Gość: Beatka IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.03.09, 19:51 Temat kontrowersyjny. Jesteś za, czy przeciw? Uzasadnij. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pro choice Re: Aborcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 20:31 daj sobie spokój, to nie miejsce na takie dyskusje... Odpowiedz Link Zgłoś
niuisa Re: Aborcja 05.03.09, 20:34 ja uważam że każdy osobno powinien decydować czy jest świadom posiadania dziecka przecież dzieci nie biorą się z robótek na drutach Ja osobiście jestem przeciwna aborcji, bo jak sie komuś zachciewa na amory i nie ma świadomości konsekwencji stosunku bez zabezpieczenia to niech ma na co tak usilni pracował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijop Re: Aborcja IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.03.09, 21:46 "Nikomu, nawet na żądanie, nie dam śmiercionośnej trucizny, ani nikomu nie będę jej doradzał, podobnie też nie dam nigdy niewieście środka poronnego." Fragment przysięgi Hipokratesa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja2 Re: Aborcja IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.09, 22:18 jeśli już się zapoczątkuje nowe życie to nie można tak poprostu Go usunąc!!!!przecież można normalnie urodzic i oddac dziecko do kochającej rodziny która pokocha owe dzieciątka tak jak swoje!!!! jest wiele małżeństw które starają się o maluszka bo nie mogą miec własnych dzieci!!!można przecież podpisac wszelkie "formalności" i nie miec na sumieniu życia niewinnej istotki-która może byc szczęśliwa i osiągnąc wszystko.dajmy szansę każdemu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Aborcja IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.03.09, 08:43 o prosze, nie wiedziałem, że na forum klub radia maryja działa hi hi... To jest decyzja osobista i nikt nie powinien mieć prawa jej kwestionować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RevTarasofRev Re: Aborcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.09, 09:13 Jaka osobista decyzja???? Podczas poczęcie dziecka w łonie Matki mówimy o człowieku a nie o jakimś tam ...... Nie ważne czy dziecko ma 1 tydz czy 6 lat TO JEST TAK SAMO DZIECKO. Czy matka może zabić 6-letnie dziecko ponieważ ma taką ochotę???? Od momentu poczęcia mamy do czynienia z człowiekiem. Bycie Matką nie daje prawa do zabijania !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja2 Re: Aborcja IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.03.09, 10:49 > hi... To jest decyzja osobista i nikt nie powinien mieć prawa jej > kwestionować. Co ty człowieku gadasz!! ale do kogo ta decyzja należy???kto ma tutaj większe prawa? zastanów się >gośc< o co chodzi i z której strony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uzasadnij TO Uzasadnij TO IP: *.dialog.net.pl 06.03.09, 11:34 Uzasadnij TO wyborcza.pl/1,75248,6349897,Aborcja_dziewieciolatki_w_Brazylii.html?utm_source=RSS&utm_medium=RSS&utm_campaign=4809280 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczywiście aborcja Re: Uzasadnij TO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 12:17 żaden papież żaden polityk żaden klecha !!!!!!!!!!!! nie będzie rządzić moją dupą czy to jasne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abort Re: Uzasadnij TO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 12:23 bo co!!!! bo klechy muszą zarabiać, chrzest , komunia ,ślub, pogrzeb tak i oto im tylko chodzi zakłamane sukinsyny może by tak dawali na te biedne potem dzieci głodne bez ubrania ale nie przecież oni sami mają dzieci i ludzie im na tace na alimenty dają, właśnie dwóch zajebali klechów w tamtym tygodniu za molestowanie sexualne od molestowanego przez nich samego. Odpowiedz Link Zgłoś
radcom Re: Uzasadnij TO 06.03.09, 14:00 Ciekawe czy ludzie są p.ierdolnięci od momentu poczęcia, czy przychodzi to z wiekiem? Po ch.uj wam ten wątek? Mało zmartwień macie? Niech każdy martwi się o swoją d.upę, by nic niepożądanego do niej nie weszło! Bo potem jest problem, gdy wyjdzie! Pozdrawiam, radcom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijop Re: Uzasadnij TO IP: *.walbrzych.vectranet.pl 06.03.09, 20:00 Dzieci nie biorą się od sikania "pod wiatr". Skrobać to można sobie szybę w zimie, ale nie dupę co miesiąc. Ludzie opamiętajcie się. Ofiarom wypadków przy drodze stawiacie krzyż... Aborcja jest drugą przyczyną zgonów, więc niech każdy postawi krzyż przed swoim blokiem (domem)... -I- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Uzasadnij TO IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.03.09, 20:45 Bardzo poje..... temat.Tym bardziej,że niektórzy oczekują potomstwa in vitro.Koniec.Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kijopa Re: Uzasadnij TO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 20:59 niech sobie wsadzą w dupę krzyże te co się skrobały będzie wtedy widać kto skrobie dupę dewoto kościelna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijop Re: Uzasadnij TO IP: *.walbrzych.vectranet.pl 06.03.09, 21:16 Dziecko, zeskrob spermę ze ściany i idź spać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kijopa Re: Uzasadnij TO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 21:35 lepiej na ścianę niż do pi.zdy bo tu aborcji nie ma potem same kłopoty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rejka Re: Uzasadnij TO IP: *.sattom.pl 07.03.09, 09:18 moje ciało ,decyzja nalezy do mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijop Re: Uzasadnij TO IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.03.09, 09:29 Co masz na myśli, pisząc "ciało". Worek na spermę? Ludzie, miejcie szacunek dla samych siebie, a nie będziecie musieli podejmować takich decyzji. Świadomie nie piszę "trudnych", bo dla wielu ludzi (i lekarzy) jest to zbyt proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T.. Re: Uzasadnij TO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 11:20 Niestety nauka udowadnia, że na mózgach większości z Was dokonano czegoś w rodzaju aborcji, robiąc Was po pijanemu i podtrzymując ciążę browarkiem lub innym czachojebem . Jakie są tego efekty widać nie tylko na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do T... Re: Uzasadnij TO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 13:13 zwłaszcza twoje wodogłowie bo alkohol rozpuścił tkanki i neurony...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T.. Re: Uzasadnij TO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 13:55 No i masz dowód na własnym przykładzie. Zygoty inkubowane w warunkach działania alkoholu, gdy dorosną mają się często za Napoleona, lub jak w twoim przypadku za tomograf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do T .. Re: Uzasadnij TO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 14:02 i za hitlera stalina i ciebie to chyba twoi bracia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Uzasadnij TO IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 08.03.09, 14:15 Po pierwsze po to jest forum zeby dyskutować,a jezeli ktos nie dorósł do tego i umie jedynie przelewać tu wulgaryzmy,to niestety nie powoinien wcale zabierać głosu gdyż w ten sposób sam siebie ośmiesza i pokazuje swoją niewiedzę i zacofanie.Dziś w kosciołach zbierano podpisy za zakazen zapłodnienia in vitro,moze ktos sie wypowie co tym sądzi?Uwazam to za przesade aby kler robił coś takiego i to w dodatku kosztem ministrantów,a in vitro stanowi rarunek dla wielu małżeństw i nie powinno się tego znosić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ad Re: Uzasadnij TO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 21:57 ja tez nie rozumie dlaczego się kościół wpie... do polityki i wypowiada się w in vitro państwo powinno być świeckie a kościół odsunięty od jakichkolwiek wypowiedzi i decyzji, ale to kościół wszystko robi dla własnych korzyści.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abstynent Re: Uzasadnij TO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 14:16 Daj sobie spokój "T.." bo się niebożątko zapultało i jeszcze chwila to się rozpłacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Uzasadnij TO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 18:21 Nie rozumiem jednego? Dlaczego mówiąc/pisząc o aborcji stawiamy przed oczyma kobietę-matkę? Czy ona sama jest winna temu, ze ma dziecko? Nie, więc dlaczego nikt o aborcję nie obwinia facetów? Zapewne wielu z nich obiecywało gruszki na wierzbie swojej wybrance, a chodziło im tylko o sex. Wpadli, facet spakował manatki i uciekł. Niechciane dziecko nie dotyczy tylko patologii, nie dotyczy TYLKO kobiet, które robią to z kim popadnie, często nieświadomie gdyż są upite. Wiele kobiet przezywało straszne katusze dowiadując się , iż "ukochany" uciekł od nich na wieść o ciąży. Co ma zrobić kobieta? Moze nie chce aborcji, ale jest do tego zmuszona? Czy państwo pomaga takim kobietom? Nie! Są zdane tylko na siebie. Jeśli ktoś nie wie co to znaczy wychowanie dziecka więc niech się nie odzywa. Ja mam szczęśliwą rodzinę, na dziecko wszyscy czekaliśmy z niecierpliwością, jednak gdyby przez ciążę odszedł mój chłopak, a ja znalazłabym się na bruku to szczerze nie wiem czy nie zrobiłabym "tego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Uzasadnij TO IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 08.03.09, 19:55 Zgadzam sie z tym co napisała kolazanka przede mną.Kazdy krzyczy o aborcji(szczególnie kościół)zakazuje in vitro,wpieprza się w politykę i dąży do zacofania państwa.Pytanie-czy kościół wychowa te niechciane dzieci?te ofiary gwałtów,pijanych facetów,nieuswiadomionej młodzieży czy innych przestępców?Takie dziecko nosi to piętno przez całe swoje zycie,kazdy się na nie wypina i dyskryminuje je,kościół z ambon grzmi ze to morderstwo a za chwile odmawia chrztu takiego dziecka gdzyż nie ma kto za to zapłacic.Który z was by chciał byc takim dzieckiem?ofiarą gwałtu albo 26 z kolei w nieuswiadomionej rodziny z pod marginesu.Nikt nie udziela pomocy w tej sprawie,natomiast kazdy robi z siebie swiętego i mówi,że aborcja to morderstwo,a czy morderstem nie jest skazywanie kogoś na powolne umieranie z powodu ponizania go,braków srodków do zycia,swkazywanie na bezdomność itd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewyskrobek Re: Uzasadnij TO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 20:57 Za "komuny" skrobanka była legalna i jakoś wszyscy żyjemy he,he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: // Re: Uzasadnij TO IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.03.09, 21:46 In vitro to też morderstwo- grzmią wybrańcy naszego narodu czyli posłowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Uzasadnij TO IP: *.wb.energiapro.pl 09.03.09, 09:56 Spotkałam się z wieloma niesprawiedliwościami ze strony Kościoła, czy księży, jednak NIGDY nie usłyszałam od biednego, że odmówiono mu sakramentu chrztu, ślubu, czy pogrzebu... Ważcie co piszecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azerty Re: Uzasadnij TO IP: 62.87.160.* 09.03.09, 10:38 A ja się spotkałam z odmową pogrzebu poronionego dziecka w 35 tygodniu. Rodzicom berdzo zależało ,żeby pochować swojego dzidiusia, żeby miało grób, bo dla nich to było ich dziecko i tu napotkali na przeszkodę ze strony... kośćioła.Ksiądz odmówił im pochówku, powiedział,że nie może pochować po katolicku, bo " to jeszcze nie jest w pełni człowiek".W końcu znaleźli mądrego księdza i pogrzeb sie odbył, ale kilkoro odesłało ich z kwitkiem!!! Więc jak to jest??? Do aborcji jest, do pogrzebu nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Uzasadnij TO IP: 62.87.160.* 09.03.09, 10:49 Dodam jeszcze tylko,że jestem za aborcją. Problem aborcji nie był by tak poważny, gdyby kobiety miały lepszy dostęp do środków antykoncepcyjnych, które powinny być przede wszystkim TANSZE!!! Dla wielu rodzin wydatek prawie 40 zł na miesiąc na tebletki to o wiele za dużo, wiec stosuja jakieś domowe metody, apózniej jest problem. A tak w ogóle to zastanawiam sie dlaczego w tym kraju wszyscy martwią sie tylko o dzieci nienarodzone, a jak juz sie pojawią na świecie, to wszyscy, łącznie z kościołem i Państwem maja je w d... Każą kobiecie rodzić ente w kolejce albo chore dziecko, chociaż zagraża to jej zdrowiu, ale żeby jej pomóc po porodzie jakos nie ma chętnych. I jak zwykle ten zakaz dotyka najbiedniejszych. Średnio zamożna bez problemu znajdzie lekarza, który za 1000 albo 2000 zł zrobi jej zabieg. Ale nie wzyscy moga sobie na to pozwolić... A klechow wara od tego, chcecie, to przekonujcie swoich wiernych na kazaniach, zeby tego nie robili, a nie prawa świeckie w tym temacie ustanawiać, bo to paranoja! Pierniczycie,żeby urodzić dziecko a potem oddać "kochającym rodzicom".MNaprawdę myslicie,że to takie łatwe? A na te parę miesięcy, kiedy ciążę widać, ta dziewczyna ma sie podziać gdzie??? Ludzie, troche rozumu i wyobrażni. Mądrale zakichani, chciałabym was widzieć w takiej sytuacji jak byście dzielnie stawiali czoła światu! Sprawcie,zeby środki zntykoncepcyjne były tanie i łatwo dostępne ( anie na receptę każdorazowo!) a problem aborcji samoczynnie zejdzie na dalszy plan i stanie sie marginalny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: era Re: Uzasadnij TO IP: 62.87.160.* 09.03.09, 10:51 No, właśnie, jak uzasadnicie,że Kościółek karze rodzic dziecko w gwałtu dziewięciolatce??? No.. obrońcy życia do roboty... JAK TO WYJAŚNICIE??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Uzasadnij TO IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 09.03.09, 11:04 Każą rodzić kazde dziecko nie chciane,które jest wynikiem gwałtu,przestepstwa,całkowicie kalekie,które nie ma szans na późniejsze przeżycie itd matomiast zakazują mieć dzieci rodziną które tego pragną ale nie są w stanie normalnie go począć,chodzi o in vitro.To bez sens.Do kolegi wyzej-tak spotaklem sie z tym ze księza odmawiaja sakramentu chrztu,komunii i pogrzebów,dzieci ze związków konkubinackich nie moga liczyć na takie sakramenty,no chyba ze rodzice są nadziani i odpowiednio zapłacą,więc nie pisz tu głupot,księża to jedna wiel;ka mafia dążaca do władzy i zysków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Uzasadnij TO IP: *.walbrzych.vectranet.pl 09.03.09, 11:23 co za bzdury, sam pochodzę z takiego związku i pijackiej nędzy i żaden ksiądz nie robił trudności a mam wszystkie sakramenty od chrztu po małżeński a urodziłem się w latach piędziesiątych bardziej surowych i religijnych niż teraz liberalnych i frywolnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do gościa Re: Uzasadnij TO IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.03.09, 13:18 gościu w latach 50 tych kościół cicho siedział i był za ryj ten bezczelny krótko trzymany przez komunizm i sobie tak nie pozwalał jak dzisiaj, więc nie gadaj bzdur bo dzisiaj byś kopa od klechy dostał jak byś poszedł po chrzest nieślubnego dziecka albo by ci zaśpiewał taką kasę żebyś się osrał!!!!! tylko dziwne że ty o tym nie wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Uzasadnij TO IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 09.03.09, 13:26 To samo miałem napisać,terz kościół pokazuje swoją wyższość,bez podstawnie bym tego nie pisał,poz tym kiedyś to chrzty nawet dawali bez żadnych metryk,dziś są lepsi od UB,pełen wywiad,księgi,zapiski,są w stanie ci nawet wytknąć,ze 10 lat temu nie ptzyjąłes kolendy.Ja na szczescie nie mam z nimi nic wspólnego,nie potrzebuje w swoim zyciu tak obłudnego i fałszyfego kościoła,są przeciw aboircji ale tylko wtedy jak to ich nie dotyczy,bo jezeli chodzi o ich dziecko,które było wynikiem seksualnego wybryku z gospodynią lub uczennicą szkoły podstawowej,to juz są jak najbardzej za aborcją,tyle ze głosno tego nie mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do AD Re: Uzasadnij TO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 16:51 to sku...ele w czarnych sukienkach powinni ich kastrować żeby krzywdy dzieciom nie robili sukinsyny zakłamane i nie roboli dzieci kobietom zacofanym....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Uzasadnij TO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 19:46 Znów oddam swój głos w tej dyskusji. Co do księży i wytykania palcami dzieci z rodzin, które nie mają ślubu. Sama byłam świadkiem jak to ksiądz udzielał chrztu, można by rzec, dorosłej dziewczynce (14 lat). Rodzice, krótko mówiąc, to patologia. Do przyjęcia chrztu, a potem Komunii Świętej, dziewczynkę namówiła babcia, a ta z radością do tego podeszła. Jak to się skończyło? Ksiądz w trakcie mszy dał takie kazanie, że wszystkim szczęki opadły, dziewczynce było tak wstyd, że o mało co "nie padła z wrażenia". Pamiętam tę scenę doskonale. Jakiś czas później ten sam ksiądz, wzdychając, pięknie opowiadał historię Jana Chrzciciela, o tym ze nie odmówił chrztu nikomu bez względu na wiek, stan społeczny, pochodzenie. Tu właśnie teoria nie idzie w parze z praktyką. Każdy ksiądz powinien mieć dobre serce i pomagać ludziom, a jest zupełnie inaczej. Niestety dodam, iż spotkałam w swoim życiu wielu księży, i zaledwie garstka była uczciwa, reszta potrafiła nawet obgadać ile to ludzie mu na kolędzie dali. Chciałabym wrócić do jeszcze jednej sprawy. Smuci mnie, iż ciąża , szczególnie dla panów, jest czymś normalnym. Twierdzą że kobieta w ciąży czuje się świetnie, rośnie jej tylko brzuch i więcej je. Mamy strasznie...hmm, głupie(?) społeczeństwo. Spójrzcie na statystyki i zobaczcie ile kobiet umiera z powodu komplikacji w ciąży. Może ktoś się nad tym zastanowi i pomoże takim kobietom? A co często prowadzi do tych komplikacji? Błaha rzecz STRES, a skąd się bierze, to już chyba wszyscy możemy sobie wytłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Uzasadnij TO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 20:28 A jak ksiądz zrobi pannie dziecko i jak się o tym dowie to co - da jej kasę na usunięcie z datków wiernych i dziewczyna prawdopodobnie podda się temu zabiegowi. I co na to wtedy kościół? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Uzasadnij TO IP: *.walbrzych.vectranet.pl 10.03.09, 14:09 jak to jest, ze w kraju, w ktorym wiekszosc zdecydowana jest za prawem do aborcji jest ona zakazana, a odmawia sie jej nawet w skomplikowanych przypadkach gwaltow czy zagrozenia zycia matki??? narzekamy tu wszyscy na Kosicol, ale jestem przekonana, ze czesc z tych co o nich zle pisze i tak w niedizele grzeje tlumnie do kosciola. Ludzie, na taki kosciol trzeba sie wypiac, jak ludzie przestana do kosciola chodzic i go po prostu zbojkotuja to moze pojda po rozum do glowy i zeby ludzi do siebie przcyiagnac zaczna im pomagac. Ja w kazdym razie tak zrobilam i olalam ich razem z ta ich tania hipokryzja. Nie ma innego sposobu... Zreszta, daje im jeszcze jakies gora 10, moze 20 lat, dopoki te wszystkie pokrecone babcie beda ich utrzymywac. Jak ich zabranie nie bedzie mial kto chodzic do kosciola i przestana sie puszyc i stanowic prawa. Mam nadzieje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krótki Re: Aborcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 22:15 je...ać klechów sk...wysynów. dziecioroby, złodzieje, nieroby i pedofile. A co do aborcji jestem za, in vitro też popieram. I to wszycho w tym temacie, czarnuchy do gazu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do krótkiego Re: Aborcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 13:04 brawo brawo brawissimo ,nakopać czarnuchom do dupy szarlatanom wyłudzaczom ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARI Re: Aborcja IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 11.03.09, 09:29 Tylko w tym problem,ze czesto bywa tak,ze ludzie na nich gadją i widzą to całe zło a łażą do nich się łaszą jak pieski.Ja juz dawno zrezygnowałem z takiego koscioła.Ostatnio zbierali podpisy przeciwko in vitro-to znaczy nie oni,bo przeciez to oni nie mogą się skalac pracą i dlatego zagonili ministrantów którzy szczerze mówiąc nie wiedzieli nawet co zbieraja i po co.Swoją droga do przesada,żeby dzieci angazować w polityke i kazać im zbierać podpisy przeciw tak delikatnej i waznej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Aborcja IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.03.09, 13:55 Przecież nikt nie odbiera kobietą prawa wyboru ! Ja jestem na etapie życia w którym nie chce mieć dzieci i NIE MAM i bynajmiej nie potrzebuję aborcji by mieć wybór ! Bo mój wybór to BEZPIECZNY SEKS ! Wybaczcie drogie zwolenniczki aborcji ale nie jesteście wiatropylne , jesteście myślącymi istotami i wiecie chyba co do czego słuzy i jak się przed ciążą bronić ! A zaściankowy to nie jest nasz kraj tylko myślenie typu "mój brzuch , mój wybór" bo niestety ten brzuch to już nie TWOJE życie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ari Re: Aborcja IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 23.03.09, 19:19 kolezanko,ty umiesz czytać?W dyskusji chodzi o kobiety ofiary gwałtu,przemocy,nieuswiadomienia i zacofania krajoweg.Nie kazdy jest tak uswiadomiony jak ty,i nie każda kobieta ma takie pole wyboru jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: Aborcja IP: 78.133.207.* 23.03.09, 19:27 mnie to tylko jedna rzecz zastanawia jakim prawem facieci sie wypowiadaja na ten temat!! kazdy robi tak jak uwaza za sluszne!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona kolego ari IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.03.09, 21:43 przeczytaj sobie pierwszy post w wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ari Re: Aborcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 11:37 może wiesz gdzie trzeba się zgłosić albo papiery wypełnić chcieli byśmy z żoną podać do sądu o odszkodowanie ten kraj nie wiem czy to do sztrasburga czy gdzie indziej, uniemożliwiono żonie aborcji niechcianej ciąży w tym kraju teraz z tego powodu mamy kłopoty, na prywatny zabieg nie mieliśmy pieniędzy, może doradził byś gdzie są takie biura żeby takie coś załatwić ta kobieta z dużą wadą wzroku wygrała odszkodowanie dostała...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Aborcja IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.03.09, 21:11 Dziecko na pewno będzie się czuło takie wartościowe ! Coż może państwo naprawi swój błąd i posadzi gó...arza na krześle elektrycznym albo niech go otrują , albo poodcinają koniczyny . Myślę , że dziecko zasłużyło na śmierć skoro "rodzicie" mają teraz problemy ! Przykre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ona Re: Aborcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 11:52 dziecko jest nie winne , teraz tylko załatwić odszkodowanie biednym rodzicom od państwa kościelnego w którym nie ma aborcji i pieniądze przeznaczyć na dziecko czyli dobrą naukę w dobrej szkole i wszystko to co powinno mieć to bardzo dobry pomysł bo jeżeli rząd chce żeby sie dzieci rodziły to musi dać na nie kasę i to sporo kasy a nie jakieś drobne chyba się rozumiemy to miałem na myśli, żeby dziecko nie cierpiało w tym syfie bez pieniędzy bo pracy nie ma przecież więc państwo powinno się zainteresować swoim obywatelem tak jak jest to w innych krajach cywilizowanych i normalnych, to wszystko dla dziecka......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Aborcja IP: 217.8.176.* 25.03.09, 17:03 U mnike sie w domu nie przelewalo do szkoly chodze panstwowo - wiec zza darmo prace mam jako taka na wakacje raz w roku za granica mnie stac . Nie chcialabym kasy od panstwa za to ze rodzikce nie mogli mnie usunac!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś