Dodaj do ulubionych

trojka- komercja na maxa!!!!!!!!!

IP: *.pl 08.05.02, 13:53
Właśnie słucham trójki. I co ja słyszę? Radiohead!!!!!!!!!!!!!
To już koniec tego radia. Tylko idą na łatwiznę. Plebejska komercha!!!!!!!
Stara Trójko wróć!
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: trojka- komercja na maxa!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 08.05.02, 18:32
      Gość portalu: czako napisał(a):

> Właśnie słucham trójki. I co ja słyszę? Radiohead!!!!!!!!!!!!!
      > To już koniec tego radia. Tylko idą na łatwiznę. Plebejska komercha!!!!!!!
      > Stara Trójko wróć!

dobre:)))
    • Gość: sett Re: trojka- komercja na maxa!!!!!!!!! IP: 62.233.152.* 08.05.02, 19:21

> Stara Trójko wróć!

To wobec tego jestem dziwny, lubie Radiohead, a nowej TrUjki nie...

• Gość: czako Re: trojka- komercja na maxa!!!!!!!!! IP: *.pl 08.05.02, 21:58
        Wybacz sett, ale nie jestes dziwny, jestes glupi.
        • Gość: sett Re: trojka- komercja na maxa!!!!!!!!! IP: *.devcom.com.pl 09.05.02, 18:01
          > Wybacz sett, ale nie jestes dziwny, jestes glupi.

Czuje sie zaszczycony. Wobec tego powiedz mi jakiej to ty wysokich lotow muzyki
          sluchasz. Dyskusja nie polega na tym by opluwac sie nawzajem. Ja mimo wszystko
          cie szanuje (choc to zapewne blad...)
    • Gość: koliber Re: trojka- komercja na maxa!!!!!!!!! IP: 149.156.12.* 09.05.02, 10:13
      Ale Radiohead to nie komercja drogi czako, więc jesli tego nie rozumiesz to jestes chyba glupi. Tyle
      • Gość: czako Re: trojka- komercja na maxa!!!!!!!!! IP: *.pl 09.05.02, 10:23
        Moja teoria się potwierdza. Rano w trójce słyszałem negatyw, teraz włączyłem
        słyszę oasis! komercja na maxa. syf. kiedyś..........ach szkoda pisania.
        To już koniec trójki grającej inaczej niż wszyscy. protestujmy na maxa.
    • mmartka Re: trojka- komercja na maxa!!!!!!!!! 09.05.02, 18:05
      Bicie piany, panowie.
      W ten sposob nikt i nigdy sluchaczom nie dogodzi.
      Bo jeden lubi X
      Drugi - Y
      Skreślać radio, bo gra zespol X???? Jak dla mnie, troche niepojete (no, chyba,
      ze to zespol "Ich trUjka" czy jakos tak :-)
      Marta
    • Gość: ryhu Re: trojka- komercja na maxa!!!!!!!!! IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 09.05.02, 19:12

> Stara Trójko wróć!

Proponuję posłuchać eremefu albo bzdetki. Tam nie ma takiej "plebejskiej
      komerchy" jak Radiohead, jest za to Britney, Shakira i inne wynalazki kompanii
      muzycznych

• Gość: Lesiek Re: trojka- komercja na maxa!!!!!!!!! IP: 195.205.139.* 10.05.02, 08:20
      Hmm... ambitna muzyka nie kończy się na Radiohead czy Oasis. Fajnie, że te
      zespoły są w Trójce. Niefajnie, że wielu innych nurtów ambitnej muzyki nie
      uświadczysz. Jeszcze gorzej, że dla prezesa Smolara ci wykonawcy, należący -
      nie oszukujmy się - do rockowego mainstreamu są na dzień dzisiejszy szczytem
      awangardy, na jaki stać Program Trzeci.
      A to, że Paweł Kostrzewa ma w Trójce praktycznie monopol na autorską muzykę o
      przyzwoitej porze (w ciągu tygodnia ten monopol jest całkowity), skutkuje tym,
      że mnóstwo młodych ludzi nie dowie się o muzyce innej niż ta, którą gra
      Kostrzewa. A Ekspressy, przy całym moich do nich szacunku i przywiązaniu, _są_
      jednostronne muzycznie.

Swoją drogą - skoro zakłada się, że młody człowiek nie powinien wiedzieć, co to
      EWG, to pewnie wiedza, kto to była na przykład Brygada Kryzys też mu nie jest
      potrzebna. A potem mamy takie wątki jak na forum Muzyka, gdzie pada
      pytanie: "Który rok był ważniejszy dla muzyki rockowej, 1969 czy 1991"? i ktoś
      pisze, że nie wie i nie chce wiedzieć, jakie płyty się ukazały w roku 1969. Bo
      po co komuś wiedza o The Beatles, Led Zeppelin czy King Crimson, jak mamy
      Radiohead i Oasis.
      • roro_ Re: trojka- komercja na maxa!!!!!!!!! 10.05.02, 09:55
        Oj Lesiek, każde pokolenie ma swoich idoli. Nasze mamy (my - czyli urodzeni w
        latach 60-tych) szalały przy The Beatles, a nie mogły zrozumieć, dlaczego ich
        mamy się krzywiły i ckliwie wspominały Sinatrę i Beny Goodmana.
        I nie dziwię się, że nasze dzieci uważają, że muzycznie lata 90-te były
        najlepsze. A jeśli nie znają lat 60-tych i 70-tych, to tylko nasza wina.
        My mamy swoich idoli, swoją muzykę, oni - swoją.
        Która jest lepsza? O gustach się nie dyskutuje. Niewykluczone, że za 20 lat
        Britney będzie uchodziła za "dinozaura", a nasze wnuki będą słuchać czegoś
        takiego, że nam flaki się będą przewracać i aparaty słuchowe same wyłączać.

Oczywiście nie oznacza to, że jestem za komercją w trujce. Wręcz przeciwnie.
        Tylko wkurza mnie obrzucanie się błotem dlatego, że ktoś słucha Oasis, a inny
        nie. O muzyce The Beatles w latach 60-tych też mówiło się różne rzeczy, które
        teraz tylko śmieszą.
        No a porównajcie Led Zeppelin do Bethovena. Przecież przy takim prównaniu Zepy
        to totalna szmira.
        • Gość: Lesiek Re: trojka- komercja na maxa!!!!!!!!! IP: 195.205.139.* 10.05.02, 13:08
          roro_ napisał(a):

> Oj Lesiek, każde pokolenie ma swoich idoli. Nasze mamy (my - czyli urodzeni w
          > latach 60-tych) szalały przy The Beatles, a nie mogły zrozumieć, dlaczego ich
          > mamy się krzywiły i ckliwie wspominały Sinatrę i Beny Goodmana.

Ja jestem urodzony w roku 1974, jeśli o to idzie. I nigdzie nie mówię, że
          Radiohead nie są dobrzy (Oasis akurat nie lubię, ale to inna sprawa przecież).

> I nie dziwię się, że nasze dzieci uważają, że muzycznie lata 90-te były
          > najlepsze. A jeśli nie znają lat 60-tych i 70-tych, to tylko nasza wina.
          > My mamy swoich idoli, swoją muzykę, oni - swoją.

Wiesz, moim zdaniem naprawdę wybitna muzyka jest ponadczasowa. Ponadczasowy jest
          Beethoven, prawdopodobnie już ponadczasowi są Miles Davis, Beatlesi czy King
          Crimson. Ta muzyka nie jest "własnością pokolenia", ona stała (stanie się)
          elementem dorobku kulturowego ludzkości. Boleję nad tym, że młodzi ludzie często
          nie mają okazji do _zapoznania_ się z tym dorobkiem. Niech go odrzucą, ale niech
          go znają. Tymczasem obecnie panuje kult nowości. Liczy się tylko to, co nowe. To
          szczególnie zauważalne jest w kinie. Zauważ, że nawet zapaleni kinomani często
          nie widzieli i nie chcą widzieć żadnego filmu Felliniego, Bergmanna czy Wellsa.

Oasis to jest akurat zespół znany z dość daleko idącego wzorowania się na
          Beatlesach. Żeby móc wyrobić sobie własny stosunek do Oasis, dobrze by było
          _znać_ Beatlesów.

Wracając do dyskusji o Trójce - pan Smolar powiedział, że po co dzisiaj puszczać
          skecze, w których mowa o EWG. Po co więc wracać do "Misia" czy "Rejsu"? Do "Owcy"
          i "Kabaretu Starszych Panów"? Czy to już nie jest element naszej kultury?

• Gość: lesniczy Re: trojka- komercja na maxa!!!!!!!!! IP: *.pl 10.05.02, 19:23
      czako was "ładuje", a wy wchodzicie w to jak w masło!
      A z taką czujnością rewolucyjną można protestować w obronie baru z naleśnikami.
      • Gość: koliber Re: trojka- komercja na maxa!!!!!!!!! IP: 149.156.12.* 10.05.02, 20:59
        Niestety lesniczy ma racje
        • Gość: lesniczy Re: trojka- komercja na maxa!!!!!!!!! IP: *.pl 11.05.02, 12:34
          Ale to też niestey czako ma rację. W trójce cały czas jest mnóstwo muzy, której
          nie gra nikt inny. Słyszeliście w zet czy rmf czy wawie itd...nowy myslovitz?
          Trójka gra, tak jak Janerkę jako jedyna! A to całe głupie upieranie się,że jest
          żle, beznadziejnie, to niestety BZDURA - widać fenomenalnie.
          • hrabiadrykula Re: trojka- komercja na maxa!!!!!!!!! 11.05.02, 15:44
            Gość portalu: lesniczy napisał(a):

> Ale to też niestey czako ma rację. W trójce cały czas jest mnóstwo muzy, której
            >
            > nie gra nikt inny. Słyszeliście w zet czy rmf czy wawie itd...nowy myslovitz?
            > Trójka gra, tak jak Janerkę jako jedyna! A to całe głupie upieranie się,że jest
            >
            > żle, beznadziejnie, to niestety BZDURA - widać fenomenalnie.

to dlaczego ZAMORDOWALI kukulke?
            • Gość: As Re: trojka- komercja na maxa!!!!!!!!! IP: 217.98.54.* 11.05.02, 16:41
              hrabiadrykula napisał(a):

> to dlaczego ZAMORDOWALI kukulke?

Po to żeby im wciąż nie przypominała że ich czas dobiega końca.
              • Gość: dino Re: trojka- komercja na maxa!!!!!!!!! IP: *.pl 12.05.02, 17:07
                dlaczego zlikwidowali kukułkę? żebyście podręczyli własne "ptaki".
          • Gość: Lesiek Re: trojka- komercja na maxa!!!!!!!!! IP: 195.205.139.* 13.05.02, 08:30
            Gość portalu: lesniczy napisał(a):

> Ale to też niestey czako ma rację. W trójce cały czas jest mnóstwo muzy, której
            > nie gra nikt inny. Słyszeliście w zet czy rmf czy wawie itd...nowy myslovitz?
            > Trójka gra, tak jak Janerkę jako jedyna! A to całe głupie upieranie się,że jest
            > żle, beznadziejnie, to niestety BZDURA - widać fenomenalnie.

Drogi lesniczy,
            ja świetnie zdaję sobie sprawę, że Czako nas "ładuje". Doceniam to, że ciągle w
            Trójce można usłyszeć więcej niż w rozgłośniach komercyjnych. Tylko dla mnie
            punktem odniesienia nie są rozgłośnie komercyjne - dla mnie punktem odniesienia
            jest Trójka sprzed trzech lat. I w porównaniu ze stanem sprzed trzech lat jest
            _dużo gorzej_.

Skoro jesteśmy przy muzyce rockowej (a przecież jest to tylko jeden, wcale nie
            najważniejszy aspekt eliminowania z Trójki kultury), to pozwolę się zapytać:
            - co się stało z poniedziałkową "Tonacją Trójki" Marka Wiernika,
            - co się stało z "Trzecią falą", jedyną w ogólnopolskim radiu audycją, gdzie
            można było sobie posłuchać polskich alternatywnych wykonawców,
            - co się stało z popołudniową sobotnią "Zapraszamy do Trójki", najważniejszym
            Trójkowym tygodnikiem muzycznym?

Kiedyś zarzucano Trójce (i do dzisiaj jej krytycy jej zarzucają), że muzyka w
            Trójce była zdeterminowana przez gusty wąskiej grupy autorów. Ale czy dzisiaj tak
            nie jest w stopniu o wiele większym? Ja bardzo cenię sobie gust Pawła Kostrzewy,
            ale nie da się ukryć, że w jego audycjach jeden, dość wąski nurt (brytyjski rock
            gitarowy) jest zdecydowanie nadreprezentowany. A zważywszy na to, że audycje
            Kostrzewy są w tej chwili jedynymi autorskimi audycjami muzycznymi w pasmie
            dziennym, oznacza to, że ten nurt jest nadreprezentowany w całej Trójce, a dla
            wielu innych, nie mniej ważnych, miejsca nie ma.
            • Gość: Rumburak Re: trojka- komercja na maxa!!!!!!!!! IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 22:46
              Podpisuje sie pod postem Leska obiema recyma! Kostrzewa jest OK! ale wieczorne
              pasmo muzyczne mogloby trwac od 19:00 do 22:00 i raz moglby byc Kostrzewa, raz
              Piotr Kaczkowski, raz przykladowo Marcin Kydrynski i jeszcze np. Piotr
              Kosinski. Wtedy mielibysmy zapewniona roznorodnosc. Powyzsze nazwiska to
              jedynie przyklady. Zamiast niektorych moglby sie tez pojawic Piotr Stelmach czy
              Marek Wiernik.
              • Gość: sett Re: trojka- komercja na maxa!!!!!!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.05.02, 22:52
                juz sam temat jest ciekawy- zestawienie slow komercja i max... zdaje mi sie ze
                inicjator czuje sie powaznie zagubiony, zwolennik kultury wyzszej, majacy w
                pogardzie radiohead powinien unikac tego typu zwrotow... inaczej naraza sie na
                smiesznosc
                • Gość: czako Re: trojka- komercja na maxa!!!!!!!!! IP: *.pl 17.05.02, 01:41
                  sett,
                  Już raz napisałem, że jesteś głupi a nie dziwny. Dalej to potwierdzasz.
                  • Gość: sett Re: trojka- komercja na maxa!!!!!!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.05.02, 19:59

> sett,
                    > Już raz napisałem, że jesteś głupi a nie dziwny. Dalej to potwierdzasz.

ty za to kolego jestes baaardzo madry. Sadzac po twoim poziomie, jestes raczej
                    wytworem tejze wlasnie popkultury, pewnie jeszcze uzywasz slow
                    typu "zajebisty", "cool" etc. A na przyszlosc zalecam bys nie pozwalal sobie na
                    osobiste wycieczki pod moim i w ogole niczyim adresem, chyba nie musze pisac ze
                    swiadczy to raczej nie najlepiej o tobie. Jesli uwazasz ze nie mam racji- czekam
                    na polemike a nie na wyzwiska. Takie zachowanie jakie soba reprezentujesz jest
                    raczej adekwatne do kolesia w dresiku, a nie sluchacza Trojki, nawet tej nowej
                    Mimo wszystko pozdrawiam
            • Gość: dino Re: trojka- komercja na maxa!!!!!!!!! IP: *.pl 20.05.02, 04:27
              Lesiek na Boga! Co ty wypisujesz!
              Jak to napisałeś: nadreprezentowany brytyjski rock?
              Ty chyba nie słuchasz ekspresu. A czego nie mniej ważnego ci brakuje? Jestem
              bardzo ciekaw. Dziś nikt nie jest tak na bieżąco jak kostrzewa. I dzięki ma za
              tę robotę.
              • Gość: Lesiek Re: trojka- komercja na maxa!!!!!!!!! IP: 195.205.139.* 20.05.02, 10:24
                Oj, nikt nie neguje zasług i gustu Kostrzewy. Ale nie mów mi, że wykonawcy z
                kręgu Radiohead, Mercury Rev, Blur, Travis czy Coldplay, a także ich polscy
                naśladowcy (Myslovitz choćby, że o różnych Negatywach już nie wspomnę) nie są
                nadreprezentowani w jego audycjach. Nie, żebym ich nie lubił - ale posłuchałbym
                sobie też czegoś innego. I posłuchałbym sobie też innych opinii. Rozmawiam sobie
                z młodymi ludźmi o muzyce i widzę, że wielu z nich przyjmuje opinie Pawła
                Kostrzewy jako jedyne dopuszczalne. A to jest już niebezpieczne.

Różnorodność - oto, czego w muzycznej Trójce mi teraz najbardziej brakuje.
                Niestety, dla władz różnorodność to eklektyzm. I koło się zamyka.

• qassja Re: trojka- komercja na maxa!!!!!!!!! 20.05.02, 12:55
                  Gość portalu: Lesiek napisał(a):

> Oj, nikt nie neguje zasług i gustu Kostrzewy. Ale nie mów mi, że wykonawcy z
                  > kręgu Radiohead, Mercury Rev, Blur, Travis czy Coldplay, a także ich polscy
                  > naśladowcy (Myslovitz choćby, że o różnych Negatywach już nie wspomnę) nie są
                  > nadreprezentowani w jego audycjach. Nie, żebym ich nie lubił - ale posłuchałby
                  > m
                  > sobie też czegoś innego. I posłuchałbym sobie też innych opinii. Rozmawiam sobi
                  > e
                  > z młodymi ludźmi o muzyce i widzę, że wielu z nich przyjmuje opinie Pawła
                  > Kostrzewy jako jedyne dopuszczalne. A to jest już niebezpieczne.
                  >
                  > Różnorodność - oto, czego w muzycznej Trójce mi teraz najbardziej brakuje.
                  > Niestety, dla władz różnorodność to eklektyzm. I koło się zamyka.

Masz rację, Kostrzewa prezentował różnorodną muzykę kiedyś. W tej chwili jest
                  prawie monotematyczny, a aspiruje do roli przewodnika po muzyce. Jeśli zdarzy się
                  w Ekspressie coś innego, niż wymienione przez Ciebie zespoły, to chyba w związku
                  z jakimś zbliżającym się koncertem (vide OZZ FEST). Klasyka rocka - owszem, ale w
                  formie pigułki, małej i dlatego prawie niezauważalnej i lekkostrawnej dla bardzo
                  młodej młodzieży. A gdzie się podziała prezentacja tej punkowej składanki? Punk
                  rock w trójce też umarł...?

PZDR
                • Gość: dino Re: trojka- komercja na maxa!!!!!!!!! IP: *.pl 20.05.02, 13:26
                  Lesiek,
                  Trafiłeś na fana muzyki i 3.
                  Mercury Rev jest z USA. To po pierwsze.
                  Po drugie rzuć okiem na strony ekspresu. Kostrzewa zawsze po audycji drukuje co
                  zagrał. Nie widziałem tam Radiohead, Coldplay i Blur za bardzo w ostatnich
                  tygodniach, by nie powiedziec miesiącach. Pojedyncze piosenki w świetnym cyklu
                  333 piosenki lat 90. I tam jest napisane ile roznorodnych gatunków jest w
                  ekspresie.Ale nie odpowiedziałes mi czego niemniej ważnego ci brakuje? Dziś
                  ekspres jest o kilka długośći przed wszystkimi audycjami , czy to się komuś
                  poodba czy nie. Taka jest prawda.
                  Znikam na pare dni do Niemiec, dlatego do dyskusji wrócę w czerwcu.
                  • Gość: Janusz Kostrzewa IP: 10.30.1.* 22.05.02, 11:43
                    Zgadzam się z wszystkimi głosami o dość wąskim guście redaktora K. Oczywiście
                    nie jest to zarzut, problem polega na tym że autorskie audycje muzyczne stały
                    się wartością reglamentowaną i należałoby ten czas jakoś sprawiedliwiej
                    podzielić. Niewątpliwie, o czym świadczą liczne posty, Kostrzewa dorobił się
                    wielu stałych słuchaczy podzielających jego gust, ale dlaczego słuchacze
                    wychowani na audycjach Tomka Beksińskiego czy Piotra Kaczkowskiego mają zarywać
                    noce ? Chętnie o 19-ej posłuchałbym Stelmiego, Klatta, Maćka Kierzkowskiego
                    (pamiętacie jeszcze ?). Kostrzewa mógłby dostać jakąś nockę, raz w tygodniu 19,
                    może coś w weekend. Myślę jednak że red. K. dość dobrze się ustawił w nowej
                    sytuacji radia i raczej utrzyma dominującą pozycję wśród prezenterów muzyki w
                    Trójce.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: pastel Re: Kostrzewa IP: *.pl 22.05.02, 13:35
                      Nie bądź śmieszny Janusz, leżysz i robisz pod siebie.
                      W poniedziałek powinien prowadzić Mozart, we wtorek Żeromski, w środę Zappa.
                      Tak byłobynajlepiej.
                      • Gość: Sid Re: Kostrzewa IP: *.aplusc.com.pl 22.05.02, 14:28
                        Gość portalu: pastel napisał(a):

> Nie bądź śmieszny Janusz, leżysz i robisz pod siebie.
                        > W poniedziałek powinien prowadzić Mozart, we wtorek Żeromski, w środę Zappa.
                        > Tak byłobynajlepiej.

A ty za to jesteś żałosny.
                        • Gość: Rumburak Re: Kostrzewa IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 19:36
                          Popieram Janusza w calej rozciaglosci. Swietna bylaby moim zdaniem formula.
                          ktora przed laty zastosowal RMF. Otoz co wieczor ktos inny byl gospodarzem
                          wieczoru i inny typ muzyki dominowal. Pamietam, ze np. we wtorek byl Tomek Slon
                          i alternatywa (cos a la Kostrzewa), w srode Jedrych i pop, w czwartek Kubik i
                          muzyka z elementami soul, w piatek Metz i metal, a w niedziele Kosinski i
                          progres i okolice. Podobnie mogloby byc teraz, Trojka rockowe radio, ale o
                          szerszych horyzontach niz Radiostacja. Kostrzewa mofglby byc gospodarzem
                          jednego wieczoru i dostac jeszcze jakas noc. Zreszta gdy mial nocne wydanie
                          expressu gral tam bardzo fajnie bo w obecnym pasmie pewnych rzeczy nie zagra.
                          Wolno mu nie lubic tego i owego i nie grac tego, ale dlaczego sluchacz ma byc
                          skazany w normalnych porach na "jedyny i sluszny kierunek" ? Uwage dino
                          o "paru dlugosciach" poziomu Expressu przed innymi uwazam za slaby zart:)
                          • Gość: obi Re: Kostrzewa IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.05.02, 21:49
                            Ja tez popieram taka formule, gdzie co wieczor jest ktos inny... To juz
                            zreszta bylo, moze nie tak samo, ale przynajmniej idea byla ta, o ktora tu
                            chodzi - to audycja W Tonacji Trojki.
                            Ale - jak przypomnimy sobie medrcow programowych nowej TrUjki - uslyszymy, ze
                            teraz w radiu nie ma miejsca na audycje autorskie. A i tak slowa te stoja w
                            sprzecznosci z tym co jest w rzeczywistosci: przeciez i tak audycje muzyczne
                            mamy autorskie: Kaczkowski, Kydrynski, Niedzwiecki, Kostrzewa, Kosinski,
                            (Niedzwiedz powinien zmienic nazwisko, aby tez bylo na K) itd.
                            Problem w tym, aby uczynic z tego wlasciwe proporcje i zeby nie bylo tak, ze
                            codziennie mamy Kostrzewe (pomijajac moje negatywne odczucia jesli chodzi o
                            tego pana - to obiektywnie jest go za duzo), a reszta prezenterow gdzies
                            szlaja sie po nocach. W imie roznorodnosci - niech bedzie i Kostrzewa (w koncu
                            nie musze go sluchac), ale tez niech znajdzie sie miejsce dla innych - o
                            ludzkiej porze.
                            I tak, i siak wszystko to jest dziwne - dyrekcja jawnie mowi i w kolko
                            powtarza, ze konczy z roznorodnosciami i audycjami autorskimi (bo niby Trojka
                            za bardzo "eklektyczna" byla), a jednak mamy to, co bylo, z ta moze roznica,
                            ze wszystko co autorskie wywalono na nocki + cos tam w weekendy, ale Kostrzewa
                            zaparl sie nogami i trzyma 19-21 i jeszcze nieraz straszy w weekend. A w ciagu
                            calego dnia faktycznie - koniec z roznorodnoscia, wszystko wyrownane,
                            muzyka "dla wszystkich" czyli dla nikogo.
                            • Gość: chemik Re: Kostrzewa IP: *.marwit.gliwice.pl 22.05.02, 22:46
                              Do kostrzewy nic nie mam - jego muzyka jest calkiem OK. Musze sie jednak
                              zgodzic, ze jest go za duzo. W zasadzie w ciagu dnia da sie sluchac tylko jego
                              audycji - to jest monotonne. Dawniej wieczorami mozna bylo posluchac poezji
                              spiewanej, folku, muzyki elektronicznej i powaznej. Ekspres od 11 do 16 byl
                              niezlym rozwiazaniem. Teraz o tej porze panuje audycja o niczym z muzyka z
                              playlisty. dzieki temu wlasnie w dzien slucham plyt kaset i mp3. Chyba nie to
                              bylo celem Smolara i jego bandy...
                      • Gość: Janusz Re: Kostrzewa IP: 10.30.1.* 23.05.02, 06:41
                        Gość portalu: pastel napisał(a):

Ciut więcej kultury bym proponował

> Tak byłobynajlepiej.

Oczywiście nazwiska podałem przykładowe, rozmawiamy o tym jak chcielibyśmy by
                        wyglądało NASZE radio i mamy prawo do swoich opinii. Nie przepadam za Kostrzewą
                        nie ze względu na muzykę którą prezentuje ale ze względu na arogancje wobec
                        słuchaczy którą kilkakrotnie zaprezentował. Muzyka którą prezentuje jest dla mnie
                        oczywiście do przyjęcia ale w dawce 8 godzin tygodniowo zwyczajnie nudzi.
                        • Gość: koliber Re: Kostrzewa i inni IP: 149.156.12.* 25.05.02, 12:45
                          Ludzie nie dajmy się zwariować.
                          Kostrzewa był bardzo dobrym prezenterem w czasach ekspresu 14.00-16.00. To była znakomita
                          audycja. Miał wtedy 10 godzin tygodniowo. Dodatkowo zastępował kaczkowskiego w Mini-Maxie, ZD3
                          Sobotnim i prowadził audycje nocne.
                          Niestety, ponieważ jest bucem, bycie Kierownikiem i wice-Kierownikiem mu zaszkodziło.
                          Teraz ma 8 godzin ale to i tak dużo, bo Niedźwiecki ma 4, Kaczkowski 5 (z tego 3 w normalnych
                          godzinach), Kydryński 4 ( z tego 2 w normalnych godzinach), Chojnacki kilkanascie minut,
                          Wasowski kilkanascie minut, Stelmach godzinę autorska w normalnej porze (ale sie szmaci
                          Muzyczną pocztą i Swiatem na klopie) i 8,25 /2 tygodnie w nieprzyzwoitych godzinach;
                          Ptaszyn 2 godziny nieprzyzwoite, Klatt-pora absurdlana 2 godziny, Kosiński-(Piotr) 5 godzin, ale
                          nieprzyzwoicie późno 3 z nich, Janusz Kosiński 2 godziny o nieprzyzwoitej całkiem porze, podobnie
                          Deblesem i Podmiotko, a Mann przemyca kilkanascie minut.
                          Tu nie chodzi o to, by likwidować czy ograniczać Salavasa, lecz by dopuscić innych w innych porach, a
                          można: między 9.00-16.00 wsadzić kilka niezłych autorskich audycji, można też je wsadzić między
                          2200.-23.00 oraz w soboty 13.00-16.00 i niedziele.
                          Powrót ekspresu miedzy 14.00-16.00 5 razy tygodniowo też byłby jakims rozwiązaniem (no ale częsć
                          osób się przyzwyczaiła).
                          Chodzi o to by audycji autorskich było więcej o różnych godzinach, i nie w zamiach ale obok
                          Kostrzewy, który gra dobrze i jest dobrym prezenterem (byle tylko mu władza nie uderzała do głowy.).
                          P.S. Na marginesie wywiadu z Mannem, jesli autorskie muzyczne audycje Manna nie mieszczą sie w
                          ramówce i programie nowej trójki, co co się tam ma miescić.
                      • Gość: koliber Re: Kostrzewa IP: 149.156.12.* 25.05.02, 12:58

> Tak byłobynajlepiej.

Pastelu, jestes chamem i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka