Dodaj do ulubionych

Niedźwiecki wraca!!!

07.01.10, 21:33
Pani Magda , zgodnie z obietnicą daną przy obejmowaniu
stanowiska dyrektora Trójki NAMÓWIŁA Marka Niedźwieckiego do powrotu.
NIEDŹWIEDŹ wraca za miesiąc! Oczywiście obecny dyrektor będzie chciał
sobie przypisać ten sukces ale chyba nikt przy zdrowych zmysłach w to nie
uwierzy!

======================
Tylko mali ludzie biją się o prestiż. Wielcy go mają >
Karel Capek
Obserwuj wątek
    • tuberfit Re: Niedźwiecki wraca!!! 07.01.10, 21:38
      To nie będzie niczyj sukces, to będzie muzyczna porażka Trójki. Powrót plujlisty
      z Kylie Minogue i Marcinem Rozynkiem na czele oraz słodki misiu we wszystkich
      głównych rolach - cześć i czołem, pytacie skąd się wziąłem. Fuj!
      • jestemzukladu Re: Niedźwiecki wraca!!! 07.01.10, 22:12
        tuberfit napisał:

> To nie będzie niczyj sukces, to będzie muzyczna porażka Trójki. Powrót plujlist
        > y
        > z Kylie Minogue i Marcinem Rozynkiem na czele oraz słodki misiu we wszystkich
        > głównych rolach - cześć i czołem, pytacie skąd się wziąłem. Fuj!
        Może 2.5 roku poza Trójką mu dobrze zrobiło? Może nabrał dystansu? Może odzyskał
        formę? Bo w umiejętności chyba nie wątpisz? Ale ok, to jest kwestia gustu. Ja
        się cieszę bo Lista zbyt wiele dla mnie znaczy...
      • jedzoslaw Re: Niedźwiecki wraca!!! 07.01.10, 23:25
        tuberfit napisał:

> To nie będzie niczyj sukces, to będzie muzyczna porażka Trójki.
        Powrót plujlist
        > y
        > z Kylie Minogue i Marcinem Rozynkiem na czele oraz słodki misiu we
        wszystkich
        > głównych rolach - cześć i czołem, pytacie skąd się wziąłem. Fuj!

Skład Listy jest, zdaje się, dziełem słuchaczy, a nie prowadzącego...
        • ben_k Skład Listy jest, zdaje się, dziełem słuchaczy, 08.01.10, 13:37
          a nie prowadzącego???
          No to dlaczego w pewnych dawnych latach zawsze na listę i to lepsze miejsca
          trafiały w nadmiarze utwory Davida Boowie?
          • wlampart Re: Skład Listy jest, zdaje się, dziełem słuchacz 08.01.10, 21:58
            ben_k napisał:

> a nie prowadzącego???
            > No to dlaczego w pewnych dawnych latach zawsze na listę i to lepsze miejsca
            > trafiały w nadmiarze utwory Davida Boowie?

Człowieku, co ty pie...lisz?
            Mam wszystkie notowania listy i niczego takiego nie widzę. Wystarczy z resztą
            zerknąć na podsumowania roczne itd. Gdzie ty widzisz D.Bowie???
        • tuberfit Re: Niedźwiecki wraca!!! 09.01.10, 09:52
          jedzoslaw napisał:

> tuberfit napisał:
          >
          To nie będzie niczyj sukces, to będzie muzyczna porażka Trójki.
          Powrót plujlisty z Kylie Minogue i Marcinem Rozynkiem na czele oraz słodki misiu
          we wszystkich głównych rolach - cześć i czołem, pytacie skąd się wziąłem. Fuj!
          >
          > Skład Listy jest, zdaje się, dziełem słuchaczy, a nie prowadzącego...

Jedzoslawie, plujlista czyli playlist, nie mylić z lp3.
          • airborell Re: Niedźwiecki wraca!!! 09.01.10, 13:46
            tuberfit napisał:

> > Skład Listy jest, zdaje się, dziełem słuchaczy, a nie prowadzącego...
            >
            > Jedzoslawie, plujlista czyli playlist, nie mylić z lp3.

O rany, na LP3 przecież też można głosować tylko na te utwory, które ktoś
            umieścił w zestawie do głosowania.
    • petshopgirl Re: Niedźwiecki wraca!!! 07.01.10, 22:18
      Jezu jak się cieszę :D
    • morven Re: Niedźwiecki wraca!!! 07.01.10, 22:53
      Skąd to wiecie? Jakiś link może?
      • offoffmedia Re: Niedźwiecki wraca!!! 07.01.10, 22:59
        Ot dziecię internetu! Nie wierzysz w nic do czego nie ma linku?
        Ja to mówię, bo wiem!!!!
        • nadwyrezony_fan_trojki Re: Niedźwiecki wraca!!! 07.01.10, 23:27
          Witam wszystkich serdecznie! Z okazji nominowania Pana Sobali oraz w związku z
          tą wiadomością założyłem konto. Jestem bardzo ciekawy ewentualnego powrotu Pana
          Marka. Było, nie było przeżyłem z nim nie jedną chwilę na falach Programu
          Trzeciego. Powiem wprost,że ciężko mi było bez niego. Złotych Przebojów
          podsłuchiwałem, ale to nie to. Panie Marku już witam! Tradycyjnie: chlebem i
          solą! :-)
    • etykieta.zastepcza rację ma tuberfit - to porażka 07.01.10, 23:26
      Od tych niedźwieckich słodszych i najsłodszych przebojów w RZP robiło się
      naprawdę niedobrze, w kółko te same wyjce, hołubienie Madonny i Basi no i
      nieśmiertelne "wąsy pana Marka w Australii", gość zrobił się nie do przetrawienia.
      Ten powrót to nic dobrego.
      Nie odbieram Niedźwieckiemu starych zasług, listy przebojów i naprawdę ogromnej
      roli muzycznej w Trójce, ale to było dawno temu i skończyło się wraz z
      nadejściem Laskowitka. Od tamtej pory Niedźwiedź jedzie wyłącznie na opinii i
      wyłącznie w dół.
      Moim zdaniem, po jego odejściu Trójka odetchnęła, mało - nabrała głęboko nowego
      powietrza i rozwinęła gałąź głównie muzyki alternatywnej na skalę dotąd
      niespotykaną, gdzie panuje naprawdę szczere poszukiwanie ciekawych artystów (nie
      stłumione monotematyzmem Pawła Kostrzewy).
      Chwała Grzegorzowi Hoffmanowi, Waglom, duetowi Hawryluk/Chaciński, Trzeciej
      Stronie Księżyca - ich audycje są genialne i to one teraz wyznaczają muzyczne
      trendy w Trójce. Kaczkowski i Beksiński mają godnych następców. A Niedźwiedź -
      cóż, wyraźnie odstaje od tego trendu i mam wrażenie , że tego nie czuje. Jego
      powrót jako szeregowego prezentera, który plumka sobie w sobotnie przedpołudnie,
      czasem po południu w dni powszednie i raz w tygodniu nocą można ewentualnie
      znieść, ale nie wyobrażam sobie, aby miał np. zostać ponownie "kolegą
      kierownikiem, który na nic nie ma wpływu" d/s muzycznych. To wróżyłoby katastrofę.
      Mimo wszystko jednak wolałbym, aby już nie wracał. Nie wchodzi się 2x do tej
      samej rzeki.
      • nadwyrezony_fan_trojki Re: rację ma tuberfit - to porażka 07.01.10, 23:41
        Oczywiście zgadzam się w dużej części z tym co pisze etykieta.zastepcza. Wg mnie
        Panu Markowi trzeba dać możliwość pojawiania się jak sądzę do kilku razy w
        tygodniu. Proponuję:lista zamiennie z Balonikiem; Prywatna Kolekcja-raz w
        tygodniu; audycja autorska - raz w tygodniu(do wyboru-audycja nocna, przed
        południówka zamiennie z Balonikiem lub inne propozycje); czwarta propozycja to
        będzie maksimum-tu nic nie zaproponuję-to trzeba by przemyśleć).Cóż...zobaczymy
        czy zapowiedzi się spełnią.
        • jestemzukladu Re: rację ma tuberfit - to porażka 08.01.10, 00:03
          Może ktoś wypuścił... balonik by sprawdzić nasze reakcje? Ja tam chcę Pana Marka
          w wersji 2.0. Nie opowiadającego o/grającego ciągle Basię, nie żartującego bez
          przerwy z Helen, nie mówiącego "za piętnaście milionów dwudziesta" i
          wspominającego nie tylko o Australii. To wbrew pozorom jest możliwe. Nie mogę
          słuchać o "Topie Wszechczasów" w RZP lub 100 notowaniu "Listy". Profanacja!
      • airborell Re: rację ma tuberfit - to porażka 08.01.10, 09:51
        Podpisuję się pod każdym słowem.
        • tuberfit Re: rację ma tuberfit - to porażka 08.01.10, 10:16
          airborell napisał:
          > Podpisuję się pod każdym słowem.

O, jeżeli pod moim, to bardzo dziękuję. PS. Też ucieszyłem się z Persefony:-).
      • fan.ortografii Re: rację ma tuberfit - to porażka 08.01.10, 17:08
        Siłą Trójki zawsze była różnorodność. Właśnie dlatego od 28 lat słucham tego radia, że jego formuła była tak pojemna, że mogła pomieścić niemal wszystkie gatunki muzyczne, łącznie z muzyką klasyczną i jazzem. Zawsze było tam również miejsce dla wartościowej muzyki pop i soulowatego "nudziarstwa" zza oceanu. Zawsze było tam miejsce dla najlepszych warsztatowo dziennikarzy. I dlatego w trudnych latach osiemdziesiątych bez żadnego bólu można było w sobotę obyć się bez telewizji, że po ZD3 Pana Piotra była Lista, potem "Teatrzyk Zielone Oko", a potem autorskie nocne ZD3.
        Nigdy nie pogodziłem się do końca z odejściem MN z Trójki i czekałem na jego powrót. Ten głos to dla mnie piękne wspomnienia sobotnich wieczorów z zeszytem na biurku (nie było internetu z archiwum notowań :) i palcem na przycisku nagrywania magnetofonu. Taki był początek wychowania muzycznego dla wielu z nas.
        Zgadzam się z Wami, nie jako kierownik od playlisty (Trójka musi pozostać radiem autorskim), ale jako prezenter i autor kilku audycji Marek Niedźwiecki mógłby wrócić.
        • airborell Re: rację ma tuberfit - to porażka 08.01.10, 18:09
          Pytanie, czy MN by się z taką rolą pogodził. Przecież właśnie dlatego odszedł z
          Trójki za Skowrońskiego, że poproszono go łaskawie, by się trochę posunął i
          zrobił miejsce innym. Oczywiście, przez ostatnie dwa i pół roku mógł zmienić
          zdanie... chociaż za bardzo w to nie wierzę. MN przez całe swoje życie (no...
          dokładnie to przez pół) był Gwiazdą. To zostawia ślady na psychice.

No ale nie wiemy, na co się dogadali z Jethon - i jak te ustalenia będą teraz
          aktualne, po przyjściu Sobali. Istnieje scenariusz, w którym będzie duuuużo
          czasu antenowego do zagospodarowania.
          • tuberfit Re: rację ma tuberfit - to porażka 08.01.10, 19:37
            airborell napisał:
            > Istnieje scenariusz, w którym będzie duuuużo czasu antenowego do zagospodarowania.

A jeden gwiazdor wyjdzie taniej niż paru dobrych dziennikarzy.
          • tuberfit Re: rację ma tuberfit - to porażka 08.01.10, 19:44
            airborell napisał:
            > nie wiemy, na co się dogadali z Jethon

Po prostu NIE WIERZĘ, żeby odpuścił plujlistę. Ponieważ to z plujlisty może być
            prawdziwa kasa, bynajmniej nie od radia.
      • astat5577 Re: rację ma tuberfit - to porażka 12.01.10, 18:48
        etykieto zastępcza,
        z bólem serca, ale podpisuję się.
        Uczucia uczuciami, uczciwość uczciwością.
    • marcin_95 Re: Niedźwiecki wraca!!! 07.01.10, 23:43
      Skąd ta wiadomość?
    • cyganka9 Re: Niedźwiecki wraca!!! 08.01.10, 11:12
      oby to była prawda, tęsknię za nim, RZP do mnie nie sięga
    • blurppp Re: Niedźwiecki wraca!!! 08.01.10, 14:39
      Wychowałem sie na Niedźwiedzki ale za zdradę a to była ucieczka z
      PR3 jakoś go znielubiłem
      • cyganka9 Re: Niedźwiecki wraca!!! 08.01.10, 15:03
        no przestań, miał prawo odetchnąć innym powietrzem, przecież nie jest naszym
        niewolnikiem
        • blurppp Re: Niedźwiecki wraca!!! 08.01.10, 15:08
          Ma prawo oddechu ale musi sie liczyć z tym co słuchacze o tym
          przewietrzeniu myslą
          Moją opinie znasz
          Fakt że przestałem go lubic jako człowieka wcale nie znaczy że
          przestanęjako prezentera
    • morven Re: Niedźwiecki wraca!!! 08.01.10, 19:50
      Ja dalej w to nie wierzę, bo nie ma na to żadnych dowodów, Wirtualne Media i
      Pressserwis milczą, a argument typu "bo ja to wiem" może być równie dobrze
      plotką i sondowaniem reakcji uczestników tego forum.

Ale ucieszyłabym się z powrotu Niedźwiedzia. Niestety, wraz z nim wróciłaby
      chichocąca Alina Dragan. To mogłaby być ciężka próba dla mojej cierpliwości.
      • piotr7777 Re: Niedźwiecki wraca!!! 08.01.10, 21:25
        Autor wątku uprawia klasyczne "wishful thinking" a ja myślę, że
        wszystko ma swoje miejsce i czas a czas Niedźwieckiego w Trójce
        minął bezpowrotnie 31 lipca 2007 r. To była jego decyzja i powinien
        pozostać jej wierny. Inaczej rozmieni się na drobne. A tego co było
        przez te 25 lat i tak już nie wskrzesi.
        Nie wyobrażalem sobie LP3 bez Niedźwiedzia a teraz nie wyobrażam
        sobie tej listy z nim. Myślę, że wielu słuchaczy uważa tak samo.
        • tuberfit Re: Niedźwiecki wraca!!! 08.01.10, 21:30
          Ja, chyba naczelny niedźwiedziożerca powiem Ci, że jak najbardziej wyobrażam
          sobie lp3 z jej twórcą. Zgodziłbym się też na jakąś nockę dla niego i - na tym
          KONIEC!
          • jestemzukladu Re: Niedźwiecki wraca!!! 08.01.10, 21:51
            tuberfit napisał:

> Ja, chyba naczelny niedźwiedziożerca powiem Ci, że jak najbardziej wyobrażam
            > sobie lp3 z jej twórcą. Zgodziłbym się też na jakąś nockę dla niego i - na tym
            > KONIEC!

No to się zgadzamy :) Mój stosunek do Niedźwiedzia to emocje... Jak zobaczyłem
            newsa na gazeta.pl że odchodzi do RZP i pokazali go w ohydnej "złotej" marynarce
            poczułem wielkie obrzydzenie i niechęć. Dzień później gdy rozmawiali z Baronem
            (Balonikowi załamywał się głos), poczułem ogromny żal. W przeciwieństwie do
            Olejnik której czasem w Zetce słucham nigdy sam nie przełączyłem na RZP bo
            uważam używanie nazw "Lista" czy "Top Wszechczasów" za profanację. Dziś
            przymusowo słyszałem fragment "Listy" w taksówce i dziwnie mi brzmiał w tym
            wyrobie radiopodobnym.
            Tak czy inaczej obie części książek "Lista Przebojów Programu Trzeciego" stoją w
            domu na honorowym miejscu. Często sięgam do książeczek z serii "Dziennika" na
            25-lecie listy. I odruchowo łączę poszczególne notowania z wydarzeniami we
            własnym życiu. Niech Marek wraca, tak jak Mann kiedyś wrócił bo nie wolno nikomu
            zabraniać powrotu do domu. Ale niech to będzie Niedźwiedź 2.0 lub po prostu
            Niedźwiedź z okresu do końca lat 90. Poza tym co napisałem w poprzednim poście,
            zgadzam się z jednym przedmówcą, nie chcę Aliny!!!
            • pawelbozek Re: Niedźwiecki wraca!!! 15.01.10, 12:48
              Ciekawe spostrzeżenie.
              Skoro mógł wrócić Mann dlaczego nie może Niedźwiecki?
              Według mnie może, nawet powinien bo na Myśliwieckiej jest
              jego miejsce.
              Ale nie do Listy. Jeżeli Balonik chce ją prowadzić
              nadal (bo może nie chce, może dostał propozycje nie do
              odrzucenia) to niech to robi. Nauczył się już nadawać
              ją po swojemu, jest rozpoznawalny i niech to kontynuuje
              dalej.
              A panu Markowi oddać poranną sobotę, bo mam już
              dość słuchania na antenie odgłosów żarcia, szczękających
              sztućców ( co to w ogóle był za pomysł!- Jezu!) i gadających
              od rzeczy, wciąż to samo sterowanych przez spin doktorów polityków.
              Początek weekendu to idealna pora na "nudzenie"
              w związku z tym ja jestem ZA powrotem. Można także oddać
              MN piątkowy poranek (taki pomysł), nie dlatego, że Balonik
              się nie sprawdza ale dlatego aby dać mu odpocząć,
              bo pan Piotr zasuwa 6 dni w tygodniu.
              Tak bym widział powrót Niedźwiedzia. Plus oczywiście jeszcze
              jakiś wieczorek lub nocka.
              • techniczny1990 Rzeczywiście, Mann wrócił, to Misiowi też wolno! 16.01.10, 11:28
                pawelbozek napisał:

> Ciekawe spostrzeżenie.
                > Skoro mógł wrócić Mann dlaczego nie może Niedźwiecki?
                > Według mnie może, nawet powinien bo na Myśliwieckiej jest
                > jego miejsce.
                > Ale nie do Listy. Jeżeli Balonik chce ją prowadzić
                > nadal (bo może nie chce, może dostał propozycje nie do
                > odrzucenia) to niech to robi. Nauczył się już nadawać
                > ją po swojemu, jest rozpoznawalny i niech to kontynuuje
                > dalej.
                > A panu Markowi oddać poranną sobotę, bo mam już
                > dość słuchania na antenie odgłosów żarcia, szczękających
                > sztućców ( co to w ogóle był za pomysł!- Jezu!) i gadających
                > od rzeczy, wciąż to samo sterowanych przez spin doktorów polityków.
                > Początek weekendu to idealna pora na "nudzenie"
                > w związku z tym ja jestem ZA powrotem. Można także oddać
                > MN piątkowy poranek (taki pomysł), nie dlatego, że Balonik
                > się nie sprawdza ale dlatego aby dać mu odpocząć,
                > bo pan Piotr zasuwa 6 dni w tygodniu.
                > Tak bym widział powrót Niedźwiedzia. Plus oczywiście jeszcze
                > jakiś wieczorek lub nocka.

Przybij piątkę! Cieszę się, że ktoś o tym powrocie Manna tutaj wspomniał. Zawsze
                dziwią mnie komentarze ludzi, którzy mieszają Niedźwieckiego z błotem za to, że
                odszedł, zdradził słuchaczy, wymyślają mu przezwiska typu "Pan złoty przebój", a
                zapominają, że Mann kiedyś też odchodził! I co? Po kilku latach wrócił i
                wszystko było w porządku. Zgadzam się z tym, że Niedźwiecki nie powinien już
                prowadzić Listy Trójki, było minęło. Baron stworzył już nowy styl, nową jakość
                Listy, nie cofajmy już tego! Ale do prowadzenia pasm autorskich Niedźwiecki
                spokojnie mógłby wrócić. Też mam dość politycznej paplaniny w sobotni poranek,
                tęsknię za Markomanią, gdy jeszcze była o tej porze. Na szczęście mogę o tej
                porze słuchać Niedźwieckiego w Radiu Złote Przeboje, co z przyjemnością czynię.
                Choć chciałbym słuchać w Trójce, bo te debilne reklamy i jingle w RZP bardzo
                denerwują. Swoją drogą czy ktoś wie na jak długo ma Niedźwiecki kontrakt z
                Radiem Złote Przeboje? Bo rozumiem, że dopóki nie upłynie czas jego ważności, to
                wrócić do Trójki nie będzie mógł, choć by jak go namawiano do tego.
                • tuberfit Re: Rzeczywiście, Mann wrócił, to Misiowi też wol 16.01.10, 11:51
                  Jest pewna różnica pomiędzy panami: Mann niczego w Trójce nie spieprzył.
                  • techniczny1990 Re: Rzeczywiście, Mann wrócił, to Misiowi też wol 16.01.10, 12:50
                    tuberfit napisał:

> Jest pewna różnica pomiędzy panami: Mann niczego w Trójce nie spieprzył.

De gustibus non est disputandum! Dla mnie Trójka się całkowicie spieprzyła 31
                    lipca 2007 roku. Nie lubię Trójki bez Niedźwieckiego i bez jego audycji.
                    • piotr7777 Re: różnica jest inna 16.01.10, 15:31
                      Mann pomimo długiego stażu w Trójce nie zrósł się z tą stacją tak
                      ściśle jak Niedźwiecki. Dlatego mógł odejść i wrócić. Niedźwiecki
                      stworzył (albo raczej nie przeszkadzał w stworzeniu) wizerunek
                      prezentera Zawsze Weirnego JEdnej Stacji.
                      Poza tym jest problem listy. Otóż albo wróciłaby do twórcy co
                      wiazałoby się z wyrugowaniem Barona i byłoby wobec niego nie w
                      porządku. Albo i pozostałaby przy Baronie, ale wątpię by M. N.
                      pogodził się z tym, że po raz pierwszy od 28 lat nie prowadzi żadnej
                      listy przebojów (długi pięciomiesięczny urlop od radia w 2007 roku
                      to inna sprawa). Jakiś stały kącik albo rola Pierwszego Druha
                      Zastępowego byłaby dla niego trudna.
                      Dlatego lepiej niech wszystko zostanie jak jest.
                      • jestemzukladu Re: różnica jest inna 16.01.10, 17:49
                        piotr7777 napisał:

> Mann pomimo długiego stażu w Trójce nie zrósł się z tą stacją tak
                        > ściśle jak Niedźwiecki. Dlatego mógł odejść i wrócić. Niedźwiecki
                        > stworzył (albo raczej nie przeszkadzał w stworzeniu) wizerunek
                        > prezentera Zawsze Weirnego JEdnej Stacji.
                        > Poza tym jest problem listy. Otóż albo wróciłaby do twórcy co
                        > wiazałoby się z wyrugowaniem Barona i byłoby wobec niego nie w
                        > porządku. Albo i pozostałaby przy Baronie, ale wątpię by M. N.
                        > pogodził się z tym, że po raz pierwszy od 28 lat nie prowadzi żadnej
                        > listy przebojów (długi pięciomiesięczny urlop od radia w 2007 roku
                        > to inna sprawa). Jakiś stały kącik albo rola Pierwszego Druha
                        > Zastępowego byłaby dla niego trudna.
                        > Dlatego lepiej niech wszystko zostanie jak jest.

Powinien wrócić do Listy. Bo LP3 to jego "dziecko". Chyba że sam nie chcę. Nie
                        znoszę kategorycznego stawiania sprawy w stylu "nie wchodzi się dwa razy do tej
                        samej rzeki". Więcej wyrozumiałości. Oczywiście bez powrotu na stanowisko szefa
                        redakcji muzycznej. A z Balonikiem myślę że się dogadają.
                        • astat5577 Re: różnica jest inna 16.01.10, 19:54
                          'powinien - nie powinien - powinien - nie powinien' - o czym my rozmawiamy?
                          O jakich powinnościach?
                          Piotr Baron świetnie stworzył kontynuację LP3 a Marek Niedźwiecki znalazł sobie kreację _z wyboru_ w złotej marynarce.
                          Pan Mann jest klasą samą w sobie, może prowadzić poranki i noce a Drakulę puszczać o dziewiątej albo w południe. Pan Sosnowski oczekiwany zawsze.
                          Każdy ma swoją niszę:)
                          Pan Wasowski odszedł z wyboru i też z klasą, brakuje go jednak.
                          Dla słuchacza niejasne są meandry i kulisy radiowych przetasowań, ale jednak trójkowy znak jakości nie jest pustym słowem.
                          • techniczny1990 Re: różnica jest inna 16.01.10, 20:36
                            astat5577 napisała:

> Pan Mann jest klasą samą w sobie

Niedźwiecki dla mnie również jest klasą samą w sobie, wychowałem się na jego
                            audycjach (nie tylko na Liście) i teraz nie mogę bez niego. Dlatego przerzucam
                            się na Radio Złote Przeboje, kiedy ma tam audycje i robi się miło, kiedy słyszę
                            jego głos i jego muzykę. A TrUjka 31.07.2007 dla mnie umarła i powracam do niej
                            już tylko na kilka audycji, m. in. na audycje Manna.
                            • scarlette Re: różnica jest inna 16.01.10, 22:41
                              jak dla mnie pan Marek może wrócić, ale też nie moge zgodzić się z
                              porównywanie jego osoby do Pana Wojtak Manna, to zuuuuuuuupełnie
                              inna bajka! jak również nie chciałabym, aby "wyrugał" Balonika z
                              LP3, odszedł, trudro, niech prowadzi poranek w sobnotę, czy
                              jakieś "nocki" ale LP3 niech zostawi Balonikowi, ot co !!!
                        • kaa.lka Re: różnica jest inna 17.01.10, 00:32
                          tak, dogadaja:)
                          zwlaszcza wtedy gdy MN wystapic raczy w roli Hellen np.
                          czego, panu Baronu jak i zlotoustemu Marku, serdecznie zycze.

• piotr7777 Re: różnica jest inna 17.01.10, 11:40
                            A może powinno być tak, że w soboty mamy nową LP3 z Baronem a w
                            piątki powtórki archiwalnych notowań Niedźwiedzia?
                            To niestety marzenie, ale w ogóle PR mogłoby uruchomić jakąś stację
                            archiwalną, bo zachowane na taśmach dawne audycje mają często
                            wartość historyczną.
              • cyganka9 Re: Niedźwiecki wraca!!! 17.01.10, 21:54
                o! popieram kolegę!
                mam dokładnie takie samo zdanie :)
                • smutas13 Re: Niedźwiecki wraca!!! 18.01.10, 07:44
                  Chciałabym, aby MN wrócił, ale bez pley listy.
                  • invisible7 Re: Niedźwiecki wraca!!! 18.01.10, 12:27
                    Nie rozumiem, dlaczego zarzucacie Niedźwiedziowi wprowadzenie
                    plujlisty, skoro to była robota Laskowitka, a on nie miał nic do
                    gadania.
                    • tuberfit Re: Niedźwiecki wraca!!! 18.01.10, 15:08
                      Ten znany prezenter telewizyjny ("nie wierzę w życie pozaradiowe") nie miał nic
                      do gadania poza tym, że układał ową plujlistę.
                      • gaudia Re: Niedźwiecki wraca!!! 19.01.10, 03:13
                        >>>A może powinno być tak, że w soboty mamy nową LP3 z Baronem a w
                        piątki powtórki archiwalnych notowań Niedźwiedzia?
                        To niestety marzenie, ale w ogóle PR mogłoby uruchomić jakąś stację
                        archiwalną, bo zachowane na taśmach dawne audycje mają często
                        wartość historyczną.

jestem za
                        chętnie posłucham np. Beksińskiego
                        Baron jest OK, ale za dużo go w tygodniu
                        wg mnie LP winien prowadzić ktoś, kto zajmie się TYLKO tym tematem. Kto jest
                        osłuchany, ale tolerancyjny. Kto umie szukać i wybierac. Kto słucha nie tylko
                        muzy, ale też zdania słuchaczy. Kto nie pozwoli na porażki takie, jak ostatni
                        top wszechczasów.

A Niedźwiedzki? No cóz, niech i narcyz ma swoją audycję.
                      • invisible7 Re: Niedźwiecki wraca!!! 19.01.10, 23:12
                        tuberfit napisał:

> Ten znany prezenter telewizyjny ("nie wierzę w życie pozaradiowe")
                        nie miał nic
                        > do gadania poza tym, że układał ową plujlistę.

Miałam kiedyś informację z wiarygodnego źródła (osoba niegdyś
                        związana z Trójką), że utwory do plujlisty musiały być najpierw
                        zatwierdzane na specjalnych zebraniach przez kierownictwo (nie
                        Niedźwiedzia), która nie przepuszczała niczego, co było bardziej
                        ambitne, natomiast faworyzowała wszelkich komercyjnych Timberlake'ów,
                        Rozynków czy inne Sugar Kittens (pewnie przekręcam nazwę, ale nawet
                        celowo, by pokazać lekceważenie dla tego typu "muzyki").
                        • tuberfit Re: Niedźwiecki wraca!!! 20.01.10, 09:12
                          Od dawna mam wrażenie, że mitologia Niedźwiedzia wykazuje wiele cech wspólnych z
                          mitologią Jaruzela. Obaj nigdy nie mogli, nigdy nie chcieli ale zawsze musieli.
                          I obu było za dużo;-).
                          • wlampart Re: Niedźwiecki wraca!!! 24.01.10, 19:24
                            Bywasz piekącym jadem trollów
                            na internetowym forum
                            Wiwat Polonia, frustrata,
                            wiwat to psychopata
                            Jam nieudacznik, grafoman i śmieć
                            Tylko tu możesz być Bogiem, na wszystkich podnosisz nogę
                            I załatwiasz te sprawę jak pies

Strachy Na Lachy - Żyję w kraju
                            • techniczny1990 Niedźwiecki naprawdę wraca!!! Hura!!! 25.01.10, 17:00
                              simoncafe.blogspot.com/2010/01/radiowy-news-roku.html
                              Nareszcie!

Wyrazy współczucia dla wszystkich, którzy na tym forum psy na Panu Marku
                              wieszali!!! A ja z niecierpliwością czekam na Pana Marka w Trójce!
                              • piotr7777 Re: to by znaczyło 25.01.10, 18:30
                                ...że zeszmacił się do reszty.
                                W tej chwili nowy dyrektor grozi tożsamości Trójki. Nie oczekuję od
                                M.N, by wsparł dawnych kolegów (jak G. Miecugow czy M. Olejnik), ale
                                lepiej dla niego by się trzymał od tego z daleka. Bo co z tego, że
                                będzie brylował na antenie gdy poza nią straci ostatnich przyjaciół?
                                • astat5577 Re: to by znaczyło 25.01.10, 23:24
                                  piotr7777 napisał:

> ...że zeszmacił się do reszty.
                                  > W tej chwili nowy dyrektor grozi tożsamości Trójki. Nie oczekuję od
                                  > M.N, by wsparł dawnych kolegów (jak G. Miecugow czy M. Olejnik), ale
                                  > lepiej dla niego by się trzymał od tego z daleka. Bo co z tego, że
                                  > będzie brylował na antenie gdy poza nią straci ostatnich przyjaciół?

No.
                                  W ogóle to wszystko żenujące i nie chce mi się wierzyć.
                              • tuberfit Re: Niedźwiecki naprawdę wraca!!! Hura!!! 25.01.10, 19:47
                                O, losie słodki...
                                • jestemzukladu Re: Niedźwiecki naprawdę wraca!!! Hura!!! 25.01.10, 20:17
                                  tuberfit napisał:

> O, losie słodki...

Szanuję uczucia przeciwników Marka... Ale proszę o uszanowanie emocji tych,
                                  którzy po ludzku się cieszą. Tak jak ja :)
                                  • tuberfit Re: Niedźwiecki naprawdę wraca!!! Hura!!! 25.01.10, 20:24
                                    Wcale nie wykluczam że wszyscy będziemy cieszyć się z licznych autorskich
                                    audycji oraz zastępstw naszego bohatera. Jest bowiem prawdopodobne, iż jego
                                    słodki budyniek będzie jak ambrozja pośród g.nianej plujlisty. Zresztą również
                                    jego autorstwa.
                                    • tuberfit Re: Niedźwiecki naprawdę wraca!!! Hura!!! 25.01.10, 20:38
                                      Z blogu/a Marka Niedźwieckiego:

Najgorszy dzień w roku...
                                      Marek | Blog Marka | 2010-01-25, 20:20

Bo depresja, bo mrozi, bo miesiąc od świąt, a banki ponaglają w sprawie spłat
                                      kredytów. Tak wymyślono, że 3 poniedziałek stycznia, to ten najtrudniejszy dzień
                                      roku. Najgorszy. A dla mnie był fajny. Może dlatego, że ja lubię poniedziałki?
                                      Świeciło słońce, samochód odpalił. Na Czerskiej wypiłem dobrą kawę. A na koniec
                                      dnia gruchnęła wiadomość, że wracam do Trójki...

Sama gruchnęła, biedaczek znowu nie miał na nic wpływu. No przepraszam bardzo:
                                      nieznośny typ.
                                      • jestemzukladu Re: Niedźwiecki naprawdę wraca!!! Hura!!! 25.01.10, 21:37
                                        tuberfit napisał:

> Sama gruchnęła, biedaczek znowu nie miał na nic wpływu. No przepraszam bardzo:
                                        > nieznośny typ.

Żeby nie było wątpliwości: Marek nie jest dla mnie chodzącym ideałem... Pamiętam
                                        jak mnie wkurzył za Laskowskiego gdy nagle "zmienił" nazwę programu prowadzonego
                                        przez siebie od ponad 20 lat na "Listę Przebojów TRÓJKI" (dla niewtajemniczonych
                                        przez kilka lat nie wolno było mówić na antenie "Program Trzeci"). Ale emocje są
                                        silniejsze...Każdy powinien mieć szansę na naprawienie błędów.
                                        • tuberfit Re: Niedźwiecki naprawdę wraca!!! Hura!!! 25.01.10, 21:43
                                          Trójka będzie obecna u fryzjerów. Przestanę się strzyc;-)!
                                          • smutas13 Re: Niedźwiecki naprawdę wraca!!! Hura!!! 26.01.10, 10:15
                                            tuberfit napisał:

> Trójka będzie obecna u fryzjerów. Przestanę się strzyc;-)!

Musisz znaleźć fryzjera, który słucha innego radia.
                                            (moja fryzjerka słucha zetki- to dopiero męka!)
                                        • techniczny1990 Re: Niedźwiecki naprawdę wraca!!! Hura!!! 25.01.10, 22:20
                                          jestemzukladu napisał:

>Marek nie jest dla mnie chodzącym ideałem... Pamięta
                                          > m
                                          > jak mnie wkurzył za Laskowskiego gdy nagle "zmienił" nazwę programu prowadzoneg
                                          > o
                                          > przez siebie od ponad 20 lat na "Listę Przebojów TRÓJKI"

Raczej MUSIAŁ zmienić! Nazwa "Program III" została zakazana, przez Laskowskiego.
                                          Akurat w tym przypadku nie mam nic do zarzucenia Niedźwiedziowi.

>
                                          > Każdy powinien mieć szansę na naprawienie błędów.

Zgadzam się i Niedźwiedź ją dostanie. A jego zaciekli przeciwnicy niestety będą
                                          musieli się pogodzić z tym powrotem i nie ma innej rady!
                                          • tuberfit Re: Niedźwiecki naprawdę wraca!!! Hura!!! 26.01.10, 08:24
                                            Techniczny, ciesz się z powrotu Niedźwiedzia nie z mojego smutku, OK;-)?
                                      • cyganka9 Re: Niedźwiecki naprawdę wraca!!! Hura!!! 25.01.10, 22:14
                                        ale się czepiasz :/
    • nadwyrezony_fan_trojki Re: Niedźwiecki wraca!!! 26.01.10, 10:13
      Ok! Cieszymy się z powrotu Pana Marka...Chciałbym tylko,żeby ten sukces nie
      obrócił się przypadkiem w porażkę. Porażką będzie nadmierna obecność na
      antenie("otwierasz lodówkę a tam Pan Marek"). Boję się także powtórki sytuacji z
      czasów dyrektora Laskowskiego, kiedy wszyscy pisali o udziale Pana Marka w
      układaniu playlisty(choć podejrzewam,że to Paweł Kostrzewa mógł być
      głównodowodzącym). Zaznaczę,że te playlisty śnią mi się do dziś jako najgorszy
      koszmar. Tych dwóch sytuacji chyba obawiam się najbardziej.
      • tuberfit Re: Niedźwiecki wraca!!! 26.01.10, 10:52
        Do współudziału w układaniu plujlisty przyznawał się bez bicia sam Niedźwiedź.
        Gdy odszedł Kostrzewa, współudział prawdopodobnie przekształcił się w monopol.
    • xioncpb Re: Niedźwiecki wraca!!! 26.01.10, 11:34
      A na cholerę on tu?
      Trójka jaka jest teraz jest wręcz perfekcyjna, lista Barona jest
      świetna, widać że facet dobrze się tym bawi, a nie odwala
      pańszczyznę, jak robił to w ostantich latach Pan Marek.

Niech sobie teraz idzie gdzie indziej, choćby do radia (dr)Eska, a
      nie do Trójeczki.
      • szkamar Re: Niedźwiecki wraca!!! 26.01.10, 11:44
        A ja się bardzo cieszę, że wróci. Nawet Mu wysłałem "powitalnego" e-
        maila. "Stara miłość nie rdzewieje". Jeszcze z pewnością nieraz nas
        zachwyci piękną audycją, tak, jak On to potrafi. A "wieszacze psów"?
        Przecież w czasie Jego audycji zawsze możecie iść na spacer... :)
        • tuberfit Re: Niedźwiecki wraca!!! 26.01.10, 12:06
          Długie i częste spacery.
          • szkamar Re: Niedźwiecki wraca!!! 26.01.10, 12:47
            tuberfit napisał:

> Długie i częste spacery.
            To już zależy jakie kto ma tempo i "spacerowe potrzeby" :)
          • xioncpb Re: Niedźwiecki wraca!!! 26.01.10, 14:21
            Pielgrzymki wręcz....

A na poważnie - nie przeszkadza mi powrót Niedźwiedzkiego do Trójki -
            po prostu nie będę słuchał jego audycji, tak jak nie słucham
            pewnych audycji, których autorzy albo zawartość mi nie odpowiadają.

Ale jeżeli Niedźwiedź będzie się wpychał do Listy, Topu
            Wszechczasów, TuBarona, itp. to już będzie niedobrze i jako stały
            słuchacz będę głośno protestował...

A już nie wyobrażam sobie jego wpływu na repertuar muzyczny radia -
            tj. playlistę, utwór dnia, płytę tygodnia czy jak się to tam teraz
            nazywa...
    • astat5577 Re: Niedźwiecki wraca!!! 26.01.10, 11:48
      Powrót, kiedy jest Sobala, jest zwyczajnie usankcjonowaniem jego rządów. I tyle.
      Najpierw swoim nazwiskiem sankcjonował pan Niedźwiecki rządy Laskowskiego, co można było podciągnąć jeszcze pod chęć ratowania PRIII. Ale teraz to zwyczajnie wstyd przyklepywać taką zmianę dyrekcji własnym powrotem. O braku lojalności wobec pani Jethon nawet nie wspominam.
      Jest mi cholernie przykro.
      • tuberfit Re: Niedźwiecki wraca!!! 26.01.10, 14:16
        Sobala ojciec sukcesu.
        wiadomosci.onet.pl/2118113,327,legenda_radia_wraca_do_trojki_w_prima_aprilis,item.html
        • nierozpoznawalny Re: Niedźwiecki wraca!!! 26.01.10, 15:37
          Może matką sukcesu była Jethon? A Sobala się podpina?
          Przecież przecieki o powrocie pojawiły się jeszcze w zeszłym roku, a i pani
          Magda coś wspominała o próbach ściągnięcia Nieźwiedzia...
          Ale co my tam wiemy...
          • astat5577 Re: Niedźwiecki wraca!!! 26.01.10, 16:25
            O jakim 'podpinaniu' piszesz?
            Zdaje się, że redaktor jest dorosły i doskonale zna sytuację w radiu i on sam podjął decyzję, że w sytuacji, kiedy cały zespół Programu III solidarnie podpisał list protestacyjny ryzykując zwolnieniem, kiedy wywalają bezczelnie M. Jethon - on wraca w chwale popierając tym samym nową dyrekcję i stając po drugiej stronie barykady w stosunku do zespołu.
            Czyj to sukces?
            Dla mnie to katastrofa, personalna, etyczna i moralna.
            I żadne 'róbmy swoje' nie jest tu wytłumaczeniem.
            To po prostu wstyd.
            • nadwyrezony_fan_trojki Re: Niedźwiecki wraca!!! 26.01.10, 16:40
              W tym co pisze astat5577 coś jest. Będziemy uważnie obserwować rozwój sytuacji.
              Zastanawia mnie dlaczego dziennikarze nie zaprotestowali wobec reform, które
              zafundował nam dyr. Laskowski? Mam żal do nich,że w większości siedzieli wtedy
              cicho jak myszy pod miotłą. A na forach okupowanych przez słuchaczy aż wrzało.
              • nierozpoznawalny Re: Niedźwiecki wraca!!! 26.01.10, 18:05
                nadwyrezony_fan_trojki napisał:
                > W tym co pisze astat5577 coś jest. Będziemy uważnie obserwować rozwój sytuacji.
                > Zastanawia mnie dlaczego dziennikarze nie zaprotestowali wobec reform, które
                > zafundował nam dyr. Laskowski? Mam żal do nich,że w większości siedzieli wtedy
                > cicho jak myszy pod miotłą. A na forach okupowanych przez słuchaczy aż wrzało.
                Minęło 8 lat. Zmienia się moda, samochody, rządy, także dziennikarska godność,
                odwaga itp. Ci sami ludzie to już inni ludzie. A i doświadczenie robi swoje -
                'laskowitkowe' nieszczęście zaskoczyło wszystkich po raz pierwszy. Teraz już od
                początku było wiadomo czym to grozi.
                • piotr7777 Re: Niedźwiecki wraca!!! 26.01.10, 18:32
                  Mam na ten temat zdanie wysoce krytyczne, ale nie mogę się nie
                  odnieść do kłamlwego postu z forum na onecie:

"Kiedy Marek Niedźwiecki odmówił wypełnienia oświadczenia
                  o ewentualnej współpracy ze służbami PRL---WYLECIAŁ!!
                  Okazało się,że jednak...Skowroński nie miał innego wyjścia! "

Ponieważ M.N. napisał w książce o liście (i nie ma powodu by mu nie
                  wierzyc), że na polecenie władz radia poddał się (bezprawnej
                  zresztą) lustracji i otrzymał zaświadczenie z IPN, że nie był TW ani
                  OZI, ktoś kto pisze takie brednie jest albo podłym oszczercą albo
                  tępym ignorantem.
                  Pomimo mojego krytycznego stosunku do M.N jestem za tym, by tego
                  typu trolom dawać stanowczy odpór.
              • airborell Re: Niedźwiecki wraca!!! 26.01.10, 21:48
                Ależ protestowali, przynajmniej niektórzy.
            • nierozpoznawalny Re: Niedźwiecki wraca!!! 26.01.10, 18:11
              astat5577 napisała:
              > O jakim 'podpinaniu' piszesz?
              > Zdaje się, że redaktor jest dorosły i doskonale zna sytuację w radiu i on sam p
              > odjął decyzję...
              No właśnie nie wiemy, kiedy podjął decyzję i kto go namówił.
              Jeśli jeszcze za czasów Jethon, to co teraz miał zrobić? Złoty kontrakt zerwany,
              z PR3 ustalony ( a może nawet uzgodniony i podpisany). I co? Zrywać, bo tak jest
              'godnie' i szukać miejsca w np. Chilli Zet?
              Dla twórców teorii spiskowych wszystko jest proste, czarno-białe, a w życiu
              decyduje wiele czynników o których nie mamy pojęcia. Spekulujcie dalej...
              • astat5577 Re: Niedźwiecki wraca!!! 26.01.10, 18:26
                Mhm, można wszystko rozmydlać, czarne i białe też.
                Ale jednak godność czy przyzwoitość jedną mają twarz.
                Nie przekonasz mnie, nad sentymentami stawiam jednak _pomimo wszystko_ klasę i honor.
                Guzik mnie obchodzi, kto kogo przekonał, każdą decyzję czlowiek podejmuje jednak samodzielnie i jeśli kieruje nim koniunkturalizm - to daleka juz robi się droga do szacunku. Ale niektorym wystarcza sympatia. Słuchając telefonów słuchaczy, zachwyconych i wiernych, można się porzygać. ąle to ja, bo ja zawiodłam się jak nigdy w życiu.
                • tuberfit Re: Niedźwiecki wraca!!! 26.01.10, 18:40
                  Od lat z przekonaniem ignoruję posty Astat, mistrzyni mętnego bredzenia i nie
                  tak dawno temu gorliwej wyznawczyni Niedźwiadka. Tym razem muszę poprzeć ją
                  wszystkimi członkami: tak, rzygać się chce na myśl o powrocie rozpychającego się
                  słodkiego-złotkiego chałturnika. I, zaprawdę, powiadam Wam: po 1 kwietnia nie
                  tylko porzygamy się ale i posramy od budyniu i koczelady. Posramy się wszyscy,
                  przeciwnicy i fani. On nie przychodzi na jedną-dwie audycje w tygodniu, on
                  przychodzi żeby godnie pożyć z plujlisty. Fuj, fuj, fuj!
                  • astat5577 do tuberfita 26.01.10, 19:00
                    :)
                    Mętnie bredziłam, bo mi się zawsze kłóciły uczucia z poglądami, paskudna sytuacja.
                    I nie wyznawczyni, zwyczajnie zakochanej.
                    Ale są jednak i dla mnie granice. Choć czuję się dla odmiany podle jako zdrajca. AJK zawsze twierdził, ze nawet słup telegraficzny potrafię przerobić na kipu, miał rację, jak zawsze.
                    Za brednie przepraszam. Poprawy nie obiecuję;)
                  • pabellos Re: Niedźwiecki wraca!!! 26.01.10, 19:18
                    Ta permanentny orgazm słuchaczy, którzy masturbują się na antenie wyrażając
                    swoje "ochy " i "achy" z powodu powrotu Misia "jaki jestem wspaniały nadaję z
                    Australii" jest nie do zniesienia. Przepraszam za wyrażenie - rzygać się chce.
                    Mam nadzieję, że nie zabiorą Listy p. Baronowi, bo p. Alinki Dragan i "15
                    milijonów do 21" nie zdzierżę.
                • astat5577 ps 26.01.10, 18:42
                  I jeszcze jedno Ci powiem. Gdyby MN publicznie powiedział, tak, dogadałem się z Magdą Jethon i chciałem wrócić do takiej Trójki, ale teraz po raz kolejny polityka zaważyła na mediach publicznych i moim głosem przeciw temu jest moje nie - to odbiłoby się echem, bo MN to jednak więcej w mediach niż kowalski.
                  Nie, poszedł za Sobalą.
                  Brr.
                  Jeśli ktoś chce robić za ikonę, to niech to będzie przyzwoita ikona.
                  • nierozpoznawalny Re: ps 26.01.10, 19:57
                    astat5577 napisała:
                    > I jeszcze jedno Ci powiem. Gdyby MN publicznie powiedział, tak, dogadałem się z
                    > Magdą Jethon i chciałem wrócić do takiej Trójki, ale teraz po raz kolejny poli
                    > tyka zaważyła na mediach publicznych i moim głosem przeciw temu jest moje nie -
                    > to odbiłoby się echem, bo MN to jednak więcej w mediach niż kowalski.
                    Publicznie powiedział:
                    "Marek Niedźwiecki wraca do Programu III po dwuletniej przerwie. „Wracam do
                    domu. Z Czerskiej na Myśliwiecką. To nie było takie proste, choć tak blisko.
                    Prace powrotne trwały od miesięcy. Kiedy Magda Jethon została szefową Trójki,
                    droga się otworzyła” – mówi."

I mam taki sen, że wróci i dołączy do ekipy protestujących. Taki sen...
                    • astat5577 Re: ps 26.01.10, 20:31
                      A kiedy się 'zamknęła'? Za Skowrońskiego, Laskowskiego? Teraz za Sobali znowu otwarta?
                      Daj spokoj. Nie jest istotne, kto namawiał, ważne jest, kto podjął decyzję i komu protest kolegow nie przeszkodził w niczym. Do kwietnia ucichnie przecież.
                      Czego jak czego, ale ale braku lojalności i solidarności nie umiem przełknąć. Tym bardziej, jeśli ktoś ma w ręku same atuty. Jak ja oflaguję się pod siedzibą PR, to nikt nie zwróci uwagi, jakby MN powiedział glośne - NIE - i dlaczego, to trochę inna skala.
                      Nic w życiu nie jest proste.
                      Ale stary banał się sprawdza, jak nie wiesz jak postąpić, postępuj przyzwoicie.
                      To jest zaś ohydny ruch.
                      • artuditu.szczecin Re: ps 26.01.10, 21:14
                        Przy okazji powrotu Niedźwiedzia powrócił na forum (na razie trójkowe)osobnik
                        mrzes bredząc coś o tym, że znowu ma po co słuchać ukochaną Trójeczkę a
                        wszystkie ochy i achy dzwoniących dziś słuchaczy do pięt nie dorastały jego
                        samozadowalaniu się
                  • cyganka9 Re: ps 26.01.10, 20:20
                    na złość babci ma odmrozić sobie uszy?
                    i jaki, ja słuchacz, będę miała z tego pożytek?

Wasowski odszedł na znak protestu i co? tęsknic muszę
            • cyganka9 Re: Niedźwiecki wraca!!! 26.01.10, 19:56
              Astat, to, że Niedźwiedź wraca zawdzięczamy tylko Jethon
              i chwała jej za to :)
              zobacz, że nawet ten wątek został założony zanim zesłali na nas Sobalę
              • astat5577 Re: Niedźwiecki wraca!!! 26.01.10, 21:12
                Kurwa, nieważne, dzięki komu wraca, ważne do jakiego radia wraca i na co wyraża zgodę - na kolejny gwałt na mediach publicznych.
                • tuberfit Re: Niedźwiecki wraca!!! 26.01.10, 21:29
                  Kurwa,święta prawda! A muzyczka jego ch...owa:-)!
                  • szkamar Re: Niedźwiecki wraca!!! 26.01.10, 22:47
                    Jęki i ubolewania nad nadciągającą z powrotem "plujlistą". A kto
                    powiedział, że On ją będzie układał? Odszedł, zajęli się tym inni,
                    robią to super i czemu powracający MN ma zaraz im to odebrać?
                    Dostanie swoją działkę (audycja autorska), dogadanie się z
                    Balonikiem co do LP3, może SJC czy Chillout Cafe i tyle. Nie
                    płaczcie nad mlekiem, bo się nie rozlało (i oby nie).
                    • airborell Re: Niedźwiecki wraca!!! 27.01.10, 08:12
                      >> Jęki i ubolewania nad nadciągającą z powrotem "plujlistą". A kto
                      > powiedział, że On ją będzie układał? Odszedł, zajęli się tym inni,
                      > robią to super i czemu powracający MN ma zaraz im to odebrać?

Z jakiegoś powodu odszedł, prawda? Nie mam oczywiście pewności, ale myślę, że z
                      powodu takiego, że był niezadowolony ze swojej roli w programie za Skowrońskiego.
                      Chciałbym, żeby powrót był na jasnych warunkach, skoro to MN dzisiaj bardziej na
                      nim powinno zależeć niż Trójce. Ale właśnie nie wiemy - i w tym problem.
                • iksinska Re: Niedźwiecki wraca!!! 26.01.10, 23:09
                  Astat, czy ty sobie wyobrażasz, że cała trójkowa ekipa pieprznie robotą?
                  chciał(a)byś tego?

skąd w tobie tyle jadu?
                  żyj i daj żyć innym
                  • astat5577 Re: Niedźwiecki wraca!!! 27.01.10, 08:45
                    Nie jadu.
                    A w ogóle przepraszam, poniosło mnie wczoraj.
                    Mnie nawet nie chodzi personalnie o żadnych iksińskich, ale o media publiczne jako takie. Co i rusz wraca ten problem jak bumerang, upolitycznienie i zależność od kolejnych władz uzmysławiają nam kompletną bezradność i ubezwłasnowolnienie. Więc naprawdę, skoro nie da się tego nijak naprawić - to zlikwidować, choć zgadzam się z Leszkiem, ze to wylanie dziecka z kąpielą.
                    Dopóki jednak jest szansa, żeby sytuację poprawić (bo o uzdrowieniu nawet nie ma co marzyć) to na pewno sa głosy, które liczą się bardziej niż całe to nasze forum do kwadratu. I spektakularny gest MN na pewno odbiłby się szerokim echem, gdyby jasno powiedział, że do Trójki Sobali nie wraca i z jakich powodów.
                    Przeliczyłam się, ale ostatecznie nikt nie ma obowiązku być bohaterem.
                    Mnie jest łatwo pyskować na forum, ale nic mi za to nie grozi, nie stawiam własnego życia zawodowego na szali.
                    A że odarzona jestem rewolucyjną naturą, to ciskam się ponad miarę. Ale bez jadu, słowo honoru.
                    PS. Swoją drogą to dopiero byłoby piękne, gdyby _cała_ trójkowa ekipa pieprznęła robotą...:)
                    • pawelbozek Re: Niedźwiecki wraca!!! 27.01.10, 09:19
                      No wreszcie celny strzał, bo już nie wierzyłem w to co czytam.

Cała ekipa "nie pieprznęła robotą", więc czemu miał to
                      robić MN, który jej jeszcze na dobre nie zaczął.

Poczekajmy spokojnie jak się zachowa dalej.
                      Facet kiedyś umiał robić dobre radio, może nie zapomniał
                      jak się to robi nadal.
                      • airborell Re: Niedźwiecki wraca!!! 27.01.10, 10:16
                        Problem w tym, że wszystko na to wskazuje, że zapomniał.
                    • jestemzukladu Re: Niedźwiecki wraca!!! 27.01.10, 16:19
                      astat5577 napisała:

>
                      > A że odarzona jestem rewolucyjną naturą, to ciskam się ponad miarę. Ale bez jad
                      > u, słowo honoru.
                      > PS. Swoją drogą to dopiero byłoby piękne, gdyby _cała_ trójkowa ekipa pieprznęł
                      > a robotą...:)

Cóż, Pan Marek nie jest rewolucjonistą, ani buntownikiem. Po prostu taką ma
                      naturę. Żal mam do niego za postawę w trakcie rządów Laskowskiego i odejście do
                      tworu radiopodobnego. Ale o obecny powrót do Trójki już nie. Myślę że
                      konsultował ostateczną decyzję z Magdą Jethon. Może inaczej - na to wskazuje
                      logika. To z Panią Magdą zaczął i pewnie sfinalizował rozmowy.
                      Osobiście rozumiem wszelkie wątpliwości wyrażone w wielu postach. Proponuję
                      jednak dać Panu Markowi szansę. Mimo wszystko zasłużył.
    • nadwyrezony_fan_trojki Re: Niedźwiecki wraca!!! 26.01.10, 23:54
      Proponuję poczekać, aż Pan Marek faktycznie wróci. Po 1 kwietnia posłuchamy i
      ocenimy. Ważne,żeby (przepraszam za określenie) został odpowiednio wykorzystany.
      Każdy wie o co chodzi.
      • tuberfit Re: Niedźwiecki wraca!!! 27.01.10, 10:58
        Pewne jest jedno: w mniemaniu MN będzie fantastycznie.
    • genderman Re: Niedźwiecki wraca!!! 27.01.10, 11:25
      I bardzo dobrze on nadaje tej liscie blask :)
      • tuberfit Re: Niedźwiecki wraca!!! 19.02.10, 08:58
        J. Sobala: "(...) trzej redaktorzy, którzy do tej pory robili to, co teraz jeden
        Michał (...)". To oczywiście o Karnowskim, ale daje pogląd na przyszły udział
        Niedźwiedzia w muzycznym programie Trójki.
        • piotr7777 Re: Niedźwiecki wraca!!! 19.02.10, 21:48

tuberfit napisał:

> J. Sobala: "(...) trzej redaktorzy, którzy do tej pory robili to,
          co teraz jede
          > n
          > Michał (...)". To oczywiście o Karnowskim, ale daje pogląd na
          przyszły udział
          > Niedźwiedzia w muzycznym programie Trójki.

Chyba nie - w tym samym wwywiadzie mówi, że obaj - Niedźwiecki i
          Baron - powinni mieć prawo do prowadzenia listy.
          • tuberfit Re: Niedźwiecki wraca!!! 19.02.10, 22:07
            Jestem za, niech lp3 robią obaj, na zmianę a nawet razem. Ale nie skończy się na
            tym; zaprawdę, powiadam wam, prawie codziennie usłyszymy: cześć i czołem,
            pytacie skąd się wziąłem. A w plejliście lalala lalalalala lalala lalalalala
            (Kylie Minogue).
    • joanna.syrenka Mam nadzieję, że Baron nioe ustąpi 28.01.10, 19:56
      Mam nadzieję, że Baron nie ustąpi Niedźwiedzkiemu miejsca w liście. Radzi sobie
      świetnie, a Niedźwiedzki - choć go lubię - to nie primadonna, która może sobie
      kaprysić.
      • dalenne Re: Mam nadzieję, że Baron nioe ustąpi 29.01.10, 10:27
        joanna.syrenka napisała:

> Mam nadzieję, że Baron nie ustąpi Niedźwiedzkiemu miejsca w
        liście. Radzi sobie
        > świetnie, a Niedźwiedzki - choć go lubię - to nie primadonna,
        która może sobie
        > kaprysić.

O TO TO!
        • wentyl77 Re: Mam nadzieję, że Baron nioe ustąpi 18.02.10, 14:17
          To jest dziwne, jak większość może dostrzegać tylko czarne albo
          białe. A przecież kwestią wyobraźni i inteligencji jest widzenie
          całej skali.

W przeciwieństwie do wielu tu piszących, mogę wyobrazić sobie
          prowadzenie LP3 na zmianę przez MN i Balonika. To jest słynna
          instytucja druha zastępowego, która tak dobrze charakteryzuje to
          radio. I jeden, i drugi potrafi wykonać świetną profesjonalną robotę-
          co do tego można się zgodzić.

Jasne, że wolałbym aby Pan Marek nie ingerował w playlistę, też
          wkurzała mnie Alina Dragan i trudno mi strawić
          okołoradiową "tfurczość" misiowego chwalipięty. Ale kiedy nie chwali
          się zbiorem płyt tudzież ilością podróży, jest to zwierzę radiowe, i
          nie widzę go w innej roli. Uwielbiałem jego autorskie audycje (nikt
          nie wspomniał o wieczornym chillout cafe) i nawet nie chcę się
          rozpisywać, ile zrobił dla mojej muzycznej edukacji za dobryhc lat.

Uważam, że są ludzie niezastąpieni - jakież to mało poprawne...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka