Dodaj do ulubionych

Muzyka ciszy

18.04.14, 10:17
Misio już przestawia głos ze słodkopierdzącego na smętniepierdzący.
Obserwuj wątek
    • maciejka_04 Re: Muzyka ciszy 06.07.14, 07:46
      autoharp napisała:

> Misio już przestawia głos ze słodkopierdzącego na smętniepierdzący.
      E tam przesadzasz. Jak mnie coś irytuje to po prostu wyłączam.
      Przeczytaj Radiotę Niedźwieckiego. Dużo tłumaczy. Ja po lekturze odbieram pana Markazupełnie inaczej.
      • autoharp Re: Muzyka ciszy 25.07.14, 15:01
        Bo to taki psijemny ściemniacz. Muzycznie i stylowo w sam raz dla Lata z Radiem.
        • maciejka_04 Re: Muzyka ciszy 27.07.14, 03:58
          Bzdurzysz.
          • autoharp Re: Muzyka ciszy 29.07.14, 09:28
            No to jest argument ostateczny, nie do obrony.
    • mediabrowser Re: Muzyka ciszy 04.04.15, 22:46
      Przeglądając archiwum tego forum okazało się, że kilka razy o "Muzyce ciszy" rozmowa była-uznałem jednak, że pociągnę niniejszy założony niedawno wątek (z brutalno-ironiczną wymową)-tamte stare wątki zostawiam nietknięte i traktuję jako archiwalne.
      Jak w tym roku podobała Wam się "Muzyka ciszy"? Nasłuchiwałem Pana Marka i wcześniej T. Żądy w piątek i powiem, że było poprawnie. Dlaczego tylko poprawnie? Bo dobry uczeń dostaje piątkę za to samo, za co zły uczeń dostaje poprawny.
      Zastanawiam się czy "Muzyka ciszy" nie dryfuje w kierunku wyczerpania formuły-prowadzący od lat nie wymyślili w tych audycjach nic poza zapowiedzią (lub brakiem zapowiedzi) oraz mix utworów mających nam się kojarzyć żałobnie. Nie mówię, że nie, ale wiele z nich to po prostu świetne utwory i należy z nimi obcować nie tylko od tzw. święta. Pan Marek jakiś czas temu na spotkaniu ze słuchaczami powiedział, że jakby mógł grałby tylko muzykę ciszy. Doceniam to, choć na nic w związku z tym nie liczę-Pan Marek zrobi bowiem to co mu nakażą i za co zapłacą. Podejrzewam, że nie musiałby, ale z jakiegoś powodu tak robi co jest dla mnie jednak frustrujące, że to Pan Marek jest tym "złym bohaterem") (patrz: lata 2002-2006 i od powrotu do teraz).
      Nawiązując jeszcze do dzisiejszej soboty i może piątku-znowu Trójka jakoś nie wysiliła się na program specjalno-świąteczny. Nie można było sobie dziś darować "nieświątecznej z założenia" A. Szydłowskiej. Od dobrych kilku lat tak się dzieje...zresztą, oni raczej zatracili umiejętność porządnego przygotowania takiego dnia o czym pisałem tutaj . No cóż - fundament posadowiony przez dyrektora Laskowskiego (nadał kierunek Trójce na ponad dekadę w przód) zdaniem obecnego kierownictwa Trójki trzeba pielęgnować.

PS Oczywiście doceniam, że pojawiają się w Trójce wartościowe audycje jak np. trwająca w tej chwili Wigilia Wielkiej Nocy (a jednak program specjalny). Sęk w tym, że jakoś nie mam ochoty na słuchanie tych audycji, zmęczony tym jak mnie traktują za dnia. Mam niechęć do radia skrojonego pod byłego (obecnego) słuchacza RMF-u, które mnie ("wykształciucha uformowanego przez Program III lat 80-tych, 90 tych") traktuje marginalnie-choć to ja tu byłem pierwszy. Stąd od ładnych kilku lat nie uważam się za słuchacza Trójki i podkreślam to zawsze kiedy jestem o to pytany.
      • mediabrowser Re: Muzyka ciszy 15.11.15, 02:34
        I znów mieliśmy w sobotę i w nocy z soboty na niedzielę "Muzykę Ciszy". Ktoś słuchał Trójki? Co do mnie słuchałem i jestem pod wrażeniem. Biorąc pod uwagę to na co natrafiłem na innych częstotliwościach, niż trójkowe, Trójka nie musi się wstydzić. Wiem, że Pan Marek-wbrew logice-lubi takie dni jak ten dzisiejszy, bo wtedy, dzięki muzyce z przesłaniem i nie tylko, radio staje się lepsze-przynajmniej tak odebrałem to, co mówił na jednym ze spotkań-podzielam ten pogląd.
        • wedrowiec2 Re: Muzyka ciszy 15.11.15, 12:23
          Słuchałam i też jestem pod wrażeniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka