Dodaj do ulubionych

studio olimpijskie trUjki

04.08.04, 12:16
he he, niezłą reklamę wysmażyli. Zwłaszcza jak na rozgłośnię tu i tam
nazywaną "radio dres", w sumie tres i dres brzmi podobnie, ale jak mówili o
tej wiosce to zaskoczyli mnie tym, że kiedy mówili o języku w jakim wszyscy w
tej wiosce mówią, nie powiedzieli, że po polsku tylko po międzynarodowemu.
Jakoś ta wielka wioska gdzie nie ma krów i kur i wszyscy chodzą w dresach z
czym innym mi się kojarzyła;)
Obserwuj wątek
    • enter123 Re: studio olimpijskie trUjki 04.08.04, 15:05
      Zgadzam się, wszysko do d..., wszystko źle..., wszystko nie tak....
      jeszcze nie zaczęli a już spieprzyli... !!!!
      Oj neandertalski, jaki ty geniusz jesteś, jak ty to wszystko świetnie
      zauważyłeś, jakbyś ty tam był to wszystko byłoby super, a właściwie to czemu
      nie jesteś...?

• neandertalski Re: studio olimpijskie trUjki 05.08.04, 07:22
        czy ja powiedziałem, że coś spieprzyli? Tu muszę się z Tobą nie zgodzić,
        przykro mi. Reklama miała być zabawna i taka im wyszła, geniuszem nie jestem i
        nigdy tego nie twierdziłem, jestem zwykłym hydraulikiem i dlatego nie pewnie
        leję wodę w inny sposób.
      • Gość: Muzykalny detektyw studio olimpijskie trUjki IP: *.postinfo.com.pl 10.08.04, 11:44
        nie, no będzie przecież super !
        jak pojechał Misio Olszański to musi być super !
        Tylko niech mi ktoś napisze po co pojechał. I szkoda , że nie zabrał p.
        Rokosa ;-)))
        • Gość: sata Re: studio olimpijskie trUjki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 20:47
          Może ktoś przybliży na jakim układzie leci od tylu lat Misio Olszański.Lepszy
          od niego jest chyba tylko Rokos.
          • Gość: Radek Re: studio olimpijskie trUjki IP: *.tomaszow.mm.pl 12.08.04, 15:38
            Michał Olszański jest bardzo dobrym dziennikarzem sportowym, a twoja opinia jest
            zapewne związana z redaktorem Olszańskim-dyrektorem, a nie
            Olszańskim-dziennikarzem. Jeżeli nie potrafisz tego odróżnić, świadczy to o
            twoim umysłowym ograniczeniu.
            • Gość: sata Re: studio olimpijskie trUjki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 20:31
              Moje umyslowe ograniczenie podpowiada,że Misiu jest po prostu pycha.Nie będę tu
              powtarzał licznie cytowane na tym forum delicje wypuszczane z jego ust podczas
              rozmów z naszymi milusińskimi w niedzielne poranki ale przytoczę rozmowę jaką
              przeprowadził ze Smolarkiem kiedy ten dostał koszulkę reprezentanta Polski na
              MŚ w Korei.Ten znaczący fakt medialny trzeba było podsumować specjalnym
              wywiadem.
              Misio:"Co dla Ciebie znaczy być polakiem?"
              Smolarek:"Polakiem?To bardzo wielka sprawa"
              Misio:"A co dla Ciebie znaczy być europejczykiem?"
              Smolarek:"Europejczykiem?To chyba móc wydawać w euro."
              Itd. przez 10 min.To,że wyszedł taki kupiaty wywiad to jedno ale wpakowanie go
              na antenę to już tylko zasługa naszego Misia.Chyba,że Smolarek to taki mały
              Smolar,co Radku?
            • Gość: Muzykalny detektyw Misio to Misio ;-p IP: *.postinfo.com.pl 13.08.04, 09:41
              Jesteś kolego Radku w błędzie. Doskonale wiem o kim pisze i potrafię odróżnić
              zatem jeśli jestem ograniczny umysłowo to na pewno nie z tej przyczyny ;-)
              Może masz jakieś przykłady na klasę dziennikarstwa Misia ? Chętnie zapoznam sie
              z argumentami.
              • Gość: Radek Re: Misio to Misio ;-p IP: *.tomaszow.mm.pl 13.08.04, 11:03
                Moim zdaniem pan Olszański zna się na sporcie, fachowo prowadził świetną (też
                moim zdaniem) audycję "Potrójmy o sporcie". Serwiom sportowym też nic zarzucić
                nie można. Spodziewam się, że nie są to jakieś wybitne przykłady klasy redaktora
                Olszańskiego, ale tu się przyczepić nie można. Moim zdaniem klasę (lub jej brak)
                można poznać poprzez relacje na żywo, celne komentarze, kiedy nie ma czasu na
                przygotowania, tylko trzeba zaprezentować określoną wiedzę, itp. A wspomniany
                wywiad? Najwyraźniej pan Michał nie był do niego przygotowany :) Wydaje mi się,
                że drodzy forumowicze mają złe zdanie o Olszańskim, ponieważ cały czas mamy w
                pamięci jego dyrektorowanie. A te dwie rzeczy (tzn. sprawowanie funkcji
                kierowniczej i "czyste" dziennikarstwo) trzeba rozgraniczyć. Ale podałem łatwe
                do obalenia argumenty :)
                • Gość: Lesiek Re: Misio to Misio ;-p IP: 213.199.243.* 15.08.04, 18:02
                  > Wydaje mi się,
                  > że drodzy forumowicze mają złe zdanie o Olszańskim, ponieważ cały czas mamy w
                  > pamięci jego dyrektorowanie. A te dwie rzeczy (tzn. sprawowanie funkcji
                  > kierowniczej i "czyste" dziennikarstwo) trzeba rozgraniczyć. Ale podałem łatwe
                  > do obalenia argumenty :)

Bzdura.
                  Nie wiem, jak inni forumowicze. Ja uważam Olszańskiego za beznadziejnego
                  dziennikarza sportowego, pozbawionego zarówno wiedzy o sporcie, jak i
                  niezbędnej do pracy na takim stanowisku kultury. Na równie niskim poziomie jest
                  jego ekipa. Mam takie zdanie o nim od początku jego funkcjonowania w Trójce,
                  czyli gdzieś od roku 1995. Fakt, że z czasem nieco się wyrobili, ale w swoim
                  czasie (koniec lat 90.) rzadkością był serwis bez błędów językowych i
                  rzeczowych (o sztubackich tekstach nie wspominając). Parę przykładów
                  przytaczałem wielokrotnie, także na tym forum. Olszański & co. nie potrafią też
                  odróżniać roli dziennikarza od roli kibica, czyli panować nad swoimi emocjami.
                  Stąd np. nadmierne gloryfikowanie po zwycięstwach i kopanie leżącego po
                  porażkach.

Między RS Olszańskiego a dawną RS Polskiego Radia (z Henrykiem Urbasiem,
                  Krzysztofem Miklasem, Andrzejem Janiszem, Jarosławem Idzim czy Renatą Susałko)
                  jest _przepaść_.
                  • Gość: Janusz Re: Misio to Misio ;-p IP: 195.85.227.* 16.08.04, 13:18
                    Gość portalu: Lesiek napisał(a):

> Między RS Olszańskiego a dawną RS Polskiego Radia (z Henrykiem Urbasiem,
                    > Krzysztofem Miklasem, Andrzejem Janiszem, Jarosławem Idzim czy Renatą
                    Susałko)
                    > jest _przepaść_.

Polecam relacje z igrzysk w Jedynce. Nie ma Miklasa i chyba Urbasia ale za to
                    jest Tomasz Zimoch :))
    • infoy Re: studio olimpijskie trUjki 13.08.04, 22:10
      Szerzy sie na tym forum... Nie powiem co, ale sobie pomysle!

Nie wiem o co chodzi gosciowi co to przyczepia sie do przykladowego wywiadu
      Olszanskiego? Co wy o sporcie chcecie rozmawiac jak o literaturze i problemach
      egzystencjalnych?

No tak, ale zapomnnialem, ze dla marud z forum wszystko, co w trojce to beee.

A jezeli Troja jest w "pewnych kregach" radiem dla dresa - to wy chyba, moi
      drodzy, dresa nie widzieliscie.
      • Gość: Lesiek Re: studio olimpijskie trUjki IP: 213.199.243.* 15.08.04, 18:05
        > Nie wiem o co chodzi gosciowi co to przyczepia sie do przykladowego wywiadu
        > Olszanskiego? Co wy o sporcie chcecie rozmawiac jak o literaturze i
        problemach egzystencjalnych?

O sporcie można również rozmawiać z sensem.
        • Gość: target Re: studio olimpijskie trUjki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 20:45
          ...i dzięki temu dziś rano przyjemnie się słuchało 3, bo prowadził AA (żaden
          anonimowy, ino Andrus:-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka