aza-rg 06.03.09, 16:22 Czy prywatny przewoźnik, np. 33 jest zobowiązany do wywieszenia i posiadania rozkładu jazdy swoich kursów. A jeżeli ich nie posiadają to kto jest w stanie je wyegzekwować od przewoźnika? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: as Re: Rozkłady jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 20:20 takie rzeczy zgłasza się do ZDiKu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczypior Re: Rozkłady jazdy IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.03.09, 21:36 to nielegalny ucieka przed policja tam dzwon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rusi Re: Rozkłady jazdy IP: *.opera-mini.net 07.03.09, 14:56 ZDIK ma nic do tego może jedynie prosić przewoźnika o uzupełnienie. Tak naprawdę to 33 jeździ jak chce rozkład to sobie na kartce kredkami narysowali. Już pół roku z nimi nie jeżdżę bo raz że trupy dwa że są niepewni. Mało to razy się do pracy spóźniłam bo pojechał wcześniej bądź później. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Rozkłady jazdy IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.09, 19:28 Czy to znaczy że nie można z tym nic zrobić? Czy to wolna amerykanka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Rozkłady jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 12:55 Nie tylko 33 jezdzi jak chce wlasnie dzis stalam godzine i czekalam na 34 do Świdnicy i niestety dostac sie nie dostalam bo po co jechac ma przewoznik skoro nie oplaca mu sie bo w tej godzinie malo kto jedzie ... Koszmar z tymi przewozami a zrobic cos trzeba , w dobie kryzysu jest tylu chetnych na stanowisko tych Panow ze wcale nikt prosic ich o prace nie bedzie . Jak oni nam tak my im ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: busmen Re: Rozkłady jazdy IP: *.gprs.plus.pl 20.04.09, 17:59 ludzie nie paanikujcie,jeżeli nie ma kursu o tej godzinie o której pisze wniby rozkładzie-zamawiaj taksówke i płacąc zażadaj wydruku7 z kasy fiskalnej oraz poproś o zaznaczenie z kąd jechałaś ,następnie przekaż kopie właścicielowi linii a jak on nie odda ci kasy,zgłoś się do ZDIK-u,niestey nie można tego tak zostawić,masz wątpliwości co do stanu technicznego-zwłaszcza białego mercedesa na 33-zadzwoń na policję i poproś o kontrole na placu grunwaldzkim bo oni a zwłaszcza ten z białego merca uważają się za bogów wiedząc jednocześnie że w moment mogą stracić koncesje,na tej linii od zawsze był burd.. i czas z tym coś zrobic-pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawo Re: Rozkłady jazdy IP: *.centertel.pl 20.04.09, 23:04 Nie pisz głupot , mam awarię i to jest zdarzenie losowe np. przebiłem oponę wiecie jak drogi w Wałbrzychu wyglądają " tragedia" itp...i nie mogę jechać dalej,,,czekam na serwis ... a ty zamawiasz Taxi ....nie czekasz na pojazd zastępczy , który przyjedzie za ok. np. 60 minut ....to nic z twoich myków nic nie zyskasz ...szkoda twojego zachodu..........A spytam cię kolego //jak MPK ma awarie to co robisz ? czy zaraz Taxi.....a może MPK w ciągu 5 minut podstawi zastępczy autobus :),,,,,wiec wyluzuj i daj żyć nie zamydlaj ,,,,,, Pozdrawim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kava Re: Rozkłady jazdy IP: *.opera-mini.net 21.04.09, 08:35 Mój były kolego, nie za bardzo wiesz czym się różnią linie 32, 33, 34 od tych które obsługuje mpk. W przypadku tych prywatnych które wymieniłem nie ma alternatywy, przewoźnik powinien stanąć na głowie aby wykonać kurs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Rozkłady jazdy IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.04.09, 07:40 >> A spytam cię kolego //jak MPK ma awarie to >> co robisz ? czy zaraz Taxi.....a może MPK >> w ciągu 5 minut podstawi zastępczy autobus :) No. Nie wiem z jakiej bajki jesteś - skoro pytasz. Tak właśnie jest z MPK, że gdy z wozem coś się dzieje, to jest informowany dyspozytor, który w przypadku, gdy wiadomo, że auto nie przejeździ wysyła NATYCHMIAST (!) wóz na podmianę. Czasami pasażerowie nawet nie wiedzą, dlaczego mają się przesiąść. Czasami zdarzy się coś nieprzewidzianego. Wtedy też leci wóz zastępczy, tylko odległości nieraz nie pozwalają być w 5 min (np. dojechać z zajezdni na dw. główny). Co nie zmienia faktu, że opóźnienie ma wtedy wymiar max ! = długości dojazdu z zajezdni do miejsca postoju. Nie fisiuj więc kolego, bo o ile nie ma transportu doskonałego (czyt. MPK) to przewoźnik prywatny ma na celu zarabianie kasy. MPK ma jako priorytet wożenie ludzi. Taka to różnica. I nikt mi nie wmówi, że gdy pada na drodze "nyska", to ktokolwiek palcem kiwa, żeby coś z tym tematem i czekającym pasażerem zrobić. Nie ma - i już. Przyjedzie następny kurs (nazwijmy to - grafikowy) to się załapiesz. Jak nie przyjedzie - do widzenia. Tak ja to widzę. Przecież prywatny nie ma zajezdni, nie ma dyspozytora, nie ma rezerwowych aut z kierowcą w rezerwie, które czekają na taki moment, żeby wyskoczyć w razie awarii. Jeżeli się mylę - to mnie sprostuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: busmen Re: Rozkłady jazdy IP: *.gprs.plus.pl 21.04.09, 08:39 tak,tak rozumie cię ale na 33 mają takiego pecha ze widocznie łapią kilka gum dziennie,ponadto jak znasz rynek transportu to powinienneś wiedziec że to co jeżdzi na 33 dawno powinno być skasowane,wystarczy ze pojawi się ITDi już niema 33,pomadto skoro doprowadzili do tego że MPK nie obsługuje tej linii to powinni być zabezpieczeni na wypadek awarii,wiesz o tym dobrze jakie są wymogi otrzymania ko9ncesji i to ty nie mydl ludziom głów,co do MPK tto dowiedz się jakie mają kary za nie wykonany kurs a busy żadnych kar i tu jest błąd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Rozkłady jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 23:15 To wladze gminy Walim doprowadzily do tego, ze MPK nie obsluguje tej lini... I nie potrafia, albo nie chca nic zrobic z tym co teraz sie dzieje z przewozami na tej lini... Szkoda tylko, ze gdy ta "firma przewozowa" jest sprawdzana przez starostwo, to potrafia sciagnac dodatkowe busy z lini 31, ktora takze obsluguja, aby jezdzic zgodnie z rozkladem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Rozkłady jazdy IP: *.centertel.pl 23.04.09, 18:18 Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia ,,,podkręcasz atmosfere tego forum i nic nie wnosisz ciekawego tylko atak , atak pewnie podpadł ci kierowca jakiegos busa ,, zapewne pracujesz 8 godzin na strefie i masz wyjebane na wszystko , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Rozkłady jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 19:42 Wróżka byłaby z ciebie marna... A ten temat jest o przewoźniku obsługującego linię 33, a nie gdybaniu kto, gdzie pracuje, więc sie może nie wypowiadaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: busmen Re: Rozkłady jazdy IP: *.gprs.plus.pl 24.04.09, 18:09 niestety tak jest w wiekszości że jak mają kontrole z zdik-u to wiedza o tym z góry i dlatego podstawiają inne auta ale tylko w w- chu tak się przeprowadza kontrole,w wrocku trzy razy podpada w ciągu miesiąca i dowldzenia z takim przewoznikiem a tu układziki a pasazer w tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość ;)) Re: Rozkłady jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 18:44 a tak na marginesie to chciałam zapytać , gdzie jedzie 33 , bo nie mogłam nigdzie tego znaleźć ... Odpowiedz Link Zgłoś