Dodaj do ulubionych

Matysiakowie

20.06.11, 00:43
Czy ktoś słucha jeszcze tej powieści? Jak wam się podoba? Moim zdaniem od lat ciekawa i miła w odbiorze.
Chyba jednak irytujące jest trzymanie się powiedzonek, niektórych postaci.
Niektóre są zbyt przerysowane np. matka Michała.
Lusia też jest stosunkowo dziwna.
Lecz ogólnie jest to bardzo miła do słuchania audycja.

Obserwuj wątek
    • jureek Re: Matysiakowie 20.06.11, 04:38
      Ja słuchałem jeszcze przed rokiem. Ale wolę "W Jezioranach" i przy nich pozostałem. W Matysiakach zbyt wiele grubą nicią szytego dydaktyzmu.
      Jura
    • adi0075 a mnie sie nie podoba. 20.06.11, 23:23
      Juz mogli by zakonczyc.A nie 43354554643543534 chyba juz odcinek i do tego jakies wstawki o ekonomii, finansach.Przynajmniej do niedawna tak bylo bo teraz tego nie slucham calkowicie.Byl badziew o nazwie "Motel w pol drogi" sluchowisko ktore bylo bardziej wykladem o finansach i bankowosci, ktore juz zdjeto i wepchano to teraz w Matysiakow.To juz jest komercja ktora ciagna na sile bo nie chca si rozstawac z tradycja (od lat 50-tych to jest emitowane).Ale my Polacy slyniemy z tego ze ciagniemy wszystko w nieskonczonosc mimo ze poziom upada, bo zawsze chcemy sie wyrozniac "tradycja i patriotyzmem".Stad familiady,Klany i inne badziewia wciaz na antenach.Matysiakowie mieli swoj poziom i to wysoki jak pamietam w latach 80-tych i 90-tych.A teraz to wspomniana komercja i jakies wyklady o bankowosci.Po ch... to tam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka