Dodaj do ulubionych

"Miasto Boga" od piątku w kinach

IP: *.range217-44.btcentralplus.com 08.01.04, 22:32
Jeden z najlepszych filmow, jakie widzialem, znakomicie zrealizowany -
montaz, wspomagany przez muzyke i doskonala gre aktorow daje piorunujacy
efekt. Fascynujacy i przerazajacy. Pokazuje cos, czego Hollywood w zyciu by
nie pokazal. Polecam.
Obserwuj wątek
    • Gość: dede "Miasto Boga" od piątku w kinach IP: *.autocom.pl 08.01.04, 22:33
      swietny film dla tych ktorzy lubia szybka ale jednak zaskakujaca fabule, ale
      nie uciekaja od ambitniejszych przemyslen. Goraco polecam!
      • born_slippy Re: "Miasto Boga" od piątku w kinach 09.01.04, 12:05
        Czy ja wiem czy az tak sie trzeba zachwycac? Ogladalem go jakies pol roku temu
        w divx i tak sie zmeczylem ze nie dotrwalem do konca (co mi sie nader rzadko
        zdarza). Gdzies sie jeszcze w domu poniewieraja 2 plytki z tym filmem, ale
        jakos nie chce mi sie do niego wracac.
        • Gość: Michal Re: "Miasto Boga" od piątku w kinach IP: *.range81-152.btcentralplus.com 10.01.04, 16:25
          To po raz kolejny potwierdza sile duzego ekranu.
    • Gość: MGS Geniusz ! IP: *.cip.wiso.uni-goettingen.de 09.01.04, 15:16
      Prawda , ktora w oczy kole przedstawiona w sposob genialny! O podszewki...to
      stwierdzenie oddaje bardzo dobrze charakter filmu !Obowiazek(nie tylko dla
      fanow Ojca)!
    • Gość: MvA Re: "Miasto Boga" od piątku w kinach IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.04, 22:44
      Znakomity film!!! Kunszt realizatorski oraz zaskakujaca i wstrzasajaca fabula.
      Polecam wszystkim, ktorzy lubia zobaczyc cos wiecej, ni to co pokazuje
      Hollywood.
    • dramborleg bez przesady 11.01.04, 13:01
      film dobry. ale do genialnego dużo mu brakuje. po prostu pierwszy film
      brazylijski o favelas bez moralizatorsko-sentymentalnego zadęcia. a to, że w
      konwenji pulp-fiction/przekrętu nie czyni go arcydziełem.
      tym niemniej w zalewie chłamu godzien polecenia
    • Gość: Dziunia Re: "Miasto Boga" od piątku w kinach IP: *.of.pl / *.resko.sdi.tpnet.pl 29.01.04, 17:34
      "Samba na dnie piekła"to idealne okreslenie dla "Miasta Boga".Film
      porusza,fascynuje i przeraża zarazem.Świetna muzyka, genialne zdjecia i
      montaż.Goraco polecam:)
    • Gość: Sonuk "Miasto Boga" rządzi! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.02.04, 11:42
      Można rozpływać się w zachwycie nad wieloma rzeczami: świeżość filmu bije na
      głowę większość tego co dzieje się w kinach i nie mówię tylko o "usual action-
      packed Hollywood blockbusters". Przy okazji świetnych zdjęć opowiada historię -
      genialną w swojej prostocie, przykuwającą uwagę i wymuszającą na widzu głębszą
      refleksję. 130 minut mija błyskawicznie i pojawia się radość, że kino żyje i ma
      się dobrze.
    • Gość: Safao Re: "Miasto Boga" od piątku w kinach IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.04, 22:37
      Jest to film, ktory zrobil na mnie najwieksze w moim zyciu wrazenie. Jeszcze
      godzine po opuszczeniu sali kinowej nie bylam w stanie wydusic z siebie slowa.
      To tak, jakby ktos wstawil mnie na te 2 godziny do innego swiata, a potem
      nagle z niego wyrwal mowiac: `ciesz sie z tego co masz i jak zyjesz...`
    • Gość: jo_ko jestem na tak IP: *.wp.pl / *.kutno.mediaclub.pl 05.03.04, 21:47
      właśnie wróciłam z kina... nadal jestem pod wrażeniem i chyba długo jeszcze
      będe. film jest po prostu niesamowity!! i ta muzyka... no rewelacja! polecam...
      na prawdę warto wydać tych parę złociszy na bilet do kina:)
    • Gość: dora Re: "Miasto Boga" od piątku w kinach IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 28.06.04, 12:10
      TEN FILM JEST BOSKI
      • Gość: black magic women Re: "Miasto Boga" od piątku w kinach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.04, 13:38
        film robi wrazenie szybkim montazem,swietnym zdjeciami i "klimatem".tym
        wszystkim przykrywa ewidentne braki scenariuszowe.co po za tym?swietna
        muzyka/np.brown:)))/i tematyka znana od lat wszystkim interesujacym sie ameryka
        lacinska...razem efektowne,ale to troche za malo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka