14.06.09, 20:30
Może sanepid zainteresowałby się czystością toalet,które są używane przez
ludzi przychodzących z zewnątrz,do Urzędu Pracy?Brud,smród,zresztą nie ma
słowa,które mogłoby opisać sytuację,jaką zastałam w piątek będąc tam z
dzieckiem.Na moje nieszczęście dziecko chciało skorzystać z tego
"syfu".Niestety,nie było to możliwe z powodu totalnego BRUDU!Poprosiłam o
klucz dla personelu,nie dano mi,ponieważ to wbrew poleceniu pani naczelnik
UP.Nikt nie jest w stanie mnie przekonać,że to zrobili ludzie w ten
piątek,ponieważ byłam tam po godz.8.00 rano.Te zasrane muszle,były pozasychane
od kilku dni,oszczane,pozasychane podłogi,smród jak cholera.Czyżby w UP
brakowało sprzątających?Jeżeli tak,to niech się wezmą za sprzątanie paniusie z
biur,bo i tak nic tam nie robią,tylko siedzą,popijają kawkę,a petent dla nich
to ZŁO KONIECZNE!
Obserwuj wątek
    • Gość: Oooo Re: Wstyd! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 20:54
      O znów tej paniusi coś się nie podoba. Kto osrał i oszczał te kible. No właśnie
      między innymi takie paniusie jak ty ze swoim dzieckiem. Jak ci nie pasuje to
      szczota w łapkę i do dzieła.
      • ice76 Re: Wstyd! 14.06.09, 21:40
        W ferworze walki zapomniałeś umieścić na liście również siebie i
        innych, ale to tak między innymi. Wyobraź sobie, że to właśnie Ty
        musiałbyś skorzystać z tejże toalety w takim momencie. Jestem
        niezmiernie ciekaw jak wówczas ukształtowałoby to Twój pogląd na stan
        sanitariatu w PUP?
        Założę się, że miano "Pancia" przylepiłbym Ci jako pierwszy...
        Amen.
        • Gość: lewitująca Re: Wstyd! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 21:54
          do "Oooo".A tobie to się rozumiem podobają zapchane i posrane kible.
          Nasuwa mi sie jedno ,ze pewnie takowe masz w domu skoro
          piszesz ,ze "paniusia ' ma jakieś "ale" w tej sprawie.
          Wstyd i hańba dla tego Urzędu!
      • ewa10-0 do Oooo 14.06.09, 21:52
        Widocznie tobie pasuje syf i malaria,to sobie tak żyj.Chciałabym zobaczyć twoją
        melinę,jak wygląda.Może w tym kiblu było czyściej niż u ciebie?Jest jeszcze
        jedna sprawa-jeżeli nie podobają ci się moje komentarze,albo wątki na tym
        forum,to nie czytaj.Ja nie używam kilkunastu nicków,więc łatwo jest zauważyć,kto
        pisze.
        Niestety,moje dziecko z tego wszystkiego poszło "OLAĆ"budynek PUP,bo bałam
        się,że załapie jakiegoś syfa po takich użytkownikach kibli jak TY!
        • Gość: petent Re: do Oooo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 22:05
          ja bym tym paniusiom najebał na te ich zasrane biurka...
          • Gość: Ja Re: do Oooo IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.06.09, 22:24
            To,ze nasze toalety wygladaja jak wygladaja to po pierwsze wina
            naszego kulturalnego hehe spleczenstwa,po drugie brak ekipy
            sprzatajacej tak jak jest to w cywilizowanych krajach.Natomiast w
            takim miejscu jak Urzedy to doslownie wstyd,ale coz sie dziwic te
            kibelki sa wizytowka naszego cudownego miasta.
            • Gość: TSC Urzędnik też człowiek, przyjemność mu się należy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 00:39
              Spójrzcie na to z innej strony:
              Statystycznie petent spędza w tym urzędowym szambie tylko godzinę, natomiast
              pracownicy inhalują odór g.ówna i szczyn przez 8 godzin i to codziennie.
              Nic więc dziwnego, że w nałóg wlazła im praca w g.ównianym klimacie, a to
              wyjaśnia również powód, dla którego lubią aby kibel w ich urzędzie był
              permanentnie obs.rany.
              • Gość: ryś Re: Urzędnik też człowiek, przyjemność mu się nal IP: 94.254.144.* 15.06.09, 06:35
                Nasz urząd pracy to totalne dno, nic nie da rady załatwić, ponieważ jedna z drugą ściera z biura nie ma czasu na petenta, bo k.ó.rwa kawka stygnie, a właśnie te stare k.ó.rwy powinni zagonić na te kible ze szczotami, to by może szacunku nabrały.
            • ewa10-0 do Ja 15.06.09, 17:10
              Zgadzam się z Tobą co do tego,że kulturą nie grzeszymy i to nie tylko w naszych
              publicznych kiblach,ale i innych miejscach,gdzie są wejścia nieodpłatne.
              Mówisz o braku ekip sprzątających?To jest według mnie parodia!Przecież to jest
              PUP,gdzie ludzie chodzą szukać pracy!To powiedzenie-"szewc bez butów chodzi"jest
              jak najbardziej skierowane do PUP.Dlaczego nie ma na tablicy ogłoszenia o
              zapotrzebowaniu na stanowisko sprzątających w PUP?Nie mówię tylko o samych
              kiblach,ale i całego PUP?A może jest ktoś zatrudniony z rodziny kogoś z
              pracowników urzędu,ale kible go nie obchodzą?Dobrze by było,żeby zjawiła się i
              tam jakaś kontrola stanowisk pracy i zakresu obowiązków tych biuralistów.
      • Gość: Oooo Re: Wstyd! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 22:55
        ja tam nie chodzę do tego przytułku nie muszę tam sr... po was, uczyłem się wiec
        mam prace, a ty jak nie masz co robić może zapytaj się czy cie przyjmą do
        czyszczenia tych posranych muszli - obszczy murze
        • ewa10-0 do Oooo 17.06.09, 19:43
          Może i masz pracę,ale nie wiadomo kiedy możesz ją stracić.Ja mam co robić,ale
          niestety zmuszona jestem tam chodzić.Jeżeli chcesz wiedzieć dokładnie,to,co ja
          zarabiam w miesiąc,to ty musisz j...ć najmniej 3 miesiące,a może i więcej.
          Z twoich wulgarnych wypowiedz wynika,że edukację skończyłeś na V klasie szkoły
          podstawowej i to chyba specjalnej.
          A może to ty jesteś tą karykaturą,co ma myć te kible,bo jesteś zatrudniony na
          stanowisku sprzątacza,a się opierniczasz,bo masz dwie lewe łapy do roboty?
          Dla ciebie nic lepszego nie można dać do pracy,jedynie WSW.Jeżeli nie wiesz,co
          to jest,to zapytaj swego nauczyciela.
          Bez pozdrowień do "sprawnego inaczej".
          Kończę tę smętną pisaninę z tobą,bo mnie zaczynasz nudzić.
    • Gość: rrr Re: Wstyd! IP: *.tktelekom.pl 15.06.09, 07:04
      Jak petent byłby obsłuzony szybciej i bzdurne przepisy nie
      doprowadzały go do rozstroju nerwowego żołądka, to by nie musiał
      kozystać z WC.
    • Gość: j23 Re: Wstyd! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.06.09, 12:11
      Popieram cie Ewo w 100% mialem podobna sytuacje na Ogrodowej tez zamist w
      toalecie wylalem sie na mor bo toaleta do tego sie nienadawala.A ty pedancie
      mozesz jesc tam posilki jesli tak jest ci tam apetycznie zycze smacznego!!.A co
      sadzicie o ich nowym systemie przyjmowania petentow bo dla mnie to jest
      chore.Moze sprobujemy to jakos zmienic wspolnymi silami.NIEROBY LACZMY SIE!!!!!
      • ewa10-0 do j23 15.06.09, 16:58
        Może masz pomysł,jak można ten naprawdę chory system zmienić?
        Oni robią to co im się podoba,żeby im było lepiej się "opierniczać",niż ulepszać
        sytuację w przyjmowaniu petentów-(czytaj nierobów).Może napisać jakąś petycję do
        władz wyższych niż nasz PUP?Nie mogą to być jednostki,ale wszyscy,którzy mają
        obowiązek chodzenia do tej porypanej,zadżumiałej instytucji.
        Coś od wczoraj "zasyfiały pedancik" Ooo-zamilkł.Czyżby zamelinował się na amen w
        kiblu w PUP?
        • Gość: j23 Re: do j23 IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.06.09, 18:29
          Masz racje Ewo,poswiecmy sie i pozbierajmy podpisy pod nasza petycja[ja moge sie
          poswiecic w celach spolecznych pare dni]i zaniesmy to do ratusza
          p.Kruczkowskiemu niech zobaczy ze to juz problem spoleczny naszego pieknego
          miasta Walbrzycha.Pozdrawiam Ciebie i Maluszka.A co sie tyczy pana pracujacego
          to moze sie przylaczy do naszej petycji,bo ja tez pracuje za marne
          1260zl[netto]w fabryce a z UP korzystam bo pobieram zasilek motywacyjny.A nawet
          jesli ktos tez jest bezrobotnym to tez jest czlowiekiem,i moze bardziej
          wartosciowszym jak ten pracujacy.
        • Gość: j23 ewa10-0 IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.06.09, 18:43
          Witaj Ewo.Petycja.Moze media by sie ta sprawa.Niby mama prawa czlowieka ale tam
          ich nie ma.Pozdrawiam Ciebie i Maluszka
          • ewa10-0 do j23 15.06.09, 19:47
            Masz rację.Sprawę naszego PUP trzeba nagłośnić w mediach.Niech się dowie cała
            Polska,co się tu dzieje.Nie chodzi tylko o brud,ale sprawy przyznawania pracy
            "po kumotersku",brak jakiejkolwiek kultury tych babsztyli "odpierniczającą
            pańszczyznę",którą nazywają pracą.Niektóre są takie opryskliwe,że sama bym im
            skuła gębę.My tam nie mamy żadnych praw,jako bezrobotni(morda w kubeł),a jak się
            nie podoba,to "można zrezygnować i nie rejestrować się w PUP,bo to nie jest
            obowiązkowe".Tak mi powiedziała jedna gó...ara z pok.nr.7.Mam wnuczkę o parę lat
            młodszą od niej.Poczułam się jak zbity pies.Niech pamięta,że ona ma pracę tylko
            dzięki takim nierobom jak ja.
            Maluszek akurat był mojej koleżanki,bo w tym dniu się nim opiekowałam.
            O nagłośnienie tej sprawy w mediach naprawdę trzeba zadbać,Może i coś
            wywalczymy?Kruczkowski wszystko olewa,nie interesuje go nie tylko PUP,ale cały
            Wałbrzych.
            Pozdrawiam!
            • radcom Re: do j23 15.06.09, 20:16
              Muszę ciebie zmartwić Ewo. Cała Polska ma w d.upie Wałbrzych i
              problemy jego mieszkańców. Jeżeli sami nie zrobimy porządku na swoim
              podwórku, to tym bardziej obcy tego za nas nie zrobią. Świat idzie
              ostro do przodu, a w Wałbrzychu feudalizm w najczarniejszej jego
              postaci. Może już czas najwyższy zaśpiewać "Marsyliankę" i popędzić
              panów na szafot.

Pozdrawiam, radcom
              • ewa10-0 do radcom 15.06.09, 20:27
                Wiem,ale kto miałby na tyle siły i możliwości,żeby tak jak piszesz pogonić tych
                sku.....i na ten szafot?

Pzdrawiam!
                • radcom Re: do radcom 15.06.09, 20:41
                  Zwykli ludzie. Tak jak we wszystkich "rewolucjach", siła tkwi w
                  jedności lokalnej społeczności. To już narasta, widoczny jest
                  wyraźny podział "my oni". Problem jest tylko w tym czy "oni" nie
                  podzielą "nas", bo jak dotychczas dzielą skutecznie i stąd ten syf.

Pozdrawiam, radcom
                • Gość: TSC Re: do radcom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 01:32
                  W przerwie między mieleniem jęzorem a oczekiwaniem na rewolucję zerknijcie i
                  posłuchajcie, jaki stosunek do skutecznego działania mają tubylcy reprezentowani
                  przez dupodajnego komentatora TV i wytapirowaną miotłę, robiącą w tym
                  pouczającym obrazku za wróżkę made in IV RP.

patrz.pl/filmy/putin-publicznie-karci-oligarche
                  Á propos.
                  Wiadomo już komu nasze orły ożeniły stocznie - tego narodowego wrzoda ?

• juana25 Re: Wstyd! 15.06.09, 16:58
      Powiem szczerze ze ten stan rzeczy jest nie do przyjecia, jadac do
      PUP musimy nastawic sie na conajmniej 2 godz stania w dwoch
      kolejkach ( jedna do podbicia ksiazeczek a druga do zgloszenia sie
      na wizyte) nie kazdy a tym bardziej dziecko jest w stanie wytrzymac
      i nie korzystac z toalety. Zgadzam sie z tym ze ktos powinien sie
      tym zająć ale nie mozemy obwiniac pracownic z urzedu bo one nie mają
      z tym nic wspólnego,
      Złosc wzbiera w czlowieku ale niestety "ktos" zrobil ten syf
      • radcom Re: Wstyd! 15.06.09, 17:26
        Czytam sobie wątki o PUP i powiem, że mam mieszane uczucia. Z jednej
        strony przykre to, że nie macie pracy, jednak naganna jest też
        postawa roszczeniowa naszego społeczeństwa. W kapitalizmie jak sam o
        siebie nie zadbasz, to nikt ci nie pomoże. Tak już jest. Można
        oczywiście polemizować, dyskutować.... Jednak nie o to mi chodzi.
        Mam dla was wszystkich propozycję zemsty na pracownikach PUP. Za
        ob.srane kible, brak roboty, kolejki, brak szacunku.... Zmówcie się
        wszyscy co do jednego i przestańcie tam chodzić przez pół roku. W
        ten sposób "zlikwidujecie" bezrobocie i urząd wojewódzki rozwiąże
        PUP. I chu.uj, zemsta będzie wasza...

Pozdrawiam, radcom
        • gnacy Re: Wstyd! 15.06.09, 19:57
          krew mnie zalewa jak to czytam, a ich na Ogrodowej w końcu g.ó.w.n.o
          zaleje...i o to chodzi

A serio to ktoś szefuje tej instytucji gdzie wielu obywateli dotyka
          bezinteresowna ludzka pogarda
          • ewa10-0 do gnacy 15.06.09, 20:11
            Szefuje pani naczelnik PUP.Miałam "zaszczyt"ją poznać,bo kazałam wezwać na
            rozmowę ze mną,bo nie mogłam dojść do porozumienia z "paniusią zza biurka".Na
            moje szczęście p.naczelnik wytłumaczyła jej,że ja mam rację i dokończyła
            załatwiać mnie sama.
            Niestety,takie sytuacje zdarzają się za każdym razem jak tam jestem,ale to nie
            tylko ze mną.Wychodzący ludzie są wku...eni,klną pod nosem,wyzywają na cały
            świat i te cholerne traktowanie w PUP.
            • el.hombre.ardiente Re: do gnacy 15.06.09, 20:51
              Chyba nie spodziewałaś się, że w instytucji działającej niejako z
              przymusu obsłużą Cię z należytą uwagą. U nich czas zatrzymał się przed
              rokiem '89, niestety.
              Życzę dużo cierpliwości w kontaktach...
              Pozdrawiam
              • Gość: kazio Re: do gnacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 21:02
                W PUP-ie, w każdym pokoju, przydałby się napis na ścianie:

"Zmień coś w swoim zakładzie na lepsze"

bo do standardu pamiętnego baru mlecznego, co wnioskuję po wypowiedziach, chyba
                im niedaleko.
                • el.hombre.ardiente Re: do gnacy 15.06.09, 21:11
                  Porównywanie ich ze standardem PRLowskich barów mlecznych jest nie
                  tyle profanacją, co policzkiem wymierzonym w bądź co bądź kiczowaty
                  model "służby gastronomicznej". Jednak nawet w takim podłym przybytku
                  można było spodziewać się bardziej ludzkiego traktowania i podstaw
                  jakiejkolwiek obsługi.
                  Co prawda dawno już nie odwiedzałem PUP (Allah Akbar!), ale słyszałem
                  już setki podobnych zdań w powyższej materii, więc musi to być
                  prawdą. Nie wierzę w masowe spiski przeciwko dobremu imieniu zupełnie
                  zbędnej instytucji.
                  Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka