18.05.01, 21:43
Wyobraźmy sobie, że powstaje Urząd Nadzoru Prasy i Czasopism i każda gazeta
musi co 7 lat odnawiać koncesję. Urząd ów, zaniepokojony wysoką
sprzedażą "Gazety" i tym, że jej dodatki lokalne mają zbyt wysoki poziom,
zakazuje "Gazecie" ich wydawania, motywując to ochroną nieporadnych tytułów
lokalnych. Czy to byłoby normalne? W przypadku radia RMF wszyscy milczą,
współczując lokalnym stacjom, które nie potrafią przyciągnąć słuchaczy do
wiadomości z ich regionu! A KRRiT zapomina o tym, że nie ma prawa mówić
słuchaczom, co mają słuchać. Czemu nikt nie krzyczy?
Obserwuj wątek
    • qbol Ciąg dalszy 01.06.01, 20:32
    • qbol Ciąg dalszy 01.06.01, 20:37
      Zgodnie z przewidywaniami KRRiT nie zmieniła swojej decyzji. Pracownicy
      lokalnych oddziałów RMF stracili pracę a rozgłośnia tnie wydatki na akcje
      promocyjne gdyż jej zyski z pewnością znacznie spadną. Słuszne jest więc
      domaganie się zadośćuczynienia pieniężnego przez radio. W ten sposób KRRiT
      podejmuje decyzję, której konsekwencją może być konieczność wypłaty odszkodowań
      z funduszy nie należących przecież do niej.
      • Gość: Ja SUPER! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.01, 22:31
        Cieszę sie , że radio rmf dostje po dupie, bo jak
        mozna sie nie cieszyć kiedy kilka quasi gwiazd
        decyduje o tym czego sie słucha w tym kraju. Jak mozna
        wprowadzać cenzurę w 21 wieku? A takowa istnieje w tym
        radio ( i w ZETce ). Gdzie muzyka takich wykonawców
        jak Maanam, Republika??? Kto ośmiela się stwarzać
        jakieś bzdetne komisje dopuszczające utwory do emisji?
        Czy opieranie sie na słuchalności radia przez kobiety
        niepracujące ( czytaj kucharki) jest wiarygodne???
        Przecież to hańba! A jak brak kasy, to sie rozpadamy i
        kwita. A panisko Metz powinien odpowiedzieć przed
        sądem, za to co wypisywał i mówił o paru wykonawcach.
        DRĘTWOTA i chwała Bogu, że w Trójce pieniądze nie
        wypełniają całej czaszki.....
        • Gość: Zambezi Cenzura - i to przepuszczajaca zalosne kawalki. IP: 192.168.26.* / *.uci.agh.edu.pl 02.06.01, 12:29

W dodatku ta cenzura jest przeprowadzana przez osoby o watpliwym guscie !!
          Mieszkam w Krakowie, do kwietnia sluchalam zetki, ale leciala taka sieczka, ze
          zaczelam sluchac RMFu - zadnej zmiany - ta sama jakosc . Ludzie - gdzie jest
          jakas dobra muzyka ???? A juz ta nowa wersja "Kawiarenek" - dobila mnie -
          sluchalam tego pierwszy raz wczoraj i po prostu oderwalo mnie od projektu - co
          za okropienstwo - w porownaniu ze stara piekna wersja !!! A potem wykonawczyni
          rozbrajajaco mowi, ze ma nadzieje, ze ta piosenka stanie sie przebojem lata -
          no nei wiem - chyba u niej na imprezach.
          Wymiekam po prostu - 50% kawalkow z playlisty RMFu to jakies zalosne remiksy -
          az sie chce plakac - ludzie - jezeli nei macie natchnienia i talentu do
          wymyslania nowych piosenek to zostawcie chociaz stare w spokoju !!

REMIKSOM MOWIMY STANOWCZE NIE !!!! ;)
          Przynajmniej ja mowie :) Czemu nie ma piosenek Edyty Bartosiewicz, albo Red Hot
          Chili Peppers, albo U2 ??? Czemu serwuje mi sie dousznie jakiej remiksowe
          gowno, ktorego nie moge sluchac dluzej niz godzine, bo zaczynam miec odruch
          wymiotny i klopoty z koncentracja :P

Ratuja mnie jeszcze tylko mp3.

Acha - a pani Segda jako Bridget Jones ZUPELNIE mi nie odpowiada !!! To nie ma
          byc zimnokrwista morderczyni ( bo takim glosem pani Dorota przemawia ) tylko
          normalna kobieta, czasami smutna, czasami szczesliwa.

Generalnie - mizera mizera i jeszcze raz mizera.

• Gość: jdk Re: Cenzura - i to przepuszczajaca zalosne kawalki. IP: *.bmf.com.pl 04.06.01, 14:48
            Gość portalu: Zambezi napisał(a):

> Czemu nie ma piosenek Edyty Bartosiewicz, albo Red Hot Chili Peppers,
            > albo U2 ???
            (...)
            > Generalnie - mizera mizera i jeszcze raz mizera.

Wlacz Trojke - tam znajdziesz wszystkich ww. i mnostwo innych. Zwlaszcza polecam
            Trojkowy Ekspres (pon-czw. 19-21), audycje Manna (sroda i niedziela 11-13), no i
            wreszcie Piotra "Redaktora" Kaczkowskiego (sobota 16-19 i niedziela 23-2). Dla
            lekkiej i skocznej muzy moga byc jeszcze audycje Jana Chojnackiego i Grzegorza
            Wasowskiego (pon i pt 11-13) a ckliwe smooth-jazzowe kawalki u Niedzwieckiego
            (pon-czw. 14-16). No i jazz, codziennie o 22:30.

I wiele, wiele, wiele innych...

Pozdrawiam!

jdk
            • Gość: Radek Re: Dodatek do tekstu powyżej IP: 195.205.47.* 27.06.01, 00:00
              Do tego wszystkiego co wymienił przedmówca dodam jeszcze audycje sobotnie: POD
              DACHAMI PARYŻA + GITARĄ I PIÓREM od 20 do 21, prowadzą Barbara Podmiotko i
              Janusz Deblessem, ODKURZONE PRZEBOJE Janusza Kosińskiego od 21 do 22 i BIELSZY
              ODCIEŃ BLUESA Jana Chojnackiego od 22 do 23, OKOŁO PÓŁNOCY Marcina Kydryńskiego
              od 23 do 24 i potem od 24 do 4 rano NOC MUZYCZNYCH PEJZAŻY Piotra Kosińskiego -
              co dwa tygodnie na zmianę z Piotrem Stelmachem. Poza tym codziennie TRÓJKA POD
              KSIĘŻYCEM: od północy do 2 TRZYMAJ Z NAMI a od 2 do 6 rano codziennie ktoś
              inny: Monika Makowska, Barbara Podmiotko, Wojciech Ossowski, Jerzy Kordowicz
              czasami Sławek Wierzcholski, Marek Wiernik. Szczegóły: www.radio.com.pl\trojka
          • Gość: kicajek Re: Cenzura - i to przepuszczajaca zalosne kawalki. IP: 212.244.150.* 04.07.01, 09:09
            To nie jest cenzura ale programowanie stacji. To samo odbywa się w każdej
            poważnej stacji radiowej. Jeżeli komuś nie odpowiada dany rodzaj muzyki, kręci
            gałą i sobie zmienia. Problem mają ludzie, którzy sami nie bardzo wiedzą czego
            chcą. Wychowałem się na "Trójce", ale w styczniu 1990 przestawiłem tuner na RMF
            FM i tak mi zostało do dzisiaj. Jeżeli ktoś zarzuca stacjom komercyjnym dużą
            ilość reklam na antenie to polecam publiczną "Trójkę", gdzie co 10 minut
            słychać "Zapraszamy do reklamy". Byłem niedawno skazany na słuchanie przez całe
            2 dni "Trójki" i zapewniam, że muzyka jest w zasadzie ta sama co w RMF FM
            (polecam pasma wieczorne i nocne). A poza tym nikt z wypowiadających się nie
            odpowiedział rozpoczynającemu dyskusję na jego pytania. Poziom wypowiedzi jest
            żałosny. Wydawać by się mogło, że wymagający słuchacz to ktoś na poziomie.
            Gratuluję "Trójce" słuchaczy. Pozdrawiam
          • Gość: kicajek Re: Cenzura - i to przepuszczajaca zalosne kawalki. IP: 212.244.150.* 04.07.01, 11:11
            Droga Koleżanko z Krakowa.
            Jesteś biedna i chyba pomyliło Ci się RMF FM z Radiem Wanda.
            Czy wiesz że kopiowanie MP3 to piractwo ?
            Pozdrowienia.
        • Gość: ty Re: SUPER! IP: 212.244.150.* 04.07.01, 11:04
          Gość portalu: Ja napisał(a):
          > Gdzie muzyka takich wykonawców
          > jak Maanam, Republika???
          > Czy opieranie sie na słuchalności radia przez kobiety
          > niepracujące ( czytaj kucharki) jest wiarygodne???

W RMF FM jest grany i Maanam i Republika, ale trzeba słuchać żeby o tym pisać.
          W czym Ty oberańcu jesteś lepszy od kobiet niepracujących (kucharek)?
          "Panisko Metz" jest jednym z najlepszych redaktorów muzycznych w Polsce, ale
          takie młoty jak Ty nigdy tego nie zrozumieją.
          Pozdrowienia.
        • Gość: kicajek Re: SUPER! IP: 212.244.150.* 04.07.01, 11:14
          Gość portalu: Ja napisał(a):
          > Gdzie muzyka takich wykonawców
          > jak Maanam, Republika???
          > Czy opieranie sie na słuchalności radia przez kobiety
          > niepracujące ( czytaj kucharki) jest wiarygodne???

W RMF FM jest grany i Maanam i Republika, ale trzeba słuchać żeby o tym pisać.
          W czym Ty oberańcu jesteś lepszy od kobiet niepracujących (kucharek)?
          "Panisko Metz" jest jednym z najlepszych redaktorów muzycznych w Polsce, ale
          takie młoty jak Ty nigdy tego nie zrozumieją.
          Pozdrowienia.
        • Gość: Vanin Re: SUPER! IP: 10.17.10.* / 195.117.242.* 04.07.01, 12:41
          Najlepiej to sluchac sieczki dla kucharek w Zetce. Na dodatek 24 godziny na
          dobe. W RMF-ie sa slabiutkie audycje (szczegolnie HOP BEC) o czasem wrecz
          zenujacym poziomie, ale po godzinie 20.00 zaczyna sie Muzyka, a po 22.00
          kroluje. Poza tym, poziom didzejow RMF bije na glowe kazda konkurencje.
        • Gość: grinder Re: SUPER! IP: *.unregistered.formus.pl 04.07.01, 12:53
          gowno gownem, ale kazdy powinien miec prawo do sluchania tego czego chce.
          Jezeli RMF robi lepsze radio na poziomie lokalnym to niech inni stawia czola
          konkurencji i probuja w normalny sposob zdobyc udzialy w rynku. Dojdzie w koncu
          do tego, ze strace rynek, bo jakas tam rada uzna ze nie moge sprzedawac tego,
          na co mam ochote, gdyz godzi to w interes mojej konkurencji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka