Dodaj do ulubionych

kiedys radio jazz niebawem radio dzeska.

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.05, 14:13
Piotr Szymkowiak ma zbudować sieć 13 stacji jazzowych do 2009 r. Piotr
Szymkowiak, nowy prezes Jazz Radia, do 2009 r. ma stworzyć sieć 13 stacji
jazzowych działających w ramach spółki Y-Radio (właściciela 97,5 proc.
udziałów w spółce FM Jazz Radio, do której należy Jazz Radio). Szymkowiak
potwierdza tę informację, zastrzegając, że są to wstępne ustalenia
kierownictwa spółki. Rozgłośnie miałyby się pojawić w 13 miastach
uniwersyteckich, gdzie zdaniem Szymkowiaka istnieje duże zapotrzebowanie na
ich ofertę programową. Od końca marca br. z anteny Jazz Radia będą wycofywane
wszystkie audycje autorskie, a stacja zaoferuje muzykę z selektora. Będzie to
głównie smooth jazz, acid jazz, new jazz, trzon bazy będzie stanowiło ok. 500
utworów. Na początku lutego Jazz Radio miało zmienić strukturę własności,
Piotr Majewski, były prezes stacji, twierdził, że finalizuje rozmowy z
inwestorem. Jak mówi Szymkowiak, inwestora na razie nie znaleziono, a pod
uwagę brane są różne warianty rozwoju strategicznego. W Jazz Radiu ma powstać
dział promocji i sprzedaży. Być może pokieruje nim Andrzej Szajewski, obecny
dyrektor muzyczny. Dotąd szefem marketingu Jazz Radia była Magdalena Lubańska
(obecnie na urlopie, nie udało się nam ustalić, jakie są jej dalsze plany
zawodowe). W radiu pozostanie Bogna Świątkowska, szefowa redakcji
kulturalnej, jej serwisy w zmienionej formule są uwzględnione w nowej
ramówce. Szymkowiak zastąpił Piotra Majewskiego na stanowisku prezesa Jazz
Radia przed dwoma tygodniami. Majewski objął funkcję dyrektora programowego
stacji.

takie plany nowego prezesa znalazlem w necie.
to chyba juz koniec jedynego zywego i ciekawego radia.
Obserwuj wątek
    • Gość: mk Re: kiedys radio jazz niebawem radio dzeska. IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 23.02.05, 14:48
      ZGROZA

> takie plany nowego prezesa znalazlem w necie.

Wymyśliłeś to. Przyznaj się...

mk
    • Gość: mondokane Re: kiedys radio jazz niebawem radio dzeska. IP: 213.25.22.* 23.02.05, 15:34
      Brzmi naprawdę groźnie. Najgorszy jest ten selektor. Jak mówił Nietzsche: "wasza wiedza zemści się na was" - zamiast ludzi muzykę wybierać nam będzie komputer.

Czy ktoś coś wie o tym Szymkowiaku?

Oby się tylko inwestor znalazł sensowny, a nie jakaś dzicz, rozumująca wyłącznie w kategoriach kasy.
      • tezurus Re: kiedys radio jazz niebawem radio dzeska. 23.02.05, 16:41
        czytam i nie mogę oczom uwierzyć. Co się dzieje. Czy w Polsce nie może byc
        prawdziwego radia dla ludzi szukających ciekawej muzy i wszystko musi byc na
        jedno kopyto. Czyli poza Bogna Świątkowska zwolnili świeżo wywalonych Libere,
        Cegielskiego, Novike, Lexusa i wielu wspaniałych ludzi tworzących to radio od
        niedawna. Nie chce wierzyć w te info co ktoś zapodał.
      • tezurus Re: kiedys radio jazz niebawem radio dzeska. 24.02.05, 23:36
        Gość portalu: mondokane napisał(a):

> Brzmi naprawdę groźnie. Najgorszy jest ten selektor. Jak mówił
        Nietzsche: "wasz
        > a wiedza zemści się na was" - zamiast ludzi muzykę wybierać nam będzie
        komputer
        > .

a ja słucham od 50minut i jest własnie ciekawa muza prowadzący i audycja jak
        najbardziej chyba autorska. Coś mi nie chce sie wierzyć w te plotki. I muza nie
        jazzowa a elektroniczna ciekawa wydziwniona taka jakiej nie ma nigdzie indziej.
        • Gość: jazzu fan Re: kiedys radio jazz niebawem radio dzeska. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.02.05, 00:47
          napisane jest w tym komunikacie ze od konca marca, jak na razie mamy dopiero
          koniec lutego wiec te rewolucje dopiero przed nami.
    • Gość: jazzu fan Re: kiedys radio jazz niebawem radio dzeska. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.05, 19:51
      raczej nie zartuje. potwierdzilem to u osoby zwiazanej z radiem.
      rozumiem, ze radio nie wykazuje sluchalnosci, ale jak ma wykazywac skoro nic o
      nim nie wiadomo. chyba powinno zacac sie od promocji a potem zmieniac
      zawartosc, ktora moim zdaniem jest raczej spojna i ciekawa. kolejne pojscie na
      latwizne wytyczonym przez chr format torem. a nowy prezes to postac w kregach
      medialnych znana, to czlowiek sukcesu w garniturze, o ktorym latwo znalezc
      informacje w necie, raczej pozytywne, ale w kontekscie liczb i innych
      wskaznikow. nie sadze jednak, ze jest to postac, ktora stac na dzialania
      nieszablonowe.
      • tezurus Re: kiedys radio jazz niebawem radio dzeska. 24.02.05, 22:32
        a czy ktoś możę mni wyjaśnić czemu 2 dzień nie ma sygnału JazzRadio z neta i
        shoutcasta
        • Gość: Górny Re: kiedys radio jazz niebawem radio dzeska. IP: *.chello.pl 25.02.05, 09:19
          Radio Jazz nigdy nie wykazywało słuchalności mogącej zapewnić przeżycie. Obecne
          ruchy były od dawna do przewidzenia. Prawdę mówiąc dziwię się, że tak późno.
          Media to towar jak każdy inny i na sentymenty miejsca brak.
          • Gość: mk Re: kiedys radio jazz niebawem radio dzeska. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 18:48
            > Media to towar jak każdy inny i na sentymenty miejsca brak.

Pewnie tak. Tyle tylko, że ja tego, zapowiadanego towaru nie kupie. A czy inni
            kupią? Zobaczymy. Tego rodzaju kłopoty mają i inni. Niedawno czytałem, że
            londyńskie Radio Jazz zmienia format na smooth jazz. To też klęska.

> a ja słucham od 50minut i jest własnie ciekawa muza prowadzący i audycja jak
            > najbardziej chyba autorska. I muza nie jazzowa a elektroniczna ciekawa
            > wydziwniona taka jakiej nie ma nigdzie indziej.

"Wydziwniona muzyka"! No właśnie. Co ma wspolnego muzyka elektroniczna z
            jazzem? Widać, że już od dawna szamocą się nie wiedząc co nadawać. Muzyki
            jazzowej, _prawdziwego_ jazzu jest tam coraz mniej. A słuchalność ciągle marna.
            Teraz pozbędą się ludzi a nadawać będą pseudojazz. Wszak smooth jazz ma tyle
            wspólnego z jazzem, co muzyka wojskowa z muzyką.

mk
    • Gość: Pluszak MAAAAAAAAM!!!!! Już wieeeeem!!!!! IP: *.chello.pl 25.02.05, 22:20
      Odkryłem! Znalazłem! Już wiem co jest głównym spiritus movens komercyjnych
      rozgłośni radiowych - Bzdetek ,Trójek, Erefefefefe, drEsek i innych
      sraczkowatych przebojów.

To Trzon Bazy

Trzon Bazy!!!!

Każde z nich ma coś takiego jak TRZON BAZY!!!

Cytat z pierwszego maila w wątku: "Będzie to
      głównie smooth jazz, acid jazz, new jazz, trzon bazy będzie stanowiło ok. 500
      utworów."

Trzon Bazy kluczem do zrozumienia współczesnej radiofonii polskiej!!!
      • Gość: Marian [...] IP: *.chello.pl 25.02.05, 22:54
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Pluszak Re: MAAAAAAAAM!!!!! Już wieeeeem!!!!! IP: *.acn.waw.pl 27.02.05, 11:42
          Maniuś, kurna, chłolpie aleś mi przysrał. Po prostu dwa dni całe się zbierałem i
          dopiero teraz się podniosłem z wrażenia i mogłem dobrnąć do klawiatury. Targecie
          Eski, łapa, ziomalu! Joł!
          • tezurus Re: MAAAAAAAAM!!!!! Już wieeeeem!!!!! 27.02.05, 12:07
            ja tam nie wierze w to co tu wypisujecie. Słuchałem wczoraj JazzRadio i był i
            RadioWolnaSobota Noviki i Mikrofilm Michała Libery i AppelJazzowy Wojtka Appla.
            Bardzo fajna i ciekawa muza i audycje autorskie. Dziś czekam na OGRÓD
            PERFUMOWANY o 17.Facet z taką [pasją mówi o muzie że nawet jak nie przepadasz
            za prezentowanymi gatunnkami to i tak nie odstąpisz przez godzine od głośników.
            Jeśli ktoś z JazzRadia czyta to forum to sedeczne dzieki za to co robicie i
            puszczacie w tym radio i 3majcie tak dalej:)
            • czatzdjecia Niestety,ale.... 27.02.05, 22:05
              ...ale to prawda,ze Jazz Radio w tej formule przestanie niedlugo istniec...to
              nie sa informacje wyssane z palca.Zasadnicze sprostowanie:Piotr Majewski i
              Magda Lubanska nie pracuja juz w Jazz Radiu-dostali wymowienie.
              Pytanie do jazz fana,ktory zalozyl ten watek:gdzie znalazles w sieci to
              info,ktore przytoczyles?Bede BARDZO WDZIECZNY za podanie zrodla...

I jeszcze odpowiedz na te kwestie:
              >"Wydziwniona muzyka"! No właśnie. Co ma wspolnego muzyka elektroniczna z
              jazzem? Widać, że już od dawna szamocą się nie wiedząc co nadawać. Muzyki
              jazzowej, _prawdziwego_ jazzu jest tam coraz mniej. A słuchalność ciągle marna.
              Teraz pozbędą się ludzi a nadawać będą pseudojazz. Wszak smooth jazz ma tyle
              wspólnego z jazzem, co muzyka wojskowa z muzyką.>

To ma wspolnego,ze jazz to chyba najbardziej eklektyczny gatunek muzyczny co
              oznacza,ze z duza wprawa czerpie garsciami z rozmaitej muzyki
              elektronicznej.Poza tym fan jazzu nie musi sluchac tylko jazzu,ale rownie
              dobrze i wysublimowanej muzyki elektronicznej...
              • Gość: mk Re: Niestety,ale.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 22:55
                > Poza tym fan jazzu nie musi sluchac tylko jazzu,ale rownie
                > dobrze i wysublimowanej muzyki elektronicznej...

Uważam się za fana jazzu i słucham przeróżnej muzyki. Naprawdę różnej. Ale nie
                elektronicznej. Nie dostrzegam w niej śladu tego, czym jest jazz. A już
                zwłaszcza w elektronicznej wysublimowanej.

A przede wszystkim chodzi mi o to że nazwa Jazz Radio winna do czegoś
                zobowiązywać. Innej muzyki chciałbym szukać gdzie indziej. I tyle.

mk
                • tezurus Re: Niestety,ale.... 27.02.05, 23:10
                  Ale mogłaby ta nazwa nie kojarzyć się jednoznacznie. 75% to jazz i o jazzie tym
                  właściwym a reszta to okolice jazzu wraz z acid jazz nu-jazz downtempo chill
                  out electro house
                  Zreszto dziś już chyba tak jest mając na wzgledzie audycje NiewinniCzarodzieje
                  Melodyjna Elektronika LuxusHipHop RadioWolnaSobota
                • Gość: ana Re: Niestety,ale.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 23:11
                  czyli jazz radio to stricte jazz? odpadają bliższe i bardziej odległe
                  fascynacje? podskórne pulsowanie, delikatne przetworzenia? a skąd jest jazz? to
                  czysta muzyka?
                  • Gość: mk Re: Niestety,ale.... IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 28.02.05, 10:55
                    > czyli jazz radio to stricte jazz? odpadają bliższe i bardziej odległe
                    > fascynacje?

Moim zdaniem w Radio Jazz powinien być jazz. Tak uważam. Wolno mi? I takie
                    jazzowe radia są. Z satelity. I ja ich słucham. Są też w necie ale tych nie
                    słucham ze względu na różnego rodzaju ograniczenia.

Nie chcę też uchodzic za jazzy ormowca, który trzyma się ścisle jakieś nurtu
                    jazzu np. main streamu (choć jest mi najbliższy) ale co to znaczy bliższe i,
                    zwłaszcza, dalsze fascynacje? Muzyka elektroniczna jest już tak "dalsza", że
                    nie ma nic wspolnego z jazzem. NIC!!! To muzyka dla stacji o zupełnie innym
                    profilu.

mk
                    • taskussani Re: Niestety,ale.... 01.03.05, 09:46
                      napisałeś:
                      > Moim zdaniem w Radio Jazz powinien być jazz. Tak uważam. Wolno mi?

jasne;)

> To muzyka dla stacji o zupełnie innym
                      > profilu.
                      >
                      > mk

ale czy profil stacji wyznacza nazwa? czy ludzie, którzy tam pracują, sami słuchają różnej muzyki i po prostu chcą się nią podzielić?
                      i oczywiście są stacje gdzie jest tylko jazz 'klasyczny' (choc to dla mnie zawsze troche śmiesznie brzmi) i bardzo dobrze, że są takie stacje, ale jeszcze lepiej że są stacje radiowe, gdzie nikt nie boi się innej, nowej muzyki wartej poznania;)
                      pozdr.

-
                      *
                      • Gość: mk Re: Niestety,ale.... IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 01.03.05, 11:02
                        > ale czy profil stacji wyznacza nazwa? czy ludzie, którzy tam pracują, sami
                        > słuchają różnej muzyki i po prostu chcą się nią podzielić?

Prawda jest taka, że w Radio Jazz powinien być jazz. Niekoniecznie klasyczny
                        (cokolwiek to oznacza) ale jazz. Jest to tak bogaty i różnorodny rodzaj muzyki,
                        że nie ma potrzeby zaśmiecać jazzowego radia nie jazzową muzyką.

Jest jeszcze prawdopodobnie inna prawda. Smutna. Przypuszczam, że Jazz Radio
                        rozpaczliwie szuka sposobów na zwiększenie słuchalności i urozmaica program
                        muzyką irytującą jazzfana.

Tylko o co my się kłócimy? Przecież na horyzoncie już widać walec, który
                        wszystko wyrówna wrzucając do jednego zestaw jakichś tam różności, pewnie
                        ledwie o jazz się ocierających, a selektor losowo będzie to serwował 24 godz.
                        na okrągło. Pięknie się zapowiada :(((

mk
              • Gość: jazzu fan Re: Niestety,ale.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.02.05, 00:28
                taka informacje znalazlem przegladajac forum jazz radia.
                jazz.chwilami.pl
                • Gość: jazzu fan Re: Niestety,ale.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.02.05, 14:42
                  nowe doniesienia:
                  www.wirtualnemedia.pl/document.php?id=109704
                  • Gość: Preslaw Re: Muzyka z selektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 16:06
                    Kiedy czytam takie zdania: "Od końca marca br. z anteny Jazz Radia będą
                    wycofywane wszystkie audycje autorskie, a stacja zaoferuje muzykę z selektora."
                    to choć zaledwie kilka razy w życiu słuchałem radia jazz robi się słabo.
                    Dlaczego, do ciężkiej cholery, najwiękdszym zagrożeniem dla współczesnej
                    polskiejn radiofonii są autorskie audycje". Co jest takiego lepszego dla
                    słuchacza w tym, że sobie będze słuchał sformatowanej, wyselelcjonowanej,
                    wymierzonej, przewidzianej, obliczonej muzyki? na czym polega wartość tak
                    prezentowanej muzyki? Kto zechce słuchać jazzu w ten spoób?
                    • Gość: steed Re: Muzyka z selektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 21:10
                      To się kiedyś skończy, musimy przeczekać radiowców-marketingowców i poczekać na
                      radiowców-ideowców (w pozytywnym tego słowa znaczeniu)..
                      • muhomoberac Re: Muzyka z selektora 01.03.05, 01:39
                        Radiowy ideowcy juz sa!Wcale nie trzeba na nich czekac!!Tacy wciaz tworza Jazz
                        Radio!Ale tak jak to bylo w wypadku Radiostacji,tak i teraz Ci z dusza,a nie ze
                        slupkami i wskaznikami marketingowymi przegrywaja z tymi ostatnimi.To jest
                        bolesny fakt...
                        I jeszcze do mk,ktory tak napisal:
                        >Muzyka elektroniczna jest już tak "dalsza", że
                        nie ma nic wspolnego z jazzem. NIC!!! To muzyka dla stacji o zupełnie innym
                        profilu.>

Jazz Radio choc w nazwie ma jazz wlasnie,to koncept jego poleaga na tym,ze
                        nadaje sie przede wszystkim jazz,ale takze i inne ambitne gatunki muzyczne.To
                        jest dobrze znana formula.Natomiast nie da sie dyskutowac ze stwierdzeniem,ze
                        elektronika nie ma nic wspolnego z jazzem i odwrotnie.To
                        stwierdzenie..wybacz...wynika po prostu z niklego osluchania jazzu.Bo inaczej
                        nie pokusilbys sie na tak razaco nieprawdziwa teze,do ktorej skadinad masz
                        oczywiwscie prawo....
                        • Gość: mk Re: Muzyka z selektora IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 01.03.05, 11:12
                          > Natomiast nie da sie dyskutowac ze stwierdzeniem,ze
                          > elektronika nie ma nic wspolnego z jazzem i odwrotnie.

Nie powiedziałem odwrotnie!!!

> To
                          > stwierdzenie..wybacz...wynika po prostu z niklego osluchania jazzu.Bo inaczej
                          > nie pokusilbys sie na tak razaco nieprawdziwa teze,do ktorej skadinad masz
                          > oczywiwscie prawo....

Dlaczego się nie da? Dyskutuj. Podaj przykłady. Przekonaj mnie. Jazz korzysta z
                          muzyki elektronicznej tak, jak chłonie z każdego rodzaju muzyki. I ciągle jest
                          jazzem. Niestety (a może na szczęście?) nie jest tak w drugą stronę. No ale ja
                          jestem nikle osłuchany z jazzem. Słucham go raptem jakieś głupie czterdzieści i
                          trochę lat...

mk
                          • Gość: ex_jazz Re: Muzyka z selektora IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.03.05, 18:59
                            Jednym z podstawowych założeń jazzu jest improwizacja.
                            Improwizować można na wielu instrumentach. Muzyka rozwija się
                            akurat w tym jej momencie głównie dzięki elektronice, która otworzyła przed
                            instrumentalistami całkiem nowe możliwości artykulacji, kreowania barw. Do tego
                            elektronika dała nam nowy rodzaj groove'u. Zaczęło się od DJów a teraz przenika
                            to do żywego grania, które staje się coraz popularniejsze. Stąd w jazzie
                            elektronika z rozmaitych wytwórni z całego świata. Przy wybieraniu utworów
                            zawsze zwracamy uwagę na to KTO tą muzykę produkuje i jak ona brzmi. Jeśli jest
                            w niej szaleństwo i improwizatorski pazur, to ta muzyka się jak najbardziej
                            broni i wierz mi, lub nie, ale jest to pełnokrwisty Jazz. Bugge Wesseltoft,
                            Eivind Aarset, Jazzanova, Slope, nowa Jill Scott, Wibutee, Svensson, Pink
                            Freud, Jimi Tenor, Miloopa, Kerd (te dwa z naszego podwóka), czy Jacaszek
                            (bardzo polecam). Ale również jak dla mnie Ame i wielu innych. Sądzę, żę Miles
                            na bank zagrałby teraz z chęcią z jakimiś mega producentami, w stylu Bugz in
                            the Attic. Moim zdaniem jazz przechodzi podobny okres jak w latach 70tych, tyle
                            że mamy nowe zabawki do grania i możemy odkrywać nowe rzeczy.

A co do radia, to bądźcie czujni, bo nigdy nie wiadomo (a właściwie niebawem
                            będzie ogólnie wiadomo) gdzie pojawi się nowe medium dzielnie walczące ze
                            słupkami.
                            pozdro !
                            ex_jazz.

• Gość: mondokane Re: Muzyka z selektora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 00:28
                              > A co do radia, to bądźcie czujni, bo nigdy nie wiadomo (a właściwie niebawem
                              > będzie ogólnie wiadomo) gdzie pojawi się nowe medium dzielnie walczące ze
                              > słupkami.
                              > pozdro !
                              > ex_jazz.

czy moglbys uchylic rabka tajemnicy? :-)
                            • Gość: .. Re: Muzyka z selektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 21:01
                              > A co do radia, to bądźcie czujni, bo nigdy nie wiadomo (a właściwie niebawem
                              > będzie ogólnie wiadomo) gdzie pojawi się nowe medium dzielnie walczące ze
                              > słupkami.

Czyli na 99,9 % masz na mysli Polskie Radio Bis :]
                        • Gość: mondokane Re: Muzyka z selektora IP: 213.25.22.* 01.03.05, 12:32
                          Radiowy ideowcy juz sa!Wcale nie trzeba na nich czekac!!Tacy wciaz tworza Jazz
                          > Radio!Ale tak jak to bylo w wypadku Radiostacji,tak i teraz Ci z dusza,a nie
                          ze

> slupkami i wskaznikami marketingowymi przegrywaja z tymi ostatnimi.To jest
                          > bolesny fakt...

Kurcze, ale dlaczego przegrywaja? Czy tu chodzi wylacznie o kase?
                          Mnie sie wydaje, ze nie tylko. Nie siedze w tym srodowisku, ale na
                          podstawie "odglosow" z niego dochodzacych wnioskuje, ze wchodzi to takze BUTA
                          specjalistow wyposazonych w te instrumenty slupkowo-marketingowe. Czy naprawde
                          ideowcy nie moga im przeciwstawic zadnych racji? Przeciez te wszystkie
                          instrumenty (slupki, segmenty, tryndy, etc.), to tylko sa namiastki, ersatze
                          prawdziwej refleksji jak robic dobre media. Te instrumenty zostaly stworzone do
                          sprzedazy kartofli, samochodow i proszkow, a nie do tworzenia przekazu
                          kulturowego.
                          • tezurus Re: Muzyka z selektora 07.03.05, 14:13
                            od dziś JazzRadio z pośrednictwem shoutcasta spod nowego adresu
                            62.233.164.155:8000/
    • Gość: maczorrr Re: kiedys radio jazz niebawem radio dzeska. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 00:39
      wielki łapy interesu zawładnęły jedydym najlepszym i nie zależnym od niczyich
      zachcianek radiem w Polsce. znowu będziemy słuchać tego co wszyscy zamiast
      sycyć się oryginaliami nie z tego świata. audycle autorskie tworzyły klimacik
      nie do podrobienia, bez nich to radio upadnie i nikt o normalnych zmysłach nie
      będzie słuchał muzyki z selektora
    • tezurus Re: kiedys radio jazz niebawem radio dzeska. 02.04.05, 01:41
      Ktoś słucha w ostatnich dniach...niestety jak ktoś spoza Wawy czy Kraka nie
      może. Co puszczają....jakie audycje zniknęły. Ktoś nowy na antenie?
      • Gość: oburzona Re: kiedys radio jazz niebawem radio dzeska. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 21:32
        WSZYSTKIE AUDYCJE ZNIKNĘŁY!! Tragedia. Wogóle o co chodzi?! Dlaczego wszystko
        co dobre musi się zepsuć i skończyć?? Nie można czegoś z tym zrobić??
        • tezurus Re: kiedys radio jazz niebawem radio dzeska. 05.04.05, 21:56
          może to tylko na okres żałoby narodowej.
          • Gość: mondokane Re: kiedys radio jazz niebawem radio dzeska. IP: 213.25.22.* 10.04.05, 00:58
            Z tego, co wyczytałem na forum JazzRadia, żałoba posłużyła kierownictwu jako
            okazja do wyrżnięcia na dobre wszystkich dotychczasowych audycji autorskich w
            JR.
    • Gość: Jazz Radio Re: kiedys radio jazz niebawem radio dzeska. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 13:15
      Drodzy Słuchacze,

Redakcja Jazz Radia pracuje obecnie nad nową ramówką stacji oraz stroną
      internetową. Bardzo cenne są dla nas Wasze uwagi i sugestie, dlatego prosimy
      Was o wypelnienie ankiety, którą przygotowaliśmy.

Ankietę możecie ściągnąć ze strony www.jazzradio.pl

Pracownicy Jazz Radia.

• Gość: maximilus Re: kiedys radio jazz niebawem radio dzeska. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 11:53
        I co z tą ankietą, nic to nie da, tak długo będziecie wprowadzać zmiany, aż
        wszyscy słuchacze przestana was słuchać
        • tezurus Re: kiedys radio jazz niebawem radio dzeska. 12.05.05, 14:49
          do radia wracają podobno noiektóre audycje autorskie jak m.in WSCHODNIE TRIADY
          Marcina Wiktowskiego, Niewinni Czarodzieje z świeżutkimi setami djskimi, PTASIE
          RADIO J. Ptaszyna-Wróblewskiego i.........jeszcze z resztą nie wiadomo.
          chwilami.pl/jazz/viewtopic.php?t=137
          • Gość: kontra Re: radio jazz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 21:35
            taaaaak :-) wiele audycji juz wrocilo... sluchajcie codzinnnie po 22ej (a
            czasami nawet po 20ej)... w czasie dnia rozdaja duzo zaproszen na fajne jazzowe
            imprezy
    • tezurus JazzRadio przejete przez Kolor 09.06.05, 21:31
      czy ktoś dzis słuchał. Podosbno od dziś powrót na antene programu prowadzących
      w dzień a po 20 audyche autorskie.
      Radio należy do Kolor ma nowych dyrektorów redakcyjnych, programowych i takie
      tam i mieści się już na Narbutta.
      • Gość: mondokane Re: JazzRadio przejete przez Kolor IP: 213.25.22.* 10.06.05, 20:23
        Ja sluchalem od poczatku tego tygodnia, robi sie coraz fajniej!! :-)
        Wrocili prowadzacy: dzis po poludniu Waluchowski, potem Wojtek Appel - graja
        muzyke super!! Troche nujazzu troche klasyki (ale nie dixie ;-) wszystko w
        dobrych proporcjach. Z minusow to reklamy, bardziej agresywne niz poprzednio
        (no, ale jesli muza na tym nie cierpi, to mozna to zniesc: babilonska danina :-
        ).

Jakas tajemnicza Ewa Wolska zobowiazala sie do uregulowania dlugow JR. Podobno
        to osoba nieznana w branzy radiowej.. Czyzby jakis nadwislanski
        Medyjazzeusz?? :-)

• Gość: aaa Re: JazzRadio przejete przez Kolor IP: *.k.mcnet.pl 14.06.05, 16:02
          Ewa Wolska nie znana?? Alez doskonale znana. Dawna szefowa promocji Radia Kolor.
          • Gość: mondokane Re: JazzRadio przejete przez Kolor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 20:59
            No to teraz wszystko jasne i wiadomo czemu sie JR przenioslo do siedziby Radia
            Kolor.

• tezurus Re: JazzRadio powróciło i wraca w swietność 06.07.05, 02:24
              audycje autorksie po 20 w dzień pasma z muzą ale i wejsciami coolturlanym Co ra
              zlepeij radio Co raz lepeij. Wiem to choć sam ne mam możlwiości słuchanoia
              odkad Kolor przejęło Jazz i nie zainwestowało w streaming. Ale może ktoś ma
              możlwiość i słucha. POlecam chwilami.pl/jazz/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka