Dodaj do ulubionych

W Łodzi trwa Camerimage

IP: *.ir.intel.com / *.ir.intel.com 29.11.04, 11:18
Nie wiem czy to skrót myslowy czy ignorancja autora tekstu, ale "Vanilla Sky"
z Penelope Cruz nakręcił Cameron Crow. Film jest remakiem "Abre los ojos"
("Open your eyes") Amenbara z 1997 (też z Penelope Cruz).
Obserwuj wątek
    • Gość: aady Re:Vanilla sky IP: 80.232.28.* 29.11.04, 11:35
      Oczywiscie to prawda. Alejandro Amenábar byl "tylko" wspolautorem scenariusza .
      • Gość: a_von_f Re:Vanilla sky IP: *.ecofis.de 29.11.04, 11:40
        Istnieja dwie "Vanilla Sky" - hiszpanska (pod innym tytulem) i amerykanska.
        • Gość: JarzynaWajda Pawel T. Felis ty zakalo wsrod krytykow!!! IP: *.crowley.pl 29.11.04, 14:12
          Sledze twoje opinie od dluzszego czasu i od dluzszego czasu mnie irytuja! Irytuje mnie to w jaki
          sposob wywyzszasz swoich znajomych fillmowcow w tekstach, irytuje mnie brak podstawowych
          wiadomosci filmowych, irytuje mnie, ze sie wszedzie wpychasz, irytuje mnie twoja chec bycia lepszym
          niz Sobolewski, irytuje mnie twoj bezplciowy styl pisania. Stary! Daj sobie spokoj! Jestes posmiewiskiem
          w tym srodowisku!!!!
          • Gość: DAJmuSPOKÓJ HEJ! Każdy człowiek ma prawo być głupi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 02:27
        • Gość: 100kropka Re:Vanilla sky - & & #35; 8222;Abre los ojos& & #35; 8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 15:06
          to tytuł jego filmu!!! który został potem nakręcony pod tytułem Vanilla Sky,
          którego był scenarzystą..,.
          • Gość: 100kropka Re:Vanilla sky - Abre los ojos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 15:07
            sorry..... :]
    • Gość: marta A jak sie Wam podobalo "Abre los ojos"? IP: 62.8.198.* 29.11.04, 12:34
      Pamietam, ze ogladalismy ten film podczas zajec z lengua hablada i wszyscy sie
      smiali... Jakos sie nie podobalo, hiszpanski Matrix.
    • Gość: Steffan NAPISZCIE LEPIEJ O KROPIWNICKIM IP: *.toya.net.pl 29.11.04, 17:52
      i o tym jak ten [...] sie zachowal na otwarciu. Skandal i zenada. Brak slow
      [cenzuralnych].
      • Gość: scoundrel Re: NAPISZCIE LEPIEJ O KROPIWNICKIM IP: *.toya.net.pl 29.11.04, 18:27
        CYTAT: Gala, ceremonia otwarcia - zadęcie światowe. Na zaproszeniach
        wydrukowano, że obowiązuje strój wieczorowy. Specjalnym gościom rozdano do
        dekoracji białe szaliki. A tu na scenie pojawia się prowincja deskami zabita:
        kobitka z wypchaną reklamówką i rozgorączkowany prezydent miasta w ceratowym
        kapeluszu, wyciągający z tej reklamówki pomarańczowe elementy stroju.

Zagranicznym gościom opadają szczęki, prowadzącym wieczór konferansjerom ręce,
        dyrektor festiwalu usiłuje ukryć zażenowanie, widownia jest skonsternowana. Czar
        pryska. I, niestety, nie okazuje się złym snem. Ludzie będą o tym mówić. Wstyd.
        • Gość: steffan KROPIWNICKI na otwarciu - cd IP: *.toya.net.pl 29.11.04, 20:54
          mało tego - torba miała ogromne logo firmy która NIE JEST SPONSOREM Camerimage.
          • Gość: zenobi Re: KROPIWNICKI na otwarciu - cd IP: *.devs.futuro.pl 03.12.04, 13:39
            a na innym festiwalu to ładnie się zachowywał. naprawde.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka