Dodaj do ulubionych

TOJKA - HISTERIA NA ZMOWIENIE

IP: *.pl 29.04.02, 23:11
TROJKA nauczyla mnie odwagi, smialej mysli, nowoczesnej muzyki i tolerancji.
TROJKA zawsze byla na czasie.

Dzis "ktos" chce to zburzyc. Chce, zeby TROJKA byla staroswiecka.
Broni starych wart. I nie wierzy w nic nowego, dobrego.
"Ktos" nie zrozumial wieloletnich przeslan TROJKI.

Ciekawe czy "ktos" dostal cos za te histerie?
Mi to smierdzi.

Falszywi obroncy TROJKI! Zostawcie ja w spokoju i dajcie szanse.

Rozgoryczony, lat 53
Obserwuj wątek
    • Gość: Rumburak Re: TOJKA - HISTERIA NA ZMOWIENIE IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 29.04.02, 23:33
      Facet co Ty pieprzysz za przeproszeniem. Mnie Trojka ksztaltowala od
      najmlodszych lat, Kaczkowski, przepraszam... PAN Piotr Kaczkowski uczyl
      wrazliwosci, poszerzania horyzotow, "sluchania" poezji, wzruszania sie przy
      niej, ja chce by moje dziecko tez moglo tego zaznac, by tez sluchajac Trojki
      wyroslo na dobrego i madrego czlowieka. A jak ma to zrobic? Sluchajac
      McTrUjki??? TrUjki w ktorej Kaczkowskiego, Kydrynskiego, Kosinskiego zepchnieto
      na psia wachte, a w porze dobrej sluchalnosci pozostawiono tylko Kostrzewe z
      klapkami na uszach i waskim horyzontem? Wybacz....nie rozumiem Cie.
      • Gość: miluś Re: TOJKA - HISTERIA NA ZMOWIENIE IP: *.pl 29.04.02, 23:40
        Rum-burak,
        ja slucham kydrynskiego o 14.00!!!!!!!!!!!!
        ale ty chyba nie sluchasz , bo nie wiesz.
        a wrazliwosc rzeczywiscie masz - mlotkowego

piazzo
        • Gość: koliber Re: TOJKA - HISTERIA NA ZMOWIENIE IP: 149.156.12.* 30.04.02, 09:00
          Szkoda, że nie płaczesz za dwoma kwadransami jazzu, akurat Kydryński o tej porze to sredni
          pomysł,oczywiscie czesc zmian jest pozytywna, ale ich oprawa-np. "dżingle" to tragedia.
        • Gość: Rumburak Re: TOJKA - HISTERIA NA ZMOWIENIE IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 30.04.02, 23:57
          Kydryński o 14:00 w niedzielę to rzeczywiście kosmiczny pomysł> Ponieważ jestem
          wrażliwy więc ta pora/ nastrój mi nie odpowiada dla takiej muzyki. Poiza tym o
          tej porze i w tym dniu przebywam zwykle z rodziną na spacerze.
      • Gość: brando Re: TOJKA - HISTERIA NA ZMOWIENIE IP: *.pl 29.04.02, 23:50
        Moja teoria sie potwierdza.
        Pan nawet nie jest polinteligentem. I nie wychowal sie Pan na Torjce.
        I z racji wieku podpowiem Panu, ze TROJKA nie zaczela sie od p.Kaczkowskiego
        (ktorego kiedys bardzo cenilem).
        Prosze zapytac rodzicow znajomych kto byl dyrektorem TROJKI wlatach 70 i jakie
        piekne radio wtedy tworzyl.
        Antoni Z.
        • Gość: koliber Re: TOJKA - HISTERIA NA ZMOWIENIE IP: 149.156.12.* 30.04.02, 09:06
          Gość portalu: brando napisał(a):

> Moja teoria sie potwierdza.
          > Pan nawet nie jest polinteligentem. I nie wychowal sie Pan na Torjce.
          Pan jest ćwierćinteligentem, i częscia 4/5 sopłeczeństwa (vide artykuł Miecugowa). Dlatego podaoba sie
          Panu zapewne Aneta Wrona, kretynizm "Moja pierwsza piosenka", jingle i zapowiedzi. Oczywiscie kazdy
          ma prawo do własnych opini, lecz Pan atakuje piszacych tu i Trójke bezpardonowo.
          > I z racji wieku podpowiem Panu, ze TROJKA nie zaczela sie od p.Kaczkowskiego
          > (ktorego kiedys bardzo cenilem).
          Szkoda, że Pan teraz nie ceni. A KAczkwoski to symbol 3, a za czasów jego dyrektorowania nastapił
          pierwszy w latach 90-tych wzrost słuchalnosci.
          > Prosze zapytac rodzicow znajomych kto byl dyrektorem TROJKI wlatach 70 i jakie
          > piekne radio wtedy tworzyl.
          Odpowiedź ponizej. Lecz wtedy tez nie było tak cudownie, mało było okienek muzycznych, było troche
          politruków, a muzyke prezentowały takie kreatury jak Dariusz Michalski.
          Nie jest po prostu drogi Panie tak, że dawniej czy teraz jest bądź było wszystko dobrze. Po prostu trzeba
          zmieniac program rozsadnie, nie zatracac tozsamosci stacji, nie tracic starych sluchaczy. Pisze o tym
          grzegorz Miecugow w Polityce. Polecam lekturę.

• Gość: Rumburak Re: TOJKA - HISTERIA NA ZMOWIENIE IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 01.05.02, 00:00
          Drogi Brando, nie muszę pytać rodziców bo jesteśmy w podobnym wieku. I niestety
          nadal nie rozumiem Twojego pierwszego postu. No ale skorom półintelygent, to
          chyba zrozumiałe, prawda?
      • Gość: funky Re: TOJKA - HISTERIA NA ZMOWIENIE IP: *.pl 30.04.02, 00:20
        Pan Kaczkowski? Ale się nauczyl! Obrazac i ponizac. Zaraz mu wysle mailem
        zapis tego "listu" , zeby zobaczyl jakiego sie fana doczekal. Ciekawe co powie?
        funky
    • Gość: Lesiek Re: Trójka - histeria na zamówienie IP: 195.205.139.* 30.04.02, 08:24
      Dyrektorem Programu Trzeciego w latach 70. był najpierw Jan Mietkowski, a potem
      Ewa Ziegler. Ponieważ jestem na tyle młodym słuchaczem, że tych lat nie
      pamiętam, pozwolę sobie na parę cytatów o Trójce z tamtych czasów z jej
      oficjalnej strony.

"Działająca do stanu wojennego Naczelna Redakcja Programów Literackich
      Polskiego Radia z siedzibą przy ulicy Myśliwieckiej przygotowywała wówczas na
      antenę wszystkich programów z wyjątkiem Trójki różne audycje literackie i
      kulturalne. Jak mówił Juliusz Owidzki - wieloletni reżyser, a potem także
      dyrektor Teatru PR - nad Myśliwiecką unosił się wtedy jakiś duch opiekuńczy,
      który sprawiał, że miejsce to było punktem szczególnym nie tylko w Warszawie,
      lecz także na mapie kulturalnej Polski.
      W przeświadczeniu, że literatura w radiu ma wielką przyszłość a bez prozy,
      poezji i słuchowisk z udziałem aktorów, radio byłoby kalekie, Mietkowski robił
      wszystko, by kierowana przez niego instytucja była ośrodkiem życia kulturalnego
      i artystycznego".
      "W okresie pełnienia przez nią obowiązków redaktora naczelnego powstała
      sztandarowa audycja Programu III - "Zapraszamy do Trójki" - audycja kontaktowa,
      o podwyższonym standardzie. W założeniu był to program poświęcony muzyce, w
      którym dziennikarze prezentowali swoje ulubione gatunki muzyczne. Koncepcję
      programu przywiózł z Francji Andrzej Wojciechowski i on prowadził
      pierwszą "Zapraszamy do Trójki". Audycję prowadzili później: Maciej Zembaty,
      Piotr Kaczkowski, Wojciech Mann oraz Dariusz Michalski".
      "Najpopularniejsze audycje Trójki w tym czasie: "UUKF - usługi
      ultrakrótkofalowe" (Bronisław Wiernik), "Od wschodu do zachodu słońca", "Nie
      czytaliście, to posłuchajcie", "Parnasik", "Pogwarki u Szymona"
      (Kobylińskiego), "Moda na drutach", "1:1" Bogdana Tomaszewskiego i Stefana
      Wysockiego oraz cykle reportażowo - literackie, które właśnie pojawiły się na
      antenie: "Pisarz miesiąca" czy "Nieznane o znanych", "Książka tygodnia"."

Gdy Trójka obchodziła trzydzieste piąte urodziny, tamte czasy i tamtych ludzi
      pięknie przypominała na antenie Anna Semkowicz w cyklu "Wszyscy ludzie Trójki".
      Jak wyglądały czterdzieste urodziny - widzieliśmy. Dlatego przywoływanie Trójki
      z lat siedemdziesiątych trąci mi trochę hipokryzją. No ale w końcu ja dostaję
      pieniądze od zachodnioniemieckich rewanżystów i moja opinia nie może być
      wiarygodna.
    • Gość: Lesiek Re: Trójka - histeria na zamówienie IP: 195.205.139.* 30.04.02, 08:46
      Wreszcie się wydało. Aż dziwne swoją drogą, że nikt nie wpadł na to wcześniej.
      Pora się przyznać. Tak, dostajemy niezłe pieniądze za tę całą histerię. Idziemy
      na pasku niemieckich rewanżystów i organizacji syjonistycznych, które
      nieustannie knują przeciw pokojowi, odprężeniu, porozumieniu i chcą deprawować
      polską młodzież. Zmuszają ją do słuchania o kulturze (zbieżność nazw ze znanym
      antysocjalistycznym wydawnictwem nieprzypadkowa), każą jej słuchać jakichś
      Klubów Ludzi Ciekawych Wszystkiego (a przecież wiemy, gdzie niejednego
      doprowadziła już nadmierna ciekawość), a nawet - o zgrozo - jazzu (a już w
      latach pięćdziesiątych co przezorniejsi towarzysze ostrzegali, że ten cały jazz
      to początek upadku naszej socjalistycznej kultury). Zwalczają tow. dyr.
      Laskowskiego, który został specjalnie oddelegowany, aby uporządkować tę stajnię
      Augiasza i nadrobić wieloletnie zaniedbania. Dzisiaj widzę wyraźnie, że byłem
      pionkiem w ich ręku. Dziękuję Ci, drogi Brandonie, że Twój list pozwolił mi
      zastanowić się nad swoim postępowaniem i poczuć się do niniejszej samokrytyki.
    • Gość: koliber Re: TROJKA - HISTERIA NA ZAMOWIENIE IP: 149.156.12.* 30.04.02, 08:58
      Gość portalu: brando napisał(a):

> TROJKA nauczyla mnie odwagi, smialej mysli, nowoczesnej muzyki i tolerancji.
      > TROJKA zawsze byla na czasie.
      A teraz jest coraz mniej
      > Dzis "ktos" chce to zburzyc. Chce, zeby TROJKA byla staroswiecka.
      > Broni starych wart. I nie wierzy w nic nowego, dobrego.
      > "Ktos" nie zrozumial wieloletnich przeslan TROJKI.
      To chyba Pan nie zrozumiał. Czy nowoczesnoscia ma byc bezmyslne kopiowanie stacji komercyjnych
      zatracające tożsamosć stacji, kretyńskie jingle, muzyka pod serwisami, idiotyczne zapowiedzi audycji. Nie
      zawsze nowe i małpowane drogi Panie oznacza nowoczesne.
      > Ciekawe czy "ktos" dostal cos za te histerie?
      > Mi to smierdzi.
      Mówi się mnie, widać nie słuchał Pan "Czy mówisz po polsku". Ja chciałbym się raczej zapytać ile dostaje
      Dyrekcja pensji oraz dodatków i premii za te reformy, jingle, prawa autorskie(?) za zmiany.
      > Falszywi obroncy TROJKI! Zostawcie ja w spokoju i dajcie szanse.
      Szansę dajemy, szkoda że nam się nie daje szansy ignorując nasze przyzwyczajenia i gust,
      A na koniec uwaga by pisał Pan staranniej chociaż tytuły wiadomosci.
      > Rozgoryczony, lat 53

• Gość: chemik Re: TOJKA - HISTERIA NA ZMOWIENIE IP: *.marwit.gliwice.pl 30.04.02, 23:07
      Panie Antoni! A moze jednak sluchacze wiedza lepiej czego chca? Przykro mi, ze
      zostal Pan obrzucony miesem, ale (nie usprawiedliwiam Rumburaka) czytajac
      Panska wypowiedz mozna sie zdenerwowac. Mam 24 lata i chce takiej Trojki jaka
      byla przed jesienia 2000. Jesli juz ktos sie upiera przy zmianach - czemu nie,
      ale niech beda to zmiany na lepsze. Poki co probuje sie nam wcisnac chlam
      udajac, ze to cos wartosciowego. Pozdrawiam - zwiadowca (zwany z braku miejsca
      w odpowiednim okienku chemikiem)
      • Gość: Rumburak Re: TOJKA - HISTERIA NA ZMOWIENIE IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 01.05.02, 00:06
        Chciałbym przeprosić Brando za sformułowanie "co Ty pieprzysz" napisane w
        chwili sporego wzburzenia. Innego "mięsa" w moim poście nie było. W rewanżu
        dowiedziałem się prawdy o sobie...
        • mac.iek Re: TOJKA - HISTERIA NA ZMOWIENIE 03.05.02, 11:25
          a mi jest po prostu smutno. dotychczas trojka byla dla mnie antidotum na
          otaczajaca glupote. teraz...
          ale do histerii jeszcze daleko. raczej depresja?
    • Gość: annak Re: TOJKA - HISTERIA NA ZMOWIENIE IP: *.ph.ph.cox.net 17.05.02, 04:14
      popieram

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka