Dodaj do ulubionych

Playlista zamieszek

11.08.11, 14:36
Z zespołów polskich polecam R.U.T.A. "Z batogami na panów":

www.youtube.com/watch?v=SGyAnXfd4Yg
Alians "Bomby domowej roboty":

www.youtube.com/watch?v=9otKDuaNrFs
Obserwuj wątek
    • tomjk Playlista zamieszek 11.08.11, 14:38
      Sytuacja jest poważna. Tam giną ludzie. Rabowane jest mienie. A dziennikarzyna nam proponuje soundtrack. Urban w stanie wojennym był o niebo bardziej konstruktywny - głodującym w Nowym Jorku proponował koce i śpiwory.
      A tu, kurde ścieżka dźwiękowa.
      Ale jest taka tradycja, że przecznicę dalej giną ludzie, a dwie przecznice dalej (albo portal i link dalej) zabawa na całego...
      • 3miastoorg Re: Playlista zamieszek 11.08.11, 14:46
        bez przesady, jaka poważna sytuacja? Codziennie giną ludzie, tysiącami, np. w wypadkach samochodowych, jakoś nikomu nie przeszkadza to kochać samochody.
        • tomjk sprawdź moje posty 11.08.11, 15:13
          np. te, których jeszcze nie usunięto.

Może stoimy po przeciwnych stronach barykady?
          • 3miastoorg Re: sprawdź moje posty 11.08.11, 15:25
            może, ale to nie ważne. Wiesz co publikę przeraża w wydarzeniach w GB - zamach na własność, nie śmierć kilku osób, nie masowość zamieszek, nie nieudolność policji, ale to - że uczestnicy masowo kradną, podpalają i niszczą. To widać przeraża bardziej niż cokolwiek innego.
      • Gość: gosc Re: Playlista zamieszek IP: 188.175.188.* 11.08.11, 18:56
        No właśnie, ciekawe jaki debil to wymyślił. Piosenka "The Clash" natomiast taruje się sama ze względu na indywidualną i egoistyczną perspektywę. A "London calling", którego tu brakuje, jest bardzo pozytywną wizją londyńskiej apokalipsy, gdzie podmiot liryczny ma to wszystko w d...
    • Gość: g.suss Re: Playlista zamieszek IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.11, 15:35
      Autor pyta słuchacza, jak zachowa się, gdy policja wyważy drzwi w mieszkaniu, czy będzie trzymał się za głowę (w przerażeniu i panice)

No patrz pan, a ja całe życie myślałem, że chodzi o ręce trzymane za głową podczas aresztowania przez policję. Ale wizja łapania się za łeb i krzyczenia "olaboga!" (w przerażeniu i panice, oczywiście) nawet bardziej mi się podoba.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka