Dodaj do ulubionych

Premiera filmu "Ja, robot"

IP: *.magma / *.magma-net.pl 09.09.04, 19:39
tanich biletow do kina albo lacza szybkiego :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: charlee Re: Premiera filmu "Ja, robot" IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.09.04, 19:57
      hehe zgadzam sie z moim przedmufcom ;]
      • slon2002 amerykański syf mózgowy atakuje 11.09.04, 09:46
    • Gość: Gerry Amerykanskie szmiry w Polsce IP: *.co.us.ibm.com 09.09.04, 20:14
      Dlaczego w Polsce pokazuje sie te najgorsze z Amerykanskich filmow?

Tydzien temu poszedlem z Polakiem to kina na "Garden State",
      i po filmie mowil ze to napewno nie Amerykanski film, bo sie
      nie strzelaja i nie zabijaja.
      • Gość: tow. stalin naiwna kicha... IP: *.hutakatowice.com.pl / *.hutakatowice.com.pl 10.09.04, 13:52
        jako fana sztucznej inteligencji (szczególnie sieci neuronowych), ten film mnie
        rozczarował i to bardzo. tam się nic nie dzieje, akcja nie ma zbytniego sensu
        no i te czerwone lampki hehehe... nie mówiąc już o końcowej scenie, którą jakby
        wycięli z jakiegoś starego westernu, normalnie - samotny amerykański kałboj
        wypędził złych indian i teraz wdzięczni meksykanie wybiorą go na swojego wodza,
        a w ich pueblo do końca świata zawita spokój i harmonia... ten film jest tak
        naiwny, że aż strach... całe szczęście, że przynajmniej pani asystent profesora
        jest całkiem przyjemna dla oka :).
        • Gość: Slawek Re: naiwna kicha... IP: *.mad.east.verizon.net 11.09.04, 04:04
          Sieci neuronowe nie maja za wiele wspolnego ze sztuczna inteligencja. Jezeli
          masz ochote na prawdziwa stymulacje wyobrazni i intelektu, idz tu
          www.asimovlaws.com

• Gość: widz Re: Premiera filmu "Ja, robot" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 20:24
      Kolejne gówno z tym debilowatym uszatkowatym aktorzyną w roli głównej.
    • Gość: jo Re: Premiera filmu "Ja, robot" IP: *.khe.siemens.de / *.khe.siemens.de 10.09.04, 11:07
      U mnie raczej szybkie lacze;)) Przecietny film, na dlugie jesienne wieczory,
      kiedy juz sie nie ma nic do roboty.
    • Gość: noko Asimov pewnie sie w grobie przewraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 14:22
      To juz ktos musi miec naprawde niesamowity talent zeby tak spieprzyc film majac
      prawie gotowy scenariusz(Ksiazki Asimova).Kolejna amerykansak komercha.A moglo
      byc tak fajnie.Mam nadzieje ze Asimov bedzie nawiedzal w nocy cala ekipe ktora
      pracowala przy tym filmie hehe
    • Gość: Dr.Pomidor Re: Premiera filmu "Ja, robot" IP: *.ecard.pl 10.09.04, 14:59
      Kolejny efekciarski film jednego aktora (bynajmniej nie robota SONnY) z
      fatalnie wkomponowanymi product placement Audi, JVC, Convers i FedEx, szkoda
      kasy i czasu lepiej iść na rower...
    • Gość: sky "Ja, rower" :) IP: *.citicorp.com 10.09.04, 15:15
      A do mnie powiedział mój rower tak: A "Ja, rower"? Patrzę w niebo... pogoda
      ładna... dlatego nie wybiorę sie na ten film tylko na rowerek. I póki co radzę
      wszystkim tak zrobić, a film zostawić sobie na listopad, jak na dworzę będzie
      do dupy pogoda... :)
      pozdro
      sky
    • Gość: borek jak zamawiac recenzje to tylko w warszawie IP: *.cable.mindspring.com 10.09.04, 16:14
      jak polak napisze to nawet taki beznadziejnie durnowaty gniot jak tutaj
      omawiany sprawia pozory dziela kinomatografii siwatowej.
      krotko, lubisz dobre i kino i fimy, ktore zmuszaja do myslenina, szkoda
      pieniedzy. lubisz boom, boom, klik, klik, dla bezmozga ktory lubi wypelnic
      czaszke prazona kukurydza to jest to fim ktory pokochasz. kolejne "dzielo"
      amerykanskich tworcow.
      • Gość: tomekio Re: jak zamawiac recenzje to tylko w warszawie IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 10.09.04, 16:27
        film musi zmuszac do myslenia? poszedles na ja robot bo chciales film do
        myslenia?ludzie-relax,kup sobie popcorn,potrzymaj dziewczyne za reke,posmiej
        sie troche,wyjdz z kina i mysl o czym sobie chcesz.za jakies moze 100 lat
        polska wersja ja robot bedzie dostepna w kinach,jestem pewien ze trzeba sie
        bedzie niezle wysilac zeby zrozumiec co rezyser chcial nam "powiedziec"!!!
        t.
      • Gość: blq Re: jak zamawiac recenzje to tylko w warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 18:12
        O tak, polska kinematografia to dopiero zmusza do myslenia! ohoho, zmusza do
        myslenia nt "jaka to jeszcze lekture zekranizujemy", oraz "ile jeszcze durnych
        filmow o mafiozach?". Ewentualnie "o tym, jak spieprzyc Sapkowskiego".

Daleki jestem od chwalenia amerykanskiego kina akcji. Ale twierdzenie, ze film
        ma zmuszac do myslenia i jesli tego nie robi jest zly, to juz lekka przesada. I,
        moim zdaniem, fanaberia ludzi, ktorzy nie maja fajnej dziewczyny, by z Nia isc
        do kina, poprzytulac sie, zobaczyc cos przy czym sie mozna zapomniec i
        odstresowac....

Stare dziadki siedza w zadymionej sali, pospolu sobie podobnymi, ogladaja jakis
        klasyk rosyjski z 1954. Albo Almodovara. Czuja sie Lepszymi.

PS. Czekam na dobre polskie SF, na podstawie Ziemkiewicza albo Zajdla. Dobrze
        zrobione bylo by niezapomniane. Na calym swiecie....
        • Gość: pl` czekaj IP: *.range217-42.btcentralplus.com 11.09.04, 01:50
          czekaj na dobry polski film fantastyczny, czekaj zdrow
        • Gość: Beny Re: jak zamawiac recenzje to tylko w warszawie IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.04, 11:40
          Ty sie od Almodovara odstosunkuj!
      • Gość: Gosc Re: jak zamawiac recenzje to tylko w warszawie IP: *.unifr.ch 11.09.04, 12:38
        Odezwal sie kolejny pseudo-intelektualista.
        To, czy cos cie zmusza do myslenia czy nie, to zalezy wylacznie od twoich
        predyspozycji umyslowych. Mnie akurat film sklonil do glebszych przemyslen
        (zaznaczam, ze cenie rowniez Bergmana, Formana itd).
        Jak mowi chinskie przyslowie: "nawet z belkotu glupca madry cos dla siebie
        wyciagnie";-)
        Pozdr.
    • Gość: Zrobiony Re: Premiera filmu "Ja, robot" IP: 5.2.* / *.chello.pl 10.09.04, 22:59
      ogladalem ten film i musze przyznac, ze calkiem dobry film.
      Na poczatku jak go ogladnalem to wydawal mi sie nie najlepszy, lecz pozniej
      stwierdzilem, ze jesdnak nie jest taki zly.
      ==S=T=R=Z=A=Ł=E=C=Z=K=A==>
      • Gość: m. Re: Premiera filmu "Ja, robot" IP: 207.34.47.* 10.09.04, 23:10
        uwielbiam s-f, jednak "I' robot" to gniot, sorry. szkoda mi $10.25
    • Gość: a&r Re: Premiera filmu "Ja, robot" IP: *.it / 62.233.189.* 11.09.04, 00:35
      Generalnie to mam wrażenie że takim którzy książek nie czytają to jakby pokazać
      arcydzieło kinematografii to i tak by od przerwy na reklamy nie odróżnili.
      Co do 'I robot' to przeczytawszy książki Asimova muszę stwierdzić że Amerykanie
      schrzanili jak zwykle wrzucając wstawki reklamowe(te super trampki All Stars
      przypadkowo najmodniejsze w tym sezonie;) i nie unikając powszechnego w
      amerykańskiej kulturze kiczu.Jednak 'I robot' jest i tak o niebo lepszy
      od 'Spidermana 2' bo to jest dopiero dno!
    • Gość: Pinhead Szmira jakich mało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 00:53
      Smith znowu nie potrafi zagrać porządnie roli i dopasować się do sytuacji.Jego postać nigdy sie nie denerwuje, nigdy się nie boji i gada sama do siebie dziecinne "żarty".Bardzo ciekawy pomysł w słabym wykonaniu kierowanym dla młodszej widowni (dzieci ?).
      • Gość: emplo Re: Szmira jakich mało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 15:23
        Ogladalismy ten sam film ???
    • Gość: jimmy prawda jest taka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 01:35
      Kiedy wy dzieci zrozumiecie, że wszyscy jesteście owocami sezonowej mody,
      lubicie to, co inne dzieci, nie ma to nic wspólnego z tym czego byście słuchali
      gdybyście nie kierowali się sugestiami. Generalnie ta cała muzyczka jest
      śmieszna (chociaż są małe wyjątki, np bądź a klękne) i niedługo zgaśnie. Teraz
      w modzie zaczyna być krytykowanie meza, chociaż niedawno wszyscy byście mu loda
      zrobili, tymczasem na polskiej scenie większość robi "piosenki do tańczenia" a
      reszta nieudolnie podrabia gangsterkę ze stanów i jest to równie żałosne.
      • Gość: pl Re: prawda jest taka IP: *.range217-42.btcentralplus.com 11.09.04, 01:52
        cos ci sie gosciu pokrecilo, radze przygasic skreta, przeczekaz.
        bedzie dobrze
    • Gość: dawajdalej film z przesłaniem... IP: 217.79.145.* 11.09.04, 11:58
      przynajmniej ja tak to odczytałem, rzeczywiście są pościgi wybuchy "ładna
      pani", ale którym dzisiejszym filmie tego nie ma?? ja teraz boje sie juz
      swojego komputera,telewizora a najbardziej lodówki, że jak ją wyłączę to sie
      światełko w środku przez roboty nie zgasi:) a swoją drogą to film ma jak sie
      temu głebiej przyjrzeć tytuł, o to bowiem robot stwierdza że istnieje!! mnie
      sie podobało i nie chcę zdradzać szczegółów, ale film daje do myślenia nad
      rozwojem robotyki i mechatroniki...
    • Gość: Tha_Maro Dajcie sobie spokoj !!! IP: *.lodz.mm.pl 11.09.04, 13:11
      Nie polecam tego filmu. Jezeli ktos liczy na porywajaca akcje, to niech obejrzy
      sobie "Dzieciaki z klasa" na TVN !!
      Bezsensowny film a'la rozprawka 12 letniego Maciusia pt. "Wspolne zycie z
      robotami - podaj argumenty za i przeciw"
      • Gość: W. Pawlak Ja, robot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 13:28
        Cholera, znow cos sie mnie czepiaja...
      • Gość: blq Re: Dajcie sobie spokoj !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.04, 00:21
        Do robotow tez trzeba dorosnac. musi dorosnac ludzkosc, musza dorosnac
        pojedyncze jednostki.

niektorzy jednak wola zachwycac sie po raz n-ty nad filmami o gejach albo
        (jeszcze lepiej) perypetiach prostytutek i zdradzanych zon. tak, to naprawde
        jest ciekawe! :///

bylem na tym filmie. i nie zaluje.
    • Gość: flaj Re: Premiera filmu "Ja, robot" IP: *.idealan.pl / *.idealan.pl 11.09.04, 14:06
      hehe racja :D
      fajny film, polecam
    • Gość: sting Re: Premiera filmu "Ja, robot" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.04, 12:34
      Poprawne to powinno być 'Pozytonowy mózg' - taki jest chyba tytuł powieści Asimowa. Książka jest lekka - bardzo lekka zresztą jak większość jego powieści. Film musiałby być o niebo lepszy od książki a to sie hcyba nie zdarza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka