Gość: alladyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 10:36 Kolejny "psychol" radiotoruński w sejmie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: obserwator koncz Wasc, wstydu oszczedz IP: 5.2.* / *.sap-ag.de 16.03.05, 10:44 Panie Macierewicz, w niektorych punktach moze ma Pan nawet racje, ale forma dyskusji, jezyk, ktory Pan uzywa i nienawisc, ktora nie jest Pan w stanie ukryc, dyskredytuja Pana jako osobe publiczna. Koncz Wasc i wstydu oszczedz. Moze praca na wlasnej dzialce bedzie owocniejsza, bo dotychczas Pana praca publiczna przynosi jedynie destrukcje i obnizenie kondycji psychicznej spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owieczka Spóźniona refleksja GRUPY TRZYMAJĄCEJ WŁADZĘ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.05, 12:36 Odnoszę wrażenie, że GRUPA TRZYMAJĄCA WŁADZĘ w Polsce zaczęła dostrzegać, jaki bigos w postaci REWOLUCJI MORALNEJ uwarzyła „przypadkowemu społeczeństwu”. ALE CHYBA JEST JUŻ ZA PÓŹNO Panie i Panowie DZIENNIKARZE „wolnych mediów” (przypominam Wasze niewątpliwe „ZASŁUGI” w wypromowaniu LEPERA i jego ….. i kac post faktum SIC!). GW do skacowanych nie zaliczam. Hasła REWOLUCJI MORALNEJ Wildsteina, Kaczyńskiego, Giertycha i Rokity (czytaj REWOLUCJA KULTURALNA i BANDA CZWORGA jak w Chinach) WYPROMOWANE PRZEZ MEDIA zdominowały dyskurs polityczny, i będziemy musieli jeść to g…o (kibicować rewolucjonistom w aktach niegodziwości, podłości, nikczemności, i …). Odwracają one skutecznie uwagę od rzeczywistych problemów społecznych i niekompetencji programowej (intelektualnej) pretendentów do władzy (ostatnio we Francji był któryś z Kaczyńskich; na zwyczajowo zorganizowanym spotkaniu z biznesmenami powiedział, że na biznesie to on się właściwie nie zna i zaczął opowiadać o odnowie moralnej w polskiej polityce SIC! – źródło red. Ziemkiewicz w TOK FM), a dyskusja o gospodarce niewątpliwie przypomniałaby, że ekipa TKM niedawno rządziła. Posłuchajcie dodatkowo M.Kotlinowskiego u M.Olejnik: www.radiozet.com.pl/rozmowy_gosc.html?wid=6842974 Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owieczka Re: Spóźniona refleksja GRUPY TRZYMAJĄCEJ WŁADZĘ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.05, 12:48 O tym jak rządził Lecz Kaczyński przeczytacie tutaj: polityka.onet.pl/artykul.asp?DB=162&ITEM=1058601&MP=1 …. „Wcześniej, co było zaskoczeniem, awansował z doradcy na wiceministra sprawiedliwości nieznany szerzej Zbigniew Ziobro, którego brak doświadczenia i wiedzy zdemaskowali kilka tygodni temu na sali sejmowej posłowie kilku klubów oczekujący konkretnych odpowiedzi w szczegółowych i trudnych kwestiach prawnych.” … „Problem w tym, że nominacja Wassermanna uchybiała przepisom prawa o prokuraturze, bowiem prokuratora krajowego powołuje na wniosek ministra sprawiedliwości sam premier. To jednak nigdy nie nastąpiło. Zatem używanie pieczątki „p.o. prokuratora krajowego” było w tej instytucji nadużyciem.”… Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aren Re: Spóźniona refleksja GRUPY TRZYMAJĄCEJ WŁADZĘ IP: *.aster.pl 16.03.05, 14:03 Owieczka na forum, nie wygląda na zagubioną. Po treści, języku i mieście nadania postu można wnioskować, że to przewodniczący Frasyniuk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proszęAgenta oGłos Re: Rozmowa, która poirytuje agentów ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 14:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: koncz Wasc, wstydu oszczedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 22:00 niestety typ Macierewicza jest mi znany (l Miller), ironicznie uśmiecha się, kłamie w oczy wszystkim . Macierewicz błazenady możesz śmiało uczyć się od Millera, choć już i sam wiele osiągnąłeś. Historii już nie nauczysz się - niestety nie masz talentu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka98 Re: Macierewicz: Jestem ufnym człowiekiem IP: *.chello.pl 16.03.05, 10:56 Po co rozmawiać z kretynem. Jeszcze jakiś czas temu takie wypociny mnie śmieszyły, teraz tylko irytują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Macierewicz: nowy cykl - rozmowy o idiotach IP: *.chello.pl 16.03.05, 12:05 pewien poeta stwierdzil kiedyś,że wdawanie się w dyskusję z idiotą /Macierewicz/ niesie ze sobą ryzyko polegające na fakcie ,iż obserwator może nie dostrzegać różnicy pomiędzy uczestnikami dyskursu.Zglaszam propozycję ,aby uczcić pamięć po tym polityku minutą milczenia .Minutę ciszy można kontynuować ,a potem zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krótka recenzja Re: Gawryluk spocona - górą Maciarewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 14:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doctor Re: Gawryluk spocona - górą Maciarewicz IP: *.demo.pl 16.03.05, 14:35 Lubi spocone kobiety?! - Po nim wszystkiego sie mozna spodziewac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Gawryluk spocona - górą Macierewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 14:44 Ale Gawryluk nic nie wskórała, wszystkie jej wysiłki spełzły na niczym. Może niech jeszcze raz spróbuje. Czytelnicy będą mieli okazję dowiedzieć się nowych interesujących rzeczy, które GW przemilcza. Warto słuchać tego co mówi Macierewicz, bo ma wiedzę z pierwszej reki. Odpowiedz Link Zgłoś
anyab1 Re: Gawryluk spocona - górą Macierewicz 16.03.05, 16:32 > Warto słuchać tego co mówi Macierewicz, bo ma wiedzę z pierwszej reki. Sam to wszystko zmyśla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doctor Re: Gawryluk spocona - górą Macierewicz IP: *.demo.pl 16.03.05, 17:27 >Ale Gawryluk nic nie wskórała, wszystkie jej wysiłki spełzły na niczym. >Może niech jeszcze raz spróbuje. Czytelnicy będą mieli okazję dowiedzieć się >nowych interesujących rzeczy, które GW przemilcza. >Warto słuchać tego co mówi Macierewicz, bo ma wiedzę z pierwszej reki A jakich to nowych interesujacych rzeczy dowiedzielismy sie teraz, ba ja tylko jednej - ze p. Gawryluk sie spocila. Akurat nie przepadam za nia, ale nie jest to dla mnie interesujaca wiadomosc, zreszta nieladnie tak pisac moim zdaniem o kobiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czerwiec 14 Re: Gawryluk spocona - górą Maciarewicz IP: *.chello.pl 17.03.05, 18:05 (-: a ja bym chciał, żeby się spociła przy mnie (-: Bardzo mi się podoba i bardzo ją lubię, chociaż czasami plecie głupoty. Ale, jak wiadomo, "blondynki" mają to do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Macierewicz: Jestem ufnym człowiekiem IP: *.chello.pl 16.03.05, 11:48 Pan Macierewicz zachowuje się jak esbek i stosuje esbeckie metody w celu niszczenia ludzi,pomówienia bez dowodów,cytowanie fragmentów jakiś kwitów esbeckich ,to typowe znane doskonale z historii metody walki politycznej.Stosowanie metody polegającej na gloszeniu tezy,że każdy kto jest przeciwko R Maryja ,Macierewiczowi lub Rydzykowi jest zdrajcą narodu powinno być napiętnowane jako metoda esbecka.Moim zdaniem metody uprawiania polityki przez Panów Macierewiczopodobnych już nie powinny być publikowane ,ich miejsce jest w lamusie historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aren Re: Macierewicz: Jestem ufnym człowiekiem IP: *.aster.pl 16.03.05, 14:11 Gość portalu: ddd napisał(a): Moim zdaniem metody uprawiania polityki > przez Panów Macierewiczopodobnych już nie powinny być publikowane ,ich miejsce > jest w lamusie historii. Ja mam nadzieje, że do lamusa historii odeszły takie poglądy jak Twoje - "powinny nie być publikowane". W sprawie zakazów publikowania mógłbyś się odnależć w innych państwach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qc "Jestem człowiekiem" IP: *.pro-internet.pl 16.03.05, 12:44 Przesadzona ambicja czy megalomania? Ale "ufnym" to juz schizofrenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: "Jestem człowiekiem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 11:49 Cieszy mnie że jest jeszcze psycholog który społecznie udziela porad i daje nie odpłatnie diagnozy. Mam nadzieje że wkrótce nie wyborcy będą wybierać parlamentarzystów tylko opiniujący psygologowie. To będzie duży postęp. Wreszcie przypomnimy sobie czasy osławionego postępowego ZSRR, gdzie desydentów przestano w latach 60-tych wywozić za Ural i odstawiano do psychuszki. I społeczeństwo nie będzie musiało się stresować myślenie i szukaniem prawdy troszeczkie odmiennej od promowanej przez polityków i dyspozycyjnych im dziennikarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwerp Re: Macierewicz: Jestem ufnym człowiekiem IP: *.ifpan.edu.pl / *.ifpan.edu.pl 16.03.05, 12:59 "Gdy słyszę jego słowa kierowane pod adresem ojca Rydzyka, Jana Olszewskiego, Krzysztofa Wyszkowskiego, zachowajmy pewne proporcje, to są ludzie którzy byli prześladowani, walczyli o niepodległość wtedy kiedy ani Wałęsa, ani Frasyniuk, ani Bujak nie myśleli że ich dzieje znajdą się w Solidarności." Aha. Czyli Rydzyk działał w opozycji jeszcze przed Sierpniem'80. Baju baju będziesz w raju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzer1 Re: Macierewicz: Jestem ufnym człowiekiem IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 16.03.05, 12:59 Jak czytam wywiad z Panem Macierewiczem, to zaczynam sie bać, ze tacy (tu cytat L. Wałęsy) "psychole", mają jakiekolwiek poparcie wśród ludzi. Ten człowiek idealnie nadawałby się do rzadzenia w czasach PRL-u. Wtedy tez obowiązywała jedyna słuszna idelogia, jedna racja. Można krytykować wszystkich tych, którzy zgadzają się z Panem M i Radiem Maryja, natomiast Rydzyka,to praktycznie bluźnierstwo, zdrada interesów polskich itp. Kwaśniewski kłamie - do odpowiedzialności karnej, Gruszka to samo - polityczna gra, prowokacja. Olszewskiego krytykować - broń Panie Boże! - przecież on walczył, ale juz Waałęsę jak najbardziej można! Tfu demagogia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Macierewicz: Jestem ufnym człowiekiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 13:01 No cóż nie ma to jak o sbie dobrze mówić!Tylko,że nie wszyscy wierzą.Oszołom i psychopata!Nie on jeden zresztą1Czy my się wreszcie obudzimi i dojdziemy do wniosku,że listy do wybierania nie mają żadnych wartościowych i kompetentnych ludzi?Za nasze pieniądze siedzi to towarzystwo i głupieje!Czy nie dosyć finansowania takiej ilości głupizny?A pan Wojciechowski-euro dep.PSL znowu nie ma za co żyć?Za mało euro?7--7,5 tyś potrzebne od zaraz?Gratulacje-wybierajmy tak dalej.Obywatele zobaczą co to znaczą Kaczyńcy i Rokita,No i Romcio G.z Lepppeerrreeemm!.Poniżające dla obywateli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aren Re: Macierewicz: Jestem ufnym człowiekiem IP: *.aster.pl 16.03.05, 14:14 Bełkot, i to nie mający nic wspólnego z twoim nickiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Agenci zaczynają się bać, to dobry znak ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 14:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamiętający Re: Macierewicz: Jestem ufnym człowiekiem IP: 193.111.166.* 16.03.05, 13:11 Jesli dla Pana Macierewicza Radio Maryja to jest duch Solidarnosci z roku 80, to oznacza że on zupełnie nie rozumiał co się wtedy wokół niego działo. Solidarność w roku 80 to była cała Polska, i nikt nikogo nie pytał skąd przychodzi i jakie ma poglądy. Cieszyliśmy się po prostu że jesteśmy razem. Jakim cudem pan Macierewicz zobaczył tego ducha u ojca Rydzyka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: claudiusz Polska...tego nie zniesie IP: *.sympatico.ca 16.03.05, 13:32 ....polscy politycy reprezentuja przekroj spoleczenstwa......tu lezy smutna PRAWDA ....panie i panowie...a na zmiany trzeba bedzie poczekac do czwartego rozbioru....sprawa przechlapana..Polacy nie wyciagaja zadnych wnioskow z historii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolek Re: Zajmij się swoją ojczyzną, bo Arabowie ją .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 14:33 Odpowiedz Link Zgłoś
anyab1 Re: Macierewicz: Jestem ufnym człowiekiem 16.03.05, 16:36 > Jakim cudem pan Macierewicz zobaczył tego ducha u ojca Rydzyka ? Seans spirytystyczny w RM - skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czerwiec 14 Re: Macierewicz: Jestem ufnym człowiekiem IP: *.chello.pl 17.03.05, 17:56 Gość portalu: pamiętający napisał(a): > Solidarność w roku 80 to była cała Polska, i nikt nikogo nie pytał skąd > przychodzi i jakie ma poglądy. "... i nikt nikogo nie pytał skąd przychodzi i jakie ma poglądy." I to był wielki błąd, bo do "Solidarności" przyplątali się wszystkie przekrętasy (bardzo delikatnie mówiąc) i cwaniacy komunistyczno-ubeccy. Przykładów nie będę dawał, bo byłaby to bardzo długa lista (tylko trochę krótsza niż tzw. "lista Wildsteina", chociaż zawierająca inne nazwiska). I stąd ten cały "syf", który mamy dzisiaj, po 15 latach niby RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Do obserwatora IP: *.mega.com.pl 16.03.05, 13:32 Zgadzam się z Tobą, jednakże mam jedną uwagę. "Kończ waść, wstydu oszczędź" było wypowiedziane przez przegrywajego, by zostać ubitym. Mam nadzieję, że miałeś odwrotne intencje, bo my (uczestnicy forum) chyba za przegrywających się nie uważamy. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator duch jednak rosnie IP: 5.2.* / *.sap-ag.de 16.03.05, 13:46 jasne. Tak a nie inaczej nalezy moja wypowiedz rozumiec. Dusza rosnie czytajac tyle opini podobnych. Ludzie potrafia jednak myslec. Nie jestesmy samotni. Tylko jezyk niektorych przypomina mi tych "psycholi", szkoda. W ten sposob upodabniamy sie do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
anna451 Re: Macierewicz: Jestem ufnym człowiekiem 16.03.05, 13:38 jest takie powiedzenie" Mamo chwalą nas , ty mnie a ja was" tak samo p.Maciarewicz . kKrytykuje okrągły stół ale przecież sam w nim brał udział.Może nie na tym krześle siedział co Wałęsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zajawnoscia PERNAMENTNY KLAMCA BOLEK IP: *.i.pppool.de 16.03.05, 14:16 twierdzil, ze w grudniu 1970r. to on najbardziej darl ryja krzyczac "pomozemy". Dzis odwrotnie- inni krzyczeli a on milczal - wystarczy porownac jego zarejestrowane wypowiedzi wtedy i teraz - nawet ksiazke polpismiennego, ktora bezczelnie sprzedal dwom wydawcom zwalajac wine na swego owczesnego sekretarza Mazowieckiego. On kroczyl w pierwszym szeregu w ataku na komitet wojewodzki PZPR. Nie on wtedy przygladal sie swoim kolega, by moc ich wydac bezpiece. Ment i klamca.Na szczescie jego czas dobiega konca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aren Re: Macierewicz: Jestem ufnym człowiekiem IP: *.aster.pl 16.03.05, 14:23 W tak krótkim poście trzy błędy. W oryginale jest: "Tato chwalą nas..." a nie jak jest - "Mamo chwalą nas..." Winno być: Macierewicz, a nie jak jest - Maciarewicz. Macierewicz nigdy nie brał udziału w rozmowach tzw. okrągłego stołu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Macierewicz: Jestem ufnym człowiekiem IP: 216.233.74.* 16.03.05, 14:21 Mam pelne zaufanie do Macierewicza. Szkoda ze nie nie chce kandydowac na Prezydenta - byl by pierwszym wyksztaconym Prezydentem w Polsce po roku 1989. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Macierewicz: Jestem ufnym człowiekiem IP: 5.2.* / *.sap-ag.de 16.03.05, 14:54 moze zaszedl najdalej w szkole, ale nie koniecznie bylby najlepszy. Ja wstydzilbym sie za takiego prezydenta, nawet bardziej niz za Walese. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Macierewicz: Jestem ufnym człowiekiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 14:30 Bardzo ciekawy wywiad z którego dowiedziałem się o walce i prześladowaniu przez komunę ojca Rydzyka w przeciwieństwie do Wałęsy , Frasyniuka itd. Boże, słyszysz to i nie grzmisz? Uważam Radio Maryja za główną siłę szkodzącą Polsce oraz Kościołowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolność słowa Oby jak najdłużej Radio Maryja szkodziło draniom! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 14:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Oby jak najdłużej Radio Maryja szkodziło dran IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 16:35 Szkoda ,iż nie zauważyłeś że Tobie szkodzi też. Pozdrawiam i życzę przebudzenia z głębokiego snu. Odpowiedz Link Zgłoś
anyab1 Re: Oby jak najdłużej Radio Maryja szkodziło dran 16.03.05, 16:42 Życzę ci żebyś mógł sluchać tylko i wyłącznie RM przez 24h na dobę - teraz i na wieki. Odpowiedz Link Zgłoś
marburg54 Re: Macierewicz: Jestem ufnym człowiekiem 16.03.05, 18:40 Przeczytałem wszystkie opinie.Prawie wszystkie zioną nienawiścią do Macierewicza.Nikt nie zastanawia się nad sednem problemu.Czyli jak było naprawdę. Mnie dzisiejszy wywiad skłonił do zakupu książki Cenckiewicza "Oczami bezpieki"Wybecalowałem 50zł ale będe wiedział więcej,nie będe się kierował tylko emocjami i nienawiścią.Polecam wszystkim-skoro nie macie zaufania do polityków,to może argumenty doktora historii,pracownika naukowego IPN Was przekonają. Na koniec taka refleksja:jak bardzo trzeba być naiwnym,młodym,niedoświadczonym żeby wierzyć bez zastrzeżeń w oficjalną wersję historii.Np.historii okrągłego stołu,historii "skoku przez płot" itd.itp. Przecież to czysta socjotechnika,manipulacja masami tworzenie mitów,które potem bardzo pomagają w rządzeniu. Ale ludzie nieodmiennie dają się na to nabrać.Im dłużej żyje tym bardziej zdumiewa mnie słabość ludzkiego umysłu i jego podatność na wszelkie rodzaje manipulacji od reklamy zaczynając a na indoktrynacji kończąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamaKier Re: Macierewicz: Jestem ufnym człowiekiem IP: *.pl 16.03.05, 19:29 Jak jesteś taki sprytny i odorny na manipulację, to chyba nie spodziewasz się, że za wybecalowane 50 zł dowiesz się prawdy absolutnej? Ja wysłuchałam dzisiejszej rozmowy z Macierewiczem i w jego wypowiedziach znalazłam więcej nienawiści niż w opiniach na forum. Zresztą - każda akcja budzi reakcę, stąd i pewnie ostrość niektórych opinii. Co do wiary w jedną wersję historii - pewnie, że dobrze jest sięgać do różnych źródeł, a i dobrze jest odwołać się do własnej pamięci i doświadczeń. Ale wtedy nie da się nie zobczyć, że Macierewicz ma poglądy wypaczone przez fanatyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dcoctor Re: Macierewicz: Jestem ufnym człowiekiem IP: *.demo.pl 16.03.05, 19:41 > Przeczytałem wszystkie opinie.Prawie wszystkie zioną > nienawiścią do Macierewicza.Nikt nie zastanawia się > nad sednem problemu.Czyli jak było naprawdę. > Mnie dzisiejszy wywiad skłonił do zakupu książki > Cenckiewicza "Oczami bezpieki" Albo klamiesz ze chcesz poznac jak bylo naprawde, albo postapiles niezbyt logicznie. Kupiles ksiazke ktora zachwalal Macierewicz, czyli mozna przypuszczac ze jej autor podziela jego poglady. Jest jesne, ze nicinnego niz to co mowi Macierewicz z niej sie nie dowiesz. Powinienies nabyc taka ksiazke, ktorej autor nie podziala pogladow Macierewcza, porownac jedne i drugie, ocenic prawdopodobienstwo i wysnuc wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Wszyscy powinniśmy być nieufni:) 16.03.05, 23:52 Gość portalu: Dcoctor napisał(a): > > Przeczytałem wszystkie opinie.Prawie wszystkie zioną > > nienawiścią do Macierewicza.Nikt nie zastanawia się > > nad sednem problemu.Czyli jak było naprawdę. > > Mnie dzisiejszy wywiad skłonił do zakupu książki > > Cenckiewicza "Oczami bezpieki" > > Albo klamiesz ze chcesz poznac jak bylo naprawde, albo postapiles niezbyt > logicznie. > Kupiles ksiazke ktora zachwalal Macierewicz, czyli mozna przypuszczac ze jej > autor podziela jego poglady. Ja również mam tę książkę i polecam wszystkim, bo dotyczy ona wielu tzw. "białych plam" w naszej historii a oparta jest na dokumentach będących w posiadaniu IPN autor jest pracownikiem Instytutu Historii Uniwersytetu Gdańskiego oraz tamtejszego oddziału IPN. Książka składa się z 3 części a każda z nich dokumentuje inny obszar walki bezpieki ze sprzeciwem wobec komunizmu. Pierwsza część poświęcona jest działalności bezpieki za granicą (mamy tu m.in. dokumentację działaności Gromosława Czempińskiego w USA), druga mówi o walce ze Wolnymi Związkami Zawodowymi, "S", Ruchem Młodej Polski i Federacją Młodzieży Walczącej (wszystko dotyczy Pomorza) ale też rozpracowaniu środowiska historyków (PAN Warszawa - ciekawe rzeczy o Geremku) oraz część trzecia w całości poświęcona jest zaangażowaniu UB i SB w walce z Prymasem, Papieżem i KK w ogóle. > Jest jesne, ze nicinnego niz to co mowi Macierewicz z niej sie nie dowiesz. To co mówi Macierewicz to tzw. małe piwo:) > Powinienies nabyc taka ksiazke, ktorej autor nie podziala pogladow Macierewcza, Na przykład? Dzieła prlowskich propagandystów? > > porownac jedne i drugie, ocenic prawdopodobienstwo i wysnuc wnioski. Popieram:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doctor Re: Wszyscy powinniśmy być nieufni:) IP: *.demo.pl 17.03.05, 12:01 > Powinienies nabyc taka ksiazke, ktorej autor nie podziala pogladow Macier > ewcza, > Na przykład? Dzieła prlowskich propagandystów? Nie. O dziela prlowskich propagandystow ( i UBekow) oparta jest wlasnie wiedza Cenckiewicza, Macierewicza i calego srodowiska Radia Maryja. To jest jedna strona zagadnienia. Mowiac o autorach niepodzielajacych pogladow UB, mam na mysli chociazby samych zainteresowanych - np. Walese, Michnika czy Geremka i ich spojrzenie na te problemy - to druga strona. Przeciez to chyba jest proste i logiczne ze nalezy poznac argumenty obu stron - czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibis 62 Re: Macierewicz: Jestem ufnym człowiekiem IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 17.03.05, 08:20 popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czerwiec 14 Re: Macierewicz: Jestem ufnym człowiekiem IP: *.iel.waw.pl 17.03.05, 09:54 marburg54 napisał: > Przeczytałem wszystkie opinie.Prawie wszystkie zioną > nienawiścią do Macierewicza.Nikt nie zastanawia się > nad sednem problemu.Czyli jak było naprawdę. Zgadzam się w "102%" z powyższymi stwierdzeniami, a szczególnie z tym, że NIKT NIE ZASTANAWIA SIĘ NAD TYM, JAK BYŁO NAPRAWDĘ. I dotyczy to niestety nie tylko niektórych forumowiczów, ale również "szarych" wyborców. A co do książki, to, jako uzupełnienie do "Oczami bezpieki", polecam jeszcze W. Łysiaka "SALON". Jest to paradokument w większości tekstu zawierający cytaty z lat bardzo dawnych, dawnych i (najwięcej) z ostatnich 60 lat. Można się z nich dowiedzieć co mówiły i pisały niektóre osoby, które dzisiaj chcą uchodzić (i niestety w niektórych środowiskach uchodzą) za autorytety, a także co mówiły i pisały zmarłe już "autorytety" (np. co sądził o Polsce i Polakach wielki noblista Czesław Miłosz, o miejsce pochówku którego tak walczyli "politycznie poprawni"). Niestety też trzeba "wybecalować" (? - pierwszy raz słyszę takie słowo) pare (37) złotych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamaKier Re: Macierewicz: Jestem ufnym człowiekiem IP: *.pl 17.03.05, 11:17 "wybecalować" - ja też pierwszy raz słyszę takie słowo, ale powtórzyłam bo fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aby Drapieżnik na salonach IP: *.filg.uj.edu.pl 16.03.05, 21:31 Rozmowa nieciekawa, mdła, nie prowokująca rozmówcy p. Gawryluk do obnażenia pazurów i zademonstrowania swej charakterystycznej wodzowskiej pozy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Drapieżnik na salonach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 11:31 Rozmowa faktycznie toczy się nie pomyśli pani Gawryluk i tych którzy chcą potwierdzenia z góry przyjętego i wykreowanego przez przeciwników jawności i badania historii wizerunku Macierewicza. A z rozmowy można dowiedzieć się wiele o stylu i wiedzy byłego ministra MSW. Niestety ważniejsze staje się dziś obrona status quo. Wracamy do punktu wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knipser Re: Macierewicz: Jestem ufnym człowiekiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 17:11 Wiem ,że za urodę pan nie może, ale za swoje wstrętne zachowania, za wszelkie zło które pan czyni-odpowiadać pan może. Otóż uważam,że dobrze się stało, że taka kreaturajak pan reprezentuję odłam najgorszy z goeszych w ramach czegoś za co BÓG powinienn pana kopnąć w jaja. Wycierasz pan swoją wredną gębą wszystko to co dla wielu wierzących jest świete a dla pana pożywką na przetrwanie. NIech każemu ręka uschnię, który odda w janbiższych wyborach głos na pana i pana mecenasa r.m. Wstyd mi ,że takie coś jak pan łaźi po Polskiej ziemi. Trzy dni temu w TV3 pan LIs powiedział,że w czasie stanu wojennego byłeś łajzo poplecznikiem ZSRR i namawiałeś działaczy "Solidarności" do ZDRADY Jaka to rzecz nusiała się stać,że znalazłeś się pan na tym świecie ????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czerwiec 14 Re: Macierewicz: Jestem ufnym człowiekiem IP: *.chello.pl 25.03.05, 19:26 Dobrze, że masz jakieś autorytety, np. "pana LIsa", i że mu ufasz bezgranicznie. Są jeszcze inne, lepsze - Ordyński, Paradowska, Żakowski, ni i najwyższy autorytet Michnik. Pomyśl, któremu chciałbyś zaufać najbardziej i wierzeć w każde jego słowo. Są Święta, masz czas, pomyśl! Życzę Ci Radosnych, ale i pełnych zastanawiania się nad sobą Świąt Wielkiej Nocy. I wybierz sobie jakiś AUTORYTET - prawdziwy, a nie spośród dziennikarzy, chociażby najprawomyślniejszych według Ciebie. Alleluja!!! Odpowiedz Link Zgłoś