Gość: marple IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 16.04.02, 15:34 Czy ktoś tego słucha? A może audycji Wojciecha Jędrzejewskiego OP? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: paul PLUS radio radio PLUS = MINUS IP: 193.0.117.* 17.04.02, 12:03 Chyba nikt nie sluch tej propagandowej, ideologicznej szczekaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArCello Re: PLUS radio radio PLUS <> MINUS IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.04.02, 12:14 > Chyba nikt nie sluch tej propagandowej, ideologicznej szczekaczki. Chyba pomyliłeś R.Plus z R.Maryja. Każdemu życzę takiego zdrowego podejścia do 'ideologii i propagandy' jaki jest w Plusie. pozdr, MArCello Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: PLUS radio radio PLUS <> MINUS IP: 193.0.117.* 17.04.02, 16:16 R.Plus i R.Maryja sa dla troche innych odbiorcow. Ale cel dzialania i "misja" - dokladnie takie same. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: PLUS radio radio PLUS <> MINUS IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.02, 07:03 Czego się czepiasz radia Maryja, i skąd bierzesz swoje informacje - z NIE Urbana. On kłamie!!! Radio i Plus i Maryja są O.K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: PLUS radio radio PLUS <> MINUS IP: 193.0.117.* 30.04.02, 12:53 Urban kłamie? A jakieś dowody? Bo moim zdaniem Nie to jedna z niewielu niezaleznych gazet w Polsce, do tego nie mogaca sobie pozwolic na nierzetelnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
nabialowiec Re: PLUS radio radio PLUS <> MINUS 02.05.02, 11:46 Chłopaczku, gazeta Urbana jest traktowana jako najgorszy rodzaj szmatławca i obdarzana powszechnym ostracyzmem. A co do urbanowej rzetelności, to wyobraź sobie, iż "NIE" przegrało kilka głośnych procesów o zniesławienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: PLUS radio radio PLUS <> MINUS IP: 193.0.117.* 06.05.02, 11:27 Najgorszy rodzaj szmatławca to Dziennik Rydzyka - nabijaja sie z niego nawet polskie prawicowe media. Poprosze o przyklady procesów o zniesławienie przegranych przez NIE. Wiem, ze kilkakrotnie zamieszczali przeprosiny za drobne potkniecia, ale to raczej NIE oskarzano o znieslawienie, ale nie pamietam, zeby komukolwiek udalo sie z nimi znaczaco wygrac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mors Re: PLUS radio radio PLUS <> MINUS IP: 217.11.129.* 06.05.02, 12:23 Gość portalu: paul napisał(a): <cut> > potkniecia, ale to raczej NIE oskarzano o znieslawienie, ale nie pamietam, zeby > komukolwiek udalo sie z nimi znaczaco wygrac. Znaczaco wygrac hehe, sala sadowa to nie boisko, NIE przegralo i koniec , nie istnieje cos takiego jak znaczaca wygrana i przegrana przed sadem :-)) Pozdrawiam , Mors Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: PLUS radio radio PLUS <> MINUS IP: 193.0.117.* 06.05.02, 16:40 Badz tak mily i uswiadom mnie, w jakiej sprawie NIE przegralo. Nie twierdze, ze tak nie bylo, ale chcialbym wiedziec, czy to w ogole prawda, czy tylko mit. Odpowiedz Link Zgłoś
nabialowiec Re: PLUS radio radio PLUS <> MINUS 07.05.02, 12:57 A tutaj Ciebie mam: "NIE" przegrało sprawę z Ryszardem Czarneckim - posądzenie o homoseksualizm - wyobraź sobie, że pomylili człowieka...hihi - w kopnsekwencji okazało się, że to nie był TEN Czarnecki. Przegrali też sprawę z Kaczyńskim(tylko którym - Jarosławem?), nie pamiętam dobrze ale zdaje się, że posługiwali się ubecką fałszywką. To tak na świeżo..., jeżeli będziesz się bardzo upierał, to znajdę szczegóły tych jak również innych spraw w archiwum(wiem, ze takowe były, cóż pamięć zawodna). nabiałowiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: PLUS radio radio PLUS = MINUS IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.02, 07:02 Ty Jesteś propagandową szczekaczką! Obrażasz ludzi, a nie masz do tego prawa! PLUS jest O.K., a jak sie komuś nie podoba, to nie ma przymusu słuchania. Są i inne stacje, które choć mi nie odpowiadają nie określam mianem propagandowych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul radio PLUS = MINUS IP: 193.0.117.* 30.04.02, 12:57 Wiec jednak ktos ich slucha? Czy moze Ty u nich pracujesz? Nie boj sie, jako zwolennik wolnosci slowa nie mam nic przeciwko dzialanosci Twojego radia. W granicach prawa, oczywiscie. I pod warunkiem, ze nie za publiczne pieniadze. I licze na to, ze rowniez Swiadkowie Jehowy i buddysci otworza wlasne rozglosnie, bo na tym polega wolnosc slowa i wyznania. Odpowiedz Link Zgłoś
nabialowiec Do Paula 18.04.02, 07:39 Nie wiem kolego ile masz lat, ale zdaje się, że nie dane Tobie było zaznać prawdziwie niszczącej propagandy. Jeżeli przypomnisz sobie konferencje prasowe Urbana w latach 80-tych lub "interwencyjne" reportaże dziennikarzy Dziennika TV, to być może Twoja skala porównawcza nieco się wzbogaci. Szczerze polecam - dobra lekcja historii. A najbardziej jadowitych "DJ-ów" miała Radiostacja Kościuszko, nadająca z MOskwy do walczących w Warszawie powstańców z AK. P.S. Radia Maryja nie słucham, w przeciwieństwie do PLUSA. Odpowiedz Link Zgłoś
_rafi Re: Do Paula 18.04.02, 10:18 > P.S. Radia Maryja nie słucham, w przeciwieństwie do PLUSA. A co, PLUS słucha Radia Maryja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szumlas Re: Do Paula IP: 2.4.STABLE* / 172.28.9.* 22.04.02, 12:31 Radio PLUS jest OK. Kościół ma komercyjne radio i komercyjną telewizję. To jest OK. I nadaje w nich msze, reklamy i fajno... Proponuję kolejny krok: transmisję mszy przerywaną reklamami. Potem następny: nadawanie reklam w kościołach podczas kazania. A potem jeszcze następny: sponsoring modlitwy "Ojcze Nasz". To może lecieć tak np. "...chleba naszego powszedniego i Coca-Coli..." To dopiero będzie OK !!! Kiedyś czytałem o takim facecie z Nazaretu, który kupcom spuścił manto za handlowanie w świątynii... Ale to chyba nie ma nic wspólnego, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Do Paula IP: *.waw.prokom.pl 22.04.02, 15:20 Ja widziałbym podczas mszy reklamę telefonii komórkowej. Tak dobrze im idą wspólne interesy, na każdym kościele wisi przecież jakiś nadajnik do telefonów komórkowych. Może więc za małą dopłatą "Ciało chrystusa sponsorowane dziś przez ERA GSM". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Do Paula IP: 193.0.117.* 30.04.02, 13:03 Zapomniales dodac, ze kościół (katolicki) ma komercyjne radio i komercyjną telewizję za publiczne pieniadze. A inne wyznania (i np. ateisci) nie maja. I jak to sie ma do wolnosci wyznania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Do Paula IP: 193.0.117.* 30.04.02, 13:01 Jakos przezylem propagande Urbana z tamtych czasow, a bartdzo go nienawidzilem. Czas jednak pokazal, ze generalnie rzecz biorac, to on mial racje, a ja sie mylilem. Stad moj obecny do niego szacunek. Radiostacji Kościuszko nie pamietam, to nie to pokolenie, ale watpie, czy jakakolwiek propaganda z wyjatkiem jawnie faszystowkiej moze sie rownac z kryptofaszyzmem radia, ktore ma ryja. Odpowiedz Link Zgłoś
nabialowiec Re: Do Paula 02.05.02, 12:16 Odpowiadam Tobie po raz ostatni: Skąd u Ciebie taka zoologiczna nienawiść do katolików? Takim jesteś tolerancyjnym człowieczkiem "Europejczyku"? Powtarzam, ja nie słucham Radia Maryja, ale denerwuje mnie kiedy wycierasz sobie usta religią, którą mam prawo wyznawać (absolutnie nie mam nic do ateistów, co więcej - moi najlepsi przyjaciele są bezwyznaniowi, ja nie przekonuję ich, a oni szanuja moje dogmaty). To a'konto "Ma-ryja". Twój szacunek do Urbana jest dla mnie niezrozumiały - a czym sobie na niego zasłużył oprócz opluwania i obrzygiwania wszystkiego co święte i jeszcze nie oplute (przypominasz sobie np. urbanowe karykatury polskiego godła państwowego - orła srającego pod siebie itp.???? Zabawne????). Kolego, osoba tak skompomitowana jak Urban przyjął po 1989 roku zasadę: "jestem świnią i skurwielem, oczywiście wszyscy wokół mnie są tacy sami - tylko, że ja jedyny o tym głośno mówię" i jedynie ona umożliwia mu przetrwanie na forum publicznym. Uważasz, że po latach to Urban ma rację? Wyobraź sobie, że Urbanator jest pośrednim ( A PRZYNAJMNIEJ MORALNYM) sprawcą mordu na Ks. Popiełuszce - to on w latach osiemdziesiątych pisał o seansach nienawiści księdza Jerzego ( wiesz, zadałem sobie kiedyś trud wczytania się w kazania ks. Jerzego i zgadnij na czym polegały te seanse - ON MÓWIŁ O MIŁOŚCI, tylko że ze znaczkiem "Solidarności" w tle. Ot i cała wina) i ostrzegał go, że może sobie zrobić krzywdę - potwierdził to "kat" księdza Popiełuszki Grzegorz Piotrowski - artykuły Urbana/Rema stanowiły inspiracje do zbrodni. Co więcej, Urban po latach wyśmiewa się z tego - i wprost w oczy uważa się za CZYSTEGO - rozumiesz??? Ja nie czuję do niego nieniawiści - ja się smucę, że jednak istnieją ludzie, których sumienie przypomina zaschnięte ziarnko ryżu... A słyszałeś o młodszym dziecku "NIE"? Jest to pismo "ZŁY", któremu szefuje żona Urbana - poczytaj, może wtedy przestaniesz podziwiać kłapouchego:) P.S. A o Radiostacji Kościuszko poczytaj sobie we wspomnieniach Jana Nowaka- Jeziorańskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
sombre Re: radio PLUS radio radio PLUS 23.04.02, 09:10 Pomijając już fakt, że Radio Plus weszło na rynek półlegalnie, bo w czasach, gdy nie można było uzaskać koncesji na komercyjną stację, a kościół oczywiście miał prawo do uruchamiania rozgłośni. Więc oni to wykorzystali, że niby to takie radyjko parafialne. Nie wiem, ilu z Was zdaje sobie sprawę, że Radio Plus "ma krew na rękach". Nie bezpośrednio, ale poprzez Agencję FM, niegdysiejsze ramię marketingowe rozgłośni. Chodzi o tragiczny w skutkach pożar hali Stoczni Gdańskiej 24 listopada 1994. Siedem osób zginęło, ponad trzysta ciężko rannych, większość z bliznami do końca życia. Organizatorem koncertu była Agencja FM, Radio Plus ostro go reklamowało. Dodam, że organizatorzy z agencji zostali oskarżeni przez prokuraturę, ale dziwnym trafem do dziś nie może odbyć się proces. Ale tak to już jest "w mieście w którym rządzi biskup", który równocześnie jest zwierzchnikiem rozgłośni. Myślę, że warto o tym pamiętać, podniecając się Radiem Plus. Pozdrowienia z Trójmiasta :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: radio PLUS radio radio PLUS IP: 193.0.117.* 30.04.02, 13:07 Kosciol katolicki, jako najwieksza i najstarsza niedemokratyczna, totalitarna organizacja uzurpujaca sobie prawo do wypowiadania sie w imieniu stworow nadprzyrodzonych, od dawna caly jest skapany we krwi. Miliony ludzi cierpialy i zginely przez te organizacje. Odpowiedz Link Zgłoś