Dodaj do ulubionych

Obsługa kelnerek w Da Grasso!!!

25.08.09, 12:55
Co myślicie o obsłudze w Da grasso? dla mnie to jakiś żart! Wszystko
się lepi stoliki zarąbane brudnymi talerazmi a panny stoją pod
ścianą jak na odstrzał! Ruszcie się dziewczyny bo przez was klientów
tracicie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: alwaro Re: Obsługa kelnerek w Da Grasso!!! IP: *.chello.pl 25.08.09, 12:59
      stoja tam jakby za kare musialy
      • Gość: xvc Re: Obsługa kelnerek w Da Grasso!!! IP: *.16.223.lan.e-wab.pl 25.08.09, 13:49
        A później wołają za górą pieniędzy. Wielką łachę robią
        • Gość: ---- Re: Obsługa kelnerek w Da Grasso!!! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 25.08.09, 14:14
          hehe a już myślałem że tylko ja to widze.

Do autorki a o którym da grasso piszesz ? ja często bywam na
          podzamczy w dagrasso i tam jest poprostu syf stoliki brudne, i pizza
          nigdy nie jest taka sama raz jest dobra innym razem nie ;/
          przypalona skaldniki nie równo rozłożone sosy też raz gęste smaczne
          innym razem żadkie i o dziwnym smaku .
          • 1-kalinka Re: Obsługa kelnerek w Da Grasso!!! 25.08.09, 14:22
            Chodzi mi o dg na piaskowej, ale to chyba bez znaczenia :-) bardzo
            lubie pizze z dg ale jak tam ide i widze co te gwiazy tam robia to
            szlak mnie trafia! kumpeli wylala sie cola, caly stół zalany a panny
            stoja i się gapią! żadna tyłka nie ruszyła tylko sama musiałam iść
            do wc po papier żeby mi nie kapało na buty ze stolika...Nie wiem za
            co im tam płacą? może za głupotę :-)
            • Gość: xxx Re: Obsługa kelnerek w Da Grasso!!! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 25.08.09, 14:50
              a co maja robic za 1200zł brutto nie przesadzajcie, dobrze ze sciane
              chociaz podtrzymuja :-)
              • Gość: ... Re: Obsługa kelnerek w Da Grasso!!! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 25.08.09, 19:22
                najlepiej by zwolniły miejsca pracy dla bardziej potrzebujących a same
                poszukały sobie mężów aby je utrzymywali
            • Gość: maja Re: Obsługa kelnerek w Da Grasso!!! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.12.09, 22:48
              Jak żeście stolik ubabrały to po sobie posprzątajcie a co myślicie
              że te panny to służące czy co??? Doceń prace innych a nie wymyślaj.
              Wielka dama się znalazły. I właśnie taklich rozgoryczonych panienek
              żadnej knajpie nie życzę. W domu jak rozlejesz to od razu mamusia
              przychodzi i sprząta???
          • Gość: x Re: Obsługa kelnerek w Da Grasso!!! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 26.08.09, 21:01
            To po ch.j tam chodzisz często skoro ani czysto, ani smacznie ani dobrze ?!?!?!
            Obraź się. Nie chodź. Inni zrobią to samo - to się wezmą. Jak jest syf a na sali
            pełno, to po co podciągać cokolwiek !?
    • Gość: ucla Re: Obsługa kelnerek w Da Grasso!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.08.09, 21:04
      to kelnerki trzeba tam obsługiwać? ciekawa knajpa...
      • Gość: Bożydar Re: Obsługa kelnerek w Da Grasso!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.08.09, 23:02
        Byłem jakiś tydzień temu z kumplem w DG-Podzamcze. Na dzień dobry powitanie
        rodem z "Misia". Następnie, jakieś pół godziny później, rzucono nam pizze na
        stół. A co do sosów...to te z da grasso nawet obok nich nie leżały!!! Pomidorowy
        to po prostu koncentrat na pół z wodą plus jakieś "oregano" a czosnkowy to jakiś
        rozcieńczony dressing;/ kelnerki faktycznie zazwyczaj bardziej zajęte są
        ploteczkami niż robotą (zasuwa praktycznie tylko ktoś od robienia pizzy).
    • Gość: ham Re: Obsługa kelnerek w Da Grasso!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 23:52
      A bo to stare kur...wy sa a kierowcy to samecw...e sa ! xD i co ?
      • Gość: opel Re: Obsługa kelnerek w Da Grasso!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 23:56
        a jak dla mnie to Ci co w Cersanicie pracowali to lizacze jaj :)
        • Gość: znerwicowany Re: Obsługa kelnerek w Da Grasso!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.08.09, 07:18
          W czerwcu po raz pierwszy byłem w DG na Podzamczu. Spotkałem się ze znajomymi.
          Również zauważyłem, że kelnerki są jakby obrażone, a pizze to musieliśmy
          dosłownie łapać w locie, bo nimi rzucały.
    • Gość: buu Re: Obsługa kelnerek w Da Grasso!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 10:04
      a dg w swidnicy? totlana porazka! ostatnio bylem z dziewczyna i na pizze czekalimsy prawie godzine, inni panstwo rowniez, a dostalimsy je tylko dlatego, ze sie zapytalimsy ile jeszcze mamy czekac bo to juz lekka przesada... ! taki burdel z zamowieniami maja, ze hohoh
      • Gość: smakosz Re: Obsługa kelnerek w Da Grasso!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.08.09, 10:24
        pizza w dg to najgorszy syf, jak tam możecie chodzić, lepiej zjeść suchą bułkę i
        jogurt
        • Gość: piranha Re: Obsługa kelnerek w Da Grasso!!! IP: *.chello.pl 26.08.09, 19:41
          no a kierownictwo w tych pizzeriach nic nie robi z tymi pannami? To na prawdę
          woła o pomstę do nieba , niech zatrudnią kogoś komu zależy na robocie i ma
          trochę rozumu żeby się wywiązywać z obowiązków ...
          • wania79 Re: Obsługa kelnerek w Da Grasso!!! 26.08.09, 20:43
            Kierownictwo najprawdopodobniej nic o tym nie wie, bo wątpię by takich leserów
            trzymali, każdy dba o swój interes. Ale mam pytanie do ludzi, którzy tu
            narzekają na obsługę. Czy ktoś z Państwa podszedł do Pań Kelnerek i zje*ał Je
            jak psa za tak hu*ową obsługę? Przecież one są tam dla klienta, aby mu
            usługiwać. Są od tego jak dupa od srania, na tym polega ich praca. Jeżeli nie
            odpowiada im taka praca, niech poszukają innej. Uśmiech na twarz i co Państwo
            sobie życzą. Miła obsługa ma przyciągać ludzi do lokalu, a nie odstraszać jak w
            tym przypadku.
            • Gość: xyz Re: Obsługa kelnerek w Da Grasso!!! IP: *.19.204.lan.e-wab.pl 26.08.09, 21:25
              to dziwne.
              ja miałam tam pracować jakieś 1,5 roku temu.

miałam mieć tydzień szkolenia za darmo.
              przeżyłam tam jeden dzień.

stanowisko - kasjerka
              obowiązki - sprzątanie, mycie garów, odbieranie telefonu, szykowanie
              zamówień dla kierowców, pilnowanie stolików, podawanie pizzy, obsługa
              klienta
              i to wszystko za 5 zeta za godzinę.

dobrze, że chociaż gotować mi nie kazali ;]

"rzucanie" pizzą można wytłumaczyć tym, że te talerze nie dość że
              gorące to zajebiście ciężkie. sama ledwo dawałam radę to unieść.

do tego praca z mega wieśniakami ;/

od tego momentu nigdy nie jadłam w da grasso. nie chcielibyście
              widzieć jak to wygląda od środka (szczególnie sosy) - przygotowują je
              kierowcy gdy akurat nie mają kursu ;]

• Gość: piranha Re: Obsługa kelnerek w Da Grasso!!! IP: *.chello.pl 26.08.09, 21:56
                o zgrozo ... a ponoć taka sieć pizzerii ...
                • Gość: Tomcio Re: Obsługa kelnerek w Da Grasso!!! IP: 217.6.141.* 27.08.09, 08:51
                  Pizza w wydaniu polskim to jeden wielki SYF !!!!! Daja tam wszystko
                  co najtansze , aby zysk byl jak najwiekszy !!!!
                  • Gość: Pat. Re: Obsługa kelnerek w Da Grasso!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 09:00
                    Ok, raz tam byłem i zamówiłem sałatkę /grecką chyba/, ledwo część przełknąłem bo
                    miała smak perfum pani która mi ją podała.Następnego błędu typu wizyta w da
                    Grasso nie będzie.
                    Powiem tak, jesli ktoś się podejmuje pracy za obojętnie jaką stawkę powinien
                    wykonywać obowiązki najlepiej jak potrafi i dalej się udoskonalać.Inaczej
                    degeneruje to i jego i otoczenie, udawanie jest bardziej męczące od pracy.
                    Jeśli nie muszę to wcale nie chodzę do polskich przybytków gastronomicznych bo
                    kelnerki i damska obsługa sprawia takie wrazenie jakby była tam tymczasowo.
                    Dla mnie doskonali pod tym względem są czesi, obsługa jst tam zwykle
                    niewymuszenie uprzejma i usmiechnięta i wątpie aby dostawali więcej na godzinę
                    niż u nas.
                  • Gość: xyz Re: Obsługa kelnerek w Da Grasso!!! IP: *.19.204.lan.e-wab.pl 27.08.09, 17:40
                    jak już zamawiam pizzę to w mexikanie.

jeśli chodzi o jakość pizzy i usług to nie mam zastrzeżeń.
                    ich spagetti jest pycha :]

reprezentują o wiele wyższy poziom od sieciówek. mały rodzinny biznes
                    więc zależy im na kliencie.

• Gość: !!!!!!!!!!!!!!!!!! mieszanie sosow!!!!!!!!!!! IP: 78.9.89.* 01.09.09, 22:40
                znajoma tam pracowala, mieszanie sosow to masakra wsadzaja wlasne
                łapy i mieszają!!nie mając żadnych badan sanepidowskichi ani
                książeczki zdrowia.tylko czekać az ktos to ujawni
                • Gość: kierowca Re: mieszanie sosow!!!!!!!!!!! IP: *.centertel.pl 03.12.09, 00:33
                  Faktycznie to prawda z tym mieszaniem sosów rękoma w Dagrasso. Sam
                  to robiłem jak mi kazano ( wcześniej złapałem gumę i wymieniałem
                  koło). Nikt tam na to nie zwraca uwagi i nie przejmuje się
                  drobiazgami. Za duża firma wszyscy mają to w dup..... Tak jest we
                  wszystkich sieciówkach. Smacznego!!!
    • Gość: t Re: Obsługa kelnerek w Da Grasso!!! IP: *.chello.pl 28.08.09, 08:45
      moze podpieraja sciane.ale takie ladne sa ze mozna im wybaczyc
      • Gość: Klientka była Re: Obsługa kelnerek w Da Grasso!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 13:49
        Byłam tam raz i nigdy więcej. Umówiłam się w tej pizzerii z
        koleżankiami z byłej szkoły. Dodam ze jestem spoza Wałbrzycha- a
        pizzerie poleciła znajoma. Zamówiłysmy dwie pizze, dwa sosy. W
        jednym sosie byl włos- mówie pani ze znalazłam włosa- a ta tylko
        wzieła ten sos i przyniosła nowy! Odechciało mi się i jedzenia i
        przebywania w tamtym lokalu. Dodam, że stoliki były lepiące i cięzko
        było znaleźć czyste miejsce w lokalu. Do tego Panie tam pracujace
        raczej niemiłe niż miłe.
        • Gość: marika Re: Obsługa kelnerek w Da Grasso!!! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 28.08.09, 14:25
          Ja też już nie chodzę do Da Grasso. Po pierwsze- zawsze w pizzy mam jakiś włos
          ,po drugie-raz pokusiłam się na pizzę z krewetkami -były obrzydliwe i miały
          posmak chloru:/, po trzecie-lepiące stoliki i krzesła, a po czwarte- jestem
          osobą niepełnosprawną i po prostu uwielbiam ten wzrok kelnerek połączony z
          odruchowym zdziwieniem ,kiedy wchodzę do lokalu. Najpierw przy kasie wszystkie
          mierzą mnie wzrokiem,a po kilku minutach raczą wydusić dwa słowa-"co podać?".
          Wałbrzych to porażka. Tutaj nie ma gdzie zjeść poza domem. Szczawno też się
          popsuło. Teraz na pizzę jeżdżę z mężem do Wrocławia ,ale to naprawdę przykre ,że
          w mieście w którym człowiek mieszka nie może zamówić porządnej pizzy ,bo albo
          przywiozą spaloną ,albo z włosem :/zdarza się ,że z nieświeżymi składnikami:(
          strach się bać...
          • Gość: xyz Re: Obsługa kelnerek w Da Grasso!!! IP: *.19.204.lan.e-wab.pl 28.08.09, 15:47
            włosy można wyjaśnić tym , że sosy są podawane te same każemu.

jeśli zjesz pół wycieracją to co wyleciało trochę dolewają i jazda.
            • Gość: abc Re: Obsługa kelnerek w Da Grasso!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.09, 15:57
              fak...a ja się śmiałem, jak mi koleżka o tym mówił i z przezorności wylewał
              resztki sosu na talerz i rozmazywał;D (żeby nie zlali tego komuś innemu!)
              • niuisa Re: Obsługa kelnerek w Da Grasso!!! 28.08.09, 16:06
                moja znajoma zaowila pizze do domu wszystko byłooki do momentu
                znalezienia śruby w pizzy, zadzwonilismy do pizzeri na co pani nam
                powiedziala ze za dosc uczynienie mozemy zamowic pizze ktora
                zamowilismy na drugi dzie dostawca zaskoczony zabrał śrube
                najprawdopodobnie z pieca.

To juz nie jest to samo da grasso co kiedys niech szefowie sie obudzą
                • Gość: ja tam Re: Obsługa kelnerek w Da Grasso!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 22:15
                  Najlepsza jest hallo pizza w rynku. Mowcie co chcecie ale ten lokal
                  jest najlepszy jezeli chodzi o pizze
    • Gość: benio Re: Obsługa kelnerek w Da Grasso!!! IP: *.chello.pl 28.08.09, 22:41
      tel w sprawie skarg 511431977 na ulotce jest
      • wania79 Re: Obsługa kelnerek w Da Grasso!!! 29.08.09, 21:41
        Ile jest wpisów do ksiąg skarg i zażaleń?
        • Gość: ona Rozbrajacie mnie IP: *.18.167.lan.e-wab.pl 31.08.09, 18:30
          Tysiac skarg i zazaleń ale i restauracja pełna , coś tu nie gra .
          Pracowałam w mc donaldzie i wiem jak to jest z wami ludzie ! zawsze
          byłam miła i uprzejma a w 70 % traktowana byłam z góry i wyniośle .
          Komuś spadła tacka czy prywatna rzecz do śmietnika i wołał mnie ,
          żebym wyciągnęła , to mi coś spadło przepraszam bardzo , ze mam w
          śmietniku grzebac ? Jak mi sie cos nie podoba to nie chodze tam i
          problem z głowy . Myślicie , ze ktoś kto stoi po drugiej stronie to
          ktoś gorszy , większośc ludzi nie ma szacunku do pracowników a to
          naprawde nawet w tak towarzyskiej i przyjacielskiej osobie jak ja
          rodzi wstret do ludzi i stąd potem takie zachowanie . A tekst typu
          ze kelnerka tylko wymienila sos z włosem ? A co miała zrobi ? Zjesc
          wlosa na znak solidarnosci z poszkodowanym klientem ? Miejcie
          szacunek do ludzi to i sami ten szacunek otrzymacie .
          • Gość: ! Re: Rozbrajacie mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 22:09
            popieram post wyżej. w koncu jakas normalna osoba na tym forum. nie wszyscy pracownicy musza wszystko widziec. jezeli klient jest niemily i chamski to nie dziwcie sie, ze nie traktuje sie go z usmiechem od ucha do ucha, zwlaszcza po kilku godzinach ciezkiej pracy. to nie jest wybieg dla modelek, czy wybory miss polonia ze maja sie dziewczyny szczerzyc od ucha do ucha.
    • Gość: r.p Re: Obsługa kelnerek w Da Grasso!!! IP: 188.33.103.* 02.09.09, 07:41
      a czy ktoś widział w czym podawane są sosy? naczynia zwykle są poobijane z
      każdej strony.Kiedy zwróciłem na to uwagę dostałem drugi....trochę mniej obity
      :) da grasso się stoczyło. ODRADZAM !
    • Gość: pizza Re: Obsługa kelnerek w Da Grasso!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 17:47
      Byłem jakiś tydzień temu z kumplem w DG-Podzamcze. Na dzień dobry powitanie
      rodem z "Misia". Następnie, jakieś pół godziny później, rzucono nam pizze na
      stół. A co do sosów...to te z da grasso nawet obok nich nie leżały!!! Pomidorowy
      to po prostu koncentrat na pół z wodą plus jakieś "oregano" a czosnkowy to jakiś
      rozcieńczony dressing;/ kelnerki faktycznie zazwyczaj bardziej zajęte są
      ploteczkami niż robotą (zasuwa praktycznie tylko ktoś od robienia pizzy).
    • Gość: Haro Re: Obsługa kelnerek w Da Grasso!!! IP: *.21.11.lan.e-wab.pl 02.12.09, 14:46
      Pomijam glupie teksty o wlosach i wynoszeniu sosow, ale fakt faktem obsluga w Da
      Grasso wola o pomste do nieba.

O 20 umowilismy sie ze znajomymi (jakies 20 osob) na posiadowce przy pizzy.
      Czesc z nas mialaa dojechac, w okolo 7 osob zdecydowalismy sie wejsc do srodka i
      zajac stoliki, zamowic zarcie (bo wiem ile czasu trzeba czekac, ale to akurat
      wytlumaczyc mozna nawalem pizz - 50 plackow w godzine np.). Pani za kasa jak
      zobaczyla nas to wcale cicho powiedziala (i daleki jestem od przesady!) "Ku...,
      wiecej ich matka nie miala? [Imie pizzermana], przynies wiecej plackow bo sie
      znowu bydlo schodzi". Pizzermani patrzyli na nas spod byka, jakby za kare te
      placki musieli przygotowywac, z obawy przed niespodzianka (i niech mi szannowny
      wlasciciel Da Grasso nie wkreca kitu ze jest czysto, bo na zapleczu jest chlew,
      a kapiacy pot do pizzy albo podnoszenie i na nowo przygotowywanie plackow ktore
      spadly komus podczas podrzucania jest norma - wiem, bo robilem i nawet kazano mi
      tak postepowac!) wstalismy i grzecznie wyszlismy z lokalu.

Chocby DG bylo jedyna pizzeria w W-chu, chocby ich pizza byla najwspanialsza w
      miescie (a nie jest, z uwagi na krojenie kosztow smakuje jak trociny. Nie wiem
      czy to kierownik czy szef walbrzyskiej sekcji DG wpadl kiedys i kazal klasc duzo
      mniej sera na placki, bo rzekomo przez to ciasto jest niedopieczone...
      bzdura...), nigdy wiecej moja noga tam nie postanie. Amen.
      • Gość: dawna klientka Re: Obsługa kelnerek w Da Grasso!!! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.12.09, 16:08
        niestety pizzeria nie szanuję klientów to prawda kiedys znajoma co pracowała
        opowiadała co sie tam wyrabia sos możecie sami sobie w omu zrobić wystarczy
        koncentrat pomidorowy sol i przyprawa mielona do ogorków i tyle...Sosy coraz
        gorsze są kiedyś nawet byly gęste a tera jakby wodę lali:( na zapleczach
        niestety ni ma warunków do pracowania kelnerka obsluguje siedzi na kuchni
        sprzata i pomaga tak bylo kiedys teraz to może pannice stoją. Co do sosów to
        dolewali by sie nie zmarnowało i to zależy od dziewczyny siedziącej na zmywaku
        co z nimi zrobi... pieczaki są tragiczne;/ Ja wole do Mexikany iśc i nie są
        takie wielki jak w da grasso ale smacznę i maja narabane tego że je sie ze
        smakiem i wie za co płaci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka