Dodaj do ulubionych

Wszechpolak w urzędzie

IP: *.chello.pl 29.03.09, 21:45
Nasz wiceprezio to były prezes Młodzieży Wszechpolskiej i były Zchn-owiec. Kreuje się na takiego cieplutkiego a poglądy ma skrajne. W urzędzie nazywają go Kościelnym, a dlaczego to poczytajcie sobie:

polskalokalna.pl/wiadomosci/dolnoslaskie/walbrzych/news/wiceprezydent-bierze-delegacje-na-pielgrzymke,1104743
www.nww.pl/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=9633
Hejka
Obserwuj wątek
    • Gość: Ari Re: Wszechpolak w urzędzie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.03.09, 21:56
      Dyskusje polityczne prowadzimy na forum Kto nami rządzi?
      Dlaczego moja wypowiedź została skasowana?
      Prosze się stosowac do tego.
    • Gość: Ahmed Re: Wszechpolak w urzędzie IP: *.walbrzych.vectranet.pl 29.03.09, 22:58
      Nie widzę niczego niepozytywnego w tym, że mamy takiego
      wiceprezydenta - jak widać autor postu przeczytał tylko to co uważa
      za stosowne. Był w Młodzieży Wszechpolskiej – jakie to ma znaczenie
      w chwili obecnej? Może zapomniano, że Ta organizacja w swojej
      działalności postawiła na patriotyzm, chrześcijanizm, którego
      obecnie brakuje wszystkim. Trzeba się wstydzić tego, że jest się
      patriotą czy chrześcijaninem? Czy można odpowiadać za głupie
      wybryki młodych ludzi? Właśnie nie. Ta łatka jest idiotyczna. Myślę,
      że autor tego postu to przeciwnik polityczny pana Sosińskiego, który
      bardzo się go boi bo nie potrafi mu dorównać ani poziomem, ani tym
      bardziej wiedzą.
      • Gość: on Re: Wszechpolak w urzędzie IP: *.walbrzych.vectranet.pl 29.03.09, 23:19
        w pełni się zgadzam. Nic dodać nic ująć.
        • Gość: konica Re: Wszechpolak w urzędzie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.03.09, 23:31
          Też mi nowość - koniu po co tu wróciłeś? Nauczysz się w końcu, gdzie takie
          działy się zakłada?
          • Gość: koń Re: Wszechpolak w urzędzie IP: *.chello.pl 30.03.09, 00:14
            A co to Wasze forum? Nam nie wolno pisać?

Jak widać knebel cenzury jest za słaby dla nas.

Tutaj nie piszę o polityce tylko o samorządzie, który Wy zawłaszczyliście i chcecie zrobić z niego wspólnotę wyznaniową.

Ten Pan jest niekompetentny bo interesuje go tylko domena kościelna. Jeżeli tak jest to nich wstąpi do seminarium i niech się tam realizuje, nikt mu tego nie broni.

Ja mam inne pytanie, dlaczego Kościół pozwala aby świeccy narzucali nam kult, co to w ogóle jest? Dlaczego Kościół się tym nie zajmie tj. ustanowieniem patrona i organizacją mszy świętej?

Hejka
            • Gość: pytacz do Joziny i Kumbaki IP: *.centertel.pl 30.03.09, 00:23
              Grażyno i Dudku, dlaczego czailiście się przez wiele miesięcy w
              szeregach PiSu skoro jesteście tak paskudnie antykatoliccy? Skąd się
              wzieliście? Jesteście agenturą czy zwykłymi świrusami? Idźcie do
              Lubińskich i Szpurów, ale szybko!
            • Gość: Irena Re: Wszechpolak w urzędzie IP: *.gprs.plus.pl 30.03.09, 00:28
              No i co z tego.
              Wałbrzych i tak jest za mało religijny.
              Uważam że powinno być tu więcej zakonów.
              Jak by po Słowackiego śmigały habity to byś Koniu dopiero widział.
              Ciesz się że to miasto jak na taką dużą liczbę ludzi i parafii nadal
              jest czerwonym zagłębiem , nadal jest zaściankiem kościoła, i wcale
              nie jest religijnym miastem. Jest ugorem i terenem misyjnym.
              Uważam że powinno powołać się w Wałbrzychu jeszcze minimum 6 parafii
              ( np. dzielnica Kozice, Rusinów, Konradów, Krakowskie Osiedle,
              Palestyna zasługują na nowe parafie, poza tym jest dobrym pomysłem
              aby kościół Aniołów Stróżów stał sie kolegiatą ( co nadaje bp. Dec )
              lub konkatedrą i kościół na Podzamczu aby został Bazyliką Mniejszą
              ( nie tylko w sensie architektonicznym i z nazwy przez mieszkańców
              Podzamcza ) ale nadane przez Papieża dokumentami watykańskimi.

Nie jest jeszcze tak jak Koń pisze. Niech Koń przejedzie się np. do
              innego byłego miasta wojewódzkiego np. Tarnowa, Kalisza, Elbląga,
              Łomży, Włocławka, Radomia - to zobaczy tam co to znaczy religia.
              • Gość: oxo Re: Wszechpolak w urzędzie IP: 78.133.166.* 30.03.09, 01:27
                Czym kościół bogatszy tym naród biedniejszy.
                • Gość: wałbrzyszanin Re: Wszechpolak w urzędzie IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.03.09, 09:35
                  Koń, Twoja dwulicowość nie zna granic. Najpierw szkalujecie
                  wszystko, co związane z NWW i ich dziennikarzami, a następnie
                  podajecie za przykład podane tam informacje. Jak ci nie wstyd, zebro?
                  • Gość: Ari Re: Wszechpolak w urzędzie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.03.09, 20:09
                    Koń-dla mnie to jest dyskusja polityczna,forum nie jest moje,ale
                    porządek musi być.Działania miejsko-gminne to też polityka.
                  • Gość: Jozina Re: Wszechpolak w urzędzie IP: *.chello.pl 30.03.09, 22:35
                    Proszę Państwa wywołaliście tu nas więc się zjawiłam i wyjaśniam co następuje:

Do PiS nie należymy.

Do lewicy nam daleko albo i jeszcze dalej.

Faktycznie koń powołał się na NWW i z tego powodu mi wstyd. Tutaj informacja dla
                    Piaseckiego, śledztwo prowadzi prokuratura w Świdnicy, wkrótce otrzymasz
                    wezwanie - przygotuj się cienkopisie.

Jeśli chodzi o wiarę to uważam, że wiara to prywatna sprawa każdego z nas, to
                    relacja konkretny człowiek a Pan lub inny Bóg.

I ostatnia sprawa to kwestia rzeczywistość i wiara w życie pozagrobowe. Samorząd
                    ma działać tu i teraz dla naszego dobra.
                    Natomiast kwestia, czy istnieje życie pozagrobowe jest i pozostanie otwarta,
                    ponieważ nikt nie udowodni, że ono istnieje lub nie. To jest tylko kwestia
                    poglądu lub wiary i żadna władza nie może w tą sferę ingerować lub coś tu
                    szukać. To jest tylko domena kościoła. I o ten rozdział mi chodzi, który zresztą
                    jest zgodny z prawem.

Siemka, narka i sarka farka <:-}
                    • Gość: konica Re: Wszechpolak w urzędzie IP: *.eranet.pl 30.03.09, 23:31
                      Jozina konie nie myślą, więc co się dziwić :)

A z drugiej strony masz nowego kompa czy odblokowali?

Ratunkuuu - znowu będzie sspam ;P
                      • Gość: NOP Re: Wszechpolak w urzędzie IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.03.09, 18:46
                        Pięć piw bitte!
                        • Gość: koń Re: Wszechpolak w urzędzie IP: *.chello.pl 31.03.09, 22:34
                          I jednego mesztana dla mnie. Albo nawet dwa.

Hejka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka