Dodaj do ulubionych

Agnieszka Stępień

31.03.12, 01:21
Z całym szacunkiem dla niej- chciałbym, aby nie prowadziła już "Do południa". Sztuczna, siląca się na dowcip i kompletnie pozbawiona lekkości dyskusji ze współredaktorem i z gośćmi. Niech się zajmuje wszystkim, byle nie prowadzeniem kilkugodzinnego bloku na żywo.
Obserwuj wątek
    • radiowoleodtelewizji Re: Agnieszka Stępień 01.04.12, 00:09
      Całkowicie się z Tobą zgadzam jedzosławie. Obserwuję ją od jakiegoś czasu i zauważam dokładnie te same problemy o których wspomniałeś. Owszem-niech zrobi materiał do audycji porannej lub popołudniowej, ale nic poza tym. Miałem nawet swego czasu coś takiego, że musiałem wyczekać aż podają nazwisko prowadzącej, bo chciałem koniecznie się dowiedzieć dzięki komu rozbolała mnie głowa i będę zmuszony przełączyć się na inne radio. O Piotrze Stelmachu w tych dopołudniówkach na razie nie wspominam, ale zasygnalizuję, że dobrze nie jest a wręcz też skłania mnie do poszukania sobie innej częstotliwości.
      A tak w ogóle to całe "Do południa" w obecnej formie to niewypał. I ta muzyka .... Muzyczna oprawa audycji począwszy od Budzika, po Zd3 poranne i popołudniowe oraz w Trójce do południa to moim zdaniem porażka.
      Tylko niech mi ktoś nie pisze,że jak ci się nie podoba to idź sobie poszukać innego radia (już poszukałem). Program Trzeci ma "trzymać poziom" (wysoki) i w związku z tym ma mieć słuchalność taką jak Program Drugi. Słupki nie powinny nas obchodzić.
      • techniczny1990 Re: Agnieszka Stępień 01.04.12, 01:10
        radiowoleodtelewizji napisała:

> ... Muzyczna oprawa audycji począwszy od Budzika, po Zd3 poranne i popołudniow
        > e oraz w Trójce do południa to moim zdaniem porażka.

Całkowicie się z tym zgadzam. A najgorsze jest to, że codziennie można usłyszeć te same utwory, zupełnie jak w niektórych radiach komercyjnych.
        Ażmieszne to było, jak kilka dni temu w tym urodzinowym cyklu "Trójka z dżemem palce lizać" były wspominane niesławne czasy reformowania Trójki, wspominano m. in. o wprowadzeniu playlisty. Chciało się zapytać tylko jedno: a niby teraz nie ma playlisty???

> Program Trzeci ma "trzymać poziom" (wysoki) i w zw
        > iązku z tym ma mieć słuchalność taką jak Program Drugi. Słupki nie powinny nas
        > obchodzić.

Też się z tym całkowicie zgadzam. Nie ma się co cieszyć, że teraz Program Trzeci ma coś około 8% słuchalności. Niestety wysoka słuchalność prawie nigdy nie idzie w parze z wysoką jakością merytoryczną...
        • jedzoslaw Re: Agnieszka Stępień 01.04.12, 17:27
          Czyli nie jestem sam :) W ogóle, samo zastąpienie "Tu Barona" programem "Do południa" było pomysłem chybionym. Piotr Stelmach, moim zdaniem, nawet dobrze sobie radzi. Ale aż do momentu, gdy zakończy wypowiedź słowami typu "prawda, Agnieszko?". I w tym momencie mamy zonk: Agnieszka albo zaczyna się plątać, albo sztucznie słodko coś tam zaczyna paplać, co w jej domyśle jest zabawne. Stelmach dopiero ratuje ją z opresji za pomocą jakiejś mniej lub bardziej sprawnej konkluzji. Doprawdy, słuchając tę parę mam wrażenie, że stary wyga zaprosił do studia jakąś nieopierzoną stażystkę, która boi się mikrofonu i gdyby ją zostawić samą to wpadłaby w panikę i zaczęła wrzeszczeć.

Dodam, że podobny problem dotyczy w pewnym stopniu Doroty Truszczak z Jedynki. Brzmi niepewnie, drętwo, ciągle z jakąś tremą. Nie potrafi zdobyć się na jakąś lekkość, błyskotliwość. Przygotowuje programy naukowe i jest kompetentna, ale dyskutując sprawia wrażenie laika. Zaproszeni naukowcy czasem dowcipkują, próbują rozluźnić atmosferę, ale Truszczak stale ma, że tak powiem, ściągnięte pośladki. Zachowuje się jak dziewica, która wkładając spódniczkę zapomniała bielizny i dlatego stale trzyma się za rąbek ubioru, zaciskając zęby przy każdym silniejszym powiewie wiatru.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka