Dodaj do ulubionych

Sklep komputerowy" Pro Line"w Wałbrzychu

IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.09, 18:17
ProLine firma ktora nie ma sie czym chwalic, nie szanuja klienta ani jego zdania, maja Cie za nic... niepotrafia doradzic, najlepiej zostawic u nich pieniadze i wyjść bo rozmawiac nie ma o czymn... I i opinia o ich sprzecie też nie najlepsza, wadliwe produkty a potem problemy ktore nie maja konca. Szczerze nie polecam, lepiej kupic cos w małym sklepiku ktory walczy i dba o klienta, do takiego aż chce sie wracac. Takze szczerze odradzam, ProLine sie poprostu nie nadaje. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: tos2 Re: Sklep komputerowy" Pro Line"w Wałbrzychu IP: *.stk.vectranet.pl 26.06.09, 19:08
      Jak zwykle wina leży po stronie ludzi czyli sprzedawców. Znam kilka sklepów Pro
      Line gdzie obsługa doskonale wie o czym mówi jest uprzejma, świetnie doradza
      nawet fachowcom, jest o czym z tymi ludźmi gadać.
      • Gość: aaa Re: Sklep komputerowy" Pro Line"w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.09, 19:59
        a ja powiem tak: obsluga rzeczywiscie masakra, ale serwisant jest jak
        najbardziej w porzadku. sprzet wcale nie jest wadliwy, nie przesadzaj. zawsze
        trafia sie przypadki. kupilem tam caly komputer na czesci chyba ze dwa lata temu
        i wszystko dziala. najstarszy mialem dysk ktory kupilem rok wczesniej. jakis
        miesiac temu go oddalem na gw (80GB ATA) i pare dni temu oddali mi nowy (160GB
        SATAII)
        • Gość: * Re: Sklep komputerowy" Pro Line"w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 20:37
          Ja u nich kupuję od początku, kiedy są w Wałbrzychu. Komputer był
          nieraz na naprawie i było ok. Ten młody brunet to łaskę robi, że tam
          jest. Pan od serwisu jest spoko. Zawsze mnie pamiętają jak przychodzę i
          kojarzą który sprzęt jest mój a to plusuje. Jak mi raz źle podłączyli
          przewody to miałem dodatkowo za darmo instalowanie systemu.
    • Gość: ja Re: Sklep komputerowy" Pro Line"w Wałbrzychu IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.09, 20:37
      Ja tam nie narzekam, obsługa ok. A ten post to jak reklama małych sklepikarzy, mających marże 2 razy większą. Nie da się ukryć faktu, że w Wałbrzychu Proline jest najtańszy co nie jest na rękę konkurencji.
      • Gość: GOŚĆ Re: Sklep komputerowy" Pro Line"w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.09, 21:30

TO NIE ZNACZY ŻE NAJLEPSZY...!!!
        • Gość: hahaha Re: Sklep komputerowy" Pro Line"w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.09, 02:45
          proline jest najtańszy gdy chcesz kupić jakiś sprzęt no name-to zazwyczaj tylko
          mają w tym swoim magazynie, wszystko inne firmowe kosztuje nawet i więcej niż w
          kilku innych wałbrzyskich sklepach komp.
    • Gość: zyczliwy Re: Sklep komputerowy" Pro Line"w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 22:24
      jesli macie za duzo pieniedzy i nerwow to ten sklep jest poprostu stworzony
      wprost dla was zajzyjcie sobie np . na pl tuwima to jest sklep i obsluga gdzie
      warto wrócić proline to katastrofa
      • Gość: jasio Re: Sklep komputerowy" Pro Line"w Wałbrzychu IP: 80.50.129.* 29.06.09, 09:50
        proszę podaj jeszcze nazwę tego sklepu, to znakomita reklama, a
        zapomniałem daj jeszcze nr telefonu do siebie, sorki tzn. do
        przypadkowego sprzedawcy z tego sklepu
        • Gość: zyczliwy Re: Sklep komputerowy" Pro Line"w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 23:11
          posluchaj głabie jak bym robil komus reklame to bym wyszczegolnil ktory to sklep
          a widze ze twoja wiedza jest mizerna idla twojej informacji podam ze tam sa trzy
          sklepy a ty sie domysl o ktorym pisze pozytywnie
    • Gość: Dżemik Re: Sklep komputerowy" Pro Line"w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 22:54
      Szczerze nie polecam tego sklepu , jest tak jak ktoś wcześniej napisał kupić jak najbardziej ale przy kłopotach nie potrafią rozwiązać sprawy . Wątpie żeby ktoś w ten sposób się reklamował ale prawdą jest , że mniejsze firmy bardziej dbają o klienta . PRO LINE zagubił się , bo jeszcze kiedyś też należeli do do tych sklepów z których wychodzisz zadowlony , może ktoś od nich to przeczyta i zastanowi się trochę .
    • Gość: weteran Re: Sklep komputerowy" Pro Line"w Wałbrzychu IP: *.brochow.net 27.06.09, 00:58
      Te całe zasrane małe sklepiki istnieją po 3-5 lat potem firma plajtuje i słuch o
      nich ginie tak było już nie raz. Poza tym ceny są bardzo wysokie, istnieje
      jedynie mała wąska grupa przedmiotów, które są sprzedawane w dość przystępnej
      cenie po to aby wabić klienta. Ludzie pracujący właśnie w takich sklepikach
      starając się sprzedać coś klientowi wciskają mu przeważnie to co im się podoba i
      twierdzą, że to jest dobre.

Niestety proline jest jednym z lepszych sklepów i informacje jakie są
      zamieszczane na jego stronie odnośnie komputerów, urządzeń są bardzo obszerne +
      opinie użytkowników - więc zanim coś kupisz możesz poznać dokładną specyfikację
      + opinie wielu innych osób. Zatem jeśli nie podoba się rozmowa w sklepie - nie
      musisz do niego iść możesz złożyć zamówienie online a do sklepu udasz się
      jedynie po odbiór. A nawet jeśli najdzie cię ochota o zapytanie czegoś, zawsze
      możesz zapytać online kogoś z pracowników, i nie musi to być pracownik z Wałbrzycha.

Co do sklepików na pl. Tuwima, dosyć często odwiedzam ten, który chyba
      specjalizuje się w drukarkach i akcesoriach do nich przeznaczonych - dużo
      ciekawych rzeczy i materiałów można tam dostać i pracownicy zawsze ci sami
      pomagają w wyborze. Co do VOBISU to wiadomo jak jest ceny kosmiczne, sprzęt dość
      średniej klasy, tam trzeba uważać zanim się coś kupi.

Jednym z lepszych sklepów w Wałbrzychu, który istnieje od bardzo wielu lat jest
      CI-COMPUTER na Gdańskiej z tego co pamiętam, zawsze spotykam się tam z miłą
      obsługą i fachowym doradztwem - nie wiem czy ten sklep jeszcze funkcjonuje.
    • Gość: poszkodowany Re: Sklep komputerowy" Pro Line"w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.09, 14:10
      Witam, ostatnio kupiłem u nich "proline" sprzęt który nie działa, byłem u nich
      w sprawie oddania owego sprzętu, a oni odmówili mi zwrotu pieniędzy ("a gdzie
      prawo do możliwości oddania sprzętu do 10 dni roboczych bez podania
      przyczyny???")i wyskoczyli z jakimś papierkiem, że sprzęt idzie na testy czy
      naprawdę jest z nim coś nie tak, coś nie halo!?. Aha punkt trzeci mówi o tym
      "na tym papierku" że jak sprzęt działa to płacę karę 50 zł yyy coś ich chyba
      porąbało...a u mnie dalej nie działa i g....ich obchodzi!!!Wałbrzyski proline w odróżnieniu od całej reszty ich siedzib
      generalnie cechuje się rażącą niekompetencją i olewatorskim
      podejściem do klienta. Panowie mają mine jakby siedzieli tam za kare
      i taką też postawe dają odczuć osobom które zdecydowały się zakłucić
      ich cisze wchodząc do sklepu. Na dodatek stosują niewybredne
      komentarze o czym miałem okazje sam się przekonać kiedy Pan z dużą
      dozą ironią stwierdził że tusze które mają na stanie (nieorginalne)
      niczym nie ustępują markowym produktom więc kompletnie nie rozumie o
      co mi chodzi kiedy stwierdziłem że chce tusz HP56 a nie jego
      zamiennik a on już tusz nabił na kase i nie będzie go
      wycofywał. ...niestety musiał bo odwróciłem się i wyszedłem, dodam
      że więcej nie wróce i innym nie polecam również.
      • Gość: zakupoholiczka Re: Sklep komputerowy" Pro Line"w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.09, 14:24
        Ja miałam z reklamacją identyczną historię!!!Naprawdę nie wiem za co oni chcą od klienta te 50 złotych,SKANDAL!!!!Szczerze odradzam zakupy w tym chorym sklepie!!
        • Gość: Gosc Re: Sklep komputerowy" Pro Line"w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.09, 22:25
          Tych trzech małych
          cwaniaczków z wiedza nabytą w - "Komputer świat" ma w pogardzie klientów,
          zastanawiam się czy szefom proline nie zależy na sprzedaży. Ja na ich miejscu
          dawno bym ich przeflancował do warzywniaka.
          • Gość: bolo Re: Sklep komputerowy" Pro Line"w Wałbrzychu IP: *.chello.pl 27.06.09, 23:40
            Wiedze to raczej nie z tego czasopisma czerpia a raczej z pobudek czysto
            finansowych -na czym lepiej przyciac! Bo jak zapytalem o dobry monitor LCD 19"
            to byly wyieniane marki ktore widocznie jakos im pasowaly! Natomist kiedy
            zapytalem o monitor firmy AG Neovo -nastapil smiech ! co to jest!?? Pokazalem
            gazete "kŚ" w ktorej ten monitor zajal 1 miejsce na 15 testowanych 19 calowy do
            600 zl i glupi usmiech zniknal!
            • Gość: zadowolony_SFERIS Re: Sklep komputerowy" Pro Line"w Wałbrzychu IP: 80.50.129.* 29.06.09, 09:57
              to cwaniaki , ja jak im przyniosłem płyte 4 letnią do naprawy
              gwarancyjnej to skasowali mnie 4x po 350 pln tj 1400, prawie tyle
              ile za calego kompa, ale plyta dziala jak nowa , ogólnie jestem
              bardzo zadowolony, trochę drogo ale jaka jakość
      • Gość: AnR Re: Sklep komputerowy" Pro Line"w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.09, 23:46
        Ty, poszkodowany, przy okazji specjalisto, takie prawo Ci przysługuje w momencie kiedy umówę dokonujesz poza siedzibą firmy. Czyli jakbyś sobie te część przez neta albo przez domokrążce kupił to wtedy obowiązuje Cie 10 dniowy termin wzrostu. Tak to możesz klamke w sklepie pocałować.
        • Gość: aaa Re: Sklep komputerowy" Pro Line"w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.09, 00:04
          ty parówo najpierw naucz się pisać po polsku a potem dawaj dobre rady!!!Ceny w tym sklepie niskie ale przy takim podejściu do klienta szybko się zwiną... Chamstwo, zupełna ignorancja, stan magazynowy na stronie nie odpowiada faktycznemu, ogólnie klient ciemny wszystko kupi bo taniej... do czasu. Lepiej wydać więcej i nie martwić się o wizytę w sklepie gdy przytrafi się jakaś awaria wtedy lepiej uzbroić się w silne nerwy...odradzam
          • Gość: TNT W proline wałbrzych kradną IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.09, 02:40
            Są przypadki a przynajmniej były że te cwaniaczki tam pracujące szachrajom
            towarem i tańsze egzemplarze pakują do pudełek droższych modeli.
            Kiedyś kumpel kupił GF6600GE które mu doradzałem, na komputerach znał się mało,
            wcisnęli mu zwykłe 6600 (wersja GE ma zegary GT). Pewnego dnia (dwa tygodnie od
            zakupu) kumpel zaprosił mnie do siebie bym mu skonfigurował bios (zrobił
            niewielkie OC), gdy otworzyłem budę okazało się że ma to czego mu nie
            doradzałem, spytałem czy zmienił zdanie, powiedział że nie, kupił to o czym
            mówiłem, kartę graficzną od razu wyczaiłem patrząc do środka. W końcu moduły
            TSOP rzucają się w oczy od małych BGA. Po 30 minutach byliśmy już w sklepie bo
            jasnym było że kumpel został oszukany, kolesiowi przedstawiliśmy sytuację (ten
            cały kierownik oddziału łysawy cwaniaczek) -gość po obejrzeniu rachunku i karty,
            nawet bez gadania wyciągnął kasę i oddał całość. Zatkało go na amen bo dobrze
            wiedział co zrobił. Zwykły galaxy 6600 kosztował kiedyś 280zł, galaxy 6600GE -
            około 440zł.
            To nie jedna taka sytuacja w tym sklepie, wtedy słyszałem że Athlony64
            przekładali do innych pudełek, więc sprzedawali słabsze modele za większą kasę.

Co do obecnego asortymentu to na stanie w sklepie nie mają praktycznie niczego
            porządnego, jakieś kiepskie pamięci, słabe karty graficzne, a na to co zamówię
            czekam dość długo, nawet ponad tydzień lub w ogóle tak jak mój znajomy, po
            3tygodniach czekania na LCD w końcu zrezygnował. Ceny mają nieco wyższe niż to
            co pisze na stronie, a jeśli chodzi o o takie rzeczy jak kabelki, przejściówki
            to ceny ustalają sobie z głowy.
            Ja tam nic już nie kupuje, mam zaufane sklepy internetowe i od proline trzymam
            się jak najdalej.
            • Gość: aaa Re: W proline wałbrzych kradną IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.09, 18:07
              Jeddnym słowem klientów mają gdzieś!!!Potwierdzam PROLINE -NAJGORSZA OBSłUGA NIESYMPATYCZNYCH SPRZEDAWCOW.Tak niesympatycznych sprzedawców to nie ma nigdzie,TRAGEDIA!!!!Niewiem co na to szefostwo ale widocznie to im pasuje!!!Nie zależy im na stałym klienncie ,jak ktoś raz tam coś kupi to raczej więcej tam nie wraca ,bo przeważnie są jakieś kłopoty ze sprzętem.Jak np. reklamacje które nie mają końca!!!Także szczeże ODRADZAM TEN SKLEP!!!!!
            • Gość: xxx Re: W proline wałbrzych kradną IP: 80.50.129.* 29.06.09, 10:06
              Tak , masz rację polecam Sferis, tam mają szeroki wybór kart
              graficznych , trzy albo cztery
          • Gość: zadowolony_VOBIS Re: Sklep komputerowy" Pro Line"w Wałbrzychu IP: 80.50.129.* 29.06.09, 10:01
            tak masz rację , ja zawsze kupowałem w takiej firmie z Wrocławia
            AGE Computer byli dużo droźsi ale ta jakość obsługi pewność i
            zaufanie że jak ci się coś popsuje to jeszcze będą (zbankrutowali
            jakieś 3 lata temu), potem kupowałem w VOBISIE w niemczech ale...
            też już ich nie ma
      • Gość: niema Re: Sklep komputerowy" Pro Line"w Wałbrzychu IP: *.dialog.net.pl 28.06.09, 12:21
        oddacie produktu do 10 dni od zakupu? takie cos nie istnieje.
        chyba, ze kupiles przez internet i nie uzywales urzadzenia, czyli fabrycznie
        zapakowany zwracasz.
        • Gość: fazi Re: Sklep komputerowy" Pro Line"w Wałbrzychu IP: *.walbrzych.vectranet.pl 29.06.09, 00:16
          sklep proline ma moze nie wlasciwa obsluge, ale jak sie wie co sie
          chce kupic i zna sie cene ze strony proline.pl to bez problemu mozna
          robic tam zakupy.
          • Gość: %$@ - Re: Sklep komputerowy" Pro Line"w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 00:38
            "Czapka Niewitka", zdecydowanie kup sobie "word'a".
            • Gość: Witek Re: Sklep komputerowy" Pro Line"w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 11:11
              Tylko nie Niewitka dobrze ??
        • Gość: malevoo Re: Sklep komputerowy" Pro Line"w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.07.09, 14:49
          DZIWI MNIE TO CAŁE FORUM BO 90% POSTOW JEST Z 2007 ROKU HMMM, Z TEGO
          SAMEGO PORTALU HMM CIEKAWE CZY POZNACIE " Re: proline w
          Wałbrzychu, czy Oni tak mogą??? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl
          Gość: qwx 03.12.07, 19:52 zarchiwizowany
          Wałbrzyski proline w odróżnieniu od całej reszty ich siedzib
          generalnie cechuje się rażącą niekompetencją i olewatorskim
          podejściem do klienta. Panowie mają mine jakby siedzieli tam za kare
          i taką też postawe dają odczuć osobom które zdecydowały się zakłucić
          ich cisze wchodząc do sklepu. Na dodatek stosują niewybredne
          komentarze o czym miałem okazje sam się przekonać kiedy Pan z dużą
          dozą ironi stwierdził że tusze które mają na stanie (nieorginalne)
          niczym nie ustępują markowym produktom więc kompletnie nie rozumie o
          co mi chodzi kiedy stwierdziłem że chce tusz HP56 a nie jego
          zamiennik a on już tusz nabił na kase i nie będzie go
          wycofywał. ...niestety musiał bo odwróciłem się i wyszedłem, dodam
          że więcej nie wróce i innym nie polecam również. " JAK KTOS DOBRZE
          SZUKA TO WIDZ ZE TO PROWOKACJA. NIE DAJCIE SIE NABRAC. JA KUPUJE I
          JESLI KTOS NIE SZUKA W SPRZEDAWCY SWOJEJ MILOSCI I NIE LICZY NA TO
          ZE KAZDY SPRZEDAWCA BEDZIE U JEGO STÓP BLAGAL ZEBY WYDAL TE SWE
          MARNE PIENIADZE TO PROLINE JEST TUTAJ JAK NAJBARDZIEJ DLA NIEGO.
          POLECAM. CHOC NIE WIEM CZY TEN POST NIE PISZE TYLKO DO ADMINA KTORY
          SIE BAWI ARCHIWUM. POZDRAWIAM
          • Gość: TTNT Re: Sklep komputerowy" Pro Line"w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.07.09, 15:17
            skończ pieprzyć frajerze i wyłącz capsa oraz poczytaj dokładnie posty,
            sprzedawcy wałbrzyskiego proline nie dość że to chamskie mendy to w dodatku
            dopuszczają się czynów karalnych tj oszustwa, sprzedaż podmienionych produktów.
            Żadna prowokacja tylko taka jest prawda, w naszym proline pracuje banda cwaniaczków.
            • Gość: aaa Re: Sklep komputerowy" Pro Line"w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.07.09, 18:14
              Popieram Cię w 100%!!!to złodzieje i oszuści!!!Sam się o tym przekonałem!!!Odradzam wszystkim ten sklep omijać z daleka! POZDRAWIM NARKA...
            • Gość: malevoo Re: Sklep komputerowy" Pro Line"w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.07.09, 12:41
              Autor: Gość: TNT IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.09, 02:40
              napisal, :"To nie jedna taka sytuacja w tym sklepie, wtedy słyszałem
              że Athlony64
              przekładali do innych pudełek, więc sprzedawali słabsze modele za
              większą kasę. "
              O boze hahahaha, a swistak siedzial i sciagal jeszcze kapelusze z
              prockow na zapleczu, a to wszystko pewnie w magiczny sposob nie
              zrywajac certyfikatu na pudelku. I biedny osobnik ktory jest na tym
              forum z rozdwojona jaznia "tnt" i "aaa" (ze niby dwie rozne osoby,
              choc smierdzi od nich pewnie identycznie) bedzie mnie wyzywal od
              frajerow i mowil jak mam pisac czy z "capsem" czy nie, skoro nawet
              nie umie wymyslic bajki zeby byla wjarygodna. POPROSTU JESTES
              FANTASTYCZNY I BOSKI W SWOICH KOMENTARZACH. JA TAKICH PRZERABIAM NA
              TONY W SWOJEJ BRANZY I JESZCZE ZADEN W KONFRONTACJI OKO W OKO NIE
              SKOCZYL WYZEJ NIZ SRA. pozdrawiam i zycze wszystkim milego dnia,
              przepraszam za slownictwo jesli kogos urazilem.
              • Gość: Rambo Re: Sklep komputerowy" Pro Line"w Wałbrzychu IP: 78.8.142.* 02.07.09, 22:35
                A miałeś tam jakąś niezgodnośc z zakupionym towarem lub reklamację???
      • Gość: zenek Re: Sklep komputerowy" Pro Line"w Wałbrzychu IP: 80.50.129.* 29.06.09, 09:54
        jeżeli nie kupiłeś wysyłkowo to nie ma czegoś takiego jak 10 dni, a
        jeżeli kupiłeś to wystarczy wypełnić stosowny formularz na stronie i
        bez problemu oddają kasę, trzeba sie najpierw przepisów nauczyć a
        potem pyszczyć, ale to taka Polska tradycja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka