Dodaj do ulubionych

o Zakowskim

03.06.05, 14:48
Zakowskiemu, po tym jak zmanipulował prof. Staniszkis (w czasie afery z tzw.
listą Wildsteina), nie powinno się ręki podawać!!! Słusznie wtedy napisał
Maciej Rybiński z "Rzeczpospolitej". Tylko taka reakcja nauczyłaby
Zakowskiego przyzwoitego zachowania. Ludzie Zakowskiemu to szmaciarskie
zachowanie pamiętają. Ja nie słucham jego zadowolonego z siebie "mlaskania"
na falach eteru i na ekranie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Adam Re: o Zakowskim IP: 212.160.172.* 03.06.05, 15:55
      Dzisiejszy poranek - w szczególności z księdzem, którego Żakowski chce oduczyć
      nienawiści był doskonałym tego przykładem
      • Gość: lemano Re: o Zakowskim IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 03.06.05, 18:22
        Dokładnie tak !
      • mirgehtsgut Re: o Zakowskim 05.06.05, 09:57
        Fakt, zachował sie jak skończony dupek w rozmowie z księdzem. Choćby niewiem jak
        roznił się w poglądach to tak bezczelnie się nie kończy rozmowy ze swoim gościem
        - bo to on do niego zadzwonił, i zaprosił go na rozmowę ........
        Lewi tylko sie cieszą że jak on mu niby doj... na koniec - ale żal dupe ściska
        jak się coś takiego słyszy, biedni ludzie co tylko z takich pozernych tekścików
        sie cieszą.
        • kataryna.kataryna Re: o Zakowskim 05.06.05, 10:03
          mirgehtsgut napisał:

> Fakt, zachował sie jak skończony dupek w rozmowie z księdzem. Choćby niewiem
          ja
          > k
          > roznił się w poglądach to tak bezczelnie się nie kończy rozmowy ze swoim
          goście
          > m
          > - bo to on do niego zadzwonił, i zaprosił go na rozmowę ........
          > Lewi tylko sie cieszą że jak on mu niby doj... na koniec - ale żal dupe ściska
          > jak się coś takiego słyszy, biedni ludzie co tylko z takich pozernych
          tekścików
          > sie cieszą.

A co zrobił Żakowski z księdzem? Nie słuchałam.
          • dr.kidler Re: o Zakowskim 05.06.05, 12:01
            kataryna.kataryna napisała:

> mirgehtsgut napisał:
            >
            > > Fakt, zachował sie jak skończony dupek w rozmowie z księdzem. Choćby niew
            > iem
            > ja
            > > k
            > > roznił się w poglądach to tak bezczelnie się nie kończy rozmowy ze swoim
            > goście
            > > m
            ...
            > A co zrobił Żakowski z księdzem? Nie słuchałam.

Po prostu nie pocalowal go w reke na pozegnanie.
            ( Ksiadz Zakowskiego zreszta tez nie.)
          • Gość: anex Re: o Zakowskim IP: *.aster.pl 05.06.05, 17:48
            ostatnie zdanie rozmowy: "ja księdza nienawisci nie oduczę, zreszta to nie moja
            robota" - cytuje z pamieci, ktora bywa zawodna. Ten ksiadz podczas całej rozmowy
            t.zn. kiedy Ż. dwawal mu dojść do glosu, stral sie udowodnić, że w swojej
            ksiażce i poglądach jest jak najdalej od nienawisci. Naiwny - Ż. założyl, że
            nienawidzi i kropka.
            • kataryna.kataryna Re: o Zakowskim 05.06.05, 17:55
              Gość portalu: anex napisał(a):

> ostatnie zdanie rozmowy: "ja księdza nienawisci nie oduczę, zreszta to nie
              moja
              > robota" - cytuje z pamieci, ktora bywa zawodna. Ten ksiadz podczas całej
              rozmow
              > y
              > t.zn. kiedy Ż. dwawal mu dojść do glosu, stral sie udowodnić, że w swojej
              > ksiażce i poglądach jest jak najdalej od nienawisci. Naiwny - Ż. założyl, że
              > nienawidzi i kropka.

Naprawdę tak powiedział? Gościu jest coraz bardziej beznadziejny. Może na
              początek oduczyłby siebie nienawiści bo czasami się z niego wylewa, zwłaszcza
              jak o teczkach mowa. A tym razem czym mu ksiądz podpadł? Też lustracja?
          • lala.laleczna Ten ksiądz popełnił artykuł o homoseksualistach, 06.06.05, 08:48
            w którym nie oddał im należytej czci. Zakowski księdzu dal popalic tak, ze az
            sie zaplul. Oczywiscie w ramach nauki tolerancji ...
            Przy okazji Zakowski byl jeszcze uprzejmy pouczyc ksiedza na temat zasad
            chrzescijanskich oraz nauk papieskich.
            Jednak wielka, tolerancka zenada.
            Ze tez takiego chama jak Zakowski w ogole ktos dopuszcza do mikrofonu ...
    • trudnoswietnie Re: o Zakowskim 03.06.05, 16:22
      Swietny pomysl, od dzis wszyscy przestajemy Zakowskiemu podawac reke, pan Adam
      rowniez sie do nas przylaczy, bez wykrecania sie.
      • dr.kidler Re: o Zakowskim 03.06.05, 20:23
        trudnoswietnie napisał:

> Swietny pomysl, od dzis wszyscy przestajemy Zakowskiemu podawac reke, pan Adam
        > rowniez sie do nas przylaczy, bez wykrecania sie.

Aby byc konsekwentnym, trzeba tez nie podawac reki panu Dudkowi z IPN.
        Zakowski zlustrowal publicznie Staniszkis, Dudek Olbrychskiego.
        • trudnoswietnie Re: o Zakowskim 03.06.05, 23:41
          dr.kidler napisał:

> Aby byc konsekwentnym, trzeba tez nie podawac reki panu Dudkowi z IPN.
          > Zakowski zlustrowal publicznie Staniszkis, Dudek Olbrychskiego.

Jasna sprawa, nie podajemy rowniez reki Dudkowi, bronil karne ale miał co
          najmniej 2 fatalane interwencje w 1szej polowie.
    • kataryna.kataryna Re: o Zakowskim 03.06.05, 19:40
      awlasnie napisała:

> Zakowskiemu, po tym jak zmanipulował prof. Staniszkis (w czasie afery z tzw.
      > listą Wildsteina), nie powinno się ręki podawać!!! Słusznie wtedy napisał
      > Maciej Rybiński z "Rzeczpospolitej". Tylko taka reakcja nauczyłaby
      > Zakowskiego przyzwoitego zachowania. Ludzie Zakowskiemu to szmaciarskie
      > zachowanie pamiętają. Ja nie słucham jego zadowolonego z siebie "mlaskania"
      > na falach eteru i na ekranie.

Ja też go nie czytam, nie słucham i nie oglądam od czasu słynnego programu ze
      Staniszkis, to nie było dziennikarstwo. Żakowski ma jakiś histeryczny stosunek
      do lustracji. W hienowatym stylu był także jego słynny wywiad z Herbertową. Za
      to jak kiedyś napisał o dwóch Polskach, Polsce Wildsteina i Polsce Michnika to
      był dopiero ubaw. Jedno mu trzeba oddać - nie boi się obciachu.
      • dr.kidler Re: o Zakowskim 03.06.05, 20:21

> awlasnie napisała:
        >
        > > Zakowskiemu, po tym jak zmanipulował prof. Staniszkis (w czasie afery z t
        > zw.
        > > listą Wildsteina), nie powinno się ręki podawać!!! Słusznie wtedy napisał
        >
        > > Maciej Rybiński z "Rzeczpospolitej". Tylko taka reakcja nauczyłaby
        > > Zakowskiego przyzwoitego zachowania. Ludzie Zakowskiemu to szmaciarskie
        > > zachowanie pamiętają. Ja nie słucham jego zadowolonego z siebie "mlaskani
        > a"
        > > na falach eteru i na ekranie.
        >
        >
        > Ja też go nie czytam, nie słucham i nie oglądam od czasu słynnego programu ze
        > Staniszkis, to nie było dziennikarstwo.
        > Żakowski ma jakiś histeryczny stosunek do lustracji.

Czy mozesz wytlumaczyc co rozumiesz przez "histeryczny stosunek".
        Czy stsosunek Jana Pawla II do np. srodkow antykoncepcyjnych i zapobieganiu
        ciazy wogole, lub Leszka Kaczynskiego do manifestacji osob o odmiennej niz on
        i Jan Pawel II(?) orientacji seksualnej mozna tez nazwac "histeryczny"?
        • Gość: ech Re: o Zakowskim IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.06.05, 22:03
          nie... histeryczny jest dr kidler
          • dr.kidler Re: o Zakowskim 03.06.05, 22:15
            Gość portalu: ech napisał(a):

> nie... histeryczny jest dr kidler

To co w takim razie powiedzie c o Tobie?

- nic?
            • preslaw Re: o Zakowskim 04.06.05, 09:58
              Polecam również w oststniej "Polityce" tekst Żakowskiego o tym, że wszyscy
              jesteśmy gejami. Wywnioskować z niego można, idąc tropem myśli Żakowskiego, że
              skoro Europa słabo się rozwija, słabiej niż USA, bo mniej jest na starym
              kontynecie innowacji, technologicznie Europa jest zapóźniona wobec Stanów, bo
              ma negatywny stosunek do mniejszości seksualnych i mniejszości w ogóle. Uważam,
              że to rewlacja!
              • Gość: jm Re: o Zakowskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 17:34
                słuchałem audycji w piątek.Żakowski to wyjątkowy cham.
      • lala.laleczna Re: o Zakowskim 06.06.05, 10:37

Tak, Polska Wildsteina to dla Zakowskiego dno, natomiast Polska Millera nigdy
        mu jakos nie przeszkadzala.
        A jesli chodzi o czytanie, to jestem masochistka i ostatnio przeczytalam jego
        artykul w Polityce pt. "Wszyscy jesteśmy gejami". Oczywiscie chodzilo o parade
        rownosci, ktorej Zakowski - oczywiscie! - jest zagorzalym zwolennikiem.
        Ciekawe, że dr Kochanowski z fundacji Ius et Lex jest bardzo przeciw ;-D

> Ja też go nie czytam, nie słucham i nie oglądam od czasu słynnego programu ze
        > Staniszkis, to nie było dziennikarstwo. Żakowski ma jakiś histeryczny
        stosunek
        > do lustracji. W hienowatym stylu był także jego słynny wywiad z Herbertową.
        Za
        > to jak kiedyś napisał o dwóch Polskach, Polsce Wildsteina i Polsce Michnika
        to
        > był dopiero ubaw. Jedno mu trzeba oddać - nie boi się obciachu.
        >
        >
    • kataryna.kataryna Re: o Zakowskim 05.06.05, 18:12
      Moje dwa ulubione kawałki Żakowskiego to wywiad z Macierewiczem, kiedy z
      Żakowskiego wyszedł chamuś i ciekający wazeliną tekst o Michniku i Wildsteinie.

Najpierw wywiad:

Jacek Żakowski: Zasady savoir vivre'u, mówią że się nie odpowiada pytaniem na
      pytanie. Ja nie chcę pouczać posła, ale chciałbym uzyskiwać odpowiedzi.

Antoni Macierewicz: Czasami jedyną odpowiedzią na niemądre pytanie jest pytanie.

Jacek Żakowski: Nie ma niemądrych pytań, są tylko niemądre odpowiedzi, i to był
      ten przypadek.

Niestety, chwilę potem Żakowski zapomina własnych nauk i też odpowiada pytaniem
      na pytanie. I dalej:

Antoni Macierewicz: To jest problem z dziennikarzami, którzy zamiast słuchać
      mają inne zajęcia.

Jacek Żakowski: Czasami też muszą czytać, słyszał pan o takiej czynności ?

Żakowski potrafi być nie tylko manipulować, jak ze Staniszkis, bywa też nie
      lada burakiem. A w tym programie ze Staniszkis, żeby sobie ułatwić wziął
      swojego pracownika (Romana Kurowskiego, który pracuje u niego w Summie
      zdarzeń), podpisał go "Życie Warszawy" i dzięki temu miał swojego człowieka w
      ataku na Wildsteina. Tym bardziej śmieszy jak się nadyma i moralizuje.

serwisy.gazeta.pl/tokfm/1,54126,2400664.html?as=1&ias=6

A tu ten artykuł w Polityce:

polityka.onet.pl/162,1215871,1,0,2491-2005-07,artykul.html
      • dr.kidler Re: o Zakowskim 05.06.05, 18:28

> A tu ten artykuł w Polityce:
        >
        >
        > polityka.onet.pl/162,1215871,1,0,2491-2005-07,artykul.html

Swietny artykul, nie znalem go.
        Dziekuje za link.

• preslaw Re: o Zakowskim 06.06.05, 16:04
          Artykuł może ci podobać, jak masz takie gusta, ale nie mów później, że
          Wildstein jest krzykaczem i wszytskich bez powodu atakuje. W rzeczywistiści
          Wildstein nikogo nie zaatakował. Wszytsko zaczęło się od histerii "Gazety
          Wyborczej", a później wkroczył niezawodny Jacek Żakowski.
      • Gość: agat Re: o Zakowskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 13:16
        zgadzam sie. precz ze szmaciarstwem zakowskiego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka