Dodaj do ulubionych

White Stripes Nr1 Na LP3

IP: 149.156.12.* 09.05.04, 17:39
Jeszcze słuchacze się nie poddają. Lista prezentuje ambitniejszą muzykę niż
play-lista od 4.00-19.00.
A dalej: Placebo-3, Pearl Jam-4, Alanis-5,
Zaś badziewie nansowane przez Niedźwieckiego i Kostrzewę: Ania-28, a Jamelii,
Black Eyed Peas itp. jakoś nie ma.
Zamiast więc playlistę zrobić badziej zróżnocowaną i ambitną robi się ją
bardziej badziewną.
Dla słuchaczy gratulacje za White Stripes.
Obserwuj wątek
    • ktmajcher Re: White Stripes Nr1 Na LP3 09.05.04, 21:15
      Gość portalu: koliber napisał(a):

> Zaś badziewie nansowane przez Niedźwieckiego i Kostrzewę: Ania-28, a Jamelii,
      > Black Eyed Peas itp. jakoś nie ma.
      > Zamiast więc playlistę zrobić badziej zróżnocowaną i ambitną robi się ją
      > bardziej badziewną.
      > Dla słuchaczy gratulacje za White Stripes.

Już kiedyś o tym pisałem, to jest fenomen 'listy trójki' Crazy Mary, Again i
      jeszcze kilka tytułów by tu pasowało...lista jakich mało,
      ale nie podpisuję sie pod Twoją opinią, jak chcesz się wypowiadać na temat
      Kostrzewy to posłuchaj jego audycji w TE, a nie 'sobota w stylu pop'
      --
      Muzyka i tak obroni się sama...
      • Gość: koliber Re: White Stripes Nr1 Na LP3 IP: 149.156.12.* 09.05.04, 21:33
        TO ON UKŁADA PLAY_LISTĘ. I jak wiem z przecieków na Myśliwieckiej, gdy do
        audycji układa muzykę on jest dużo gorzej niż gdy robi to Niedźwiecki.
        A Sobota w stylu klop dyskredytuje go. Gdyby grał to co wartosciowe z popu a
        nie to co na topie dałoby się tego słuchać; w obecnej formie nie da się.
        A TE słuchałem gdy był o 14.00, teraz jest dużo gorszy.
        I Pan Kostrzewa nie jest dla mnie żadnym autorytetem ani wyrocznią.
        Pan Kostrzewa cierpi na rozwojenie jaźni: taki Dr Jekyll i Mr Hyde.
    • Gość: Lesiek Re: White Stripes Nr1 Na LP3 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.04, 07:44
      Nie wiem, ale ja tam wolę porządny pop (Ania) od beznadziejnego rocka (TWS).
      Ale to tylko moja opinia, wiem, jestem stary i marudny :).
      • Gość: Janusz Re: White Stripes Nr1 Na LP3 IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 10.05.04, 19:39
        Gość portalu: Lesiek napisał(a):

> Ale to tylko moja opinia, wiem, jestem stary i marudny :).

A co, czyżby jakaś zmiana kodu ? :))
        Ja jakoś od początku roku czuję sie nieswojo :))

• mari.na Re: White Stripes Nr1 Na LP3 10.05.04, 12:45
      macie taka fobie dobrego popu, to cale forum jest radykalne i twardoglowe.
      wazne zeby 80 procent repertuaru grupy albo wykonawcy brzmialo gitarowo i jest
      ok. jesli nie ma gitar i nawet jesli jest to genialny popowy kawalek (znaczy
      melodyjny niebanalny ale przy tym mily dla ucha) to juz jest be. ta nagonka na
      britney spears. ta babka jest zalosna ale baby one more time to swietny
      kawalek. jamelia jest niezla. black eyed peas w swojej kategorii sa tez niezli.
      ale nie wymagam zebyscie to przyznali bo boicie sie przyznac w swoim ogrodku ze
      lubicie sobie po pokoju poskakac przy dobrym popowym kawalku.
      i gorzej, alanis jest tragiczna, pretensjonalna jej muza jest ostatnio nie do
      sluchania ale wy przygarneliscie ja do swojego trojkowego klubu holubionych
      spiewakow 8 lat temu i nikt jej nie tknie. tak samo placebo. rozumiem ze kazda
      grupa ludziktorych cos laczy ma swoje "wartosci" prawa ktorymi sie kieruje ale
      jestescie dziennikarzami i krytykami muzycznymi (moze nie oficjalnie ale jako
      hobby przynjmaniej) wiec czasem trzeba otworzyc oczy. nie mowie leciec do
      sklepu i kupic b.e.peas ale byc szczerym wobec ludzi.
      trojka dla mnie jest symbolem muzycznego establishmentu. zaklamanego dodatkowo,
      bo sie maja za opiniotworczych i oryginalnych. to wszystko utopia. alternatywa
      nie tu lezy. dobra muzyka tez nie tu. wkurza mnie ze gracie takich besserwisser
      tylko dlatego ze od 10 lat sluchacie stacji ktora tradycyjnie ma status
      kontrkulturowej tylko dlatego ze przez pare lat rzeczywiscie grala muzyke
      niedostepna i alternatywna dla rynku (mam na mysli prl).wake up!
      podczytuje was tutaj czasami i naprawde niedobrze sie robi. zamiast popierac
      inicjatywy zmierzajace do finansowania dzialalnosci mlodych grup, rozwijania
      muzycznego mlodych ludzi w szkolach na osiedlach, tam sie rodzi muzyka nei w
      trojce to wy dyskutujecie tu o jakiejs zatechlej liscie przebojow.
      tyle jest dobrych rockowych i popowych zespolow w kraju o ktorych nikt nie wie
      bo nikt im kasy nie chce dac na tournee na przyklad a graliby za koszty
      przejazdu. tez dlatego ze panowie w trojce mysla ze sa w uk a ich trojka to
      odpowiednik nme albo radio 1 i prommuja zespoliki wykreowane przez jozka ktory
      ma tez obsesje taka sama. moze i zespoliki sa niezle i jozek ma dobre intencje,
      i dobre i to ale nie nazywajcie tego alternatywa bo nie tedy droga.
      to wypaczona idea muzyki popularnej jaka macie w glowach.
      pozdrowienia
      mari
    • roar Re: White Stripes Nr1 Na LP3 10.05.04, 13:54
      > Zaś badziewie nansowane przez Niedźwieckiego i Kostrzewę:

A to dobre, to pewnie White Stripes samo się wypromowało, co?
      Paweł od dobrych paru lat męczył tym ludzi w swojej audycji. Jak widać w końcu załapało. Szkoda co prawda, że to wszystko kosztem ambitniejszej muzyki, no ale cóż, jakie radio, tacy słuchacze...

PS: Proszę mnie źle nie zrozumieć. Nie mam nic przeciwko zespołowi White Stripes, nawet mi się zdarzyło parę razy ich płytę przesłuchać. Ja tylko nie znoszę, jak ktoś gada bzdury.
      • un1 Lista& playlista 10.05.04, 16:15
        roar napisał:

> > Zaś badziewie nansowane przez Niedźwieckiego i Kostrzewę:
        >
        > A to dobre, to pewnie White Stripes samo się wypromowało, co?
        > (..)
        Kolejny, nie pierwszy i nie drugi raz Listę wygrywa utwór spoza playlisty.
        Panowie N. i K. powinni wreszcie zauważyć oczekiwania słuchaczy i zastanowić
        się nad badziewiastością tej drugiej. Chyba że zakładają iż słuchacze playlisty
        nie słuchają listy i vice versa. Kiedy słowo "playlista" jeszcze nie istniało,
        w Ranku i ZD3 słyszało się utwory największe. I komu to przeszkadzało, jak nie
        mówi już red. N odkąd został szefem muzyczki, zawłaszczył Sobotnią i większy
        kawał eteru.
        No, to teraz odezwą się zranieni kochankowie misia, niektórzy jak zwykle na
        mail,z wyzwiskami i postulatem "milcz facet, radio dla radiowców!".
        • Gość: Lesiek Re: Lista& playlista IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.04, 18:36
          A te "największe" to pewnie niby White Stripes jest?
          • ktmajcher Re: Lista& playlista 10.05.04, 21:06
            najwieksze pewnie nie, ale obecnie bardzo ważne...i to wystarczy
            • Gość: Lesiek Re: Lista& playlista IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.04, 07:50
              Nie wiem, dla mnie to, że The White Stripes jest obecnie uważane za jeden z
              najważniejszych zespołów rockowych, świadczy tragicznie o rocku przełomu
              wieków. Dwie trzecie hiphopowców bije TWS na głowę, jeśli idzie o wyobraźnię
              muzyczną.
              Na szczęście rock nie kończy się na TWS.
              • Gość: nan Re: Lista& playlista IP: *.acn.waw.pl 11.05.04, 08:07
                Leśku, w pełni zgadzam się z opinią wyrażoną przez Ciebie we wczorajszym
                poście - jesteś marudny!
                • Gość: Lesiek Re: Lista& playlista IP: 80.51.231.* 11.05.04, 09:10
                  Wiem, na tym forum różni tacy uświadamiają mnie o tym od trzech lat ;).
    • Gość: Alien Re: White Stripes Nr1 Na LP3 IP: *.bu.uni.torun.pl 10.05.04, 19:32
      no coz.... zespol maly ale zgrany - trabka, pompka i pijany....
      facio grajacy trzy akordy i dziewczyna wybijajaca koslawo rytm - gdyby to bylo
      40 lat temu to inna sprawa.... zupelnie nie rozumiem zawieruchy wokol tego
      zespolu (sic!)
      polecam za to uwadze czcigodnych warszawski riverside - rowniez w zestawie do
      glosowania. bedzie o nich jeszcze glosno.

alien
      • ktmajcher Re: White Stripes Nr1 Na LP3 10.05.04, 21:07
        a ja zamieszanie rozumiem, a i Riverside sobie cenię
        • kwiat_paproci Re: White Stripes Nr1 Na LP3 10.05.04, 21:19
          tylko czemu oni ten utwór wpuścili do propozycji dopiero jakiś rok (nie
          pamiętam dokładnie) po wydaniu singla ??
          • Gość: TheWhiteStripesWeb Re: White Stripes Nr1 Na LP3 IP: *.toya.net.pl 14.05.04, 13:07
            whitestripes.w.interia.pl
    • Gość: Jola Re: White Stripes Nr1 Na LP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 15:03
      Też się cieszę. Ale cudny numer.
    • ktmajcher Re: White Stripes Nr1 Na LP3 17.05.04, 08:37
      my tu sobie gadu-gadu, a TWS ponownie na pierwszym
      i oto chodzi
    • greg_f Re: White Stripes Nr1 Na LP3 21.05.04, 22:10
      Duet z Detroit już trzeci tydzień z rzędu okupuje miejsce 1, a inne piosenki ze
      ścisłej czołówki też trzymają poziom (Pearl Jam, Placebo, 3 Doors Down, Raz Dwa
      Trzy). Ogólnie właściwa Lista prezentuje się ciekawiej niż Poczekalnia i znowu
      trudno oprzeć się wrażeniu, że TrUjkowa playlista rozmija się z gustami
      słuchaczy.
    • Gość: corgan a za 4-5 lat nr. 1 bedzie Britney Spears :)) IP: *.chello.pl 23.05.04, 00:55
      założymy się? babka nagra pewnie niezłą płytę, biedny mis się przełamie,
      słuchacze także i Britka wyląduje na miejscu 1 hehehe

tak jak kiedyś zajechana na śmierć kiczowata piosenka Wham "Last Christmas"
      • Gość: Lesiek Re: a za 4-5 lat nr. 1 bedzie Britney Spears :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.04, 08:42
        Przecież kompozycja Britney Spears już była na liście. Tylko nie w oryginalnym
        wykonaniu, a w niby śmiesznej wersji zespołu Travis. Ciężka hipokryzja,
        niestety.

• obserwator17 Re: a za 4-5 lat nr. 1 bedzie Britney Spears :)) 23.05.04, 10:25
          Leśku, bez przesady. Parodia Travisa rzeczywiście była zabawna, podobnie jak
          pastisze Palast Orchester :-) (zresztą rzecz gustu). Travis i PO to jednak nie
          Britney. Poza tym Lista to w dużej mierze słuchacze.
          • Gość: Lesiek Re: a za 4-5 lat nr. 1 bedzie Britney Spears :)) IP: 80.51.231.* 24.05.04, 09:31
            OK, już się nie czepiam, po prostu kariera wersji Travisowej potwierdza,
            że 'Baby Hit Me One More Time' jest bardzo zgrabnym przebojem - który jednak w
            wersji oryginalnej na liście nie zaistniał ;).

PS. Posłuchałem płyty Ani Dąbrowskiej. Bardzo fajny pop, z wieloma smaczkami,
            zalatujący jazzem... naprawdę zdecydowanie wolałbym, żeby to Ania była na
            szczycie listy przebojów, a nie siermiężny rock pt. White Stripes. Ale cóż.
            • Gość: corgan Ania nie jest w Trójce "trendy" IP: *.chello.pl 25.05.04, 10:01
              bo wylansował ją Polsatowski Idol. A Polsat = upma upma disco polo a teraz
              hiphop czyli sieczka a to nie ma nic wspólnego ze "starą dobrą trójką".

Ania Dąbrowska bedzie na liscie za 2-3 lata jak jeszcze bedzie nagrywać. tyle
              potrzeba czasu aby słuchacze łykneli to co niezłe.
              • Gość: koliber Ania jest w Trójce "trendy" IP: 149.156.12.* 25.05.04, 11:35
                3 katuje Anią kilka-kilkanaście razy na dobę. A to przeciętna wokalistka,
                przeciętne teksty.
                Lansowana jest tak usilnie (WSZĘDZIE) tylko z uwagi na osobiste związki z
                Jóźwickim (BMG).
                Płyta dobrze zrealizowana, ale nie to jest ważne w muzyce.
                A White Stripes niesie ożywczy wkład do muzyki i pokazuje, że rock nie umiera i
                nie umrze, staje się co najwyżej elitarny.
                I jest na liście. trzeba wiedzieć corganie o cyzm się pisze, a Ty nie wiesz już
                któryś raz z rzędu.
            • Gość: koliber Re: a za 4-5 lat nr. 1 bedzie Britney Spears :)) IP: 149.156.12.* 25.05.04, 11:36
              De gustibus.
              Ale Twoje ostatnie posty rozczrowywują mnie. Stąd ta złośliwa uwaga w innym
              wątku za którą przepraszam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka