty to pewnie i stroja:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no tak ale.. Re: CB IP: *.xdsl.centertel.pl 22.01.09, 13:43 jak kupiłeś antenę kompletną np. taką na magnes z kablem i zarobiona wtyczką to ona jest już zestrojona, podłączasz i działa - bardzo dobrze. Ja tak zrobiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CQ CQ Re: CB IP: *.chello.pl 22.01.09, 13:50 Nieprawda .. kazda trzeba przynajmniej sprardzic .. SWR - współczynnik fali stojacej jak najblizej wartosci 1 powienien byc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no tak ale... Re: CB IP: *.xdsl.centertel.pl 22.01.09, 14:24 nieprawda że nieprawda :) co chcesz sprawdzać fabrycznie zestrojną antene ?? polecam tą: www.allegro.pl/item526798754_antena_cb_hustler_ic100_oryginal_gotowa_do_pracy.html kupiłem założyłem i niczego niestroiłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mobil Re: CB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 15:20 antene nawet fabryczną trzeba sprrawdzić czy jest odpowiednia na każdym aucie inaczej dana antena zachowuje stąd konieczne jest sprawdzenie ja również kupiłem na allegro antenke działała nieżle lecz po zestrojeniu jest jeszcze lepiej a stroiłem na wrocławskiej polecam każdemu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mobil Re: CB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 15:22 to pewnie przez takich jak ty słychac piski na fali mam taka sama nawet sprzedawca ten sam i ja stroiłem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: CB IP: *.wlb.vectranet.pl 22.01.09, 15:34 rozchodzi mi się o to że musiałem zmienić kabel na nowy i nie wiem czy nie trzeba zestroić tej anteny od nowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no tak ale... Re: CB IP: *.xdsl.centertel.pl 22.01.09, 18:17 > rozchodzi mi się o to że musiałem zmienić kabel na nowy i nie wiem > czy nie trzeba zestroić tej anteny od nowa to wtedy na pewno trzeba stroić - niestety nie wiem gdzie można to zrobić, co do serwisu na Wrocławskiej to nie mam o nich dobrego zdania. P.S. Pozdrawiam tego co mu coś piszczy (chyba w głowie - tak ponoć zaczyna się schizofrenia :))), używam tej anteny z radiem już pół roku i wiele razy pytałem, nikt nie mówił że cokolwiek mi piszczy, ale po komentarzach innych (nie Twoich 'mobil') doszedłem do wniosku że może warto ją sprawdzić czy jest dobrze zestrojona. Orientuje się ktoś ile to będzie kosztowało w tym serwisie w Świebodzicach ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4019 Re: CB IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.01.09, 22:13 Gość portalu: no tak ale... napisał(a): > co chcesz sprawdzać fabrycznie zestrojną antene ?? Zestrojoną do czego? Do 126p czy Renault Magnum? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andalami Re: CB IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 22.01.09, 18:28 Kazda fabryczna bedzie działać,jednak powinno się zestroić dla lepszych osiągów,poza tym po wymianie kabla też trzeba stroic.nie ma w tym żadnej filozofi pod warunkiem,że ma sie SWR.Co do firm montujących radia to nie zawsze jest tak,ze się na tym znaja,niedawno widziałem antene w ciężarówce zamontowana pomiędzy paką a kabina tak,że wystawała jakieś 2cm poza gabaryt auta.Nie wiem czy gość coś na tym słyszał,ale montopwała to firma uwazająca się za znawców tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PABLO Re: CB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 16:31 Moje doświadczenia z ludźmi z Wrocławskiej są delikatnie mówiąc średnie, na dzień dzisiejszy wszystkie zakupy, strojenia CB,itp. załatwiam w Świebodzicach na wylocie na Jelenią Górę( poznasz ich po tym, że cały czas miga tam żółty kogut). Co do strojenia anteny to nie nastrojona poza piskami , szumami itd. powoduje grzanie się końcówek mocy - szczególnie podczas nadawania, oraz niszczą się kondensatory. Antenę przenośną np. na magnes trzeba stawiać w tym samym miejscu na dachu w którym była strojona. Pozdrawiam wszystkich mobilków, szerokości i bajo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: CB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 18:11 Ja tez polecam świebodzice , znaja sie na rzeczy ceny maja znosne, najwiekszy wybor sprzetu CB w regionie. Natomiast NIE POLECAM na Wieniawskiego, dramat, miałem po drodze, wiec pomyslalem wstapie i nastroje antenkę. Gość chciał ją obciąć na samej gorze , wział juz jakies kleszcze zeby sciagnac kapturek, ale cos mu na szczescie nie szło i w pore zobaczyłem co robi. Opieprzyłem kolesia to sie zabrał za obcinanie z dobrej strony, a do tego celu użył , uwaga , brzeszczota! Ręce opadaja , pojechałem do swiebodzic sprawdzic i oczywiscie było źle ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andalami Re: CB IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 22.01.09, 18:19 wpadnij jutro to ci zestroje,odezwij sie na mojego maila andalami@wp.pl,Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś