Dodaj do ulubionych

MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 10:08
Słuchałem dziś w Sygnałach dnia wypowiedzi pani Magdaleny Środy. To co
wygadywała nie mieści się w ramach najbardziej szeroko pojętej tolerancji.
Dziwię się, jak taki ktoś może sprawować jakąkolwiek państwową funkcję. Po
pierwsze - jest to jakoby pełnomocnik do spraw równego statusu kobiet i
mężczyzn. Więc dlaczego wypowiada się na temat dzieci? Po drugie - czy ta
osobniczka ma dzieci? Przypuszczam, że wątpię i dlatego dziwię się, że
zabiera głos na tematy, od których powinna trzymać się jak najdalej. Po
trzecie - chyba złożę donos do rzecznika praw obywatelskich, gdyż czuję się
zmolestowany intelektualnie przez tę urzędniczkę. Dlaczego radio publiczne
dopuszcza do mikrofonu takie zakompleksione babsztyle. I dlaczego osoby o tak
nikłych kompetencjach są opłacane z naszych podatków? W ogóle po co to
stanowisko zotało utworzone? Czy po to aby przyjaciółki żon kogoś tam z
rządowej trzódki zaspokajały na koszt społeczeństwa swoje tłumione dotąd
ambicyjki?
Obserwuj wątek
    • Gość: demokrata Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 10:27
      Słuchałem i myślałem, że to kabaret. Jak una taka mundra to niech baby do
      kopalni na przodek wyśle. W ramach tego równouprawnienia. A sama niech bydzie
      nadśtygarem!
      • Gość: demokrata Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 10:32
        A od moich dzieci wara! Mam nad nimi pełną władzę!!!
        • un1 Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? 29.09.04, 12:55
          Gość portalu: demokrata napisał(a):

> A od moich dzieci wara! Mam nad nimi pełną władzę!!!

A otóż nie. Zgodnie z kodeksem rodzinnym i opiekuńczym sprawujesz nad nimi
          pieczę.
          Pani Magdalena Środa jest bardzo rozumną osobą a że to co mówi boli
          tradycjonalistów nawykłych do bicia dzieci i żon - ich problem.
          • Gość: ABW Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 13:28
            Ale to nie jest rzecznik praw dziecka, po pierwsze. A po drugie mam głęboko
            gdzieś kodeksy i rzeczników. Wychowuję wraz z żoną moje dzieci po prostu tak,
            aby wyrosły na porządnych ludzi i żadne bzdurne kodeksy ani rzeczniczki nie są
            mi potrzebne. A co do stereotypów myślowych prezentowanych przez un1 to
            współczuję, ale to nie ja jestem winien, iż wybrała sobie takie życie. Więc
            proszę nie uogólniać. A za taką panią Środę to po prostu mi wstyd.
    • Gość: Ojciec Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 12:32
      w wielu wypadkach to mężczyzni mają mniejsze prawa niz kobiety łatwiej kobietom
      o prace w w ielu miejscach .ojciec praktycznie nie ma szans na wywalczenie
      opieki nad dzieckeim.a tymczasem ten urzad broni
      tylko "biednych,przesladowanych babsztyli'no ale to nie jest dyskusja na dorum
      radio
      • Gość: jojo Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 13:33
        Jak najbardziej jest to dyskusja na forum "radio:, gdyż to za pośrednictwem
        audycji radia publicznego ten babsztyl wciska swoją idiotyczną propagandę.
    • Gość: słuchacz Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 13:36
      To jest rzecznik specjalnej troski. Ja bym nad nią ustanowił jakiś nadzór
      rodzicielski.
      • un1 Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? 29.09.04, 14:04
        demokrata, ABW, Ojciec, jojo, słuchacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl - czy to już
        cała przykładna rodzina człowieka?
        • Gość: do ignoranta Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 14:22
          un1 widac ze masz zerowe pojecie o internecie i ogólnie telekomunikacji(nie
          chodzi mi o firmir lecz o sposób przesyBania danych na odlegBosc).Bacze adsl -
          xdsl w Polsce zwane neostrada to staBy sposób dostpu do internetu z którego
          korzysta okoBo pól miliona gospodarst domowych.zakladajac statystycznie ze w
          jednym gospodarstwie pomieszkuja cztery osoby-wiec adres IPadsl.tpnet.pl ma
          okoBo dwa miliony uzytkwników w Polsce.
          • un1 Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? 29.09.04, 14:29
            do ignoranta - oto imię nowonarodzonego potomka człowieka.
            • un1 Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? 29.09.04, 14:36
              PS. Żona człowieka ma zapewne na imię Pomyłka.
            • Gość: aloalo Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 16:37
              un1 - oto imię środowego gnoma z paleozoiku
          • Gość: ja Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 16:43
            Ta cała un1 to chyba jakaś m(un)dra inaczej. A jaka z niej podejrzliwa istota.
            Te zacofane feministki już tak mają niestety. Najlepiej zignorować... Mam
            nadzieję, że jedynka przy nicku nie oznacza, że będą klony. Przecież toto nie
            znosi dzieci!
          • Gość: bredzisz synku Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 20:47
            Gość portalu: do ignoranta napisał(a):

> (...) zakladajac statystycznie ze w
            > jednym gospodarstwie pomieszkuja cztery osoby-wiec adres IPadsl.tpnet.pl ma
            > okoBo dwa miliony uzytkwników w Polsce.
            I te dwa miliony polaków namiętnie, w co trzecim zdaniu, używają słowa "babsztyl".
            Bredzisz synku, idź do psychiatry, choć schizofrenia ma kiepskie rokowania.
    • Gość: Edward Z. MAGDALENA ŚRODA - JEST COOL IP: *.postinfo.com.pl 29.09.04, 16:06
      Nie co tylko kto. To po pierwsze. Po drugie to istnieją tysiące funkcjonariuszy
      kościoła, którzy nie mają dzieci (przynajmniej oficjalnie) a wypowiadają się w
      sprawie dzieci i rodziny. Po trzecie to co ty możesz wiedzieć o kompetencjach
      Pani Magdaleny ? A po czwarte przełącz sobie radio na nadajnik ojca dyrektora.
      Ten przynajmniej nie zaspokaja ambicyjek. No może z wyjątkiem własnych.
      • Gość: aloalo Re: MAGDALENA ŚRODA - JEST COOL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 16:34
        Wątek dla urbanoidów jest zupełnie gdzie indziej!!!
    • Gość: ja Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 16:39
      Stary, pozostaje nam mieć nadzieję, że we czwartek, jak również pozostałe dni
      tygodnia, nie będzie już środy. W niedzielę babsztyla bym nie zdzierżył.
    • Gość: ja Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 21:27
      To żeński odpowiednik Leppera. Wolę jednak Andrzeja.
    • Gość: zmoleston Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 09:39
      Co jest? Dlaczego we środę nie było w Radyju tej zmolestowanej cud-dziewicy?
      chcemy więcej rozrywki - chcemy więcej Środy! Sieroda to najlepsza
      kabaretomistrzyni w PR!!!
      • Gość: sd Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 11:33
        wielkie mi uczyniła pustki w domu moim pani Magda Środa tym zniknieniem swoim
        • Gość: aloalo Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 17:51
          Ale może jeszcze się pojawi. Oj, co jo godom...
          • Gość: jojo HURRA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 10:13
            Środa bez Środy! Wielkie dzięki panowie radiowcy!!!
    • Gość: docent Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 13:51
      Coś strasznego. Ta urzędniczka brała udział w programie Debata. Plotła takie
      banialuki, że dziwię się, jak ktoś na rządowej posadzie może być tak
      tendencyjny i nieobiektywny, że o zwykłej tolerancji nie wspomnę. Po co w ogóle
      taki urząd???
      • Gość: ;-) Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 13:57
        a co niby takiego plotła? była bardziej tolerancyjna niż osiłki z MW i poseł
        Łopuszański.
        • Gość: docent Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 14:00
          Wstyd powtarzać!
    • Gość: ja Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 00:16
      Hurra!!! Znowu środa bez Środy. Co za ulga!
    • Gość: jojo Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 23:54
      Niemożliwe. Środa bez Środy? Znowu? Wielkie dzięki!!!
      • Gość: ABW Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 23:13
        Niemożliwe, a jednak prawdziwe. Znów środa bez Środy. Dziękuję!!!
    • Gość: as Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 17:55
      ja też nie trawie pani Środy-na szczęsie w Trójce pojawia się ona bardzo rzadko-
      dlatego zapraszam do Słuchania Trójki-Trójka i usluszysz więcej
      • Gość: as Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 20:49
        To mówiłem ja, sługa drugiej klasy trujczanego pijaru.
    • Gość: Dana Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? IP: *.icpnet.pl 27.11.04, 21:46
      Wy jesteście nienormalni.Nie macie pojęcia o kim mówicie! Pani Środa to kobieta
      gruntownie wykształcona i inteligentna.Rzecznikiem została bo jest kobietą
      światłą i kompetentną do sprawowania tego stanowiska.Komentujecie
      wypowiedzi,ale z braku argumetów przyczepiacie sie do osoby,nie do treści z
      którą sie nie zgadzacie.
      • Gość: tolerancyjny Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 22:46
        Oj Dana, Dana...
        • imagistyk Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? 28.11.04, 19:56
          Pani Magdalena Środa jest bardzo mądrą kobietą i dlatego wywołuje wściekłość u ludzi ,dla których dwa razy dwa jest tyle ,ile aktualnie twierdzi ksiądz proboszcz.Ponieważ nie starcza wiedzy to obrzucają ją inwektywami.Aby polemizować z p.Środą trzeba mieć coś między uszami.A o to nie tak łatwo.A rzucać mięsem jest o wiele łatwiej.
          • Gość: katon Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 10:24
            Magda, uspokój się!!!
    • mariusz.max.kolonko Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? 01.12.04, 02:17
      co to jest?
      to takie małe danio, na sniadanio
      • Gość: zdegustowany Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 10:57
        Tak, ale po takim małym daniu człowiekowi się wszystkiego odechciewa. I obiadu,
        i kolacji... Występy pani Środy stanowczo powinny być poprzedzane ostrzeżeniem
        w rodzaju: "Uwaga! Nie słuchać przy i po jedzeniu." Ewentualnie może być ona
        wykorzystywana w reklamie środków odchudzających np.: "Tylko słuchanie pani
        Środy przed posiłkiem skutecznie pozbawi Cię apetytu i zapewni nienaganną
        sylwetkę!"
    • Gość: Yola2005 MAGDALENA ŚRODA - Brawo! Serdecznie popieram! IP: 80.51.253.* 11.12.04, 03:04
      To straszne, ze w 21 wieku w Polsce osoba wypowiadajaca rozsądne opinie i tym
      samym godna posady pelnomocnika rzadu ds. równego statusu kobiet i mężczyzn ma
      oddac sie "do dyspozycji premiera". Oby ten premier okazał się byc człowiekiem
      na miarę swojego urzędu, czyli nieoportunistyczny i przede wszystkim dojrzały
      emocjonalnie i intelektualnie.
      Tak, Kosciół milcząco popiera przemoc wobec kobiet propagując ideę pokory i
      iluzoryczna obietnicę raju w zamian za cierpiętnicze przejście przez zycie bez
      sprawiania zbednych, jakże kłopotliwych problemów.
      Jak to mozliwe, że osoba, ktora wyraźnie widzi rzeczywistość, niezamazaną
      ksenofobią, klerykalizmem i bojaźnią bożą musi sie tłumaczyć z tego, ze jest
      mądra? Jeśli dochodzi do czegoś takiego, to znaczy, ze jesteśmy państwem
      wyznaniowym. Jednowyznaniowym, stąd zniewolonym.
      Kościoł nie pozwala na uwolnienie umysłów, na przeniknięcie doń świeżej myśli.
      Sami sobie na to nie pozwalamy. Minęło tyle wieków odkąd egipscy kaplani mącili
      ludziom w glowie, a w Polsce to nadal trwa!
      Tęsknota za iluzja, za absolutem, za nauką rozjasniająca pośmiertne mroki jest
      przemożna. Ale nie dajmy sie zwariować. Przełączmy sie w tryb samodzielnego
      myslenia.
      Pani Profesor! Serdecznie popieram!
      • Gość: słuchacz Re: MAGDALENA ŚRODA - Brawo! Serdecznie popieram! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 13:12
        popieram w 100%.
    • darciatko Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? 11.12.04, 05:58
      Fakt, przesadziła.
      Taki jakiś bełkot z tego wyszedł.
      • xxx131 Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? 12.12.04, 00:09
        Nie przesadzaj, to w koncu feministka.
    • Gość: olin Re: CO TO JEST?Zauwazcie ze ona sie gniewa teraz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.04, 12:18
      na nas, na kraj, na obywateli. Jest to zadufana dzi.wa.
    • Gość: znawca KRĘTACZKA - LEWACZKA POSPOLITA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 09:39
      A proszę zauważyć zmianę postawy tej paniusi w miarę rozwoju sytuacji. Najpierw
      się żarliwie tłumaczyła, że ona powiedziała coś innego, że to wina tłumacza, że
      NIE ZNA DOBRZE JĘZYKA (sic!). Wtedy nieśmiało zaczęli ją popierać różne
      plajtowniki polityczne w rodzaju pana Borowskiego, pani Jarugi-Nowackiej i
      takie tam typy. Jak tylko ta emerytowana primadonna poczuła lewackiego wiatra w
      d..upie no to zaczęła swawolić na dobre. Zmiana o 180 stopni. Zaraz stała się
      gwiazdą mediów. I symbolem ciemiężonej przez katolicyzm wolności. Jak niewiele
      trzeba, aby przypodobać się rządzącym i gawiedzi... Wystarczy zaatakować
      Kościół katolicki...Smutne, ale prawdziwe...Ojcem duchowym pani Środy jest
      chyba pan Jerzy Urban...
      • imagistyk Re: KRĘTACZKA - LEWACZKA POSPOLITA 13.12.04, 14:41
        Z każdej wypowiedzi można spreparować wiele różnych wypowiedzi.Musielibyśmy poznać całość wypowiedzi p.Środy,aby ją oceniać.P.Środa jest zbyt młoda ,aby być "emerytowaną primadonną".W słownictwie usiłujesz dorównać biskupowi cherubinkowi-Pieronkowi,a to nie grzech lecz wstyd !!!! Gdybyś miał pojęcie co wypisywali Ojcowie Święci Kościoła na temat kobiet to byś nie pisał takich bzdur.Niewiedza nie jest jednak usprawiedliwieniem.
        • Gość: mądry IMAGISTYK - ANTY - LOGISTYK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 17:00
          Koleś, do rzeczy. To, że jesteś studentem pani Środy nie zwalnia od myślenia.
          Primo - co mają Ojcowie Kościoła do tematu? Nic. Secundo - na primadonnę pani
          Środa jest na pewno za stara. Fakt. Tertio - po takiej próbce "talętu" chyba
          nie warto poznawać całości wypowiedzi tej divy, bo jak ktoś już napisał trzeba
          by przedtem zażyć pokaźną dawkę "aviomarinu". Tak więc ucz się, koleś, ucz!
          Najlepiej na błędach własnych i pani Środy. A wtedy może wyjdziesz na ludzi. Na
          razie szanse nikłe... No, ale na naukę nigdy nie jest za późno...Koło
          sześćdziesiątki może zmądrzejesz...
          • imagistyk Re: IMAGISTYK - ANTY - LOGISTYK 13.12.04, 17:26
            Szanowny mądry-znawco !!! Bardzo żałuję,ale nie mam jakichkolwiek szans na studiowanie pod kierunkiem p.Srody.Jeżeli nie wiesz co mają do tematu Ojcowie Święci Kościoła to nie mamy o czym dyskutować.Sądząc po tonie wypowiedzi jesteś aktywistą Zjednoczenia Chrześcijańskiej Nienawiści Bliżniego.I z tą nienawiścią będziesz przekazywać w kościele znak pokoju ????
          • Gość: Lesphenefryl nie taki znów "mądry" ;-) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.12.04, 22:53
            > Primo - co mają Ojcowie Kościoła do tematu?
            To co poniżej:
            Św. Augustyn, 354-430 - jeden z największych Ojców Kościoła:
            "Kobieta jest istotą poślednią, która nie została stworzona na obraz i
            podobieństwo Boga. To naturalny porządek rzeczy, że kobieta ma służyć
            mężczyźnie."
            Św. Ambroży, zm. 397, Ojciec Kościoła:
            "Kobieta winna zasłaniać oblicze, bowiem nie zostało ono stworzone na obraz
            Boga"
            Św. Hieronim (zm. 419/420), Ojciec Kościoła:
            "Tak długo, jak kobieta żyje po to, by rodzić, i dla dzieci, tak długo między
            nią i mężczyzną istnieje taka sama różnica, jak między ciałem i duszą; jeżeli
            jednak pragnie Chrystusowi bardziej służyć niż światu - wówczas przestanie być
            kobietą i nazwą ją "mężczyzną", gdyż życzymy sobie, by wszyscy zostali
            podniesieni do stanu doskonałego mężczyzny."
            Św. Franciszek z Asyżu (1182-1226):
            "Kto obcuje z kobietami narażony jest na skalanie swego ducha, tak samo jak
            ten, kto idzie przez ogień, naraża się na poparzenie stóp."
            Św. Tomasz z Akwinu, zm. 1274:
            "Zarodek płci męskiej staje się człowiekiem po 40 dniach, zarodek żeński po 80.
            Dziewczynki powstają z uszkodzonego nasienia lub też w następstwie wilgotnych
            wiatrów."
            "Wartość kobiety polega na jej zdolnościach rozrodczych i możliwości
            wykorzystania do prac domowych."

Wystarczy?

A może po prostu pan "mądry" pomylił Ojców Kościoła z Ojcem Rydzykiem

• Gość: mądrzejszy Re: nie taki znów "mądry" ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 18:57
              Cytatami można się przerzucać do woli. Nadal jednak nie wiem, co mają wspólnego
              te cytaty z wypowiedzią Sieroty. Trzymajmy sie konkretów, a nie spreparowanej
              papki historycznej.
              • Gość: kacolik Re: nie taki znów "mądry" ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 19:03
                wont z takiemi profesorami rzydowskimi do izraela - wara od naszego
                Proboszcza!!!
              • imagistyk Re: nie taki znów "mądry" ;-) 18.12.04, 16:35
                Oceny wypowiadane przez p. Środę mają solidne podstawy w historii Kościoła i jego wpływie na obyczaje.Skoro Kościół uczył,że kobieta powinna być posłuszna mężczyżnie jako istota od niego gorsza ,to teraz nie ma prawa chować głowy w piasek.Powinien zrobić wszystko,aby przemocy było jak najmniej.Do tego nie wystarczą slogany wygłaszane sporadycznie lecz stała praca duszpasterska z potrzebującymi.W ten sposób dochodzimy : czy kapłan powinien siedzieć w budynku czy też śladem Chrystusa przebywać wśród wiernych.A to jest znacznie trudniejsze.
                • Gość: kapucyn Re: nie taki znów "mądry" ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.04, 22:14
                  nie ma w tych wątkach ani słowa o urodzie Środy
                  • Gość: aligant Re: nie taki znów "mądry" ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 11:12
                    Dobre. Mądrość wrodzona zastępuje pani Środzie urodę. Ale niestety, nie ma
                    ludzi niezastąpionych.
                    • imagistyk Re: nie taki znów "mądry" ;-) 19.12.04, 18:32
                      A aligant jest dżentelmenem w każdym calu.
                      • Gość: aligant Re: nie taki znów "mądry" ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 10:30
                        cnd
    • Gość: tyran ŚRODA WE ŚRODĘ - KABARET WSZECHCZASÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 10:56
      Słuchaliśta?! Toć to najlepszy kabaret nowoczesnej Europy. Aby udowodnić
      przemoc wszechwładnie panującą obecnie w polskich rodzinach nadworna
      kabaretmistrzyni przytaczała przykłady z Anglii i innych państw zachodnich z XV
      w. Logika godna wysokiego urzędnika państwowego. Poza tym chce stworzyć
      OBSERWATORIUM do spraw przemocy, ale sama chce się trzymać z daleka od tego
      ciała, które powinno być apolityczne, jak powiedziała nasza kolombina. Czyli
      albo przyznaje się, że jest sterowana ideologicznie, albo boi się, że to ją
      będą obserwować. Tak czy tak należy jej przylać pupką po łapkach... o, pardon
      łapką po pupkach, czy jakoś tak... Słowem, linijką po ręncach... Albo kijem w
      łeb...
      • Gość: ;) Re: ŚRODA WE ŚRODĘ - KABARET WSZECHCZASÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 11:22
        Gość portalu: tyran napisał(a):
        >Albo kijem w łeb...

uderz się sam!
        • imagistyk tyran głuchy jak pień i nic nie rozumie 12.01.05, 16:10
          Ty nic nie zrozumiałeś z wypowiedzi p.Srody.Trzeba było słuchać uważnie.P.Środa w kilku zdaniach pokazała jak zmieniła się tolerancja i pochwała przemocy na przetrzeni wieków.Nawet początek XX wieku był inny niż jego koniec.I o tym właśnie mówiła p.Środa.
          • Gość: ABW Re: tyran głuchy jak pień i nic nie rozumie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 19:25
            Ale po co ta biedna istota o tym mówiła? Słuchałem i aż mi żal d..ę ściskał z
            rozpaczy! Co to ma do rzeczy i jak tosię ma do jej funkcji pełnegonocnika???
            • Gość: ;) ABW masochista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 11:22
              Sądzisz, że jesteś zabawny, nie umartwiaj się, nie słuchaj, bo i tak nic nie
              zrozumiesz, nudzisz człowieczku okropnie..
            • imagistyk Absolutny Brak Wyobrażni 15.01.05, 17:51
              Małymi krokami mądrzy ludzie próbują zmniejszyć przemoc panującą w wielu polskich rodzinach.Przemoc ta ma wiele imion,także : przemoc wobec kobiet.Jeżeli odpowiada Tobie obecny stan(niech biją ,byle nie mnie )to Twoja sprawa.Nie przeszkadzaj jednak ludziom broniacym innych.
      • Gość: wychowawca Re: ŚRODA WE ŚRODĘ - KABARET WSZECHCZASÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 10:23
        Głupie babsko i tyle. Ją trzeba wziąć pod obserwację!
        • Gość: zdegustowana Re: ŚRODA WE ŚRODĘ - KABARET WSZECHCZASÓW IP: *.waw.pl 13.01.05, 21:53
          na tym forum zabrali w zdecydowanej większości sami supermężczyzni-polacy-
          katolicy- takiego nawarstwienia ciemnoty,kołtuństwa,głupoty,cha mstwa - dawno na
          forum nie było .oto stan umysłu i kultury polskich mężczyzn.litości można
          stracić wszelkie złudzenia
          • Gość: Edek Brawo dla Pani Środy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 23:18
            Nareszcie jest ktoś odważny, kto nie boi się głosić prawdy. Walka z kołtuństwem
            i prymitywnymi, chamskimi pseudomacho jest trudna ale walczyć trzeba. Brawo dla
            Pani Magdaleny. Niech Pani wytrwa. Ktoś , kto zamiast argumentów pluje
            inwektywami nie jest partnerem w dyskusji. Proszę na to nie zwracać uwagi. I
            nie jest to stan umysłu WSZYSTKICH mężczyzn tylko frustratów, dla których
            pojęcie kobiety ogranicza się do rozkładówki w Playboyu. Szczerze im współczuje
            i będę sie modlił za ich zdrowie, bo za rozum już za późno.
            • Gość: macho Puk! Puk! Ktio tio...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 09:20
              Edek-pedek.
    • Gość: czytelnik JAN HARTMAN - BRAWO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 10:47
      Nareszcie ktoś ze środowiska naukowego miał odwagę napisać parę słów prawdy.
      Artykuł z piątkowej gazety. Czytajcie i uczcie się, niedorobieni mynystrowie i
      niedo... femynystki!!!
    • Gość: XYZ Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 01:19
      Środa bez Środy. Babsko nie zepsuło swięta. Dziękuję!
      • Gość: ;) Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 08:36
        Gość portalu: XYZ napisał(a):

> Środa bez Środy. Babsko nie zepsuło swięta. Dziękuję!

Twój głupi komentarz zepsuł mi czwartek, bez podziękowań!
        • Gość: XYZ Re: MAGDALENA ŚRODA - CO TO JEST? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 10:35
          Ojej, przepraszam za pardon, nie radzę jeść pączków dzisiaj. Poza ryzykiem
          dalszego pogorszenia nastroju tzw. tłusty czwartek należy do tzw. tradycji, a
          wszelkie tzw. "tradycje" należy zgodnie z logiką pani Środy zwalczać, gdyż
          stanowią zagrożenie dla równouprawnienia i demokracji, są także elementem
          bastionów ciemnoty czyli środowisk klerykalnych. Pamiętaj: pączki precz!!!
          • imagistyk Umiesz czytać ? 03.02.05, 15:53
            P.Środa jest przeciwko tradycjom związanym z przemocą.Tłusty czwartek zapewne popiera,gdyż to widać.Przeczytaj jej teksty i wówczas możesz z nią polemizować.Chyba,że chodzi Tobie o obrzucanie się inwektywami.W tej konkurencji nie będę startować i inni dyskutanci zapewne także.
            • Gość: Piątek Re: Umiesz czytać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 23:53
              No to już istna imagistyfikacja. Przecież Środa nie może popierać czwartku, bo
              to tłusta Środa. Polecam imagimnastykę umysłową!
              • imagistyk P.Środa popiera tłusty czwartek ? 04.02.05, 14:40
                Sądząc po zdjęciach lubi jeść.I co w tym złego ? A ja bardzo lubię ciasta !
              • Gość: ;) Re: Umiesz czytać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 15:33
                Gość portalu: Piątek napisał(a):

> No to już istna imagistyfikacja. Przecież Środa nie może popierać czwartku, bo
                > to tłusta Środa. Polecam imagimnastykę umysłową!

Siedzisz sobie przy klawiaturce i wydaje Ci się, że jesteś piękny(a)i
                szczupły(a). Nie możesz jednak nikomu wmówić, że jesteś mądry(a) i
                kulturalny(a), bo to widać..
                • Gość: Sobota Re: Umiesz czytać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 23:21
                  A ja jestem głupi(a) i tłusty(a), a mimo tego nie roszczę sobie prawa do
                  pouczania innych jak pani środa. Czyli można, trzeba tylko chcieć!
                  • Gość: ;) Re: Umiesz czytać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 16:30
                    Gość portalu: Sobota napisał(a):

> A ja jestem głupi(a) i tłusty(a), a mimo tego nie roszczę sobie prawa do
                    > pouczania innych jak pani środa. Czyli można, trzeba tylko chcieć!

Ty mówisz, że pani Środa poucza a ja uważam, że wprost przeciwnie i na dodatek
                    ją lubię, jakieś epitety?
                    • Gość: wtorek Re: Umiesz czytać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 15:19
                      Zaraz, jeżeli sądzisz, że Pani Środa nie poucza, a wprost przeciwnie, to by
                      znaczyło, że oducza albo sieje głupotę! Z tym się akurat zgadzam. Ale żeby
                      lubić kogoś kto ogłupia, no to jakiaś nowa perwersja chyba jest?
                      • imagistyk Re: Umiesz czytać ? 06.02.05, 15:27
                        Moim zdaniem przeciwieństwem pouczania jest np.nauczanie,uczenie.Nie przykładaj swojej miary do innych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka