Dodaj do ulubionych

Do Redakcji TOK FM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

27.01.05, 20:34
Oczekuję, że red.Szostkiewicz nie będzie już więcej brał udziału w audycjach
Waszego Radia. To jest niesłychane co opowiadał ten pan w dzisiejszej audycji.
Chyba..... że zaczniecie nowy rozdział dziennikarstwa polskiego i zaczniecie
zapraszać do komentowania wydarzeń pp. prof. Benderów, Nowaków. Szostkiewicz
pasuje do tego towarzystwa.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jack Re: Do Redakcji TOK FM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 27.01.05, 22:33
      Nie słyszałem jego wypowiedzi w Tok FM ale jeżeli chodzi Ci o jego wypowiedź w sprawie "polskich obozów koncentracyjnych" to rzeczywiście " dowalił do pieca".
      Pan Szostkiewicz wyraził się że termim " polish concentration camps" w języku angielskim znaczy tyle co " obozy koncentracyjne w Polsce", co jest nieprawdą.
      Takie usprawiedliwianie przez Pan Szostkiewicza zachodnich mediów używających powyższego terminu jest kompromitujące dla niego, po pierwsze w aspekcie znajomości jęz. angielskiego a po drugie godności Polaka.
      • Gość: Ble ble Re: Do Redakcji TOK FM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 01:22
        Kiepski polonista z Galicji zna angielski na poziomie możliwości kupna
        szczoteczki do zębów.
        Jeszcze w Tygodniku podśmiewywano się z niego, że jedynym jego współpracownikiem
        jest Encyklopedia PWN (ta komunistyczna). Niestety - jest to matoł-gawędziarz,
        obecnie europejsko oświecony.
      • Gość: arg Re: Do Redakcji TOK FM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 10:25
        jego kompromitujące "tłumaczenie" z j.angielskiego to drobiazg. On opowiadał
        dużo gorsze rzeczy: o polskim antysemityźmie, który zachęcił niemców do
        lokalizacji obozów w Polsce, o tym że polscy eurodeputowani sprowokowali swoją
        niezgodą na tekst eurokonstytucji itd. Zapis tej rozmowy jest zresztą chyba na
        stronie radia. Dziwię się bardzo red. Zarębie, że nie pogonił go albo nie
        wyszedł ze studia.
      • kataryna.kataryna Re: Do Redakcji TOK FM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.01.05, 12:35
        Gość portalu: Jack napisał(a):

> Pan Szostkiewicz wyraził się że termim " polish concentration camps" w języku
        a
        > ngielskim znaczy tyle co " obozy koncentracyjne w Polsce",

Tak, a "Polish Embassy" znaczy tyle co "ambasada brytyjska w Polsce".

Szostakiewicz jest przykładem człowieka, który się zwolnił z samodzielnego
        myślenia bo mu wystarcza to co mu każe myśleć eurolewactwo. Jestem pewna, że
        uwierzył także w argument baronowej jakiejś tam, że Polacy są za
        homoseksualistami wyłącznie "ze względów stylistycznych". Wczoraj przegiął.
    • Gość: buły słuchacz Re: Do Redakcji TOK FM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 10:17
      to jest faktycznie skandal! Podejrzewam, że gdyby ta rozmowa w całości została
      upubliczniona, ten bencwał musiałby się mocno tłumaczyć. Redakcja milczy co tez
      jest skandalem. Ja nie chcę takiego radia!
      • Gość: lulu Re: Do Redakcji TOK FM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 28.01.05, 16:48
        Przed chwilą był z nim wywiad - wytykał błędy popełnione przez amerykanów w
        Iraku m.in., że nie przćwiczyli 'WCHODZENIA DO DOMÓW IRAKIJCZYKÓW' - koniec świata -
        często jak słucham naszych ekspertów i dziennikarzy nt. wojny w tym kraju,
        zastanawiam się jak beznadziejny jest wywiad amreykański - wystarczy żeby wzięli
        do sztabu US Army pp. Wrońskiego, Szostkiewicza, prof. Daneckigo i wojna wygrana
        w tydzień. A tak się męczą nieuki.
        • Gość: nosferatu Re: Do Redakcji TOK FM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 18:16
          A ja z kolei słyszałem jak po raz kolejny w Prześwietleniu potwierdził te teorie
          o polskim "buractwie"w UE i o ty że polish nie musi znaczyć "polski". No po
          prostu jakbym słuchał dywersanta. Ja proponuję niech Szoskiewicz powie to prosto
          w oczy tym którzy przeżyli Auschwitz. Niech im powie prosto w oczy - Auschwitz
          powstało bo to miasteczko było centrum światowego antysemityzmu - ręce opadają
          jak się takich ćwoków słucha.
          Już sami Anglicy i Rosjanie przeprosili i sprostowali. Na własne uszy słysałem
          jak ktoś z The Guardian tłumaczył się że pisał to młody niedoświadczony
          dziennikarz i bardzo za tę zbitkę myślową przeprasza. Wiec jest jasne że pisząc
          Polish death chambers chodziło o polskie komory śmierci a nie o komory w Polsce
          jak tłumaczy to Szostkiewicz bo do powiedzenia że cos znajduje sie w Polsce
          używa sie zupełnie innej konstrukcji gramatycznej. Jak Rosjanie napisali o
          polskich obozach to też mieli na myśli obozy w Polsce? Zaraz nam ufo wyladuje na
          Marszałkowskiej!!
          Żal mi tylko że ktoś taki jest wziętym publicystą i dziennikarzem. Po
          Paradowskiej chwalącej Millera, po Żakowskim usprawiedliwiającym Kulczyka, mamy
          teraz Szostkiewicza - historycznego abnegata. Dosyć! Juz w życiu nie kupię
          Polityki ani nie właczę Tłokfm. Jest mi po prostu przykro jak słucham takie rzeczy
    • Gość: Falanga1 Do kropkai!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 20:45
      Jakoś nikt nie podchwycił twojej prowokacji z Benderem i Nowakiem . Ale
      szkoda ,a taki fajny pomysł był. Wymieszajmy idiotę Szostkiewicza z Benderem
      albo Nowakiem może wyjdzie że obaj półinteligenci . Szostkiewicz Żakowski i
      nasza gwiazda Paradowska to są piewcy nowego ustroju Euromaksitowskiego . A
      mieszanie do tego towarzystwa Bendera zakrawa na brak wiedzy, inaczej zwany
      głupotą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka