Dodaj do ulubionych

Merlin nie tylko w sieci

IP: *.elblag.dialog.net.pl 12.01.05, 19:16
3 x Tak dla Merlina !!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: literat Re: Od dawna w Niemczech można zamówić.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 22:11
      ...książkę której niema na półkach. Zostanie wydrukowana w jednym zamówionym
      egzemplarzu w ciągu najdalej 3 dni. Prawie w każdej księgarni.
      Dzisiejsze srodki techniczne pozwalają na przeslanie składu komputerowego do
      najdalszej drukarni, a w drukarni obok wielkich drukujących maszyn, powinna
      być maszynka do produkcji nawet jednej zamówionej książki. Nie musi być drozsza
      od książki wydawanej w wielkich seriach.
      • Gość: cogito Re: Od dawna w Niemczech można zamówić.... IP: *.246.132.140.tisdip.tiscali.de 13.01.05, 09:13
        A to ci niespodzianka. Zastanawiam się wobec tego, dlaczego kilka razy zmuszona
        byłam do zakupu książek baaardzo już zużytych na amazon.de albo wręcz musiałam
        zrezygnować z dwóch tytułów, gdyż po prostu są nieosiągalne...
      • Gość: indianer Re: Od dawna w Niemczech można zamówić.... IP: *.chello.pl 13.01.05, 12:48
        Prognozował to Alvin Toffler w "Trzeciej Fali". Nie wydaje mi się jednak, żeby
        to było opłacalne przy dzisiejszej technice. Druk księżki nie jest wcale taką
        prostą sprawą, nie wystarczy plik tekstowy. Samo zrobienie klisz jest cholernie
        drogie... I
      • Gość: Robin Re: Od dawna w Niemczech można zamówić.... IP: *.phak.uni-heidelberg.de 13.01.05, 13:08
        Tja, ja takze zamowilam... Po czym sie okazalo ze i tak jej nie bedzie
      • Gość: mm totalna bzdura IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.01.05, 14:19
        Totalna bzdura. Nigdy nic tak glupiego nie przeczytalem.
        Jasne ze nikt tutaj (pisze z Berlina) nie wydrukuje ci specjalnej ksiazki.
        To co zamawiasz w ksiegarniach jest przesylane z magazynow wydawcow a nie
        drukowane w jednym egzemplarzu.
        Swieta naiwnosci !!!!
        Wybitna bzdura do Ksiegi Rekordow Guinessa.
        • maciejslu Re: totalna bzdura 13.01.05, 14:33
          Przykro mi, przyjacielu z Berlina, ale to Ty piszesz kompletne bzdury - i w
          dodatku jesteś bardzo nieuprzejmy w tym kolportowaniu swoich bzdur :-(

W sygnaturce jest link do strony z moją książką; i jest możliwość wydrukowania
          jej (wobec wyczerpanego nakładu) nawet w jednym egzemplarzu, co jest niewiele
          droższe niż jej dotychczasowa cena detaliczna.

Więc skoro w Polsce jest to mozliwe, to zapewne jest to mozliwe także w
          Niemczech. Może to nie dotyczyć wszystkich książek, ale wielu z pewnością
          dotyczy.

I jeszcze jedno - odpowiadając na post nieco wcześniejszy - druk cyfrowy nie
          wymaga robienia klisz.
          • Gość: Pepperoni Słowo wyjaśnienia IP: 149.156.184.* 13.01.05, 16:01
            Druk cyfrowy jest juz faktem i rzeczywiście można wydrukowac książkę na
            zamówienie. Problem w tym, że druk ofsetowy pozostaje nadal o wiele tańszy, a
            książka drukowana cyfrowo musi sporo kosztować. Jeżeli w Niemczech zwykła
            książka kosztuje 50 czy 60 euro, to klient może być zainteresowany nabyciem
            egzemplarza cyfrowego za taką cenę. W Polsce nikt nie kupi tomu drukowanego na
            zamówienie, który uwzględniając marżę dystybucyjną za 200 zł czy 250 zł - mówię
            nie o powieści na 100 ss., ale o sporej książce "fachowej" - słowniku czy
            monografii.
          • Gość: Wojtek Re: totalna bzdura IP: 5.5R* / *.cna.com 13.01.05, 21:00
            Pan Macieju - niestety ta ksiazka jest niedostepna w druku na zadanie - moze
            byc w dostepna w przyszlosci.
            Zglosilem swoj e-mail aby byc o tym poinformowany i dostalem sporo spamu - nic
            o druku na zadanie.
            Jaki kraj, taka ksiegarnia internetowa.
            • maciejslu Re: totalna bzdura 15.01.05, 16:00
              Panie Wojtku,
              bardzo przepraszam za wprowadzenie w błąd - wydawnictwo poinformowało mnie, że
              książką będzie dostępna w opcji druku na żądanie na początku roku, ale
              widocznie albo ja coś pomyliłem, albo coś się przesunęło.
    • Gość: ania Re: Merlin nie tylko w sieci IP: *.its.it 13.01.05, 10:12
      Jestem za. Merlin jest świetny i niech się rozwija poza siecią !
      • polished moze zrobi sie polski Barnes and Noble 13.01.05, 11:02
        to taka amerykanska siec ksiegarni- wielkich obiektow z ksiazkami, plytami cd
        dvd i kawiarniami, glownie ulokowanymi w centrach handlowych. Na oko ich
        obiekty sa 2x wieksze od empikow. Zaczynali od handlu tradycyjnego a potem
        weszeli w internet.
        • suco Re: moze zrobi sie polski Barnes and Noble 13.01.05, 11:24
          W Europie taką siecią jest FNAC. Do Polski niestety jeszcze nie dotarła... :(

www.fnac.com/
          • Gość: g Re: moze zrobi sie polski Barnes and Noble IP: *.mikrus.pw.edu.pl 13.01.05, 12:08

kurna, dla jakiej rozdziałki jest ta strona???
        • czytatel Re: moze zrobi sie polski Barnes and Noble 18.05.06, 11:43
          polished napisał:

> to taka amerykanska siec ksiegarni- wielkich obiektow z ksiazkami, plytami cd
          > dvd i kawiarniami, glownie ulokowanymi w centrach handlowych. Na oko ich
          > obiekty sa 2x wieksze od empikow. Zaczynali od handlu tradycyjnego a potem
          > weszeli w internet.

Halo... co Ty wypisujesz? B&N jest oczywiscie w centrach handlowych, ale GLOWNIE
          jest w tzw. high-street places, czyli przy glownych ulicach, placach itd.
          C.
    • Gość: monika jestem za IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.05, 10:30
      tylko niech przez to nie pogorszy swojej jakosci
    • Gość: czytelnik. Re: Merlin nie tylko w sieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 12:53
      a dlaczego to Merlin kaze czekac aż do 2 połowy roku? Nie moze Merlin
      wystartowac wczesniej?
    • Gość: mm Merlin SUPER IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.01.05, 14:17
      Merlin jest firma swietna.
      Choc zalew zamowien nie pozwolil im dostarczyc zamowionych przeze mnie ksiazek
      na 24.12 a byly to prezenty gwiazdkowe dla calej rodziny to swietnie sie
      zrewanzowali. Choc przezylem wielki blamaz przed rodzina to jednak sie
      oplacalo :) bo od Merlina dostalem rownowartosc mojego zamowienia na kupno
      nastepnych ksiazek. Wspanialy prezent :)
      Merlin jest SUPER.
      • Gość: CQ Merlin nie jest super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 14:58
        Nie wiem czym tu sie podniecac probowalem kupowac pozycje, ktore mnie ciekawily
        w merlinie i zawsz (ZAWSZE !) bylo jakies ale: a to nie am akurat w magazynie a
        to tylko jest na stronie a nie ma gdzies tam a to nie zaktualizowali stanow. ja
        tam juz nie kupuje nic tam wkurzylem sie kilka dni kasa z konta schodzi aby
        potem wrocic bo zabraklo czegos glupiej ksiazki czy plyty - a na stronie
        oczywiscie ze jest i nie ma problemu ... ja tam nie polecam i sie ciesze
        jednakoz na te ich siec ksiegarni :)
        • willie Re: Merlin nie jest super 13.01.05, 15:58
          MERLIN JEST SUPER ale w sieci.
          Miejmy nadzieję że dobrze to wszystkopoliczyli bo tylko tak prosto można
          powiedzieć - uruchamiamy sieć księgarni - tu potrzeba o wiele więcej kasy,
          ludzi, logistyki - nie bez powodu SIEĆ jest WIRTUALNA.
          TZW CLICK & BRICK to poważny ruch biznesowy więc TRZYMAJMY KCIUKI I SZYKUJMY
          SIĘ DO BIEGANIA OD EMPIK PRZEZ TARFFIC DO MERLINA.........
      • Gość: Andi Re: Merlin SUPER IP: 195.27.163.* 13.01.05, 16:01
        ... do oceny "SUPER" brakuje "Merlinowi" czegos takiego jak darmowe przesylanie
        przesylek ksiazkowych na dowolny adres w kraju (praktykowane w sklepie
        internetowym amazon.de). Poza tym przesylka gratisowa powinna byc juz oferowana
        od wartosci zamowienia 80 PLN (w amazonie jest to 20 euro). Wartosci zamowien
        dla przesylek gratis, zdefiniowane na stronie Merlin.pl, sa na warunki polskie
        zbyt wysokie.
      • Gość: antymerlin merlin do chrzanu IP: 164.128.46.* 13.01.05, 17:21
        Mnie obiecali że dostarczą na 24.12 dostarczyli po interwencji 5.01 ale kartę
        obciążyli 22.12
        REWELACJA -rekompensata zamiana poczty na kuriera
        Wolę Vivid do Merlina
        wróciłem tam po roku nieobecności i teraz już chyba ponownie nie wrócę.
        Customer service ...
        • Gość: donpedro Re: merlin do chrzanu IP: *.szcz.gazeta.pl 13.01.05, 17:33
          popieram kolegę (koleżankę). Miałem to samo. Na szczęście mogę już kupować
          bezpośrednio z hurtowni :-)
    • Gość: sm SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO RADOMIA !!! IP: 217.17.35.* 14.01.05, 07:59
      ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka