Dodaj do ulubionych

WHAM - Last Christmas - DOŚĆ!!!!

IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 14.12.04, 14:39
LITOŚCI!!!!!!!
ILE JESZCZE LAT BĘDZIEMY KATOWANI Z OKAZJI ŚWIĄT TYM UTWOREM?
CZY TO JUŻ TAKI RYTUAŁ, ŻE CO ROKU WSZYSTKIE STACJE RADIOWE SIĘ WŚCIEKAJĄ I Z
RADOŚCIĄ DEBILA NADAJĄ TĘ PIOSENECZKĘ DO PORZYGANIA? A ZACHWYT DIDŻEJÓW SIĘGA
ZENITU, A ICH "Z PEWNOŚCIĄ DO ŚWIĄT BĘDZIEMY MIELI OKAZJĘ JESZCZE NIE RAZ
POSŁUCHAĆ SOBIE TEJ ŚWIĄTECZNEJ PIOSENKI" FQRWIA MNIE EKSTREMALNIE!
CZY W RADIU NIE MOŻE NAPRAWDĘ LECIEĆ COŚ INNEGO??????
Obserwuj wątek
    • slogana Re: WHAM - Last Christmas - DOŚĆ!!!! 14.12.04, 14:49
      eciepecie
      łączę się w bólu :)
      Chyba tylko w Radiu Maryja tego nie puszczają ;)
    • Gość: . Re: WHAM - Last Christmas - DOS´C´!!!! IP: 217.97.203.* 14.12.04, 14:51
      po Swietach bedzie- "Trudno tak, razem byc nam ze soba, bez siebie nie jest lzej" :P
    • Gość: corgan a kiedyś tak mi się ten kawałek podobał.. :) IP: *.zigzag.pl 14.12.04, 18:48
      Na serio. Ale to było w 1984 i nie było tylu rozgłośni "tylko
      wielkie/zajebiste/złote/łagodne/fulwypas/wdeche przeboje". Może dlatego, że
      była tylko Trójka choć niedsokonała, Rozgłośnia Harcerka i nic poza tym.

Ale niestety - "Last Christmas" został zarżnięty dokumentnie na amen. Teraz jak
      go słysze mam ochote puscić pawia... Jesu... od 20 lat co roku to samo!

Błagam! Wytrzymajcie, jeszcze tylko półtora tygodnia!!!!!!
      • Gość: Fogg Re: a kiedyś tak mi się ten kawałek podobał.. :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 22:13
        A chór Czejanda jeszcze śpiewa?
        • Gość: jan nepomucen pytanie zasadnicze IP: *.acn.waw.pl 14.12.04, 22:39
          a jakich świątecznych piosenek oczekujecie????????????????????????????/
          • Gość: corgan a czy musimy oczekiwać jakiś piosenekświątecznych? IP: *.zigzag.pl 14.12.04, 22:56
            A czy kurna na 1 listopada radio puszcza co roku "who want to live forever?"
            albo "another one bite the dust" grupy Queen? No szkoda, że nie ma piosenek
            wielkanocnych... ale może to dlatego, że kultura anglosaska jakoś mało trawi
            Wielkanoc niewiedzieć czemu.

Po prostu wkrewiają mnie słodkie utwory z tymi "dzyń, dzyn" dzwoneczkami w tle,
            które są dla mnie oznaczeniem świętecznej komerchy i kociokwiku. Są utwory
            niezłe i niebanalne np. BandAid "Do they know it's Christmas", ale większość z
            kawałków nawet tych starszych zostało dokumentnie zarżniętych przez stacje
            radiowe i rózne sklepy nadjące je z kołchożników.
            • Gość: ii Re: a czy musimy oczekiwać jakiś piosenekświątecz IP: *.acn.waw.pl 14.12.04, 23:24
              mój drogi, nie ma piosenek pierwszolistopadowych, wielkonocnych- bo to nie są
              święta międzynarodowe. Boże Narodzenie jest takim świętem i nie dziw się, że
              ludzie prawie na całym świecie o tym śpiewają. Tak to GLOBALNE święto - w
              naszej kulturze. Nikt nie zmusza cię do słuchania radia w tym czasie.
            • kicior99 Re: a czy musimy oczekiwać jakiś piosenekświątecz 22.12.04, 16:29
              jest genialny utwor The Pogues, nie wiedziec czemu zupelnie nieznany, u nas w
              Anglii zarzynaja wlasnie to =) Jak i Slade'ow i Band Aid (w obu wersjach). GM
              sie raczej nie slyszy.
    • Gość: Szymmanski Re: WHAM - Last Christmas - DOŚĆ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 22:31
      A mi sie podobaja takie pioseneczki(świateczne)w których przygrywają dzwoneczki
      i inne christmasowe urzadzonka.Wprawiaja w atmosfere świąt i są naprawde
      słodkie;)Dajcie spokój z tym wnerwianiem, w końcu to tylko raz do roku.Ok może
      za wcześnie z nimi wystartowali,wkońcu wypadało by je puszczać w ostatnich
      dniach przed świętami ,ale one same w sobie nie są wcale takie złe,to radiowcy
      wietrzą w nich jakieś zyski(Może mają jakś kontrakt ze sklepami) i przez swoją
      nachalność katują słuchaczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka