Dodaj do ulubionych

Wątek kulinarny

22.02.05, 14:42
Menu na dzisiaj:

1. Dziobak w rosole
2. Zapiekane trzyszcze w sosie szafranowym
3. Kompot z nerki (ręki?) Maradony
Obserwuj wątek
    • b00g13 Re: Wątek kulinarny 22.02.05, 16:58
      Włośnie w jumacie
      Lewe prawidła ze śluzufkami
      finka
      • lolik2 Re: Wątek kulinarny 22.02.05, 20:40
        najpospolitszy
        włos w ciastku

        ale jaką ma siłę przebicia!
        • b00g13 Re: Wątek kulinarny 22.02.05, 20:44
          Bo jak się nie przelewa to włos w zupie
          • dziad_borowy Re: Wątek kulinarny 23.02.05, 00:17
            A jak juz sie przelewa to dobrze wlos odgarnac.
            Dzierżż!!
    • kotbert Re: Wątek kulinarny 23.02.05, 00:14
      Dzierżbór woda w cukrze i przesłodzona fasolka po bretońsku!!
    • huann Śledzie na 23.02.05, 00:43
      bieżąco.
      choć śledzie po bież nie.

      a więc: jeść.
      • frau007 Menu na dzisiaj 23.02.05, 15:14
        1. Kwaśny deszcz
        2. Na palm nadziewany drucikami z żarówki
        3. Mus z algorytmem
        • aard Menu na dzisiaj 23.02.05, 16:44
          1. Gołąbki na dachu
          2. Ka wydrążona, ale nie nadziana
          3. Oddech szczura
    • lolik2 Re: Wątek kulinarny 24.02.05, 11:58
      1. pieczeń ala kaczka
      2. królik ala borsuk
      • huann Re: Wątek kulinarny 24.02.05, 13:56
        3. ma ala kota
        • frau007 Menu pauza 24.02.05, 14:02
          1. Mata ala lama
          2. Sura Koranu z manną albo materną
          3. Wióry ze skóry
          • aard Coś do Picia 24.02.05, 14:05
            1. Koniaki jest (każdy vichy)
            2. Sorbet elektryczny (wenn gorzej)
            3. Pici polo
            • frau007 Przepis na dzisiaj 24.02.05, 14:23
              Teraz przepis:

              Yugo dring

              Dolej 28765 litrów wody (najlepiej z abysalnej strefy mroku) do 0,2 ml jadu
              kiełbasianego, salcesonowego, mortadelowego, ew. z ćevapcici. Pripravi sećerom.
              Przesącz przez rzeszoto. Wypij duszkiem, chaustem lub do syta. Zwróć resztę i
              oddaj w dobre usta. Svega ustnega ukusnega.

              ----------
              Pozdrav iz Banjaluke
              Skywalker
    • aard Zakąski 25.02.05, 11:13
      1. Słone pieluszki,
      2. Sezamki otwarte,
      3. Majeranek otarty o śmierć.
    • frau007 Jadło jednia 25.02.05, 12:28
      Przepis na pieczoną nirwanę:

      Zluzuj świętego żwacza. Delikatnie oddziel bakterie i orzęski od czwartego
      żołądka. Rozgrzej sadło na woku, przełóż do fondue, odcedź przez durszlak
      szumowinę, wycedź zaklęcie, dosyp tytoniu Amphora, zezłoć ze złością, no wiesz -
      z biglem, z jajem, z całą tą pierdoloną otoczką okołokuchenną, z ruchami
      giętkiemi a swawolnemi, lawirując pomiędzy, meandrując jak kobra wychynąwszy z
      koszyka.
      Włóż do piecyka - jak cyka, ucykaj. Albo cekaj na wybuch. Nie docykaj uch
      garnka, patrz mu w oka. Gdy tęczówki dojrzeją - oka wykol. Przełóż z powrotem do
      woka. Medytuj 12 dni, pość, padnij, wstań, żwacza wyszoruj szczoteczką do butów,
      szuwaksem.
      Spocznij na zydlu. Bierz michę i łychę. Posyp iskariotą.

      -----------
      Z cyklu
      Gotuj z Nitzsche'go
      Pascal
    • szumuszu kuszące pachy w łazankach 26.02.05, 01:14
      co należy
      nie dziobitnie dobać
      wietrząc kurowalne zbrodnie
      zwane newlife
      nie kijem to włącznią mawiano
      nie tym razem
      pieczarką kulać smak
      czy nie rozumiesz kałmuku siły starodruku?
      pichcić mi tu dano

      i na koniec posypka
      miał wierzchnio pachniony słony

      smacznego
      • frau007 Re: kuszące pachy w łazankach 01.03.05, 10:23
        O refrenie zapomniałwszy
        Pryprawa to skora do rozmnażania

        Menu na dzisiaj:
        1. Kule w ogóle
        2. Pies z kulawą nogą w soku z okien
        3. Kompot z psiutki
    • h8red gópik w cieście 02.03.05, 10:48

      • szprota i lazania po szatańsku 02.03.05, 12:39

    • frau007 Menu na dzisiaj 02.03.05, 15:19
      1. Chełbia na modro
      2. Zeszyt w kratkę na parze bez kościelnego
      3. Teoria Darwina w zarysie i seta
    • frau007 Przepis na wosk 03.03.05, 14:51
      Oto przepis na

      Składniki: 2 ampułki Protovoraxu, lawa wulkaniczna, 3 ha tajgi bądź tundry, masło

      Rozgrzej masło
      Naprędce dodaj egzodermę z palca
      Zawołaj Kaszę - Kaszaaaaaaaaaaaa!!!!
      Niech ona wreszcie to wszystko zrobi, wymiesza
      Pójdź do Lesza, Rusza i Czesza
      Jam jest wodą żywą - Paraklet, Parapet i Taboret
      Pat i Patefon
      Tak doszlismy do uszu
      Bo przecież miał być wosk.
    • kalurza_bronzowego_plynu Menu na jeans 03.03.05, 17:03
      1. Łożyska stożkowe w towocie
      2. Strzał z ługu
      3. (na popitkę) WD-40
      • szumuszu zwiad owsa 03.03.05, 20:45
        dawno temu kiedy nie wyrabiano jeszcze ciasta
        żył sobie pachoł trudny wedle drogi do bagien
        miewał humory
        kartami rzucał na dwór
        kiedyś sposępniał stężniał zmężniał
        kulę nędzy wytoczuł spod liści
        umazał gębę z winogron kiści
        i zasnął
        owies pasł się nadal nieopodal
        o wiele mądrzejszy
        .
        • 1maciejos hrabiukiedyłódka? 03.03.05, 21:21
          .. no wlaśnie ..
          • frau007 Maciejosu! 04.03.05, 10:05
            Może w sobotę (jutro) pogadamy o katarach?
            I o naszych górnognostyckich padołach?
            I o kaszance z podagrą?
    • frau007 Savoir vivre 08.03.05, 16:39
      Przy stole składamy dłonie w ciup, co oznacza pełną napięcia gotowość do
      pożarcia. Gdy nadejdzie odwilż, możemy przykryć się obrusem i udawać siano.
      Wystarczy opanować szelest, a wszyscy uwierzą.
      W przypadku rozlania kompotu ze śliwek - vanish, czyli zniknij jak najprędzej,
      rozpłyń się we mgle rozlanej cieczy.
      Żelazna zasada: tłuszcz z podbródka zlizuje partner/ka.
      Widelce po prawej, noże pod lewicą, łychy przy uchu, maszynka do mielenia
      dyskretnie pod nogami, długopis za pazuchą, pekińskie pałeczki perkusyjne u góry
      tak trochę z boku, lornetka noktowizyjna - jeśli koniecznie musisz nią jeść - w
      trzeciej kratce od dołu po lewej.
    • lolik2 Re: Wątek kulinarny 09.03.05, 12:56
      1. zagryzamy bułką z chrzęszczącą w zębach ćmą
      2. popijamy wrzącą colą
      • szprota moja ulubiona! 09.03.05, 13:32
        lolik2 napisała:
        > 2. popijamy wrzącą colą
        mmmm, ciepła i bez gazu... :D
        • lolik2 jest taki soczek do wody 09.03.05, 13:37
          z Herbapolu o smaku coli


          ...nie będzie puenty...
      • frau007 O Coli... 09.03.05, 14:03
        Co oko wycoli:
        Cola w proszku z cebulką i skwarkami, przyprószona chitonami z komory
        eksplozyjnej Hanki Ordonówny
    • yavorius No dobra, sami się o to prosiliście 09.03.05, 13:52
      Moje menu:
      1) Lazania
      2) Smażona ryba, np. łosoś
      3) Makaron z owocami morza
      4) Makaron ze spaghetti
      4) Makaron z pesto
      5) Leczo
      6) Naleśniki
      7) Placki ziemniaczane
      8) Pyzy z mięsem

      Jeśli o czymś zapomniałem, to przepraszam, ale jak mi się chce jeść!!!

      Do tego najlepsze piwo na świecie - reklama, a co tam - Heineken, mniaaaaam!
      • huann Re: No dobra, sami się o to prosiliście 09.03.05, 15:24
        yavorius napisał, to co napisał.
        nie robi to na mnie większego wrażenia.
        • frau007 Fakt... 09.03.05, 15:35
          ...ale może mu się pod skórę fizjologia wkradła? Przypiliło, zaburczało, a to
          juz coś.
        • szprota Re: No dobra, sami się o to prosiliście 09.03.05, 15:40
          huann napisała:

          > yavorius napisał, to co napisał.
          > nie robi to na mnie większego wrażenia.
          JAKTO????
          • frau007 Im więcej czytam... 09.03.05, 15:55
            ... zagubiona w wątkach, tym częściej mam wrażenie, że wy wszyscy jesteście
            jedną osobą z niewiarygodnym rozmnożeniem jaźni...
            • frau007 Dowód No.1 09.03.05, 16:00
              • Lubisz surrealistów? Dziewczynki? Zostań Ajmakiem! - mspanc 16.08.2004 10:58
              • Lubisz latać? Gulgulować? Zostań Rosomakiem! <nic> - yavorius
              16.08.2004 11:00
              • Lubisz spayować? Yavorzyć?* Zostań Yavoriusem! - latajacy_rosomak
              16.08.2004 16:38
              • Lubisz surówkę? Kraków? Zostań hutnikiem!/niet - latajacy_rosomak
              16.08.2004 16:47
              • Lubisz klucze? Drzwi? Zostań Zamkiem! - zamek 16.08.2004 18:11
              • Re: Lubisz lubić? lubować? Zostań Lubiczem! - pawel-strzalka
              16.08.2004 19:00
              • Lubisz straszyc? Szproty? Zostan Aspazja z filetem - szprota
              16.08.2004 19:07
              • Lubisz zdobywac? Facetow? - aspazja.z.filetem 16.08.2004 20:34
              • <ziew> - szprota 17.08.2004 17:37
              • <smutna zaduma....> - aspazja.z.filetem 18.08.2004 01:33
              • <wzruszenie_ramionami> - szprota 18.08.2004 20:25
              • <nostalgiczne wzruszenie> - aspazja.z.filetem
              19.08.2004 10:48
              • Lubisz magie? Koty? Zostan Maginiaczkiem! - szprota 17.08.2004 17:39
              • :///////////////////////////////////////////////// - blq 18.08.2004 13:23
              • Re: ://////////////////////////////////////////// - maginiak
              19.08.2004 12:50
              • i lipa :)))) <noł noł> - yavorius 19.08.2004 15:29
              • Re: ://////////////////////////////////////////// -
              latajacy_rosomak 19.08.2004 19:21
              • Re: ://////////////////////////////////////////// -
              doktor_lubicz 19.08.2004 20:36
              • ale chyba nie muchy? - latajacy_rosomak 20.08.2004 09:11
              • a dlaczego niemuchy - maginiak 23.08.2004 11:23
              • bo toperze - latajacy_rosomak 23.08.2004 19:56
              • bleble a jednak - mspanc 19.08.2004 19:25
              • Re: bleble a jednak - blq 21.08.2004 02:21
              • hmmm - b00g13 22.08.2004 03:21
              • Re: hmmm - szprota 23.08.2004 16:29
              • a jam sądził - latajacy_rosomak 23.08.2004 19:55
              • a z tego co wiem - szprota 23.08.2004 20:04
              • Poniekąd słusznie - aard 24.08.2004 09:21
              • ale jednak - latajacy_rosomak 24.08.2004 10:05
              • kończąc (dark side of the) moondrością ludową -
              latajacy_rosomak 24.08.2004 13:32
              • Lubisz ciułać? Ciułałę? Zostań Neociułanem - yavorius 14.09.2004 10:40
              • Lubisz pasożytować? Dziewczynki? Zostań Tasiemcem! - zamek 15.11.2004
              12:08
              • Lubisz Strzałki? Wektory? Zostań Pawłem! - yavorius 17.11.2004 09:12
              • Lubisz konserwować? Zostań benzoesanem sodu! - benzoesan.sodu
              07.03.2005 10:40
              • dziad_borowy Nie, nie , nie 09.03.05, 16:18
                Jestesmy dwoma osobami. Jedna to Dziad, a druga Borowy. Kreseczka pomiedzy jest
                nikim. No dobra. Nikim waznym. Ok, ok. Nikim az tak bardzo waznym. Ech, niech
                bedzie. Trzecia osoba jest kreseczka. A zatem:
                Jestesmy trzema osobami.
                Dzierżbór niezłe wyliczanko!!!
                • frau007 Dowód No.2 09.03.05, 16:23
                  To jest - rzekłabym - koronna poszlaka:

                  Myślę, że...
                  Autor: aard
                  Data: 20.12.2004 10:03

                  piszę, więc (tu) jestem.
                  • aard Wszyscy jesteście aardem! 09.03.05, 16:33
                    Nawet Frau007!
                    • the_borg Tak sobie, drono aard, tłumaczcie 09.03.05, 16:38
                      każdemu wolno się odurzać czym chce.
                      • frau007 Nie zaprzeczę 09.03.05, 16:49
                        Ani nie potwierdzę. Być może jestem aardem, ale podjęłam trud odklejenia się!
                    • szprota nieprawda! 09.03.05, 16:54
                      ja na przykład chętniej bym była Lolikiem, bo jest ładniejsza od Aarda!
                      • aard Hmm, jak by Ci to powiedzieć... 09.03.05, 16:55
                        szprota napisała:

                        > [...] Lolikiem, bo jest ładniejsza od Aarda!

                        Co prawda, to prawda, ale tak się składa, że Lolik też jest aardem :)
                        • szprota w takim razie 09.03.05, 16:58
                          ja poproszę o najładniejszą część ciebie :)
                          [no i wyszło, że znowu cię proszę o rękę...]
                          • aard niestety 10.03.05, 11:45
                            szprota napisała:

                            > [no i wyszło, że znowu cię proszę o rękę...]
                            A ja ponownie odmawiam. Wprawdzie zaciśniona raczej na trzonku dziaby niż na
                            manetce, ale wciąż zajęta :)
                            • szprota na szczęście 10.03.05, 12:20
                              twoja odmowa jak zwykle nie wchodzi w rachubę :P
                              • szprota I mean 10.03.05, 13:21
                                skoro jestem częścią ciebie, to już twoją rękę mam :P
                                • aard anyway 10.03.05, 14:38
                                  no_offence_available :)
                        • frau007 Ha, ha, ha! 09.03.05, 17:02
                          To jest zaczyn wielkiej wojny w obrębie aarda!

                          Wasz kosmos runie, cyknie jak bańka
                          Wklęśnie
                          Wszyscy powrócicie do Pleromy
                          Kierujcie się w stronę światła...
                          • lolik2 z bojowym okrzykiem na ustach: 10.03.05, 08:17
                            LIGAARD RZĄDZI, LIGAARD RADZI, LIGAARD NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI!


                        • lolik2 e. 10.03.05, 08:30
                          jakto???
                          • aard jak wszyscy, to wszyscy! Lolik też! /nicieniawątpl 10.03.05, 11:48
                            iwości są zawsze trudne, a zwłaszcza
                            gdy brak środków, by wiązać koniec z końcem.
                            • lolik2 boję się 10.03.05, 11:56
                              być aardem, bo on ma czarne oczy jak sam djaboł
                              <sama_widziałam>
                              • huann Re: boję się 10.03.05, 12:02
                                w nocy wszystkie oczy są czarne.
                                • lolik2 Re: boję się 10.03.05, 12:46
                                  syskie cy?
                              • aard mrrau! 10.03.05, 13:02
                                Lolik2 wstrząsnęła się na piśmie:

                                > boję się być aardem, bo on ma czarne oczy jak sam djaboł
                                > <sama_widziałam>


                                Podoba mi się ten komplement. To naprawdę miły komplement :)
                                • lolik2 ju łelkom 10.03.05, 13:06
                                  wiedziałam, że Ci się spodoba :)
                                  • aard Nie mogę zrobić nic 10.03.05, 13:07
                                    sterowany jestem wciąąąż...!
          • huann takto: 09.03.05, 20:01
            postanowiłem żućić jedzenie!
        • yavorius >Huann 09.03.05, 20:11
          huann napisała:

          > yavorius napisał, to co napisał.
          > nie robi to na mnie większego wrażenia.

          Twoja strata, będzie więcej dla mnie ;D :D :D

          Dopiszę może jeszcze sałatkę z tuńczyka i takąż z kurczaka.
          • huann Re: >Huann 09.03.05, 20:12
            żucam jedzenie. więc nie robinierobinierobi....
          • szprota a czy tuńczyk 10.03.05, 02:04
            jest odpowiednio skomplikowany?
            • yavorius Najbardziej skomplikowany na świecie /tuńtuń 10.03.05, 07:50

            • frau007 Re: a czy tuńczyk 10.03.05, 10:12
              szprota napisała:

              > jest odpowiednio skomplikowany?

              Ciągnę więc kosmogonię RU po przerwie:
              Na początku był szprotaard - byt okreslany w szeregu negacji
              Nieporuszony, Niewysławialny, Niepoznawalny, Nierozdzielny Logos
              Wyemanowała z niego szprota - Myśl, pierwiastek bez wątpienia żeński
              W wyniku czego nastąpił kosmiczny skandal w łonie RU
              Byty zaczęły się mnożyć i spadać coraz niżej...
              CDN
              • aard Czekam w napięciu co dalej... 10.03.05, 11:52
                przyznam, że zaczęło się ultraciekawie (a że niezgodnie z prawdą? to tym więcej
                mówi o wszystkich ludzkich hipotezach :)
                Kontynuuj, pliz!!
    • huann Re: Wątek kulinarny 10.03.05, 12:40
      boczuś??... hmmm, BOCZUŚ :D
      --
      boczuś yest yak niewyasta tłusta a pyękna
    • frau007 Kontynuując kosmogonię 10.03.05, 14:22
      Było tak:

      Na początku był szprotaard - byt okreslany w szeregu negacji
      Nieporuszony, Niewysławialny, Niepoznawalny, Nierozdzielny Logos
      Wyemanowała z niego szprota - Myśl, pierwiastek bez wątpienia żeński
      W wyniku czego nastąpił kosmiczny skandal w łonie RU
      Byty zaczęły się mnożyć i spadać coraz niżej...

      Dalej mogło być tak:

      Wśród mnożących się eonów znalazła się Sophia
      - kaluza_bronzowego_plynu (czy jakoś tak)
      To ona stała sie powodem upadku ostatecznego, bo dążąc do aarda-Logosu
      skuszona jego odbiciem w sobie (tj. w kaluzy)
      zakochała się w nim (w odbiciu, odbyciu?)
      postanowiła stworzyć coś na jego podobieństwo
      doszło do kolejnej kosmicznej katastrofy,
      bo stworzyła byt kaleki...
      CDN
      Poproszę o tropy
      • aard Naprowadzając coraz dalej... 10.03.05, 14:42
        To może ja zacznę:
        "Na początku było ayea!..."
        • frau007 Re: Naprowadzając coraz dalej... 10.03.05, 14:59
          Ezoteryczna podpowiedź, zaiste.
          Kto zacz huann? Maginiak? Lolik? Dziad_borowy?
          Pytań tyle, ile bytów...
          • aard Więc jeszcze... 10.03.05, 15:15
            Zupełnie na początku były Dwie Żyrafy.
            • frau007 Ooooj, 10.03.05, 16:01
              bardzo mi ta ukryta księga pomoże, rozjaśni i ściemni
              Muszę mieć jednak czas na tajemne studia
              Choć nie wycofam się z tego, co już wyszło

              A w międzyczasie...
              Czy czekoladę na poczekalni w rybnym w usto zwijać wolno?
              Rybożercy wszak czkawką tołpyżą owładnięci
              Mogą sobie pomyśleć, że to coś w rodzaju demonstracji czekoladopodobnej
              Jakkolwiek nie jest naszym zamiarem drażnienie ich kubków podniebiennych
              Gigant-migdałków gibko poruszanych tchnieniem
              Nie niem, nie fran, nie w niem
              Szukać więc trzeba kantyczek swawolnych LaiBacha
              Po mieczu azjaty ze słoweńskiej majtki
            • frau007 Oooooj2 11.03.05, 14:04
              Rzuciłeś mię w otmęt Dwóch Żyraf
              I jakoś nie mogę się pozbierać
              Z kazdym nowym wątkiem muszę
              dokupywać dwie dioptrie, co skończy się operacją
              Bo mi okularzyska strasznie już ciążą
              Musztarda że tak powiem z nalepką od majonezu
          • dziad_borowy Szczera odpowiedź 10.03.05, 16:08
            Prawdziwy jest tylko Hułan. Jest on malym, chinskim chlopcem, ktory cale dnie
            spedza przed komputerem, podczas gdy Jego rodzice zbieraja ryz miska za miska.
            To oczywiste, ze Mu sie nudzi jak siedzi tak samotnie posrodku wielkich Chin w
            malej chinskiej wiosce. Wiec stwarza ciagle nowe osoby, ktore pozwalaja mu sie
            czuc jak na 5. Alei w Lodzi. Kazda osobe stwarza dla innych celow. Maginiaka,
            by moc sobie z Nia cos poupuszczac i powylewac, Lolika by moc
            wspolnie "JAKTOwac" i by inna Jego postac Dziad Borowy mogla wiedziec jak Lolik
            nie wyglada, a Dziada_Borowego po to, by wszystkie sygnaturki miely przejsc do
            kogo.
            Podpisano: Maly chinski chlopiec Hułan zalogowany obecnie jako Dziad Borowy.

            --
            chujowo
            • frau007 Popatrz, popatrz... 10.03.05, 16:16
              Jak to się intuicyjnie zlewa...
              Właśnie Hułana wytypowałam w swych rozważaniach na demiurga,
              jednakowoż nie oznacza to, że przeczę w ten sposób istnieniu innych
              wcześniej stworzonych bądź stwarzających
              demiurg - jak to demiurg - nie ustaje w stwarzaniu
              i sam nie wie skąd pochodzi
              Bo bardzo zajęty jest
              • lolik2 bratnia dusza 11.03.05, 08:22
                • lolik2 o, jakoś dziwnie się wysłało 11.03.05, 14:45
                  miało być tak:

                  bratnia dusza! :)

                  frau napisała:
                  JAK TO się intuicyjnie zlewa...
            • huann Re: Szczera odpowiedź 11.03.05, 16:02
              i jem Rice. moye CondolenccJe...
    • huann DLACZEGO DZIŚ WSZYSCY PISZĄ O JEDZENIU?!?!?!?!?!?! 10.03.05, 15:51
      czy dziś jest Świętego Kuronia Makłowicza??
      • frau007 No jak to???????? 10.03.05, 16:09
        Wszak dzisiaj jest święto Polskich Kolei Państwowych
        A to nas nieuchronnie naprowadza na dziwne połączenia
        Co z kolei naprowadza nas na połączenie dwóch spółgłosek
        zupełnie w języku polskim niezwykłe
        mianowicie: "kn"
        A dodając do tego r: zyskujemy wyjątjkowe "rkn"
        które zdarza się tylko w połączeniu Dokto-rkn-orr
        Wyjątkowe jest również "rżb", ale to już zupełnie inna histaria
        • huann Re: No jak to???????? 11.03.05, 16:09
          kiedyś się chciałem zapisać do 'rkn', ale ajmak mnie uratował!
          • szumuszu a.. 11.03.05, 16:23

            a..


            a..


            w podstawówce a kiedyś to pani kazała z plastyki zrobić zimę i zrobiłem na
            czarnym papierze z pasty do zębów nivea i biegłem zajebiście szybko do szkoły
            żeby dostać piątkę i mi się od wibracji bieżnych jebiana nivea wykruszyła i
            poległem w dwóji niesprawiedliwie losowo

            i gdzie była radiomaryja wtedy no gdzie

            w konkursie na najdłuższy obierek jury podeszło i podniosło i już miało
            powiedziec ten ci wygrał ale się obierek od gwałtowności sędzioskiej urwał na
            co rzekli skolbyszyny trudno i poszliwpindu

            i gdzie była radiomaryja wtedy no gdzie

            w autobusie ...
            • szumuszu po/siłek 11.03.05, 16:33
              kiedy siadam do stołu nerwowo się rozglądam trzymając kurczowo śtućc..
              takie oczekiwanie na strawę uwalnia codzienny wszechobecny garb niemocy i
              strachu
              raz jeden szczypawka chciała mi wejść do ucha w tejże własnie chwili i
              wyczuwając naprężenie szyji z własnej woli odpadła .. czuła mój brak kompromisu

              kotlet schabowy sam się zawija w zawijas ze strachu
              lękliwe pierogi osłaniają się okrasą z tłuszczu i cebulki
              przerażony koper na zmiażdżonych ziemniakach wie, że jego los przesądzon dawno
              ryba smażona bez głowy zerka głowobrakiem na cytryny żółć z bojaźnią że ho
              płaskie sałaty zmierzwione gdzieniegdzie ciosem śmietany rozdziewają paszcze
              jak klony w serialach
              pieczarki chowają swe wnętrzunia licząc na łagodniuśki wyroczeknóż karcąc
              wołowinę odcina przesądzony los następnej minuty
              brzuch brzuszy się po uszy
              trawienie zaraz ruszy
              ...
              • szprota rewelacja [respect] 12.03.05, 18:59

    • aard Polityczne menu na dzisiaj 23.03.05, 12:56
      1. Kurczuk z potwarką
      2. Bela zawijana
      3. Pies kudłaty
      • frau007 Pycha! 24.03.05, 14:04
    • szumuszu Wątek kurtkarny 26.03.05, 14:59
      włożyłem kurtkę nerwowo
      wyszedłem do świata
      w kurtce mną nadziewanej
      i faktycznie

      miałem
      siłę
      farszu

      następnym razem
      założę
      alarm

      ...

      z ludowości ..
      z dawien dawna wiadomo
      że kiełbasa zwinięta w pęto oznacza święto

      z władegowostoku ..
      nie wykonam skoku
      poczekam do zmroku
      cały czas na oku
      mam hurtownię soku

      opowiadanie..

      kiedy sie widelcem podtrymując mięso próbuje oddzielić chrząstkę z jadła
      misternie czuć, że najbliższa rodzina wodząc wzrokiem za widelcem tymże dobrze
      nam życzy kciui trzmając pod obrusem jak krowie wymiona...
      nagle..
      chlast
      rozczarowanie
      omrus uborusano
      czymże surówka dla gardła gdy gospodyni blada nie przejmować się każe i na
      dupie siadać
      drugie danie - szasz_łyk
      matko
      • aard Niebo w gębie! 29.03.05, 10:48
        Aż sobie zasygnaturkuję jednorazowo:
    • frau007 Balkan bulgot 29.03.05, 13:07
      Josz mi jaje u żeludacu igraju, josz mi szopski salad lepo u soku pliva, ali
      moram polako na javu se probiti, jer utopija dogoriva, hej. Zaszto svako sveto
      mora da se u taj naczin finalizira? Ne razumem szta se svira, trażim sens, a ne
      podiram.

      Poszłam do kościoła w dobrej wierze. Ksiądz coś długo nie wychodził.
      Moje dziecko zapytało: - A dlaczego nie ma Pana Boga?
      Musiałam uciekać, bo to była Wielka Niedziela.
    • huann Wątek kulinarny 18.03.06, 14:22
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=36854&w=35643569
    • cassani właśnie pożarł 18.03.06, 16:52
      spaghetti. własnoręczne.
      • huann chlip :/ 18.03.06, 17:17
        całkowicie? :>
        • szprota nowe skorki 19.03.06, 20:20
          co to ja miałam?
          aha.
          całkowicie, aż do wpisania kodu pin2.
    • czlowiek.paroovka Parówa!!! 03.03.07, 12:26
      Tutaj keczup, parówki w sygnaturce
    • czlowiek.paroovka Uwolnić sałatę!!! 05.03.07, 20:01
      Jest za szybka!!!
      • meteor2017 Człowiek Paroovla 06.03.07, 16:44
        Teraz zaserwowany jako zimny drań, ale lada chwila zostanie przemieniony w
        cieplusiego hot doga...
        • hot.dog.zombie Wbrew pogłoskom 06.03.07, 16:51
          Jestem zimny
          • czlowiek.paroovka Protestuję!!! 06.03.07, 16:52
            Nie zakujecie mnie w bułkowe dyby!!!
            • meteor2017 Pożremy żywcem? 06.03.07, 17:41
              i za(p/b)ijemy Żywcem?
              • meteor2017 Czy wronę z sygnaturki post wyżej 06.03.07, 17:42
                da się przerobić na parówki?
                • szprota wyłącznie! [kra!] 07.03.07, 23:59

                  • vauban Re: i posypiemy 08.03.07, 01:33
                    pieprzem
                    • huann i gałką! posypiemy gałką! 08.03.07, 01:35
                      gałką mówię!
                      • vauban Re: gałkę można wydłubać wprzód 08.03.07, 01:42
                        np. łyżeczką...
                        • huann i w przód i w tył i 08.03.07, 01:46
                          faluj z ruffles!
                          • vauban Re: ringabulina 08.03.07, 01:53
                            to zaiste, piękne słowo. Kojarzy mi się z jakimś nowym antybiotykiem.
                            • vauban Re: ciekawe ! 08.03.07, 01:57
                              Dokąd mogą zaprowadzić przypadkowe linki. Od ringabuliny doszedłem tu:
                              www.delikatesyfilip.pl/?gclid=CI2U34f844oCFTwHQgodfQ6X2A
                              smacznie, ale drogo :(
                              • huann to ach ! co poniżej 08.03.07, 02:00
                                to miału tu ach ! ech.
                                • vauban Re: a co dopiero: 08.03.07, 02:04
                                  Potrawka wiejska ze ślimaków,
                                  Teryna ze ślimaków ze skwarkami,
                                  Krem ze ślimaków,
                                  Cały biały tuńczyk Germon w oleju z oliwek ,
                                  Filet z pstrąga z migdałami w oleju z oliwek,
                                  Całe kasztany w zamknięciu próżniowym,
                                  Musztarda z Dijon na winie z Burgundii,
                                  itp.
                                  • huann co dopiero? jak to co... 08.03.07, 02:05
                                    ŻRRRRRYYYĆ !!!


                                    vauban napisał:

                                    > Potrawka wiejska ze ślimaków,
                                    > Teryna ze ślimaków ze skwarkami,
                                    > Krem ze ślimaków,
                                    > Cały biały tuńczyk Germon w oleju z oliwek ,
                                    > Filet z pstrąga z migdałami w oleju z oliwek,
                                    > Całe kasztany w zamknięciu próżniowym,
                                    > Musztarda z Dijon na winie z Burgundii,
                                    > itp.
                            • huann ringabulina - miałem podobne skojarzenie 08.03.07, 01:57
                              jakaś egzotyczna jak rój much, jak mój ruch (w przód i w tył hej chłopcy ciągaj
                              tam) choroba zamorska, a jednocześnie panaceum na nią.
                              taki dr J. i mr H. światowej epidemiologii w jednym.
                              • huann ach ! 08.03.07, 01:59
                                Sweet Ser Landy,
                                gdzieście?...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka