Gość: Maria IP: *.walbrzych.vectranet.pl 08.05.09, 18:57 Jak to jest z przyjeciami do tej szkoły bo słyszałam ze ciezko sie tam dostac tzn dziecko jakie maja kryteria Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: .. Re: Szkoła 26 integracyjna IP: *.walbrzych.vectranet.pl 08.05.09, 21:22 nie wiem jak z podstawówką, ale do gimnazjum trzeba mieć średnią 4,75 i wzorowe zachowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozi Re: Szkoła 26 integracyjna IP: *.chello.pl 08.05.09, 21:28 i tzra byc dałnem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Szkoła 26 integracyjna IP: *.chello.pl 08.05.09, 21:37 Niestety najważniejszym kryterium jest przychylność Dyrekcji szkoły, której przedstawiciele uważają że to conajmniej Oxford. Prawda jest inna ... Moim zdaniem szkoła ta promuje typową "dulszczyznę", patologie zdarzają się i tu lecz są szybko ukrywane. Grono pedagogiczne mocno zróżnicowane, poczynając od tzw. "otrych" lecz kompetentnych (pani od chemii) kończąc na słabych i początkujących ... nie będe tu wymieniał przedmiotu. Okay ? Reasumując nie jest to tak dobre gimnazjum jaka panuje o nim opinia analogicznie jak w stosunku do jednego L.O. przodującego w rankingach. Wracając do kwestii przyjęcia ... oceny, zachowanie i przychylność Dyrekcji ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Re: Szkoła 26 integracyjna IP: *.walbrzych.vectranet.pl 08.05.09, 23:21 Mylisz się-to są najlepsze gimnazjum i podstawówka w tym mieście. Owszem patologia i banda półgłówków ,dla których nauka to katorga zdarzają się wszędzie. Co do nauczycieli-różnie ,tak jak w innych szkołach. Jednak zdecydowanie w 26 grono pedagogiczne ma świetne metody nauczania ,nie wszyscy oczywiście,bo nie ma ideałów, ale w większości jest rewelacja. Miło wspominam polonistów ,którzy naprawdę potrafili zaszczepić w młodej osobie zainteresowanie przedmiotem. Do tego sporo kół pozalekcyjnych,fajne wycieczki i super kontakt z wychowawcą. Jeśli ktoś chce się uczyć i nie szuka kłopotów to w 26 na pewno odnajdzie swoje miejsce:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Re: Szkoła 26 integracyjna IP: *.walbrzych.vectranet.pl 09.05.09, 13:24 Ja rowniez ta szkole skonczyła, gimnazjum tez i bardzo mila wspominam ta szkole, bez problemu po niej dostalam sie do liceum. Nauczyciele sa swietni, wszyscy kompetentni i dobrze ucza, a pani od chemi to nauczycielka ktora najlepiej wspominam, dzieki niej chemia to przedmiot z ktorym nie mam w ogole problemow. Przypomianam ze to szkola integracyjna wiec nie ma co sie dziwic ze sa osoby niepelnosprawne i to ona maja pierwszenstwo w przyjeciu. Do gim bez problemu sie dostaje jak sie chodzilo do podstawowki, a do podstawowki mozna i tez bez przychylnosci pani dyrektor sie dostac: ja się tak dostalam: a jestem normalna nie znalam pani dyrektor ( moi rodzice tez nie) i rejonowo nie powinnam chodzic do 26. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Szkoła 26 integracyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 15:33 Co to znaczy >ja się tak dostalam: a jestem normalna< (czy aby na pewno) Czyżby tam chodzili nie normalni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrówka Re: Szkoła 26 integracyjna IP: 62.87.160.* 04.06.09, 16:44 Ludzie zanim zapiszecie swoje dziecko do tej szkoły poważnie się zastanówcie!!!!!!!!! Dyrakcje i owszem bardzo jest zaangażowana,żeby wizerunek szkoły był jak najlepszy i na tej sztucznej otoczce wszystko się kończy.Kadra z nielicznymi wyjątkami zarówno w podstawówce jak i gimnazjum kwalifikuje się do tego aby zweryfikować ich uprawnienia ,bo fakt ukończenia studiów i kursów pedagogicznych o niczym nie świadczy.Kiedyś przebąkiwano o badaniach psychologicznych dla nauczycieli przed przystąpieniem do zawodu ,jestem jak najbardziej ZA ( obawiam się tylko,że kadry poprostu by zabrakło) To samo tyczy się P.pedagog i psycholog,które znalazły sobie ciepłą państwową posadke i na tym ich rola się kończy,podejście pedagogiczne do uczniów i problemów stawrza im nie mały kłopot,ale co się dziwić kiedy mają problemy same z sobą.Chyle głowe przed nauczycielami z prawdziwego zdarzenia,którzy w pracy są przede wszystkim LUDŻMI,dla których praca z dziećmi i młodzieżą jest priorytetem,dla nauczycieli,którzy potrafią zaszczepić w uczniu pasje,a minuty spędzone na ich lekcjach na zawsze pozostaną w pamięci wraz z wiedzą ,którą nam przekazali.Dla nauczycieli,którzy okazali wiele ciepła,serdecznośni,pomocy,przyjażni.,KTÓRZY BYLI I SĄ DO DZIŚ AUTORYTETAMI.Dziękuje(nie żyjącym już o czym pisze z przykrością).P.A.Szeles,P.M.Chrzanowskiej oraz P.BIERNARCZYKOWI (wspaniałemu historykowi),P.TYSZCE.,P.RAJCY,P.GURGUL.P.NERKOWSKIEJ,P.FLAK za oddanie swojej pracy,za serce w nią włożone,za umiejętność i chęć współpracy z podopiecznymi,za wyrozumiałość,mądrość ,za człowieczeństwo Dziękuje. Kochani wątpie w to abyście znależli w tej szkole to o czym pisze,chyba że wasze dziecko kwalifikuje się jako"integracyjne",nikt nie pozbywa się przecież "złotych jajek" . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Szkoła 26 integracyjna IP: 62.87.160.* 08.06.09, 09:59 Pani Rajca? To obłęd ,dawno temu dostawało sie u niej tarczę wzorowego ucznia za to że matka pracująca w sklepie zostawiała coś "pod ladą" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Szkoła 26 integracyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 15:38 > i tzra byc dałnem < ty nim na pewno jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Re: Szkoła 26 integracyjna IP: *.walbrzych.vectranet.pl 09.05.09, 22:51 Czytaj dokladnie!! Napisalam ze mozna sie dostac bez przychylnosci pani dyrektor i ze ja sie dostalam bez wlasnie jej przychylnosci, Napisalam tez pierwszenstwo maja ci niepelnosprawni i zaznaczylam ze ja nie jestem niepelnosprawna i sie dostalam. A co downow to wiesz oni takich nie przyjmuja do ZSI, dla nich jest dycha, jakbys nie wiedzial, ale moze tego nie wiesz skoro tylko potrafisz kogos od razu od downa wyzwac - to swiadczy o tym ze niezbyt myslalacy jestes, bo nie sztuka jest kogos wyzwac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczennica Re: Szkoła 26 integracyjna IP: *.17.50.lan.e-wab.pl 27.05.09, 11:55 Bzdura! Ludzie, to nie jest tak. Wystarczy miec dobre zachowaanie no i w miare oceny. Nie zaraaz jakies paski czy nie. Chodzilam do tej szkoly 10 lat [od zerowki]. Jest tam fajnie, ale dyrektorka bardzo nie mila. Ogolnie dobry poziom nauczania i przyjemni nauczyciele. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Szkoła 26 integracyjna 10.05.09, 06:34 Jako rejonówka ma obowiązek przyjmować wszystkich z rejonu i do gimnazjum i do podstawówki, bez względu na średnią, poziom itd. Wystarczy odpowiedni adres zameldowania. Jedynie ci z poza rejonu muszą się czymś wykazać. Dyrekcja żyje ciągle myślami w czasach gdy była to dobra szkoła, teraz jest jedną z wielu na zbliżonym poziomie. Części się podoba, części nie. Normalka. Rzadne cudo. Moloch spory, klas dużo, zmiany. Problemy ze świetlicą dla najmłodszych. I dyrekcja ciągle wspominająca czasy gdy trzeba się było prosić o jej przychylność i nie rozumiejąca, że już nie trzeba. Ja przeniosłam dziecko do szkoły poza nasz rejon zameldowania, rezygnując z tej wspaniałej 26-tki na rzecz szkoły bardziej przyjaznej naszym zdaniem. Nie żałujemy tej decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Szkoła 26 integracyjna 10.05.09, 06:38 > części nie. Normalka. Rzadne cudo. żadne miało być... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczennica Re: Szkoła 26 integracyjna IP: *.17.50.lan.e-wab.pl 27.05.09, 11:59 Widzę jesteś lekko zaślepiony. Gimnazjum to już nie rejonówka Einsteinie. Masz lekko stare informacje. To już nie szkoła rejonowa, więc meldunek nie ma znaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zażenowany Re: Szkoła 26 integracyjna IP: *.walbrzych.vectranet.pl 10.05.09, 13:47 To już nie rejonówka. Za to cudowna szkoła -na boisku szkolnym ostre szkła, na porządku dziennym. Wypadki w szkole tuszowane. Pani dyrektor chora psychicznie -postrach dzieci, całe grono pedagogiczne posiada chyba "kompleks szkoły średniej", przerost ambicji nad treścią -dodam, że w 3 klasie gimnazjum dzieciaki mają 100dniówke -wow, niedługo wprowadzą maturę. Zaletą są liczne zajęcia i fakultety organizowane w czasie pozalekcyjnym. Można jakoś dzieci zainteresować. Zdrowe dzieci narażone są na działania, dzieci posiadających ADHD. Jeżeli komuś to odpowiada to polecam. Pozdrawiam absolwentów. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_elissa Re: Szkoła 26 integracyjna 10.05.09, 14:24 a najbardziej mnie denerwują te osoby które wypowiadają się na temat szkoły a nigdy do niej nie uczęszczały. Szkoła normalna,poziom nie niski ale nie też jakiś bardzo wysoki,w sam raz.Nauczyciele przyjaźnie nastawieni i pomocni,no chyba że P. od chemii ,ale przynajmniej dobrze się umie chemie i w lo nie ma się z nią problemów później. Normalni ludzie na poziomie,pani dyrektor stara się jak może,żeby uczniom było jak najlepiej,zaradna,miła kobieta a nie jakiś postrach jak ktoś napisał.Jakie szkło??!nie ma żadnego szkła,zresztą głównie ćwiczymy w budynku.Kół zainteresowań od groma,można więc rozwijać zainteresowania.A studniówka to tylko nazwa tej imprezy bo jest to zwykła dyskoteka pożegnalna dla odchodzących uczniów.Absolwenci szkoły są cenienie później w liceum. AAA,i jeszcze doskonale zorganizowane zielone szkoły co roku. Polecam szkolę gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: Szkoła 26 integracyjna IP: *.walbrzych.vectranet.pl 10.05.09, 14:52 A w ktorej szkole nie ma zadnych wypadkow? W kazdej sa! Pani dyrektor owszem moze byc postrachem ale tylko dla tych, co na to zasluguja i to jest prawda nie oceniajcie szkoly chociaz do niej nie chodziliscie, to tak jakby ja napisala, ze 21 to najgorsza i najmniej bezpieczna szkola, bo kiedys mieli ochroniarza - nie chodzialam tam, nie znam tej szkoly wiec nie mowie ze jest najgorsza,nie oceniam po plotkach, nie mam o niej zdania - o niej moga sie wypowiadac uczniowie tej szkoly i ich rodzice, tak samo w tym przypadku. A co zlego w imprezie, ktora jest 100 dni przed testami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: Szkoła 26 integracyjna IP: *.chello.pl 10.05.09, 22:50 A ja uważam ze jest to jednak przerost formy nad trescią ... Oczywiscie nic w tym złego ze sie organizuje 100 dniowke w gimnazjum Tak samo jak kupno laptopa czy innego prezentu za kilka tysiecy na komunie ...do czego my zmierzamy..? Pania od chemii akurat pochwalalam bo ostra ale zna sie na rzeczy. Gorzej z młodą kadrą .. zwłaszcza najmłodszą ... Dyrektorka ostra i .. troche z innej bajki ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Szkoła 26 integracyjna IP: *.chello.pl 11.05.09, 16:29 Dodam że to szkoła intergracyjna z nazwy. Cytuje panią nauczycielke na lekcji gdy uczeń przeszkadzał "co ty integracyjny jesteś" Niezła postawa prawda ? Uczy szacunku do niepełnosprawnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Szkoła 26 integracyjna IP: *.walbrzych.vectranet.pl 11.05.09, 17:51 r, uważasz, że nie jest to szkoła integracyjna tylko i wyłącznie przez ten jeden przypadek? radzę spojrzeć na całokształt.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Szkoła 26 integracyjna IP: *.chello.pl 11.05.09, 21:37 Patrząc przez całokształt musiałbym użyć niestety mocniejszych słów. Integrować to się integruje ale grono pedagogiczne ze sobą... W razie uwag do jednego inni stają murem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Szkoła 26 integracyjna IP: *.walbrzych.vectranet.pl 11.05.09, 22:30 w moim przypadku było inaczej.. kiedy klasa miała jakieś problemy z innymi nauczycielami, wychowawczyni ZAWSZE stawała w naszej obronie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dido Re: Szkoła 26 integracyjna IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.05.09, 22:46 Pani od chemii ostra to fakt.Dzięki niej zdobyłem dobry zawód.Zmusiła mnie do myślenia!Dziękuję Pani E.S!A z tym "Co ty integracyjny jesteś"to synuś Ci powiedział? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Szkoła 26 integracyjna IP: *.chello.pl 12.05.09, 22:54 Co ty integracyjny jesteś"to synuś Ci powiedział? może cie powinna jeszcze taktu nauczyc nie tylko chemii .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dido Re: Szkoła 26 integracyjna IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.05.09, 17:13 "r"nie wiem skąd się wyklułeś ale pani E.S. jest doskonała w tym co robi. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Szkoła 26 integracyjna 13.05.09, 05:58 > To już nie rejonówka. Od kiedy? Dalej rejonówka. Dla części Podzamcza jak najbardziej rejonówka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Szkoła 26 integracyjna IP: 62.87.160.* 15.05.09, 20:59 Nie ma już rejonu ponieważ mieszkam na Palisadowej i mój syn nie dostał się do pierwszej klasy. Mimo że moja córka konczy tu gimnazjum, ale dostały się dzieci lekarzy,adwokatów itp. Niestety to prawda kiedyś tak nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szkoła 26 integracyjna IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.09, 20:01 A cóż to za cudowna szkoła w której pani dyrektor przyjmuje po uważaniu, może pomyśleć o zmianie... Jeżeli przyjmuje się same rodzynki to nie nauczyciele robią poziom szkole tylko same dzieci, nie czarujmy się że jest inaczej, dlatego nie chce być rejonową szkołą. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Szkoła 26 integracyjna 24.05.09, 17:24 sprawdziłam u źródeł. Gimnazjum intergacyjne, nie rejonowe. Jak się dyrekcji dziecię nie spodoba (lub rodzinka) to wyrzuca bez pardonu i 7 przyjąć musi. Za to podstawówka ciągle publiczna i rejonowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Szkoła 26 integracyjna IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.05.09, 13:53 popieram szczera prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczennica Re: Szkoła 26 integracyjna IP: *.17.50.lan.e-wab.pl 27.05.09, 12:02 Kolejny kompetentny czlowiek Gron pedagogiczne jest bardzo przychylne, wypadki nie sa tuszowane. Nie wiem skad masz takie informacje, ale przesadzone. Boiska sa sprzatane do tego. Pani dyrektor- po prostu przeczulona kobieta. A w 3 klasie gimnazjum, jest bal gimnazjalny, jak w kazdej szkole półgłówku! [dzieci z ADHD chodzą do szkół specjalnych a nie integracyjnych] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Szkoła 26 integracyjna IP: *.chello.pl 27.05.09, 12:51 Poziom słów i wybór faktów dokonywany przez uczennice powiniem mówić sam za siebie o tej szkole. Banda snobów wykoślawiona jeszcze przez odpowiednie grono. Uczennica nie pisz już więcej ... nie rób wstydu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do r Re: Szkoła 26 integracyjna IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.05.09, 22:10 r wez nie krytykuj oceniasz ta szkole po plotakch, chyba uczniowie obecni i byli lepiej wiedza jak tam jest niz ty widzacy ta szkole tylko przechodzac przez ulice! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Szkoła 26 integracyjna IP: *.tktelekom.pl 29.05.09, 11:33 Nie oceniam szkoły z zewnątrz. Moja dwójka dzieci się tam niestety uczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Szkoła 26 integracyjna IP: *.walbrzych.vectranet.pl 29.05.09, 16:08 to je przenieś, skoro tam jest tak źle... dziwne problemy. co to tylko jedna szkoła w Wałbrzychu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;;; Re: Szkoła 26 integracyjna IP: *.walbrzych.vectranet.pl 31.05.09, 18:13 Skoro tak zle, to teraz konczy sie rok szkolny wiec jest idealny czas na zmiane szkoly, w wałbrzychu jest wiele szkol,a teraz jak jest malo dzieci to nie bedzie problem z przyjeciem do innej szkoly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Szkoła 26 integracyjna IP: *.chello.pl 04.06.09, 16:50 Obecnie to musztarda po obiedzie. Widzę że nie zrozumieliscie moich intencji. Chodzi mi o to żeby nie zachwycać się czymś przeciętnym Podobne nieprawidłowości i minusy są zapewne i w innych szkołach, jednak one nie apirują do najlepszej szkoły w mieście jak to można usłyszeć z ust szanownej Dyrekcji ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrówka Re: Szkoła 26 integracyjna IP: 62.87.160.* 04.06.09, 17:01 w pełni się z TOBĄ zgadzam,wielki pozytyw(!!!),za reklame (wyłącznie) szkoły dla P.dyrektor- menadżerem jest na 6.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /// Re: Szkoła 26 integracyjna IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.06.09, 17:44 Jak się już jest po skonczeniu tej szkoly to widzi sie jej tylko plusy, bo sie wspomina tylko z dobrych stron, jak sie jest w trakcie jej to sie uwaza ze szkola jest glupia, beznadziejna itd. ->sama to przeszlam wraz z moimi rodzicami, a teraz uwazam ze to byla bardzo dobra szkola i nie zaluje ze do niej chodzilam Odpowiedz Link Zgłoś