Gość: 3 x Tak !!!!! IP: *.elblag.dialog.net.pl 12.01.05, 19:16 3 x Tak dla Merlina !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: literat Re: Od dawna w Niemczech można zamówić.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 22:11 ...książkę której niema na półkach. Zostanie wydrukowana w jednym zamówionym egzemplarzu w ciągu najdalej 3 dni. Prawie w każdej księgarni. Dzisiejsze srodki techniczne pozwalają na przeslanie składu komputerowego do najdalszej drukarni, a w drukarni obok wielkich drukujących maszyn, powinna być maszynka do produkcji nawet jednej zamówionej książki. Nie musi być drozsza od książki wydawanej w wielkich seriach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cogito Re: Od dawna w Niemczech można zamówić.... IP: *.246.132.140.tisdip.tiscali.de 13.01.05, 09:13 A to ci niespodzianka. Zastanawiam się wobec tego, dlaczego kilka razy zmuszona byłam do zakupu książek baaardzo już zużytych na amazon.de albo wręcz musiałam zrezygnować z dwóch tytułów, gdyż po prostu są nieosiągalne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: indianer Re: Od dawna w Niemczech można zamówić.... IP: *.chello.pl 13.01.05, 12:48 Prognozował to Alvin Toffler w "Trzeciej Fali". Nie wydaje mi się jednak, żeby to było opłacalne przy dzisiejszej technice. Druk księżki nie jest wcale taką prostą sprawą, nie wystarczy plik tekstowy. Samo zrobienie klisz jest cholernie drogie... I Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robin Re: Od dawna w Niemczech można zamówić.... IP: *.phak.uni-heidelberg.de 13.01.05, 13:08 Tja, ja takze zamowilam... Po czym sie okazalo ze i tak jej nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm totalna bzdura IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.01.05, 14:19 Totalna bzdura. Nigdy nic tak glupiego nie przeczytalem. Jasne ze nikt tutaj (pisze z Berlina) nie wydrukuje ci specjalnej ksiazki. To co zamawiasz w ksiegarniach jest przesylane z magazynow wydawcow a nie drukowane w jednym egzemplarzu. Swieta naiwnosci !!!! Wybitna bzdura do Ksiegi Rekordow Guinessa. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: totalna bzdura 13.01.05, 14:33 Przykro mi, przyjacielu z Berlina, ale to Ty piszesz kompletne bzdury - i w dodatku jesteś bardzo nieuprzejmy w tym kolportowaniu swoich bzdur :-( W sygnaturce jest link do strony z moją książką; i jest możliwość wydrukowania jej (wobec wyczerpanego nakładu) nawet w jednym egzemplarzu, co jest niewiele droższe niż jej dotychczasowa cena detaliczna. Więc skoro w Polsce jest to mozliwe, to zapewne jest to mozliwe także w Niemczech. Może to nie dotyczyć wszystkich książek, ale wielu z pewnością dotyczy. I jeszcze jedno - odpowiadając na post nieco wcześniejszy - druk cyfrowy nie wymaga robienia klisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepperoni Słowo wyjaśnienia IP: 149.156.184.* 13.01.05, 16:01 Druk cyfrowy jest juz faktem i rzeczywiście można wydrukowac książkę na zamówienie. Problem w tym, że druk ofsetowy pozostaje nadal o wiele tańszy, a książka drukowana cyfrowo musi sporo kosztować. Jeżeli w Niemczech zwykła książka kosztuje 50 czy 60 euro, to klient może być zainteresowany nabyciem egzemplarza cyfrowego za taką cenę. W Polsce nikt nie kupi tomu drukowanego na zamówienie, który uwzględniając marżę dystybucyjną za 200 zł czy 250 zł - mówię nie o powieści na 100 ss., ale o sporej książce "fachowej" - słowniku czy monografii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: totalna bzdura IP: 5.5R* / *.cna.com 13.01.05, 21:00 Pan Macieju - niestety ta ksiazka jest niedostepna w druku na zadanie - moze byc w dostepna w przyszlosci. Zglosilem swoj e-mail aby byc o tym poinformowany i dostalem sporo spamu - nic o druku na zadanie. Jaki kraj, taka ksiegarnia internetowa. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: totalna bzdura 15.01.05, 16:00 Panie Wojtku, bardzo przepraszam za wprowadzenie w błąd - wydawnictwo poinformowało mnie, że książką będzie dostępna w opcji druku na żądanie na początku roku, ale widocznie albo ja coś pomyliłem, albo coś się przesunęło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Merlin nie tylko w sieci IP: *.its.it 13.01.05, 10:12 Jestem za. Merlin jest świetny i niech się rozwija poza siecią ! Odpowiedz Link Zgłoś
polished moze zrobi sie polski Barnes and Noble 13.01.05, 11:02 to taka amerykanska siec ksiegarni- wielkich obiektow z ksiazkami, plytami cd dvd i kawiarniami, glownie ulokowanymi w centrach handlowych. Na oko ich obiekty sa 2x wieksze od empikow. Zaczynali od handlu tradycyjnego a potem weszeli w internet. Odpowiedz Link Zgłoś
suco Re: moze zrobi sie polski Barnes and Noble 13.01.05, 11:24 W Europie taką siecią jest FNAC. Do Polski niestety jeszcze nie dotarła... :( www.fnac.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: moze zrobi sie polski Barnes and Noble IP: *.mikrus.pw.edu.pl 13.01.05, 12:08 kurna, dla jakiej rozdziałki jest ta strona??? Odpowiedz Link Zgłoś
czytatel Re: moze zrobi sie polski Barnes and Noble 18.05.06, 11:43 polished napisał: > to taka amerykanska siec ksiegarni- wielkich obiektow z ksiazkami, plytami cd > dvd i kawiarniami, glownie ulokowanymi w centrach handlowych. Na oko ich > obiekty sa 2x wieksze od empikow. Zaczynali od handlu tradycyjnego a potem > weszeli w internet. Halo... co Ty wypisujesz? B&N jest oczywiscie w centrach handlowych, ale GLOWNIE jest w tzw. high-street places, czyli przy glownych ulicach, placach itd. C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika jestem za IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.05, 10:30 tylko niech przez to nie pogorszy swojej jakosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik. Re: Merlin nie tylko w sieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 12:53 a dlaczego to Merlin kaze czekac aż do 2 połowy roku? Nie moze Merlin wystartowac wczesniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Merlin SUPER IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.01.05, 14:17 Merlin jest firma swietna. Choc zalew zamowien nie pozwolil im dostarczyc zamowionych przeze mnie ksiazek na 24.12 a byly to prezenty gwiazdkowe dla calej rodziny to swietnie sie zrewanzowali. Choc przezylem wielki blamaz przed rodzina to jednak sie oplacalo :) bo od Merlina dostalem rownowartosc mojego zamowienia na kupno nastepnych ksiazek. Wspanialy prezent :) Merlin jest SUPER. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CQ Merlin nie jest super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 14:58 Nie wiem czym tu sie podniecac probowalem kupowac pozycje, ktore mnie ciekawily w merlinie i zawsz (ZAWSZE !) bylo jakies ale: a to nie am akurat w magazynie a to tylko jest na stronie a nie ma gdzies tam a to nie zaktualizowali stanow. ja tam juz nie kupuje nic tam wkurzylem sie kilka dni kasa z konta schodzi aby potem wrocic bo zabraklo czegos glupiej ksiazki czy plyty - a na stronie oczywiscie ze jest i nie ma problemu ... ja tam nie polecam i sie ciesze jednakoz na te ich siec ksiegarni :) Odpowiedz Link Zgłoś
willie Re: Merlin nie jest super 13.01.05, 15:58 MERLIN JEST SUPER ale w sieci. Miejmy nadzieję że dobrze to wszystkopoliczyli bo tylko tak prosto można powiedzieć - uruchamiamy sieć księgarni - tu potrzeba o wiele więcej kasy, ludzi, logistyki - nie bez powodu SIEĆ jest WIRTUALNA. TZW CLICK & BRICK to poważny ruch biznesowy więc TRZYMAJMY KCIUKI I SZYKUJMY SIĘ DO BIEGANIA OD EMPIK PRZEZ TARFFIC DO MERLINA......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andi Re: Merlin SUPER IP: 195.27.163.* 13.01.05, 16:01 ... do oceny "SUPER" brakuje "Merlinowi" czegos takiego jak darmowe przesylanie przesylek ksiazkowych na dowolny adres w kraju (praktykowane w sklepie internetowym amazon.de). Poza tym przesylka gratisowa powinna byc juz oferowana od wartosci zamowienia 80 PLN (w amazonie jest to 20 euro). Wartosci zamowien dla przesylek gratis, zdefiniowane na stronie Merlin.pl, sa na warunki polskie zbyt wysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymerlin merlin do chrzanu IP: 164.128.46.* 13.01.05, 17:21 Mnie obiecali że dostarczą na 24.12 dostarczyli po interwencji 5.01 ale kartę obciążyli 22.12 REWELACJA -rekompensata zamiana poczty na kuriera Wolę Vivid do Merlina wróciłem tam po roku nieobecności i teraz już chyba ponownie nie wrócę. Customer service ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donpedro Re: merlin do chrzanu IP: *.szcz.gazeta.pl 13.01.05, 17:33 popieram kolegę (koleżankę). Miałem to samo. Na szczęście mogę już kupować bezpośrednio z hurtowni :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO RADOMIA !!! IP: 217.17.35.* 14.01.05, 07:59 ;-) Odpowiedz Link Zgłoś