Dodaj do ulubionych

"Pasja" w Emiratach

IP: *.radom.pilicka.pl 04.04.04, 17:50
PASJA TO RZECZYWIŚCIE EXTRA FILM.OGLĄDAJĄC GO MOŻNA SIE WIELE NAUCZYĆ I W TEJ
GONITWIE MYSLI POZWOLIC SOBIE NA CHWILE REFLEKSJI. PRAWDA JEST ROWNIEZ TO ZE
JEST KONTROWERSYJNY ALE POMIMO TO JAKOŚ CIAGLE PRZYBYWA MU WIDZOW WIEC PROSZE
PRZESTANCIE TAK NA NIEGO NARZEKAC.UWARZAM ZE GIBSON ODWALIL KAWAL DOBREJ
ROBOTY I POKAZAŁ NAM CO W RZYCIU JEST NAJHWARZNIEJSZE.TYLKO CIEKAWA JESTEM
CZY COŚ SIE TEN ŚWIAT ZMIENI...
Obserwuj wątek
    • Gość: tow. stalin film jest super!!! IP: *.hutakatowice.com.pl / *.hutakatowice.com.pl 05.04.04, 11:55
      każdemu można polecić
    • Gość: Conrad Re: "Pasja" w Emiratach FANTASTYCZNY FILM! IP: 194.154.219.* 05.04.04, 12:26
      NIE pamietam kiedy ostatni raz widzialem tak wstrzasajacy film. Pasja jest
      doskonala!
    • Gość: cosma Re: "Pasja" w Emiratach IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.04.04, 12:51
      Film jest tandetny, kiczowaty, pozbawiony jakiegokolwiek głębszego przesłania.
      Pokazuje mękę Jezusa dla samej męki i eskalowania coraz to większej przemocy.
      Gra aktorska jest koszmarna, przerysowana i nienaturalna. Poza tym warstwa
      fabularna nie trzyma się kupy.
      • Gość: Pepperoni A ty się dalej trzymaj kupy! IP: 149.156.184.* 05.04.04, 15:03
        A ty jak widzę trzymasz się kupy i to dość mocno. Oby tak dalej, tylko nie
        popuszczaj!
        • Gość: ianina Re: A ty się dalej trzymaj kupy! IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.04.04, 01:48
          A ty sie trzymaj tematu. Widze jednak, ze fekalia bardziej Cie interesuja niz
          film Gibsona. Pozdrowienia sle i zalecam czytanie ze zrozumieniem. A film jest,
          delikatnie mowiac, miernej jakosci.
      • Gość: titt Re: "Pasja" w Emiratach IP: *.botany.gu.se 05.04.04, 16:58
        Jak sie fabula w filmi "nie czyma kupy" to proponuje wersje pisana. Moze wiecej
        zrozumiesz...
        • Gość: cosma Re: "Pasja" w Emiratach IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.04.04, 01:53
          Nie wiem, co oznaczaja slowa: 'filmi' i 'czyma', ale postaram sie znalezc je w
          slowniku i zastosowac sie do zalecen intelektualisty-czytelnika.
      • Gość: widz Odczucia moje są podobne. Artystyczna, historyczna IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.04, 07:14
        ... i niestety religijna TANDETA!!! A że pokazuje mękę, straszliwą mękę ???
        Ludzie, którzy się tym zachwycają, nie rozumiem. Tego nie trzeba zobaczyć, żeby
        wierzyć!!! A Żydzi niech nie przesadzają z tym antysemityzmem. To mogło się
        zdarzyć wszędzie; także w Polsce.
        PS: Nie wysilajcie się odpowiadać na mój liścik. Każdy ma prawo do własnego
        zdania.
    • Gość: kate Re: "Pasja" w Emiratach IP: *.sympatico.ca 05.04.04, 16:01
      A mozesz mi powiedziec co jest kontrpowersyjnego w tym filmie? Ogladalam go i
      niczego sie nie dopatrzylam. I masz racje - po projekcji nalezy sobie pozwolic
      na chwile refleksji.Film zrobiony doskonale.
      • Gość: tim Re: "Pasja" w Emiratach IP: *.bait.pl / *.bait.pl 05.04.04, 16:37
        film dla sadomasochistów
        • Gość: kate Re: "Pasja" w Emiratach IP: *.sympatico.ca 05.04.04, 18:03
          tak uwazasz?
          Widac nie masz glebszych przemyslen po tym filmie albo obchodzi cie to tyle co
          przyslowiowy zeszloroczny snieg.
          Fakt film jest drastyczny, ale czy meka Chrystusa byla wyjsciem na piknik?
          Poza tym jest wiele filmow pokazujacych roazlew krwi i sadystyczne znecanie sie
          nad innymi i jakos nikt nie drze sie ze film dla sadomaso...
          Ja mam inne zdanie po ogladnieciu tego filmu, ty masz swoje. Nie zamierzam Cie
          przekonywac ze np nie masz racji - jezeli ogladales ten film i masz takie
          odczucia to nic tego chyba nie zmieni.
          Mam nadzieje ze tez krytycznie podchodzisz do innych produkcji gdzie krew sie
          leje i to obficie a z liczeniem trupow pogubiles sie juz w pierwszych 3 minutach
          filmu.
          Wszyscy jestesmy przyzwyczajeni do przerozowinych i slodkich obrazow drogi
          krzyzowej w kosciolach.tutaj Gibson pokazal jak to jednak bylo - ze nie bylo tak
          rozowo jak jest na obrazach.
          Ale to moje zdanie.pozdro
          • Gość: ianina Re: "Pasja" w Emiratach IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.04.04, 01:51
            Obejrzeniu, a nie ogladnieciu. A kolejne 'ogladniecie' uczyn sobie z Biblia na
            kolanach i konfrontacja filmu z odpowiednimi fragmentami. To Ci moze dac duzo do
            myslenia i zmusic do chwili refleksji. Naprawde polecam, ja to uczynilam.
    • Gość: trek Re: "Pasja" w Emiratach IP: *.poczta.wroclaw.pl / 195.205.145.* 06.04.04, 08:53
      Niech sie niewierni w końcu nawrócą na prawdziwą wiarę, a nie wierzą w jakiegoś
      Mahometa. Amen.
      • Gość: pytia hipokryzja IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 07.04.04, 03:15
        Bzdura. Jezeli Gibson naprawde wierzlby w to stworzyl,to cale pieniadze
        zarobione na tym filmie ( ok.$ 300.000.000) powinien oddac na cele charytatywne
        lub dobroczynne akcje kosciolow. Nie ma dla mnie wiekszej hipokryzji, nia
        nakrecanie "kasy" na mece Boga !
        • martolka Re: hipokryzja 08.04.04, 12:31
          oczywiście, jak całe zastępy pisarzy, muzyków, malarzy itd, niech oddają, a
          potem żebrzą na ulicy i błagają o zasiłki, bo niby dlaczego mieliby dostawać
          pieniądze za pracę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka